Deca 1-3 godine (toddlers)

kad si vec krenula, isprei mu i nos fizioloskim
:mrgreen:
moji zdravi obojica. nadam se da ce drugari brzo da ozdrave!
cicak ja stvarno nikad nisam cula da dete toliko jede majke mi :lol:
svaka cast na porcijama samo da ne krene mnogo da se deblja u neko trenutku- to je stvarno mnogo hrane za dete od godinu dana. ali nek je momcina ziv i zdrav i sit :D

suki mi smo kupili cybex sediste proguglaj mali isofix super bezbedno. u segedinu sa povracajem poreza kosta oko 150 evra u kasi 23000

Ma sav je ko cigrica.
Nema viska... malo se popravio... sto sam ja i htela...
Ne pojede on tako bas svaki dan... ali pojede...
Evo malopre pojeo 200ml mleka(punomasno 3,2mm) sa 4-5 kasika medolina... i to bez problema.
Pocela sam jedno vreme i 300 da pravim ali mnogo je, retko bas retko pojede to sve.

Kod njega je fazon postao da se igra i jede...
Imam osecaj da mu kilu necega dajem on ce otvarati usta...
A organizam uzme koliko mu treba, visak izbaci... zato kaki 3 puta na dan i to golemo :mrgreen:

Ne bih volela da bude debeo.
A s druge strane svi kazu Samo ga nudi samo nek jede...
Al kad vidim da mehanicki to radi(ko onaj iz Varljivog leta sam :) ahahahah), ja lepo odredim porciju i to je to.
Valjda bi trebalo majka da zna koliko treba da pojede.

Uvek se setim novke i one cuvene:
"Sta god da uradis mislis da si pogresila" ;)

:mrgreen:

Ma sav je ko cigrica.
Nema viska... malo se popravio... sto sam ja i htela...
Ne pojede on tako bas svaki dan... ali pojede...
Evo malopre pojeo 200ml mleka(punomasno 3,2mm) sa 4-5 kasika medolina... i to bez problema.
Pocela sam jedno vreme i 300 da pravim ali mnogo je, retko bas retko pojede to sve.

..pa zar nije 200ml mleka i 4-5- kashika lina uobichajena porcija, po kutiji..?

Kod njega je fazon postao da se igra i jede...
Imam osecaj da mu kilu necega dajem on ce otvarati usta...

..ovo je prilichno nezgodna stvar, nemoj da ga uchish da moze da se igra ili sheta dok jede..
..kad vec voli da jede, nek zna shta je pojeo..
..to meni lichi na ono grickanje uz tv, film, igrice, kad ne znash ni shta si utrpao u sebe, loshe bi bilo da mu postane navika..

A organizam uzme koliko mu treba, visak izbaci... zato kaki 3 puta na dan i to golemo :mrgreen:

:lol:
..nadam se da si se shalila ovde.. :lol:
..vecina klinaca kaki 3-4-5x dnevno sve dok ne skinu pelene, a i kasnije..
..a to da organizam uzme shta mu treba a vishak izbaci bi bilo spas za sve one na dijetama, a njih nazalost ima koliko hocesh..

Ne bih volela da bude debeo.
A s druge strane svi kazu Samo ga nudi samo nek jede...
Al kad vidim da mehanicki to radi(ko onaj iz Varljivog leta sam :) ahahahah), ja lepo odredim porciju i to je to.
Valjda bi trebalo majka da zna koliko treba da pojede.

Uvek se setim novke i one cuvene:
"Sta god da uradis mislis da si pogresila" ;)

..istina ziva.. :lol:

..stigao bris, streptococcus pneumoniae, rezistentan na sve osim amoxiciklin-klavulanska AB..
..shto je i pio, srecom, samo ochigledno ne dovoljno dugo.. :roll:
..rez je i na cefalosporine druge generacije, a sad prima trecu generaciju, ali na nju nije testiran.. :think:
..rekla bih da je osetljiv, dete je iz dana u dan ochigledno bolje..
..pusticu ga napolje danas sa tatom i bratom, pa kud puklo.. :)

..pozdrav svim drugarima, zdravim i bolesnim.. :bye:

Novka da li tu bakteriju ima samo u uhu ili i u grlu. Moja cera imala u nosu, lecili smo Sterimarom i nekim od ovih kapi tipa Olint, ako se secam. Opet mi se cini da je ima, ponekad osetim neprijatan miris iz njenog nosa (a ja sve zivo mirisem :)), mada nema ni T ni neke sruge smetnje. Samo povremeno sekret i taj miris. Bili smo skoro kod OR a zaboravih pomenuti, on pregledao i rece sve ok.

