Deca 1-3 godine (toddlers)

Jel neko ima savet kako da Irini izbacim mleko?
pije bre uvece 400-500 ml a popodne pre spavanja bar 250ml
i opet je pocela nocu da trazi i tu popije 200ml
plus ml proizvodi

ja ne znam vise sta da radim sa tim mlekom

Imam slican problem :sad2: Na srecu odvikli smo ga od nocnog obroka (pu-pu-pu), ali bi uvece pred spavanje nekada popio i 500ml :eek:. Do sada je pio 330-360, ali polako povecava kolicinu, pa nekada popije 360ml i trazi jos, pa popije dodatnih 100-120ml. Ono sto sam primetila, da kada lepo vecera, popije manje mleka (oko 250-300ml tj ostavi oko 60ml), tako da se trudim (odprilike dubim na trepavicama) da pojede vise za veceru. Pred dnevno spavanje isto popije 300-360ml. On je uvek vise voleo mleko od kasike (dok je sisao, posle Humanu i sada kravlje mleko), ali se i ja mislim da li je dobro da pije bas toliko mleka :think:. Imao je fazu kada je stukao 1l mleka za 24sata, doduse samo par puta, ali litra je litra :roll:

....eto, nikad svi srecni i zadovoljni....mene cerka vec 2-3 puta pita kako da ubedi Cupavicu da popije bar malo mleka...prestala je skroz da ga pije,
jednostavno je izjavila da "ne joji meto" i kraj price...vecera i spavanje, ne budi se do jutra, lepo napreduje ali je njoj zao (a i meni) sto nece mleko
da vidi, sem kad jede pahuljice i kao pije "tafu beju maju":lol:
...jede pavlaku, sireve, pije jogurt ali "slatko mleko" eto skoro nikako....

...a mene zanima sto vam smeta sto deca piju mleko, ako im to ne remeti ishranu?....moje su pile mleko onako do osnovne skole, posle toga nikako,
ja ga obozavam i dan danas, pa mi je uvek zao i krivo sto dete nece mleko....

Afro, smeta mi jer se bez veze samo naliva i onmda joj nocu propusti pelena i bude mokra
a dok ne izbaci to mleko, nema apsolutno nikakve sanse da izbaci nocnu pelenu
a u avgustu ce 3 godine

- - - - - - - - - -

plus te vece kolicine mleka i ml. proizvoda vode u anemiju jer taj kalcijum skuplja sve

...ne znam za to, ja sam uvek pila mnogo mleka, kao dete vise od litar dnevno i nisam bila anemicna, to mi je novo skroz...al' dobro
svasta se nesto izmenilo.....

..e i Cupavica mora nocu pelenicu, ustvari mozda i ne bi morala, kad bi mogla da izbudi majku kad joj se piski...al' dzaba ona moja
spava kao top...pa jos malo dok nauci sama da ide na wc-e morace pelena...jer nece na nosu vec samo i iskljucivo na wc...

Ja obozavam mleko (hladno) i cesto ga pijem. Nisu to neke velike kolicine, ali pijem. Meni je drago sto Junior voli mleko i sto ga rado pije, ali se brinem da mleko pije na stetu ostalih namernica. Jedno vreme je bas kilavio sa jelom i sve to zato sto je znao da ce dobiti onoliko mleka koliko god trazi. Ujutru je samo pojeo par zalogaja, jer je znao da u 11 stize mleko pred spavanje, za rucak pojede ok, ali zato za veceru jedva jer je isto znao da dobija mleko pred spavanje. Nocu se budio je je bio gladan, jer cak ni svo to mleko koje popije tokom dana ne moze zameniti redovan dorucak, rucak i veceru. Cim smo izbacili nocno mleko (trajalo je par dana) krenuo je lepse i raznovrsnije da jede preko dana.

Ovo sve pisem za dete od 18 meseci koje pije kravlje mleko i nema veze sa dojenim bebama. Cisto da ne bude zabune :cmok:

Ja obozavam mleko (hladno) i cesto ga pijem. Nisu to neke velike kolicine, ali pijem. Meni je drago sto Junior voli mleko i sto ga rado pije, ali se brinem da mleko pije na stetu ostalih namernica. Jedno vreme je bas kilavio sa jelom i sve to zato sto je znao da ce dobiti onoliko mleka koliko god trazi. Ujutru je samo pojeo par zalogaja, jer je znao da u 11 stize mleko pred spavanje, za rucak pojede ok, ali zato za veceru jedva jer je isto znao da dobija mleko pred spavanje. Nocu se budio je je bio gladan, jer cak ni svo to mleko koje popije tokom dana ne moze zameniti redovan dorucak, rucak i veceru. Cim smo izbacili nocno mleko (trajalo je par dana) krenuo je lepse i raznovrsnije da jede preko dana.

