Deca 1-3 godine (toddlers)

irina zna kako se oglasavaju zivotinjje al zato ne ume da izgovori lepo kako se zovu
krava je kai, konj je koi, slon je koi, maca je ma, kuca je ku, patka je paka
al je zato miki maus miki mau
pre neki dan gleda mikija i oni redjaju kao neke boje i ide jelou,blu red i ona ponavlja jejo,buuuu....baaaavvvooooo :lol:
dete mi bre govori dva jezika :rotf:
kakav bre logoped
a dr jedna nam rekla da je odvedemo kao jer kao eto,nije dobro sto ne izgovara lepo...kao logoped ce da je natera da brze progovori lepo
ne vidim gde zuri stvarno...
komsinicina mala ce sad 3 i prica mnogo manje od moje...cak je i bebastija
pa strucnjaci nisu rekli nista lose za nju fala bogu

u danasnje vreme svi vicu da su sva deca razlicita a sa druge strane sve gledaju kroz neki kalup i cim malo odstupi,oni odmah kod strucnjaka salju :lol:

Dobro je, Affro, hvala sto pitas! :cmok2:
Popio je sirup u pola 3, oko 3 jeo i zaspao, spavao 4 sata.
Probudio se super, nema T za sad, cekam noc i strepim po malo...

Nemam pojma za Atu.

...moguce da je samo neki viruscic "proticao" i se vise i ne vrati T:heart:

...mojoj deci se cesto desavala T od samo jednog dana, al dovoljno da
me iznervira, i uplasi po malo...zasto se to desavalo nikad nisam ustanovila,
ali se dobro secam stresa, kad se iz cista mira pojavi i to tako visoka:(

...malo sam danas nesto razmisljala pa mi pade na pamet ona i onda shvatih
da je dugo nema, nadam se da je dobro...

..i ja sam poslednjih nekoliko dana napola bolesna,
sve me boli i kljakava sam 24/7
plus nam crkla klima a ovi bolidi iz toplane ofusharili ove godine na kub,
od proshlogodishnjih 25C na -10C napolju spali smo na +18C bez klime na +1C napolju :besna:
oblachila tri dana decu i sebe kao kad idemo na sneg, osim jakne i shal/kapa/rukavice opreme :evil:
plus me zveknuo pms kao nikad do sad (fala q da mi je od juche ostao ms od pms-a, pa sam skontala koji mi je :roll:)
plus me zaebavaju svi redom od alekseja krpelja i jakshe divljaka, hiperaktivnog u najludjim situacijama osim kad izadje napolje
pa kuka da je tamo blato pa nece da isprlja chizme
i kuka gde je sneg
i kuka da hoce da kopa gde je kopao kad je bio sneg ali ne moze poshto nema snega i ima blata i isprljace f'cking chizme.. :besna:
do shestaka jezichavog i roll-eyes-astog i pogashene ribojke koja bode ili u tel ili u komp ili u tanjir ili u knjigu.. :neutral:

..da ne spominjem nesrecnog mm-a, koji je kriv za sve shto ni slutio nije, a uz to i sam polubolestan.. :mrgreen:
..aj pms ga je promashio, znachi - kriv je.. :rotf: :metla:

Поздрав, шта је најбоље против дечијег кашља. Видим по интернету пише чај од Белог слеза. Идемо да га спремимо.. Ви напишите још неки савет..

Caj od belog sleza je za iskasljavanje.Kada sam pitala u apoteci kad je ona imala 13 meseci sta za kasalj kazu nista mala je...

Ti čajevi za iskašljavanje mogu da naprave lošije stanje nego što jeste ako dete ne ume da se iskašlje. To se nama desilo pa prešlo u početak bronhitisa. Onda smo dobili spalmotil koji je razredio sekret u bronhijama i sve je prošlo, samo spalmotil ne sme bez lekarskog savetovanja.

Meni su preporucili u apoteci a i drugarica farmaceut mi je rekla da je ok da mu dajem sirup ALTIPRIM P
skroz je na biljnoj bazi, i olaksava mu to kasljanje usled skupljanja sekreta iz nosa, razredjuje ga...
e sad, kad sam mu davala, stanje se popravljalo u smislu da je manje kasljao nocu, nije ga budio kasalj
popio je dve flasice i nisam smela da mu dajem vise, iako su mi rekli da je skroz bezbedno da ga pije koliko god

nije kasljao toliko dok ga nisu vratili iz vrtica zbog sumnje na konjuktivitis pa nam dr dao Gentokulin i Operil kapi
pa mu taj Operil pojacao lucenje sekreta iz nosa koji se opet spusta u grlo i on opet kaslje kao magare
nocas je kasljao celu noc
sirup mu vise ne bih davala, tako da ni ja nisam pametna sta da radim

osim toga, mazemo redovno na grudi FITOBALM, ne bi li nos bio manje zapusen
i kuvamo bosiljak, bosiljak nam je svuda u kuci...
majke mi, sipacu ga i u cevi od radijatora mesto vode, kad bi moglo....:zblesav:

a ovako je sve ok, slusao ga dr prosle nedelje, sve cisto samo zbog tog sekreta iz nosa koji silazi dole, on kaslje
i kasljace
a fizioloski, malopre stigla nova boca, kupamo se u fizioloskom...

