Deca 1-3 godine (toddlers)

pa zdrava ishrana nije meso svaki dan :lol:
u piramidi ti je meso na vrhu...
baza su zitarice pa voce i povrce pa mleko i tek onda meso

Sad nesto mislim... kod nas obrnuta piramida ... ahahah...
Svaki dan meso+povrce, voce, a zitarice turim u voce... kako kad ... mleko nemam pojma koliko unosi, to me nervira ali sta cu. to je cena dojenja

Moram vam ispricati sta sam videla danas:
U ns-u, na bulevaru, mi u kolima na raskrsnici, cekamo na levo(sto godina naravno), a s desne strane baka(bar 70+) sa mali detetom(recimo 2-3-4 godine) koje nece da ide, cuci na betonu, ona ga sirota dize on nece i nece, dok ga dize ispadne joj kifla iz kese, pa vrati kiflu, on opet na kolena, taman ga podigne ispadne joj opet kesa, podigne je, mali cucne na kolena, pa joj ispadne torba... ma zena se sludila, vuce malog, jedva se saginje, sve joj ispada, mali nista ne slusa...
Bas mi je bilo zao. :(

neeeeeeeeeee Flavamed....pre 2 nedelje Gabriel imao alergijsku reakciju na sorbitol iz istog,a ima 5 godina...tvoje dete je mnogo mladje...a pored sorbitola sadrzi i aromu malina...da dodam,io u bolnici sa otvorenim ranama na obe ruke,obe noge,dupencetu i cmaru...uzasno je izgledalo...ne mora da znaci da ce i tvoje dete tako izgledati,ali oprez sa Flavamedom...

Poslednja izmena:
neeeeeeeeeee Flavamed....pre 2 nedelje Gabriel imao alergijsku reakciju na sorbitol iz istog,a ima 5 godina...tvoje dete je mnogo mladje...a pored sorbitola sadrzi i aromu malina...da dodam,io u bolnici sa otvorenim ranama na obe ruke,obe noge,dupencetu i cmaru...uzasno je izgledalo...ne mora da znaci da ce i tvoje dete tako izgledati,ali oprez sa Flavamedom...

Zeno, oladila si me.....
jel u bolnici bio zbog te reakcije na sorbitol?
jel se alergija manifestuje tako necim na kozi ili gusenjem nekim na daj Boze..
...dao nam je dr danas to...ja pitala farmaceuta rekao mi ok
2x2ml dnevno
al rekoh da pitam zenice ovde....ne znam vise sta da radim sa tim kasljanjem i nosem njegovim
bili smo na kontroli i dobar je, sve ok , nije crveno, pluca cista
ali kaslje, ubi se od kasljanja

Zeno, oladila si me.....
2x2ml dnevno
al rekoh da pitam zenice ovde....ne znam vise sta da radim sa tim kasljanjem i nosem njegovim

Jexy, mozda da probas sa crvenim lukom, nama to pomaze kao rukom odneseno. Pisala sam ranije, samo se izreze i stavi pored kreveca tokom noci.. Ne znam, ja bih svakako probala.

Zeno, oladila si me.....
2x2ml dnevno
Nemoj da se 'ladis!
Ja znam troje dece koja su ga pila, i to bas dugo, nikom nista nije bilo.
Mogao je (pu, pu, pu) da ima alergijsku r-ju i na AB koji je pio, pa hvala Bogu nije!
Kad bi tako gledala nikad mu nista ne bi dala.

Nemoj da se 'ladis!
Ja znam troje dece koja su ga pila, i to bas dugo, nikom nista nije bilo.
Mogao je (pu, pu, pu) da ima alergijsku r-ju i na AB koji je pio, pa hvala Bogu nije!
Kad bi tako gledala nikad mu nista ne bi dala.

realno
al sve to sa lekovima
kad god mu dam nesto novo, vrebam kao kobac

kaze meni mama da je uzela kozji loj od komsinice da mu stavim uvece na grudi kao to ce da mu pomogne
i pricam ja svekrvi a ona ce "pa imamo mi loj u zamrzivacu" o sunce ti pa sto ne cutis
kaze ona, "pa mislila sam da ti neces te babske lekove"
e namazala bih mu ne znam sta samo da vise ne kaslje

'kozji loj od komsinice' :zblesav: komsinica mi koza

Mada, sad kad razmislim, ebo mater, pa je l' taj Flavamed jedini sirup za iskasljavanje?
Ko god je pio od dece, pio je bas taj...bice da su ulozili u pedijatre debelo! :think:

Davala sam ja njemu neki Altiprim P
i bilo mu ok
i onda je imao onu frku kao sa pocetkom konjuktivitisa
i dr mu da kapi za oci i za nos
i ja mu davala Operil, i on mu razbijao to sto mu je bilo u nosu i to se spustalo dole i kasalj se vratio
a ne bih mu opet davala taj Altiprim, popio je dve bocice
mada je taj biljn skroz, kaze mi drugarica farmaceut da moze da ga pije koliko hoce

a sutra kod tate u firmi paketici, i 'deda maza' ...ja bih tako da ga vodim bar na 15 min

realno
al sve to sa lekovima
kad god mu dam nesto novo, vrebam kao kobac

kaze meni mama da je uzela kozji loj od komsinice da mu stavim uvece na grudi kao to ce da mu pomogne
i pricam ja svekrvi a ona ce "pa imamo mi loj u zamrzivacu" o sunce ti pa sto ne cutis
kaze ona, "pa mislila sam da ti neces te babske lekove"
e namazala bih mu ne znam sta samo da vise ne kaslje

'kozji loj od komsinice' :zblesav: komsinica mi koza

:rotf:
Pricam danas sa kumom sta cemo za klopu za NG i nabrajam imacemo...bla, bla, i supu od svekrve paciju. :mrgreen:

Back