Deca 1-3 godine (toddlers)

Kakva glupost!
Trcanje skakanje sutiranje lopte.
Pa to upravo i rade deca u patikama.

Me nego treba da trci u cipelama? I skace?

Da se razumemo.
Deca su najveci deo dana u kuci, vrticu itd.
I tu nose patofne.
Za napolje su patike jer je dete uvek aktivno. Skace trckara...
Pa nece sedeti samnom na klupi

I to zavisi koga pitas.
Moja drugarica vodila klinca dugo u Sokobanjsku zbog tortikolisa i hipertonusa, i bas je pitala tu dr Vukicevic, koja je kao super fizijatar, koje cipele, rekla bilo koje, sve su dobre i da li patike, rekla-zasto da ne, koje god hocete, slobodno mu uzmite.
Ebiga, strucnjaci! :lol:

Moja deca nisu nosila ni patofne ni patike dok nisu krenuli u zabavište, a to je bilo sa 4 godine. Ni sandale sa otvorenim prstima. Po savetu pedijatra i ortopeda.

Možda se do danas to promenilo, ali tada nisu savetovali ništa što nema čvrst lub da dobro drži skočni zglob, a otvorene prste nisu savetovali jer dete hodajući nesvesno kupi prste, što nije dobro.

ne verujem sta pisem, ali slazem se sa cickom :mrgreen:
po kuci nosi patofne sa anatomskim uloskom, napolju patike. cipele je nosio do zimus, nove mu nisam kupovala, zimus cizme za napolje. stariji sin nosio samo cipelice, sve po ps kako su savetovali, pa na kraju zavrsio u tim ortopedskim cipelama 2 godine jer je poceo da gazi na unutra, iako je patike jako retko nosio.

Po meni su ove bebi/decije cipele kao da su patike. Mislim nisu one standardne cipele kao za odrasle. Deluju mi veoma udobne bas kao i patike, ali su ipak stabilnije od patika. Ja ne vidim da ga cipele koje sada nosi sprecavaju u bilo cemu, lepo trci u njima, penje se svud, puzi kada zatreba, sve radi kao da je bos.

Mi smo prošle godine imali poluzatvorene sandale a za more te sa otvorenim prstima, nema šanse da po pesku ide u poluzatvorenim a i zbog vode,one su od one jake plastike i gume neki delovi pa em zbog vode em zbog peska.
Sad sam mu kupila patike za proleće, to su mu prve patike, Pavle.Evo -
11b255c.jpg

Izvinjavam se zbog veličine slike :eek:

Što se obuće tiče ja insistiram na tom ojačanom delu kod zgloba i zato mu i nisam kupovala patike ranije ali npr sad je imao marsovke za zimu koje su po meni mekane, msm brate baš ne deluju kao da drže zglob a neki je od dečijih proizvodjača u pitanju, ne sećam se sad tačno, msm nije nike, adidas i to... I primetim da gican više krivi levi zglob u njima, a šta sam mogla nego tako neke da mu uzmem za zimu, ja drugačije videla nisam.E sad, ove nisu duboke al su čvršće od marsovki recimo.

Ehhh, obuca. Ovaj moj je od mene za prvi zubic dobio bebece nehodajuce najke :), preslatke su, nisam mogla da im odolim, cuvam ih i danas kad ih vidim se sva raznezim. Kasnije smo kupovali i cipelice i patike i otvorene i zatvorene sandale...Sve dok nisu prosle cuvene 3 godine do kada se tolerise fizioloski da im noge idu u x. Onda smo dobili od fizijatra uput da napravimo ortopedske cipele i nosi ih, bogami i na trenerku :). Ionako ne moze da bude u njima koliko je potrebno, napolju je samo deo dana a i preraste ih relativno brzo a ja ne mogu bas za svaki par obuce da pravim ortopedsku varijantu. Planiram da predjem na uloske, njih mogu da stavljam onda u svu obucu, i nadam se da ce duze trajati.

Back