Meni su preporucili u apoteci a i drugarica farmaceut mi je rekla da je ok da mu dajem sirup ALTIPRIM P
skroz je na biljnoj bazi, i olaksava mu to kasljanje usled skupljanja sekreta iz nosa, razredjuje ga...
e sad, kad sam mu davala, stanje se popravljalo u smislu da je manje kasljao nocu, nije ga budio kasalj
popio je dve flasice i nisam smela da mu dajem vise, iako su mi rekli da je skroz bezbedno da ga pije koliko god

nije kasljao toliko dok ga nisu vratili iz vrtica zbog sumnje na konjuktivitis pa nam dr dao Gentokulin i Operil kapi
pa mu taj Operil pojacao lucenje sekreta iz nosa koji se opet spusta u grlo i on opet kaslje kao magare
nocas je kasljao celu noc
sirup mu vise ne bih davala, tako da ni ja nisam pametna sta da radim

osim toga, mazemo redovno na grudi FITOBALM, ne bi li nos bio manje zapusen
i kuvamo bosiljak, bosiljak nam je svuda u kuci...
majke mi, sipacu ga i u cevi od radijatora mesto vode, kad bi moglo....:zblesav:

a ovako je sve ok, slusao ga dr prosle nedelje, sve cisto samo zbog tog sekreta iz nosa koji silazi dole, on kaslje
i kasljace
a fizioloski, malopre stigla nova boca, kupamo se u fizioloskom...

Ja ne znam da li je ovako bilo i pre (nemam starije dete pa ne znam), ali ovo je vec strasno. Junior kaslje vec mesec i po dana, kod dr-a smo bili vec tri puta, uvek priblizno isti odgovor: Jos je dobro prosao obzirom da ide u jaslice. Da ne ide dao bi mu AB pa da zavrsi s tim a ovako bi mu dzaba davao mora se sam izboriti i time pojacati imunitet. Navodno nam sve ovo ne gine pitanje je samo pre ili kasnije :dash:

Prvo smo mu davali probiotik za proliv i pazili na T (bilo je max 37.2).
Prosao proliv, krenuo nos+kasalj, pa smo davali Operil 2*dnevno i Fizioloski.
Odveli ga na pregled jer je i dalje kasljao, bilo je tipa "sto ste dolazili sve je ok, nastavite fizioloski i to je to". Mi smo u stvari otisli da pogleda usi&pluca sve je bilo ok.
Dve nedelje nakon toga, on jos uvek kaslje ali sada vec ozbiljnije, odveli ga ponovo kod dr, "Operil, Srebrosept i Fizioloski + Inhalacija Berodualom" i naravno da i dalje izvlacimo slince (kupili najzad onaj sto se stavlja na usisivac, jes da se dere i moramo oboje biti kuci ali bar lepo izvuce, trebala sam odmah to kupiti a ne izvlaciti chicco pumpicom :dash:). Pluca&usi ok.

T je na svaka dva tri dana 37.1-37.5 pa par dana 36.8 i tako u krug :roll: Bar me tesi sto smo uzeli onaj beskontakni toplomer pa ne moram ga gnjaviti s merenjem T :worth:

On sada nece ici 2 nedelje u jaslice jer sam ja na raspustu pa sam kuci + treba vec da primi MMR a za to mora biti zdrav, pa se nadam da ce sada malo biti bolje tj da ce najzad ozdraviti. On kaslje od sredine novembra :sad2: Slinci su nam vec kucni ljubimci, a i mi trosimo 2. fizioloski i 2. Berodual. Marisol ni ne brojim. I ajd se ti sada odluci na drugo dete, pa sve ovo da radim u duetu.

@November: Ne znam i mene nesto muci. Mislim da su mi se hormoni opet posvadjali. Bas sam deep, deep down i sve me nervira i sve me mrzi. I nikako da se naspavam. I sve cekam nesto, ali ne znam sta.

Posto je nedelja, uradila sam test: i dobila | . Mozda je ovako i bolje na sve ovo mi samo jos to fali. Vise srece u sledecem izvlacenju ;)

Poslednja izmena:

Back