Deca 1-3 godine (toddlers)

Danas smo se baš lepo proveli na Tašu, najviše ga opčinjava fontana, tada dobije motivaciju da hoda i sve se mota oko nje, a ovako je lenčuga :mrgreen:
A da i ljuljali smo se i jurili one balončiće od sapunice kojima je bio oduševljen pa mu danas kupih ceo set :lol:

DSCF4619.jpg
DSCF4622.jpg

Danas smo se baš lepo proveli na Tašu, najviše ga opčinjava fontana, tada dobije motivaciju da hoda i sve se mota oko nje, a ovako je lenčuga :mrgreen:
A da i ljuljali smo se i jurili one balončiće od sapunice kojima je bio oduševljen pa mu danas kupih ceo set :lol:

Pogledajte prilog 289751 Pogledajte prilog 289752
Kakva medenjacina!!! :heart:
Divan je!

Zaklin, ja sam skroz pomesala da on ima preko godinu dana kad sam ti pisala one postove za onaj povodac za decu. :rumenko:
Sludjena nacisto!
Mislim, istog sam stava, ali on je vec veliki momak! Tek sam sad skontala sto on toliko trazi da hoda. E bas sam zbuki

Kakva medenjacina!!! :heart:
Divan je!

Zaklin, ja sam skroz pomesala da on ima preko godinu dana kad sam ti pisala one postove za onaj povodac za decu. :rumenko:
Sludjena nacisto!
Mislim, istog sam stava, ali on je vec veliki momak! Tek sam sad skontala sto on toliko trazi da hoda. E bas sam zbuki

Hvala Čičak. Pa da, ima 13 ipo meseci i pomalo je lenj ali kada hoće da hoda zalunfa se kao blesav i ja ga moram pridržavati a baš me zeza kičma i kolena pa mi je najviše zbog toga onaj pojas za njega bitan ( nije povodac :) ), da malo i meni pomogne. Medjutim još nam nije stigao pa ne znam koliko je efikasan, treba da stigne tek početkom jula tako su mi rekli pa ćemo videti..

Nisam mislila nista lose kad kazem povodac. ;) Meni to sve isto!
Pa probaj, ako ti ublazi bolove, nek posluzi ponekad. Nego on ce prohodati dok kais stigne. ;)
A i mogla si sebi uplatiti masazu za te novce ;)
PS Imam prijateljicu koja za sve te decije stvarcice preracunava u kozmetike, tretmane, masaze... ahahhahaha... I u pravu je ponekad ;)

Nisam mislila nista lose kad kazem povodac. ;) Meni to sve isto!
Pa probaj, ako ti ublazi bolove, nek posluzi ponekad. Nego on ce prohodati dok kais stigne. ;)
A i mogla si sebi uplatiti masazu za te novce ;)
PS Imam prijateljicu koja za sve te decije stvarcice preracunava u kozmetike, tretmane, masaze... ahahhahaha... I u pravu je ponekad ;)

Pa i to je moguće, ali ako se i to desi otkazujem porudžbinu, a i uzela sam danas neki stabilizator za koleno i baš sam pukla pare na njega ali šta ću.. ligamenti na kolenima su jedini koji se ne obnavljaju kod čoveka pa se bol sa godinama može samo pogoršati itd. ali ovo je off topic. A kada spomeneš te tretmane duuušaaa me boli hahahha,baš bih da se relaksiram u neki spa ali se već odlučih za aerobik i fitnes pa ne može se sve.. ;)

Mene svi napadaju kako se detetu ne sme davati, u fazonu oni to ne umeju da sazvacu. Mogu se udaviti!
Pa rekoh jel da cekam da napuni 18 da bi jeo jabuku

- - - - - - - - - -

Mislim sirovu

Ja sam počela da dajem sirovu jabuku nešto malo pre prvog rodjendana, ali rendam mu je.. još ne smem da mu dam parče da sam jede jer hoće da odgrize dosta a neće da žvaće pa bi na brzinu da proguta i eto problema.. I vodu sam prestala da mu prokuvavam odmah posle rodjendana.