Ovo sve pisem za dete od 18 meseci koje pije kravlje mleko i nema veze sa dojenim bebama. Cisto da ne bude zabune :cmok:

...pa Cupavica je 1.12. napunila 2 godine, a mleko ne pije zadnja 2 ipo meseca skoro uopste...i jeste cinjenica da jede bolje, i raznovrsnije, ima normalna tri obroka i usput jos svasta
nesto pojede kaze cerka.....dzaba je pokusavala da je prevari nocu, pa da joj umesto cucle ugura flasicu sa mlekom, ne probudi se, samo gurne rukom i nece da zine nema sanse...

Medo nece mleko na flasicu nema sanse.
Ne postoji trik. Eventualno benko na slamcicu 50 ml i to se vise zeza...

A u sta vi sipate tolike kolicine mleka? Jel postoje tolike flasice ili piju iz solja?

E da, medo me zaebava vec dve veceri sa vecerom, hoce da ga animiram da bi jeo(naucile ga babe i dede)
I besni ako mu priblizim kasikicu, pa sve prospemo, ne znam kako ga nisam prebila do sad majke mi
ali ima da sedi do ponoci u hranilici ako treba

..hehe, radosti ostavljanja deteta sa babama i dedama.. :lol:

..aleksej pije mleko uveche i ujutru, punu flashicu (250ml)..jaksha samo ujutru, a chesto i ne trazi..
..ali piju obojica uz doruchak i vecheru, ili mleko ili jogurt, plus ostalo mlechno..
..vishe je nego shto treba, ali mislim da nije nenormalno mnogo.. KS su im dobre, uvek bile..

Ja u podne ne dajem mleko, samo pred spavanje i nocu. Kad bih dala danju pred spavanje znam da bi mi rucak mrljavio i da nebi pojeo kako treba! Sta mislis da izbacis to u podne?

..hehe, radosti ostavljanja deteta sa babama i dedama.. :lol:

..aleksej pije mleko uveche i ujutru, punu flashicu (250ml)..jaksha samo ujutru, a chesto i ne trazi..
..ali piju obojica uz doruchak i vecheru, ili mleko ili jogurt, plus ostalo mlechno..
..vishe je nego shto treba, ali mislim da nije nenormalno mnogo.. KS su im dobre, uvek bile..

Isto ovako i kod nas
a i kako drugacije, uostalom :D

Ivan mnogo voli mladi sir, mogao bi da zivi na njemu

ja isto pijem mleko i dan danas

Cickava, imamo aventovu flasicu od 240...ili koliko vec, izlizalo se ne vidi se vise pa ona trazi jos pa joj sipam
al veceras sam stisla zube i dal;a joj jednu samo...rastuzila se bila, pocela da place ja joj objasnjavala kako ce se upiskiti i biti mokra al dzaba...pa sam je zamajala pa je zaspala...al to je veceras...nije spavala popodne pa je slucajno zaspala :lol:
u normalnim okolnostima kad nije premorena, nema sanse da je tako iskuliram

da imam negde blizu kozije da nadjem, kupila bih pa bi joj davala to...garant bi batalila
sasvim joj je dovoljan taj jogurt sto pije i ta pavlaka i sir i tako to
mleko bih volela da pije posle vecere jednu flasicu i to je to...sta ce joj vise

Afro, a sto pokusava na silu da joj uvali mleko...ako nece nece...nek joj daje drugo nesto mlecno u toku dana
ja bi pevala da moja odjednom batali mleko
nego ona tako zaredja neko vreme nece puno, cak se i ne budi nocu uopste...ja se taman naviknbem i odusevim i ona se vrati i zezne me
a ako joj ne dam, ima da se probudi i nece vise da spava nego ce da mi shizi tu...onda mi lakse da joj dam i da nastavimoda spavamo

ja isto pijem mleko i dan danas

Cickava, imamo aventovu flasicu od 240...ili koliko vec, izlizalo se ne vidi se vise pa ona trazi jos pa joj sipam
al veceras sam stisla zube i dal;a joj jednu samo...rastuzila se bila, pocela da place ja joj objasnjavala kako ce se upiskiti i biti mokra al dzaba...pa sam je zamajala pa je zaspala...al to je veceras...nije spavala popodne pa je slucajno zaspala :lol:
u normalnim okolnostima kad nije premorena, nema sanse da je tako iskuliram

da imam negde blizu kozije da nadjem, kupila bih pa bi joj davala to...garant bi batalila
sasvim joj je dovoljan taj jogurt sto pije i ta pavlaka i sir i tako to
mleko bih volela da pije posle vecere jednu flasicu i to je to...sta ce joj vise