Irina i dalje kaslje i ima zelene stvorove u nosu i ocima
ovaj AB ne deluje ocigledno
uzeli joj bris danas, al tek u utorak rezultat :roll:

sad da pitam ja sve vas...dal bi vi prestale da dajete ab ako vidite da ne pomaze?
plasim se da ne dobije gljivice od tolikih ab :roll:
popizdela sam vec

- - - - - - - - - -

i uopste ne kapiram kako je ona imala pneumokok kad je primila vakcinu...mora da je onaj hemomicin 6 dana posle vakcine upropastio njeno dejstvo
kapiram da i sad ima pneumokok
neki sojevi po vrticima, rezistentni na sve zivo
uzas

Novka da li tu bakteriju ima samo u uhu ili i u grlu. Moja cera imala u nosu, lecili smo Sterimarom i nekim od ovih kapi tipa Olint, ako se secam. Opet mi se cini da je ima, ponekad osetim neprijatan miris iz njenog nosa (a ja sve zivo mirisem :)), mada nema ni T ni neke sruge smetnje. Samo povremeno sekret i taj miris. Bili smo skoro kod OR a zaboravih pomenuti, on pregledao i rece sve ok.

..radjen je samo bis uha, a isti zadah iz usta su imali obojica tokom prve ture AB..
..moja rekonstrukcija :lol: je da je mish zapatio neki virus pred kraj terapije AB, pa da je sama kolichina slinaca (bistrih) sabila preostatak bakterija u uho..
..to jedino pokriva simptome koje je imao, kao i to da 20h pred pohetak tih simptoma nije bilo nicheg shto je dr mogla da vidi kao uvod u ovo.. :)

..inache, posle famozne trece injekcija dete je bilo kao novo.. :)
..danas bila chetvrta, josh tri preostale.. :)
..ne buni se mnogo kad mu kazem gde se spremamo ujutru, ne buni se ni kad udjemo u sobu za bockanje, ali me stisne jako, jako za rame i vrat :sad2:
kad ga skinem dernja se kao magarac, ali vec na vratima mashe teti sestri i smeje se.. :)

Irina i dalje kaslje i ima zelene stvorove u nosu i ocima
ovaj AB ne deluje ocigledno
uzeli joj bris danas, al tek u utorak rezultat :roll:

sad da pitam ja sve vas...dal bi vi prestale da dajete ab ako vidite da ne pomaze?
plasim se da ne dobije gljivice od tolikih ab :roll:
popizdela sam vec

- - - - - - - - - -

i uopste ne kapiram kako je ona imala pneumokok kad je primila vakcinu...mora da je onaj hemomicin 6 dana posle vakcine upropastio njeno dejstvo
kapiram da i sad ima pneumokok
neki sojevi po vrticima, rezistentni na sve zivo
uzas

Ja ne bih prestala sa AB, dok ne istekne 5 ili 7 dana,zbog njegove ucinkovitosti drugi put. Ali bih ispirala nos stalno, terala da duva, mozda dodala neke jace kapi, trazila AB kapi ili mast za oci, davala probiotik, ispirala grlo zalfijom i ukapavala propolis.
:)

Ja ne bih prestala sa AB, dok ne istekne 5 ili 7 dana,zbog njegove ucinkovitosti drugi put. Ali bih ispirala nos stalno, terala da duva, mozda dodala neke jace kapi, trazila AB kapi ili mast za oci, davala probiotik, ispirala grlo zalfijom i ukapavala propolis.
:)

Kako se koristi propolis, jel to onaj što se kuuje od pčelara sa alkoholom, zar to nije jako za decu ?

