Deca 1-3 godine (toddlers)

..bilingvalni malishanci u principu neshto kasnije progovaraju u proseku, mada su izuzeci na sve (ovde chetiri :) ) strane moguci i normalni i relativno chesti.. :)

(..kakva oprezna rechenica.. :rotf: )

..aleksej imao T u petak i subotu, juche se smirila i uveche se osuo.. :) ..roseola.. :zper:
..nije za lekara, mada cemo svratiti ako nam se namesti neko popodne do dr, da bar upishe u karton i da pitamo
koliko je blizu zakazane vakcine 26.-og.. :roll:

Junior je imao roseolu negde u aprilu. Nasa prva temperatura :sad2: Premrla sam. Ljubi Alekseja :cmok:

Junior nece ici u jaslice od 21. decembra do 8.januara. Nadam se da ce pomoci da bude 100% zdrav za MMR koji ce na kraju primiti kod privatnog dr (on ima neku noviju generaciju MMR-a koja izaziva manje reakcija, i mozemo ici bilo koji dan u nedelji). Ne znam da li trebam javiti u DZ da je primio kod privatnika ili je dovoljno upisati u Beli karton vakcinacije? I zaboravih povesti ga do zubara :rumenko: a po zakonu mora otici pre rodjendana. MOzda ga povedem za vreme zimskog raspusta. Valjda necu ici u corku zbog toga :sad2:

..bilingvalni malishanci u principu neshto kasnije progovaraju u proseku, mada su izuzeci na sve (ovde chetiri :) ) strane moguci i normalni i relativno chesti.. :)

..aleksej imao T u petak i subotu, juche se smirila i uveche se osuo.. :) ..roseola.. :zper:
..nije za lekara, mada cemo svratiti ako nam se namesti neko popodne do dr, da bar upishe u karton i da pitamo

aa nisam znala ovo :)
znaci da se ne strecam ako moja mala bude cutala ko riba dugo :D
mada ona je okruzena sa 3 jezika, znaci da budem srecna ako progovori dop skole :zcepanje:

Junior je imao roseolu negde u aprilu. Nasa prva temperatura :sad2: Premrla sam. Ljubi Alekseja :cmok:

Junior nece ici u jaslice od 21. decembra do 8.januara. Nadam se da ce pomoci da bude 100% zdrav za MMR koji ce na kraju primiti kod privatnog dr (on ima neku noviju generaciju MMR-a koja izaziva manje reakcija, i mozemo ici bilo koji dan u nedelji). Ne znam da li trebam javiti u DZ da je primio kod privatnika ili je dovoljno upisati u Beli karton vakcinacije? I zaboravih povesti ga do zubara :rumenko: a po zakonu mora otici pre rodjendana. MOzda ga povedem za vreme zimskog raspusta. Valjda necu ici u corku zbog toga :sad2:
Po kom zakonu?
Mi jos nismo bili, rekli su u DZ da stomatolog, logoped i tako to idu po novom na sistematskom sa 3 i po godine.
Tako da, ili se opusti, ili cemo zajedno u corku! :)

Mrviculjak! :heart:
A Jaksa jo OK? Jesu li oni to prerasli, do kad je bese ta roseola? :think:?

zaspao je sinoc normalno, jeeeee:lol:
a ja u panici jos od petka od trenutka kad sam saznala da mm radi nocnu:lol:
inace, bumbar brblja i prica uveliko, ali vecinom na svom jeziku. juce ujutro mu brat nije dao da se popne kod njega na krevet i on izlece iz njegove sobe i vice : " tata, bata, nenene, sljfgksfafbakbfafba":zcepanje:

Mrviculjak! :heart:
A Jaksa jo OK? Jesu li oni to prerasli, do kad je bese ta roseola? :think:?

