Deca 1-3 godine (toddlers)

Htela sam reci 9-36 kg, jaje i mi koristimo jos, nego za more hocemo autosediste da uzmemo, udobnije je..mada ona jos nema 9kg i sumnjam da ce do septembra nagurati toliko..ali imace oko 8 sigurno, valjda moze u to od 9-36

Cicak, koje chicco? Jel jos jaje koristite ili mislis na vece AS?

Taj se ne moze montirati obrnuto od smera voznje, a to je jako vazno dok je dete malo. Npr u AUS decu voze okrenutu do 3. ili 4. godine. Nakon sto sam videla par upozoravajucih snimaka, odlucila sam da dokle god mogu Juniora vozim "unatraske". Tek kada je napunio godinu dana sam ga okrenula u pravcu voznje. Ali kada god idemo na duzi put (autoputem ili cak i regionalnim putem), znaci ne u gradu vec duze, ja sednem nazad i okrenemo ga unatraske. Mnogo sam sigurnija tako.

Htela sam reci 9-36 kg, jaje i mi koristimo jos, nego za more hocemo autosediste da uzmemo, udobnije je..mada ona jos nema 9kg i sumnjam da ce do septembra nagurati toliko..ali imace oko 8 sigurno, valjda moze u to od 9-36

Cicak, koje chicco? Jel jos jaje koristite ili mislis na vece AS?

Nacicu ti sliku.
Jaje ne koristimo odavno. Jos pre godine smo montirali autosediste.
Meni je jaje super jer kao da leze, i koristili smo ga dokle god smo mogli.
U autosedistu ima kao varijanta da malo zavalis sediste ali to nije nista, opet spavaju sedeci

E, pa Cicak, skroz je slicno to chicco kao ovo Cam sto mi hocemo...

cam-auto-sediste-travel-evolution-col-211.jpg

Ija, ne znam, meni mnogo da se kupuje prvo jaje, pa onda 0-18 pa onda opet 18-36..tri auto sedista covece..ne znam
A gde da mi gleda naopacke do Grcke..

Ija, ne znam, meni mnogo da se kupuje prvo jaje, pa onda 0-18 pa onda opet 18-36..tri auto sedista covece..ne znam
A gde da mi gleda naopacke do Grcke..

Ok, samo kazem kako smo mi odlucivali koje cemo sediste. Mi smo jaje nasledili, pa bar to nismo morali kupovati. Sediste 0-18 smo kupili povoljno od rodjake, tako da se ni tu nismo nesto puno istrosili, a dobili smo stabilno i udobno sediste (u njega je Junior mogao od rodjenja, ali posto smo imali jaje, nismo odmah kupili 0-18). Mislim da kada izraste ovo sediste treba samo booster. Neka me isprave mame koje imaju stariju decu.
Sve u svemu neka svako radi kako njemu odgovara. Ja sam napisala sta smo i zasto mi radili. Tu smo da razmenjujemo iskustva, pitamo, razmislimo i odlucimo. Sto se voznje unazad tice: Junior je sa 9 meseci isao na Istru gledajuci u sediste, tj spavajuci u sedistu "naopacke" i nije se nesto bunio.

Ako uspemo dobiti jos jednu bebu, kupicu odmah sediste 0-18 a ono sledece (booster) ce naslediti od Juniora ;)

Pa da.
Sve je to manje vise isto.

Meni je samo jaje bolje jer imam osecaj da je njima udobnije u jajetu jer leze,
kad su u duzem putu.
Mi smo izbacili jaje kad je bas prerastao toliko da su mu noge visile. I cini mi se da je nase jaje do 9 kg. I njega smo nasledili.
A ovo sediste do 19kg ili vise.