Ne, to su propolis kapi za decu, nisu u alkoholnom rastvoru a kupuju se u apoteci. One su provereno dobre za streptokok, pomocno sredstvo, pored antibiotika naravno. Tako smo se mi izlecili kad je starija cera imala streptokom grupe A (tako bese valjda) Ja im skoro svakog jutra nakapam na med i dam pre polaska u vrtic, preventive radi.

..postoji propolis u spreju, kao tantum verde, italijanski proizvodjach,
ali ne preporuchujem za decu manju od 5-6 godina minimum, zato shto je sa jakom aromom mente..
..jaksha se malo privikao, dam mu septolete za decu (3+ :roll: ) koje su takodje ljute samo tako :roll:
pa on to iz pet puta (tj sa pet vadjenja tabletice iz usta da se "zagreju" :( )
pojede/posisa/polize, pa mu onda shtrcnem taj sprej kad mu je grlo vec utrnulo od septoleta.. :(

..ali da pomaze - pomaze..

..mi smo ih jurili po hitnom postupku, mozda postoje i bolje tj vishe prilagodjene deci kojima je
mentol nepoznanica, ali da znate da trazite takve ili da se pripremite na shokove za malce.. :roll:

..da sam znala shta prodaju kupila bih detetu obichne kapi propolisa, samo bez alkohola tj u drugachijem rastvarachu,
pa kapala na neshto,
ovako dr preporuchila sprej, a mm-a zeznuli na brzinu..sreca pa pristaje na to..

Mog muza iz nepoznatog razloga apotekarke uvek obrlate :) Poslednji put sam jasno, vise puta ponovila da mi treba beli vazelin koji prave u apoteci, ali apotekarka "mu je preporucila ovaj medicinski sa dodatkom nevena" :roll: Rekoh da je to divno, ali mi ne treba :)
Propolis sprej je ipak za vecu decu, prednost mu je sto dodje do grla, gde mu je i mesto :)

Irina obozava taj tantum verde sprej :lol:
da se ona pita, prskala bih joj 200 puta za redom

nasla sam hloramfenikol juce u jednoj apoteci, dr mi rekla da uzmem ako nadjem i srecom,nasla sam
tako da su joj oci bolje...nos je isto malo bolje cini mi se.
al kaslje...jutros je kasljala od 6 do 8 u snu non stop :sad2:

Sestrina malecka sad koristi Tantum Verde a ima 5+ i nije bilo sanse da joj se to prsne u grlo.
Prsnula sam sebi i objasnila kako je bas dobro, kao one puckalice u ustima.. upalilo je ;)

Super ideja :super:

Ja isto sve prvo na sebi pokazem (sto god mogu), pa onda radim Junioru. Zato sam vadila bris nosa, ali bar dete nije plakalo. Malo je laborantkinji bio cudan taj pristup, ali sam rekla da ce ONA vaditi posle brisa krv a ne ja, pa je mozda bolje da se dete ne istraumira odmah na pocetku. Sve je proslo ok i bez suza.

Arminu je malo bolje, danas smo najzad uspeli da mu isperemo nos normalno ( nas dvoje je skoro bukvalno leglo na njega :roll::sad2: ) izashao je neki chep, Bog te mazo :roll::dash: .... malo josh shishti, I pocheo je da histerishe oko inhalacija, pa sad gleda crtani dok to radi, ali popeezdi posle minut - dva, pa se rvemo i oko toga :roll:

moram da se pohvalim, danas smo otishli na Najlon pijacu ( u nameri da meni kupimo neke papuche ) ... e pa to nismo ali sam malom uzela kachket, kapicu, pantalone, komplet ( shorc i majca bez rukava) i ukupno platila 1700 dinara ... zhiviJo najlon! :lol:

Irina obozava taj tantum verde sprej :lol:
da se ona pita, prskala bih joj 200 puta za redom

nasla sam hloramfenikol juce u jednoj apoteci, dr mi rekla da uzmem ako nadjem i srecom,nasla sam
tako da su joj oci bolje...nos je isto malo bolje cini mi se.
al kaslje...jutros je kasljala od 6 do 8 u snu non stop :sad2:
Možeš da probaš, ja sam NG od onog užasnog kašlja izlečila tako što sam joj mazala opranu svinjsku mast na grudi i leđa, deluje gotovo momentalno.

Back