Afro, a sto pokusava na silu da joj uvali mleko...ako nece nece...nek joj daje drugo nesto mlecno u toku dana
ja bi pevala da moja odjednom batali mleko
nego ona tako zaredja neko vreme nece puno, cak se i ne budi nocu uopste...ja se taman naviknbem i odusevim i ona se vrati i zezne me
a ako joj ne dam, ima da se probudi i nece vise da spava nego ce da mi shizi tu...onda mi lakse da joj dam i da nastavimoda spavamo

...pokusava zato sto mala vecera oko pola 7 uvece, a zaspi u pola 8...spava do ujutro do 6-7-8...kako kad....i onda doruckuje nesto konkretno,
mleko kao mleko skoro da i ne pije....pije jogurt, jede pavlaku, sireve razne...i to je to....ali zato pre spavanja u toku dana, ako spava, pije gusti
sok, bilo koji, ne pravi pitanje samo da nije ona bistra jabuka to nece...i popila bi soka koliko god da joj se da...pa se tu ubedjuju da nema, da
ne valja, da se pokvario..ma svasta nesto samo da ne bi pila...sta ce joj to...ali to joj je ona druga baka pocela da daje i sad ajde odvikni je..tesko:(

Nije vecerao, eno zaspao je bez vecere. Ne mogu da verujem!

Jos ga nisam vodila na kontrolu sa godinu dana, jel da vadimo krv pre te kontrole?

...jao bre Cicak....

..moja starija cerka je oduvek pospana, i kad je bila mala ako nije spavala dovoljno preko dana, zaspala bi u 6 popodne, nije bilo sanse da je razbudim
da vecera, mogla sam da je umijem nastavila bi da spava...i znas koliko puta joj se desilo da prespava od tog vremena do jutra, a opet je lepo napredovala,
rasla, bila zdravo dete....ali je zato doruckovala u 6h sa petlovima....dete samo sve regulise....ja bre kad procitam sta on tebi sve pojede pitam se bih li
ja mogla to sve da savladam....

- - - - - - - - - -

Moje dete ni flasicu ni dudu... uopste to ne koristi za uspavljivanje... sem sike ;)
Vodu pije na flasicu i sok prepodne. ali on to popije i kraj. ne povezuje te dve stvari

...pa kad ima siku za uspavljivanje i jos da drzis u rukama....nije blesav da se buni kad mu je sve potaman:)

...pokusava zato sto mala vecera oko pola 7 uvece, a zaspi u pola 8...spava do ujutro do 6-7-8...kako kad....i onda doruckuje nesto konkretno,
mleko kao mleko skoro da i ne pije....pije jogurt, jede pavlaku, sireve razne...i to je to..
..ali zato pre spavanja u toku dana, ako spava, pije gusti
sok, bilo koji, ne pravi pitanje samo da nije ona bistra jabuka to nece...i popila bi soka koliko god da joj se da...pa se tu ubedjuju da nema, da
ne valja, da se pokvario..ma svasta nesto samo da ne bi pila...sta ce joj to...ali to joj je ona druga baka pocela da daje i sad ajde odvikni je..tesko:(

to je odlicno...ne znam sta je problem ali dobro

to je odlicno...ne znam sta je problem ali dobro

..pa nije problem, al' mogla bi malo mlekca:)

..kad joj majka prestane da tuguje sto ona ne pije mleko, onda cu ja da joj se pridruzim,,
a ovako ona pokusava da nadje nacin, pa mi se zali sto nece, a onda i ja solidarno tugujem
sto nece....luda baba eto:lol:

..ince pre mesec ipo dana su bele na kontroli, visoka je 91cm, i teska 14,500 bila tada...ja mislim da je to
ok, a i doktor je rekao da lepo izgleda...:heart:

