Deca 1-3 godine (toddlers)

otisle mala i ja danas do poste,pa u dom zdravlja....
trazim bris,kazu nema ga...obidjemo ceo dz,nema
ja odlepila
mi kod dr,zvale smo zavod,kazu poslat je i negativan je
uzmem upute,nekako sredimo da shef od mm pokupi rezultat u zavodu, a nas dve trcale do nemanjine da overim svoj uput.....posle peske skroz do kanadske ambasade na bus..
crkla sam, je slaba rec
jos sam popila bensedin jutros pa sam ko pijana tumarala po kuci i smejala se ko budala

Bila sa malim na moru ... posetili drugaricu i malog dLugaLa ... mnogo nam je bilo lepo ... :ok: ...

moram da se pohvalim: onaj osecaj kad pomislish da ipak radish neshto dobro oko svog deteta, kada kazhe : pesak, mama, pa krene pokvashenom ruchicom da ti nezhno brishe pesak sa lica :heart:

mi dosle kuci sa operacije :)
jedva smo docekale

sad u avgustu rodjus, pa u septembru mozda opet malo na taru :)

srecna sam ko kuce :D

:super:

Kako je proslo?

- - - - - - - - - -

Bila sa malim na moru ... posetili drugaricu i malog dLugaLa ... mnogo nam je bilo lepo ... :ok: ...

moram da se pohvalim: onaj osecaj kad pomislish da ipak radish neshto dobro oko svog deteta, kada kazhe : pesak, mama, pa krene pokvashenom ruchicom da ti nezhno brishe pesak sa lica :heart:

DLugarL jos uvek pita "gde je beba". Kada mu kazem da je otisao, kaze samo "nema", a kada objasnim da je otisao avionom rastuzi se :sad2: Ladno konta razliku kada neko ode samo iz stana na plazu ili slicno i kada ode avionom.

DLugarL jos uvek pita "gde je beba". Kada mu kazem da je otisao, kaze samo "nema", a kada objasnim da je otisao avionom rastuzi se :sad2: Ladno konta razliku kada neko ode samo iz stana na plazu ili slicno i kada ode avionom.

:sad2: ... ovaj moj se 2 dana derao "tamoooo,tamooooo" i pokazivao na sve strane ... mislim da je hteo na plazhu ili da se igra sa Juniorom ... pa je jedan dan pocheo da viche "goreee" i pokazuje na nebo (puno smo pre puta prichali da cemo da letimo) kad ono tamo prolazi avion , vuche onu belu shtraftu ... pa je pohisterisao ponovo ... ufff ... :dash:

danas smo bili malo na Dunavu, pesak mi je bio smeshan, kao puder je naspram onog na Malti, Armin ponovo nije hteo u vodu ... pustila sam malo mm da se nadmudruje sa njim, nek i on oseti "chari" roditeljstva :zper:

:sad2: ... ovaj moj se 2 dana derao "tamoooo,tamooooo" i pokazivao na sve strane ... mislim da je hteo na plazhu ili da se igra sa Juniorom ... pa je jedan dan pocheo da viche "goreee" i pokazuje na nebo (puno smo pre puta prichali da cemo da letimo) kad ono tamo prolazi avion , vuche onu belu shtraftu ... pa je pohisterisao ponovo ... ufff ... :dash:

danas smo bili malo na Dunavu, pesak mi je bio smeshan, kao puder je naspram onog na Malti, Armin ponovo nije hteo u vodu ... pustila sam malo mm da se nadmudruje sa njim, nek i on oseti "chari" roditeljstva :zper:

Sjajan potez.

Ja se vec dve nedelje nisam okupala u moru :sad2: Nadam se da ce Junior do ponedeljka da ozdravi pa da se najzad bucnem :zaljubljena: Bili u petak u bolnici, snimili mu pluca, kaze dr sve ok, nije upala, pogledala uvo i grlo, uvo ok, grlo crveno, pa je dala AB. Sa T smo muku mucili, spustala se do 38-38.5 i tako je dva dana dobijao naizmenicno Brufen i Paracetamol na 4 sata (nekada cak i na 2 sata). Kupali smo ga za ova 3 dana koliko ga inace kupamo za deset dana, obuvali mu mokre carapice, nosali itd. Sada je malo bolje, paracetamolom izdrzi oko 6 sati. Sada je zaspao, ne zelim da ga budim, ali mu pratim beskontakntim, cisto da vidm u kom pravcu se krece T :sad2: Trebam li reci da se plasim noci :besna:

I tako, prolazi vreme, ja trebam krenuti raditi 19.avgusta, a iz skole jos nisu poslali odgovor ovima da sam zaista radila tamo (poslali su vec dva zahteva, ali nikako da im odgovore). Ne mogu krenuti raditi bez te reference. Mrzim birokratiju.

