ija_ftn
Domaćin
- Poruka
- 3.487
Ne znam da li sam ja kriva, ili ove naše lekarke, ali došlo je do sr.anja sa zdravljem ovog mog deteta.
Poslednja četiri puta, kada smo išli iz raznoraznih razloga kao što su problemi sa disajnim putevima, kašalj, infekcija na jeziku, temperatura, začepljen nos...od lekara bi smo dobijali "recept" za tantum verde i operil kapi, naravno iz slobodne prodaje, i po potrebi Brufen, takođe iz slobodne prodaje. U pitanju su dve lekarke u dva dispanzera.
Ovaj put, pojavio se opet neki kašalj, mala temperatura, i ja poučena iskustvima od prošlih puta, primenim dobro poznatu terapiju. Kako je bio vikend, računah, ne ide u vrtič, terapija je tu, i proći će.
Kad danas, dete ne može da se probudi, probudila se, ali sve slaba, spava joj se, kašlje i dalje, temperatura 37,5. Ipak, odlučim da odem do lekarke.
Pregleda je izmeri količinu kiseonika u krvi (imaju neki aparatić što se stavi na prst) i reče da ima bronhitis, da se smanjila količina kiseonika u krvi, odmah inekcija, inhalacija i kiseonik. Dobili i zeleni uput, ako joj pozli da idemo u bolnicu.
Joj Marge, ne znam ni sama sta pametno da ti kazem.
ljubi je puno, puno. Valjda ce inhalacija pomoci, Junioru je do sada uvek pomagala. A za lekare ne znam ni sama, bolje da cutim
Vazno je da si na vreme odreagovala 

. Probam mu ponuditi malo hleba i edamera uz to, nece. I tako jede on, cudim se ja i nudim mu usput hleb i edamer. Valjda vec bio ispizdeo sto ga nutkam uzme u ruke zalogaj hleba pogleda me i odmahne glavom, uzme zalogaj edamera pogleda me i odmahne glavom, na kraju uzme zalogaj kobasice, strpa u usta i pukne jezikom po nepcima 
ali koliko znam onako pogrbljen a dise celim trupom, to podrazumeva angazovanje misica koji inace ne ucestvuju u disanju. Meni je kljucno pracenje suma pri izdisaju. Kad krene zajebancija bukvalno na kraju izdisaja cujem kao kad pucketa pena, ona pena kad se kupas u kadi pa kad pada pena cuje se blago pucketanje, a tako cujem dok spava pa na kraju izdaha. A i lekar mi je pokazao na sta da obratim paznju odnosno kako se cuje ali to ne mogu recima da opisem 

), jer neko mora pluca da prekontrolishe ... ali kako ja da uglavim na 6 sati inhalacije, nejasno mi, ali ajd', neshto cu da izmislim
... a, da .. sretan prvi maj