ćaos devojkeeeee
evo i mene konačno.
od kad radim, samo mi proleti dan. evo sad kuckam sa posla, danas je malo manja gužva ovde....
nisam stizala uopšte da vas čitam :(

a to histerisanje me dovodi od luuuudila. znači ako se samo nazire da nešto neće biti kako je ona zamislila već kreće najstrašnija histerija, zabacivanje unazad, ležanje i histerisanje po podu. užes. dođe mi da je dobrano išamaram. a znam da ne treba i da treba ignorisati, da joj ne dam da išta postigne tim, ali izluđuje me. pre neki dan sam je klepila po peleni, ajoj pa još gore, još se i uvredila. urlala je najstrašnije. i kad završi bacakanje po podu ustane i prvo šta dohvati tesne na pod :) pre neki dan podigla onu limenku sa maslinovim uljem od 5 L i tresnula o pod. snaga od besa :)

i hranjenje je isto užas živi. kad je počela da ide kod svekrva, počela i da ne jede....u krajnjem očaju smo pribegavale raznim taktikama, tipa baby tv (što by the way mrzim) mislim gledanje tv-a dok se jede, pa daj ovu igračku pa onu, pa crtanje dok jede i slično....

ljubim VAS SVE

Kvinsi :worth:
Stavila jutros jedva malo soli, kasikicu jogurta i pola kasike kecapa u jaje. Pojeo je i trazio jos, pa je jeo malo hleba i jogurta. Pravicu mu ponovo u ponedeljak ali od dva jajeta. Malo cudno izgleda ruzicasto jaje (od kecapa) ali njemu ne smeta :cepanje:

Sisko, ja ga onda posaljem kod baba i deda, nek njima dreci jednu noc.
Jer od premora ne mogu vise nikog da tolerisem, sa muzem sam na ratnoj nozi
valjda od tog umora mi i nedostaje jer sam sludjena :zblesav:

Jel dajete vi sirovu jabuku deci?
Onako krisku? (kao sto sebi isecemo)

Sa korom ili ne?

I mi staramajke znamo poneku foricu ;):p

nisam mogla sve da citiram, ali dobrodosle u klub nenaspavanih :lol:
kod nas je poslednja dva meseca pesma, a secate se kako sam brojila u stotinama neprospavane noci :lol:
cicak, dodaj na to posao sa punim radnim vremenom, drugo (trece, cetvrto) dete, kucne poslove, bez pomoci baba i deda, pa onda prc.kaj na drugim temama :P
svi pucamo po savovima od nespavanja i umora, to je najgore. odjednom nemas razumevanja i zivaca ni za sta i ni za koga. a onda odem na posao, jedva gledam u onaj ekran, slova mi se duplaju, a tiranin mi nedostaje i jedva cekam da dodjem kuci I uzmem ga u ruke:heart:
ja sam presno voce uvela sa oko 8 punih meseci, a posle prvog rodjendana sam davala da gricka jabuku, male zalogaje.

Ja sam počela da dajem sirovu jabuku nešto malo pre prvog rodjendana, ali rendam mu je.. još ne smem da mu dam parče da sam jede jer hoće da odgrize dosta a neće da žvaće pa bi na brzinu da proguta i eto problema.. I vodu sam prestala da mu prokuvavam odmah posle rodjendana.

da i ja sam rendala do nekih 18 meseci ja mislim

- - - - - - - - - -

joj sto je slatka :)
i kuca je lepa isto :D

I mi staramajke znamo poneku foricu ;):p

nisam mogla sve da citiram, ali dobrodosle u klub nenaspavanih :lol:
kod nas je poslednja dva meseca pesma, a secate se kako sam brojila u stotinama neprospavane noci :lol:
cicak, dodaj na to posao sa punim radnim vremenom, drugo (trece, cetvrto) dete, kucne poslove, bez pomoci baba i deda, pa onda prc.kaj na drugim temama :P
svi pucamo po savovima od nespavanja i umora, to je najgore. odjednom nemas razumevanja i zivaca ni za sta i ni za koga. a onda odem na posao, jedva gledam u onaj ekran, slova mi se duplaju, a tiranin mi nedostaje i jedva cekam da dodjem kuci I uzmem ga u ruke:heart:
ja sam presno voce uvela sa oko 8 punih meseci, a posle prvog rodjendana sam davala da gricka jabuku, male zalogaje.