MOracu jos jedan dan da posvetim shoppingu jer nemam dovoljno "normale" garderobe. One u kojoj smem da odem da radim :besna:

Ima jedam dobar recept, ali malo tezak za mame... Pustiti da dete napravi glupost pred mamom i bakom istovremeno. Mama grdi, baka kaze neka, neka. Mama ponovi, dete, naravno, ne poslusa. A onda mama primeni strogu kaznu, nesto na sta dete burno reaguje, bilo da je stajanje u cosku, sedenje u krevetu, odlazak u sobu ili leckanje po pelenama... Vazno je da dete jako reaguje, a da se baka potpuno sokira, ostane bez reci i to, naravno, glasno saopsti. E, onda mama poentira i to pred detetom: Kaznjen je zbog vas, inace bi me poslusao. I bice svaki put, pa vi kako hocete.
Za dva dana, mir u kuci, dete pod kontrolom... Bake ne mogu da izdrze da budu obelezene kao zlotvori:)

VeJikom slavljeniku Ivanu, srecan rodjendan :vatromet:

:zag:

hvala drugari

evo jedne slavljenicke...

oj68.jpg

Ima jedam dobar recept, ali malo tezak za mame... Pustiti da dete napravi glupost pred mamom i bakom istovremeno. Mama grdi, baka kaze neka, neka. Mama ponovi, dete, naravno, ne poslusa. A onda mama primeni strogu kaznu, nesto na sta dete burno reaguje, bilo da je stajanje u cosku, sedenje u krevetu, odlazak u sobu ili leckanje po pelenama... Vazno je da dete jako reaguje, a da se baka potpuno sokira, ostane bez reci i to, naravno, glasno saopsti. E, onda mama poentira i to pred detetom: Kaznjen je zbog vas, inace bi me poslusao. I bice svaki put, pa vi kako hocete.
Za dva dana, mir u kuci, dete pod kontrolom... Bake ne mogu da izdrze da budu obelezene kao zlotvori:)

...:eek:

- - - - - - - - - -

:zag:

hvala drugari

evo jedne slavljenicke...

oj68.jpg

....srecan rodjendancic malom "gospodinu"...:heart::vatromet:

Pedja bio 20 dana na Zlatiboru... uzivao... :)
Sutra zakazali MMR, pusticu muza da ga drzi kad mu budu davali, uvek su neznije kad je tata tu :roll:
Da i s tim zavrsimo...

Planiram i vrtic od septembra ali videcemo... jos je samo u planu...

Inace jede kao veliki... sve smaze... kao mecava
I dalje je u pelenama... a ja smisljam plan kako da ga naucim bar da kaki na wc... moram prvo adapter da uzmem...
Za sad ga svaki put pustimo da nas gleda dok smo u wc pa onda odusevljeno vice DA! Na pitanje hoce li da kaki na nosu? Ali samo sedne i ustane

Medo poceo da pije mleko, ali sa neskvikom.
Popije ujutru 250ml i uvece isto i jos place... hoce jos...
Danas je dorucak i veceru zamenio sa tim mlekom, pa se pitam jel to ok? I jel dovoljno? Deluje mi preslatko i nezdravo... a i ne pere zube posle

Srecom je dudu na flasici od 330ml odgrizao pa sam mu spremala u 250ml...
Sad se mislim dal da mu povecam kolicinu i dozvolim da mu to zameni obroke?(vise je od 500ml dnevno)
Ili da se vracamo na stari dorucak?

...ja bi se vratila na dorucak, pa ako posle toga hoce mleko daj mu, ako nece nista....ili mu daj rano ujutro mleko, da bi ogladneo do
dorucka....c-

..Cupavica odavno ne pije mleko sem kad pijemo "tafu, maju beju"...a to je maximalo 100ml iz 2x...inace da je pohvalim gospodjica
vise ne nosi pelene uopste...znaci porasli smo, ne treba nam vise ni nocu..jos malo se budimo negde oko 2-3h, odvedemo je u wc-e,
vratimo u krevet i do jutra je mirna....valjda posle nekog vremena uspe da pregura noc bez budjenja...sreca pa zaspi cim se vrati
u krevet..:D

irina vise ne pije mleko,ima vec mesec dana.
ali nocna pelena i dalje opstaje :lol:
piski samo jednom al nece da ustane da piski pa da nastavi da spava.....moracemo da poradimo na tome malo.....a popodne ako spava nekad se upiski nekad ne.....ona vaspitacica nova ima da se odusevi tom cinjenicom

Ivan pije mleko ujutru i uvece
ujutru mu dodje, pa kao nekome kafa
posle toga doruckuje u vrticu
uvece vecera, pa pred spavanje mleko
ne moze flasica mleka da zameni obrok, bar ja mislim tako

nego, pelene
skidam mu preko dana pelenu kad dodje iz vrtica
sedi na nosi, naravno ne uradi nista
i onda ustane i posle izvesnog vremena, piski na parket, ili gde stigne
a jutros mu je prvi put bila suva pelena

nemam pojma koji metod da primenim...da batalimo pelene...
kazem ajde sedi, piski, kupice ti mama bombone (voli one male sarene bonibon)
i on se slozi sa tim, pa ustane sa nose i kaze 'piskio sam, daj mi babone' a nije nista uradio
i kad pricam sa njim, on zna da treba da piski u nosu, ali skoro nikada ne uradi to...

A koliko ima Ivan?

Mi bili na vakcini. Pedja je ni osetio nije.
Mm odmah kaze: Ne svidja mi se to. :roll: ne valja kad placu ne valja kad ne placu.
Svetu nikad ugoditi.

Ja kazem Kad je mamina hrabra dusa. Nista ga ne boli!
Sad se samo nadam.da nece reagovati.

Kazu sl.vak.sa 18 meseci, ponovo pentaxim. Skroz sam na tu zaboravila.
Dosadni su vise sa vakcinama

Back