Deca 1-3 godine (toddlers)

Данас смо били први пут на вађењу крви, али бумбар је све време ћутао и био добрица, гледао у крв и чудио се шта је то, као неки философ.z:lol: Посетили смо и стоматолога каже да се купи напрстак за чишћење зубића. Шта је то и колико кошта? Данас журили и нисам имао времена да скокнем до апотеке. И... мало нас грдио логопед.. дете има мали фонд речи.. :zlud:

Kad ste pre i do logopeda stigli ? Mi sa dve i po nismo imali tako nešto, i niko i ne pominje. Taj naprstak je kao deo rukavice (prsta) na kojoj je četkica pa sa time trljaš detetu zube. Košta 300-400 dinara.
Казао чика зубар нема сока увече и ништа слатко пред спавање, може вода.. За логопеда је тако рекла наш педијатар. На пролеће опет код логопеда, стоматолога на редовну контролу.

Mi smo bili kod stomatologa sa 6 meseci, i nikako da se setim da pitam dr da li treba i sa godinu dana da idemo .. jer smo ondaK dobrANO okasnili :zblesav:... a za logopeda nisam znala da treba, mislim da smo trebali sa 6 meseci da idemo, meni bilo glupo, shta ima da idemo sa detetom koje tek guguche i sl. ... samo da nam ne zakuca socijalna sluzhba na vrata :zzima:

Napisala sam vec, meni su rekli kod logopeda sa 3 i po godine.
Cula sam za to da se ide od 6. meseca zbog "pracenja i savetovanja". :roll:
Sad je tako moderno da se od svakog deteta napravi "slucaj". :roll:
Redovno ides kod logopeda, obicno je tu i defektolog...
Ebote, valjda cu odvesti dete i sama ako vidim da ima problem.
Ajde taj pregled sa 3 i po OK, ali od 6. meseca ici obavezno na 6 meseci (ili manje?) zasto?
Ja se nesto ne secam da su ranije deca koja su se normalno razvijala bila "slucajevi za pracenje". :confused:

Mi imamo 4 zuba ali sta cemo kod zubara? Ne kontam cemu?
Imam cetkicu, onu malu, i ponekad mu istrljam zubice... ne znam kako drugacije da ih odrzavam? A volela bih znati kako?
Svaki dan mu dam cetkicu pa on kao sam pere zube ahahahhah...

A kad bi ga odvela kod logopeda garant bi rezao... ahahah sad je u fazi rezanja na zvezde :)

Mi imamo 4 zuba ali sta cemo kod zubara? Ne kontam cemu?
Ми смо били код зубара али нису му ни завирили у вилицу да виде зубе. Било је само.. види маленог, бући бући бућ. Мало ћаскања, који осмех. Питам ја њих: син ноћу плаче, јел то од ницања зуба.. а они вероватно лоше сања.

Синоћ малиша имао темп. 38.4 а јутрос 38.8 и Ефералган није много помогао. Јутрос били код педијатра и видела грло каже мало црвено блага упала, а још кад је видела прекјучерашње свеже анализе крви на основу њих рекла је: то је вирус. Каже антибиотици нису препоручљиви код вируса. Купили спреј за грло дупљу Тантум Верде и Бруфен сируп. Бруфен је јачи од Ефералгана, а може се Бруфен комбиновати са Ефералганом. Каже 3-4 дана зна да температура зеза. Ако не буде добро ове седмице, идемо у понедељак на контролу, тако наредила. Нисмо сви целу ноћ спавали.

Ако мене питаш није му прва. Раније смо решавали Ефералганом зачас, али сад је много опасније. Сад има темп али нема знакове прехладе. нема зачепљен нос, кашаљ.. Буби га тата.. спава као миш.

Ако мене питаш није му прва. Раније смо решавали Ефералганом зачас, али сад је много опасније. Сад има темп али нема знакове прехладе. нема зачепљен нос, кашаљ.. Буби га тата.. спава као миш.

..nemojte da brinete unapred..deca T mnogo bolje podnose od nas matorih, a uvek je visha nego kod nas..
..samo ga posmatrajte ovih dana i skidajte temperaturu, brufen, eferalgan, tushiranje ako treba..
..ako dobro (iole) jede i spava, ako nije letragichan i ugashen - sve ce biti dobro.. :)

..ljub za misha tatinog i maminog.. :heart:

Da li je neko putovao avionom sa jednogodisnjim detetom? Imate li neki savet?
Isli bi u januaru na 5 dana, let traje oko 4 sati i krecemo iz Peste. Svaki savet je dobrodosao. I sto se tice samog puta, i sto se tice odabira hotela, pakovanja itd.

Opa, cico, pa vi putujete :D
ja sam bas danas rekla mm kako sam zeljna putovanja, ali u ovoj fazi "ne nikako", moracemo cekati da malo poraste
gde idete?

Da li je neko putovao avionom sa jednogodisnjim detetom? Imate li neki savet?
Isli bi u januaru na 5 dana, let traje oko 4 sati i krecemo iz Peste. Svaki savet je dobrodosao. I sto se tice samog puta, i sto se tice odabira hotela, pakovanja itd.

...cerka je putovala sa Cupavicom kad je imala 3 meseca, sve je proslo ok, popila je svoje mlekce tada i prespavala let od 2 ipo sata,
bez problema...posle toga smo putovale zajedno sa njenim 6 ipo meseci istu turu i takodje je sve bilo ok, vazno je da beba pije nesto
sok, vodu, mleko sta god zbog pritiska u usima, cucla je takodje dobro resenje...jedino je malo nezgodno presvuci bebu u maloj kabini
gde imas bukvalno metar prostora i dasku sirine masimalno 35-40cm na kojoj beba treba da legne da bi je presvukla, sto je dete vece
to je teze...pisala sam vec ovde ili na onoj temi od 0-6mes., ne secam se tacno....mi smo letele avionom Norveske kompanije pa je
mi je bilo cudno koliko je njima svejedno sto je mala beba u pitanju....ali sve u svemu nikakvih drugih problema nije ni bilo....a da
naglasim da je tog prvog puta cerka putovala sama sa njom u oba pravca u drugom samo u povratku, i snasla se....sve su to neke
lepe upsomene, a kad moras snadjes se:)

mi sutra u bolnicu
nesto mi je sumnjiva ko da ima virus neki(limfociti poviseni) a doce vicu da je zdrava, ne vidi se nista...valjda nisu svo troje blesavi
sutra cemo na prijemu videti

drzite nam svi palceve da sve prodje kako treba i kako je planirano
:sad2:

nosim laptop pa cu javiti sta se desava

Navijamo da sve sto lakse prodje! Gde ste, Tirsova ili Institut?
Javljaj kako ste.

Back