Staramajka :cepanje: Sve u svemu spasla si me, bar sto se jaja tice :cmok:

VIdim pisete o jabukama. Ja sam Junioru dala oljustenu jabuku da grize (kao sto je i ja jedem) cim je imao prva 4 zuba. Vremenski je to 11-12 meseci. Prvo mu se svidelo kako ja jedem jabuku pa je "krao" od mene, pa sam mu pocela ljustiti jabuke pa davati iz moje ruke, i na kraju je on sam nosao tu jabuku i grickao, kada mu dosadi spusti je negde gde muje zgodno (ja je pokupim i dovrsim, mljac).
Imam negde sliku jabuke sa otiscima njegovih zuba :heart: ako stignem stavicu veceras slike.

Bili smo juce i danas na kupanju. Juce svo troje, a danas prepodne samo Junior i ja. Vise vremena potrosim dok sve spremim pre kretanja i dok se raspremim kada stignemo nego sto smo na samoj plazi, ali dobro. Jos danas bili neki rusi pa sam pizdekala sto nas sat. Gomila dece/beba/starijih na plazi a dva-tri bilmeza od dvanaestak godina krenuli se lopati na sred plaze. I to ajd da se dodaju, vec divljaju. Pogodili prvo jednu devojcicu, pa mi krenuli u setnju da nas ne lupe slucajno, rekoh dosadice im brzo. Medjutim lupaju li lupaju. Rekoh ajd samo da se smocimo u more,obrisemo i pravac kuci, ne mozemo na miru da se igramu u pesku kada ovi ne paze. I kako smo ulazili u vodu (u narucju mi Junior) mene okrzne lopta. Pogledam ih a oni nista, ni sorry ni nista. Bas sam popizdela. I svi ostali sede na plazi kao da je sve to ok i normalno. Budale. Nadam se samo da je ovo danas bio samo tako malo ludi dan i da nece vise dolaziti na tu plazicu. Ne znam gde bi smo mogli drugde otici na kupanje :sad2:

Samo primecujem da mi prolazi mesec za mesec a ja samo u nekoj frci. Dobro bi mi doslo da neko pricuva Juniora bar 1-2 puta nedeljno po par sati. Mislili smo da ga damo u vrtic, ali jedan sto mi se svideo se zatvorio :think: a u drugom vrticu niko ne otvara vrata. Pisala sam im danas preko FBa, pa se nadam da ce mi odgovoriti. Bas bi mi prijalo da imam nedeljno par sati za spremanje i sredjivanje. Ovako svaki trenutak moram smisliti tako da Junioru ne bude dosadno a i ja odradim sve sto imam. O biokopu vise ni ne sanjarim :zaljubljena: Valjda kada se ozeni, mozda stignem i tamo.

Pedja danas ima neki proliv.
Nije ni klasican proliv koliko smrdiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Popodne je sve sto pojede iskakio, skoro u izvornom obliku...
Ne svidja mu se voda sa elektrolitima ... pa sam mu uvece davala obicnu...
Po njemu se ne vidi nista... samo sto cim kakne, evakuacija u kuci, stipa za oci ::mrgreen:

Ja dajem sirovu jabuku od nekih 9meseci. Iva jede iz ruke, dam joj parče oljušteno i ona lepo pojede. Al zato Ana, ne daj bože da bi ta nešto svojom rukom uzela i pojela.Ni da joj ja dam parče pa da jede, kod nje sva hrana u obliku kaše, i da se jede kašikom. Jedino bananu hoće da pojede iz moje ruke da joj dam, to grizre. Barnija i tako to samo lizne. Ni flašicu ne drži sama, ja joj dajem da pije ko da je beba od mesec dana.

Back