Ali svejedno 20 kg nece imati ni sa 3-4 godine a tad vec prestaju sa sedistem, bar ja tako planiram.
Da mu kupim onaj mali deo samo za dole.
Jer meni je bas nezgodno ovo stalno stavljanje u sediste

Naravno Ija, ne mislim nista lose, pa ja i pitam zbog iskustva da cujem sta i kako... :cmok2:
Sad sam skapirala da posle 18kg ide samo booster..a ne opet novih 20 iljada na sediste...nego meni u glavi kako oni izmisljaju sto vise sedista da izmenjamo da bi uzeli sto vise para narodu :D

Sara ce imati 11 meseci tada, to za septembar planiramo, pa sam mislila da je ok da je okrenemo onda u smeru voznje..ona spava dosta u kolima, ali put do Grcke tesko da ce prespavati, ovako racunam mogu da se okrenem, dam joj vode, animiram je i td..ne mogu pored nje da budem, meni je muka kad se vozim nazad u kolima na duze...
Deluje mi da bih uzela ta 0-18 samo na kratko pa opet morala trece sediste.. (ili 9-18, kako vec ide...ne znam ni ja..)

BItno mi je da uzmemo dobro sediste i da nam traje, pa makar i skuplje, samo necu da se zeznem u proceni...

- - - - - - - - - -

A ona jaje bas ne voli..stalno se izvija da ustane iz njega i izdize..zato i hocu da je prebacimo iz njega za mesec-dva

Naravno Ija, ne mislim nista lose, pa ja i pitam zbog iskustva da cujem sta i kako... :cmok2:
Sad sam skapirala da posle 18kg ide samo booster..a ne opet novih 20 iljada na sediste...nego meni u glavi kako oni izmisljaju sto vise sedista da izmenjamo da bi uzeli sto vise para narodu :D

Sara ce imati 11 meseci tada, to za septembar planiramo, pa sam mislila da je ok da je okrenemo onda u smeru voznje..ona spava dosta u kolima, ali put do Grcke tesko da ce prespavati, ovako racunam mogu da se okrenem, dam joj vode, animiram je i td..ne mogu pored nje da budem, meni je muka kad se vozim nazad u kolima na duze...
Deluje mi da bih uzela ta 0-18 samo na kratko pa opet morala trece sediste.. (ili 9-18, kako vec ide...ne znam ni ja..)

BItno mi je da uzmemo dobro sediste i da nam traje, pa makar i skuplje, samo necu da se zeznem u proceni...

- - - - - - - - - -

A ona jaje bas ne voli..stalno se izvija da ustane iz njega i izdize..zato i hocu da je prebacimo iz njega za mesec-dva

Mi smo putovali od 8 uvece do oko 4-5 ujutru. Taman sam ga podojila kao da ide u krevetic, ali smo ga stavili u sediste pa je prespavao put. Probudio se negde oko Rijeke, valjda osetio miris mora :zaljubljena:, popio malo vode i nastavio da spava. A ja sm se bas bila nervirala kako cu i sta.

Sto se sedita tice, realno ti treba jedno dobro sediste koje moze od rodjenja do 18kg. Posle samo kupis booster i to je to :super: Samo sto je jaje prakticnije jer mozes "transportovati" bebu i van auta, a sa 0-18 ne mozes.

Npr tu na Malti po zakonu ne moras imati sediste za dete :eek: Tek su sada uveli zakon da ne smeju sedeti na prvom sedistu, a do tada su se mogla vozati bilo gde. Meni je i to malo preterano i mi cemo sigurno kupiti sediste za Juniora. U svemu treba imati mere, i to ne samo sto se beba tice, ali je nekako tu najvidljivije da extremi ne valjaju.

Kada idete u Grcku?

- - - - - - - - - -

Sad gledam ova recimo http://shop.aksa.rs/nania-auto-sediste-basic-0-1-0-18kg-light-kiwi.html i mogu u suprotnom pravcu jedino do 10kg..cemu poenta onda, ne razumem..

Jel bi sva od 9-18 ili 0-18 trebalo da mogu da se okrecu u oba smera?

Po pravilu se testiraju do 9-10kg, ali moze i kasnije u suprotnom smeru.

Sedista 9-18 se ne mogu okretati. Ona se montiraju samo prema napred.

Idemo prvog septembra, ona ce devetog sept imati 11 meseci, zato sam i gledala ta od 9-36, jer jaje ce nas sluziti do septembra jos..znaci od 9-18 isto ne moze da se okrece..jedino to od 0-18..ja nekako kapirala posto je vec veca sta ce joj to od 0 sto ide..nista, svakako moram jos razmisliti onda sta cemo...

Jos nesto da napomenem. Idi do prodavnice i propipaj sedista. Ja sam isto kao i ti gledala preko neta, pa kada sam otisla kupiti, razocarala sam se.