Moja Iva neće uveče pije mleko, a desi se da ni rano ujutru neće, nekad se ni ne budi, a ja neću da je budim. Zato Ana mleka kokiko hoćeš, puna fašica od 260ml.I uveče pred spavanje i rano ujutru. nekad i usred noći joj dam kad se probudi pa neće da spava.

jeste ok :)
i na slikama se vidi
super je :heart:
pu, pu :D
i lepa je ko lutkica

..hvala :heart: ni vi ne zaostajete:zag:

- - - - - - - - - -

Moja Iva neće uveče pije mleko, a desi se da ni rano ujutru neće, nekad se ni ne budi, a ja neću da je budim. Zato Ana mleka kokiko hoćeš, puna fašica od 260ml.I uveče pred spavanje i rano ujutru. nekad i usred noći joj dam kad se probudi pa neće da spava.

...e one su ti oduvek razlicite, kao da nisu bliznakinje....:)

Ja u podne ne dajem mleko, samo pred spavanje i nocu. Kad bih dala danju pred spavanje znam da bi mi rucak mrljavio i da nebi pojeo kako treba! Sta mislis da izbacis to u podne?

Pa ako izbacim mleko u podne onda ne pije dovoljno mleka :dash: Kada smo u setnji onda nekada zaspi u kolicima i samo ga prebacim kada stignemo kuci u krevetac i on nastavi da spava, pa taj dan ima samo mleko pred spavanje. Ja sam skontala da izmedju podnevnog mleka (nakon kojeg spava) i rucka treba da prodje 4 sata, da taman ogladni pa onda lepo jede, ne mrljavi. Pre sam mu davala nakon 3 sata i primetila sam da nije dovoljno gladan, pa probira, igra se itd. Trebalo mi je vremena da skontam :dash:

Ustaje 6-8 ali uglavnom oko 7h
Dorucak je 1-1.5 sata nakon budjenja
Ako stigne pojede voce (npr jagode+banana ili jagoda+kivi ili jabuku..., znaci samo voce bez icega) 1.5 sat pre mleka, ako ne onda uglavim popodne
Mleko 11:30-12:00 pa spavanje ili zaspi u kolicima
Rucak oko 15:30-16:00
Keks/Milupa ili slicno oko 19:30
Mleko oko 20:15 pa spavanje

Mi imamo dve Aventove flasice od 260ml za vodu i jednu Aventovu od 330ml za mleko. Ali ja mleko nalijem skroz do cepa, pa bude oko 360ml. Vodu pije iz svoje case, Beres kapi (kada se setim da mu dam) pije iz svoje solje, nista osim ovog ni ne pije. Ovde nema "redovnog" jogurta pa mu dajem nekad vocni, ali i to jako retko mozda jednom u dve nedelje (ranije sam cesce ali sam skontala da je bolje da mu dam posebno mleko i poseban obrok sveze voce).

Ajoj ija, od 8 ujutru do 3 popodne samo mleko?
Pa medo bi siznuo?! :)))))ahahahah

on doruckuje 3 sekunde nakon budjenja,
sem ako uspem sikom da ga oborim na 15 minuta,
I to kad ustane u pola 6-6.
Ja ga jutru pitam:"Sta cemo sad?"
A on usnama onako mljac mljac, sve cokce ahahahahahah

Otprilike ovako ide:
7-8 dorucak (danas je pojeo pola puter kifle i abc sira+oko 200ml cokoladnog mleka)
11 uzina (jabuka+kruska+avokado+ml.plazma i 150 ml soka)
14 rucak (standardno puno povrca+meso)
17 uzina (opet voce npr. banana)
20 vecera (mleko sa necim, griz, palenta itd)

Siki ujutru(ne svaki dan), prepodne oko 10 obavezno-sika uspavanka :mrgreen: , popodne oko 5(ako nije u igri ili napolju), i uvece

Pogledajte prilog 286973
Sinoc... video kako mi spavamo pa i on spava na 'jastuku' kao veliki ahahhahaah... dok nije tu bilo cebe, legao bi samnom na moj jastuk, iki kod tate... ali glava mora biti na jastuku, kao i nama... aahahhahah...

Smejala sam se i slikala ga u sred noci, jer su poze za spavanje obicno bile urnebesne, lezi na mm-u, gura mu noge u usta, dupetom mu na glavi, ili nam mirise noge... ma sou... ahahah... i onda kad sam ga videla ovako soknula se... ahahaha

Back