..do tri godine..jaksha, ako je i imao, nismo je registrovali, za sad nema T (nisam bash sigurna ni koliko je zarazna i kako se prenosi, ali za sad je sve ok kod njega..)
..ni sa velikim sinom nismo registrovali, a cerka je imala negde pred rodjendan.. :)
..ne bih ni sad mozda primetila nego sam bash pre dva tri dana guglala zbog micimacko sliku osipa, isti je..

zaspao je sinoc normalno, jeeeee:lol:
a ja u panici jos od petka od trenutka kad sam saznala da mm radi nocnu:lol:
inace, bumbar brblja i prica uveliko, ali vecinom na svom jeziku. juce ujutro mu brat nije dao da se popne kod njega na krevet i on izlece iz njegove sobe i vice : " tata, bata, nenene, sljfgksfafbakbfafba":zcepanje:

:lol:

..ja sam vec pisala kako jaksha i bebac potpuno drugachije progovaraju,
jale je dugo sve zvao po pochetnom slogu, a ovaj otpevushi celu rech nekako poluoblikovano (mada je sve precizniji)..
..zezamo se da je aleksej francuz npr poklopac zove "po(u)k'opać" sa dugim U i jasno zvonkim Ć, a jaksha je nemac, on ga zove kratko i jasno KLOP.. :lol:

tumblr_m05wurQDhY1qzg6rjo1_r1_500.jpg

moram ovde da pitam, da ne spamujem temu sa igrackama jer tamo postuju i mame starije dece.
cime se najvise igraju vasa deca? bumbar voli slikovnice, ali od igracaka mu nista ne drzi paznju vise od par minuta. nema ih nesto mnogo, ne bih ni volela da ima previse, ali hocu da mu sad deda mraz donese par dobrih igracaka. samo je pitanje sta odabrati, a da ne bude promasaj :lol:

:lol:

..ja sam vec pisala kako jaksha i bebac potpuno drugachije progovaraju,
jale je dugo sve zvao po pochetnom slogu, a ovaj otpevushi celu rech nekako poluoblikovano (mada je sve precizniji)..
..zezamo se da je aleksej francuz npr poklopac zove "po(u)k'opać" sa dugim U i jasno zvonkim Ć, a jaksha je nemac, on ga zove kratko i jasno KLOP.. :lol:

:rotf::rotf::rotf: ... mogu da ih zamislim ... :heart: mala

a sad idem ovog da izvadim iz kreveCa, pre pola sat je bio mahnit od umora, ali nishta od spavanja, samo melje na svom jeziku ... zaboravih da kezhem da nam je svaka zhivotinja vau-vau ... i ribice :dash::zcepanje:

I ja se nekada rastuzim sto ne mogu ovo ili ono da mu kupim. I onda kazem vise njemu vredi pola sata da se igram s njim sa koriscenim loncima, nego da mu kupim igracku koja ce mu biti zanimljiva 10 minuta. Ne kazem da ne treba kupovati igracke i dzidzabidze, ali treba razmisliti i kupiti neke funkcionalne i zanimljive. :sad2:

ovo i sl su bile omiljene "igracke" mojoj cerkici u periodu od 1-3 god. i dan danas - samo sto sad u njima mesi :)

Pogledajte prilog 264289

..moje najmanje dete se odvalilo od spavanja.. :think:
..josh malo pa tri sata.. :eek:
..sad se tripujem sve i svashta, a ne bih da idem da ga budim.. :roll:

Ja sam juce legla u sest da malo odspavam, suprug okupao i uspavao Juniora, otisao u bioskop da odgleda neki film, dosao kuci, odradio sto je jos imao posla i legao oko 2h. Ja sam oko 20h rekla "aha, ti ides, dobro" i nastavila da spavam, jutros u 2:30 preoverila Juniora da li se otkrio u 3:30 mu dala mleko i ustala sam sada u 8h. Suprug vec na poslu, Junior u vrticu. Osecam se bas beskorisnom, ali mi je prijalo kao nikada do sad. Od 8.meseca trudnoce po prvi put sam se naspavala tj. odvalila sam se od spavanja (ne racunajuci ona dva-tri budjenja od 15-30minuta) :super: I junior je lepo spavao i hvala mu sto me nije budio :worth:

Back