Hvala zene, jos cu razmisliti..ovo Cam smo isli da vidimo i Sara ga isprobala i sve, deluje ok skroz, jedino ne moze da se spusti u lezecki, al udobno mekano sto ne bi spavala i sedecki..malo moze da se zavali naslon..

Sto da ne.
Sva su takva, malo se zavale i nek spavaju. ;)

Ja sam uvek za to kupiti najkvalitetnije koje mozemo, jer uvek racunam jos jedno dete ;)
Ta cam su mi bas lepa

Mi putujemo u sredu... ali do Zlatibora, nije daleko.
Ali planiram da krenemo uvece, mislim da je tako najlakse

..sedishte se okrece unapred sa oko 9 meseci ili sa 9 kg ili (shto je meni bilo najrazumljivije) kad bebac
moze sam da se iz sedeceg/puzeceg polozaja podigne na noge uz pridrzavanje za neshto..
..ovo poslednje je preporuka fizijatara i meni je bila najlogichnija, kazu da im tada mishici vrata i ledja ojachaju dovoljno da
mogu da izdrze cimanje unapred pri nedajboze sudaru..
..dodushe, kod vecine dece se ova tri parametra skoro poklapaju,
ali moji su 9kg imali sa 4-5 meseci :lol:, zato sam i bistrila odakle je bash ta cifra (kg, meseci) odredjena..

..buster sedishte je malo zeznuto za spavanje tokom puta, a potrebno je sve dok dete ne preraste 150cm visine,
zato shto mu pojash u automobilu lezi preko vrata, a ne preko grudi ako ga nema..
..ja dete od 3-4-5 godina ne bih na duzi put vodila na busteru..
..niti moze da se ushushka da spava, niti mi je bezbedno shto se glave tiche, bochno.. :sad2:

..mi smo uzeli prvo bellelli leonardo 0+/1 (do 18kg) pa kad je stigao aleksej za jakshu novo, bellelli giotto 1/2/3 (9-36kg)
i mislim da je miran bash dugo sa njim..u pochetku se koristi sa njihovim kaishevima (5 tachaka) a od tri pune godine se skinu
i koristi se samo auto-pojas, ali se dete lepo zavali i nasloni sa strane i spava u putu, a i glava mu je zashticena sa strane..
..zadovoljni smo sasvim i prvim i drugim.. :)

..aleksej je na granici da preraste ovo prvo sedishte, po tezini ne, ali po visini, glava mu vec viri preko naslona,
ali pregurace josh ovo leto.. :rumenko: ..pa cemo dogodine josh jednog giotto-a.. :roll:

Slazem se sa novkom da na duze staze bolje ide sediste od tog bustera.
Ja Pedju vozim svaki dan, nekad po par puta i bas me smara to stavljanje u sediste ali
planiram da ga koristim dok ne dodje do 15 kg i nadam se 2 godine(a mozda i tek sa 3-4, nemam pojma ali bi sto pre)
I tad kupim taj buster, mislim da bi mi olaksao zivot, pogotovo kad dodje beba.
A za putovanja bi ipak sediste montirala

novka sta ti je gioto? (jos jedna beba?) :) ;)

Izgooglala sam ga. Lepa su. Sada sve razmisljam da li ih ima i kod nas :think:

..jedina zamerka je shto nije pamuchna presvlaka na njemu, ali skida se i pere,
a jedna pamuchna pelena preko naslona reshava problem na +30C, kad su kratke relacije pa klima nema shansu.. :)
..npr na moru pri skakutanju sa plaze na plazu.. :)

- - - - - - - - - -

Zezam se novce ;)
A bilo bi lepo :)

:cmok2:

Sigurno se moze i nekako spustiti sediste, makar malo?

..ono je predvidjeno da se "razmontira" pa ostane samo buster,
naslon je nekako uzglobljen sa donjim delom i moze da se mrda jedno 30-40 stepeni napred-nazad,
mi oborimo naslon sedishta donekle, podmetnemo i dva peskira za plazu iza donjeg dela autosedishta (ka naslonu od sedishta od auta)
i to bude sasvim pristojnan ugao za dzonjanje.. :)

(..al' ga objasnih plastichno.. :lol: )

Back