Deca 1-3 godine (toddlers)

Kris, mozes da vratis cizme ako imas racun
sigurno se ne vidi da je nosio...obuo 2 puta ....
zovi i pitaj, kazi da mu ne oedgovaraju i da morate da vratite,nemoj govoriti da je nosio napolju

Ma, ne mogu da vraca, treba uhvatiti mm za to i jos da odemo da kupimo nove, ne verujem da ce to biti pre vikenda, a do tad mora nesto da nosi. :(
Duple carape kao danas, sat i po vremena smo bili na snegu, samo su prstici bili hladni, ostatak stopala OK.
Nije idealno, ali sta da radim, izdrzace 4 dana tako, bicemo krace napolju, pa se nece toliko ohladiti.

E meni treba ta podkapa za pedju.
Jel to ono ko lopovi... ;)
Da ne razmisljam.o vratu i ustima.
Samo mogu zamisliti vrisku... on ne podnosi ni kapu... sve mlati glavo. levo desno ko lud kad mu stavim ahahhaah

Jeste, da.
Super je sto je tanko, a toplo.
Ne treba sal kad to imas, meni je uvek problem sal ispod skafandera/jakne, a preko kad stavim mislim da mu je hladno.
Dete zimogrozljive majke-duple termo carape, dugacke gace, trenerka, bodi dug rukav, duks, skafander, podkapa, kapa, kapuljaca... :lol:

a Irina dobila hemomicin da pije
kontrola u petak
do sad sam je cuvala od ljudi, vodila je napolje samo malo, na vazduh, samo joj oci virile, ko medved zabundana
sad vise nece ni napolje
ne znam vise sta da radim

:cmok:

I mi smo opet odlozili MMR. A lepo sam zamolila sestru jos u septembru da nam zakaze pre nego sto krene u vrtic i ona nece :dash:

Prvo su nam odlozili sa 12.novembra na 26. jer nisu znali da je 12.novembar drzavni praznik :roll: pa smo mi odlozili sa 26, na 10. decembar jer je jos kasljao i cureo mu nos, pa danas nazvala da mu jos uvek curi nos ali da vise ne kaslje i rekla sestra da nazovem kada ozdravi skroz, pa da dr da vakcinu (samo ce preci u deo gde je savetovaliste da ga pregleda i da mu sestra da MMR). Sva sreca ni sutra ne radim, nadam se da ce produziti na celu nedelju, pa bar malo da se stabilizuje pa da ga odvedemo u petak.

Bili smo i juce i danas napolju. Najgore mi je obuci ga. Ja se sva preznojim. Obucem sebe do jakne i cipela, pa njega skroz pa onda obujem cipele i obucem jaknu, ali i oveko sam gola voda :sad2: Moracemo i m da kupimo onu balaklavu sto smo mi imali kao deca, mislim da je to najblje resenje za ovako male. Prosli put sam gledala u CiA ali nije bilo velicine. Ko ce sad po ovom snegu ici do drugog kraja grada po kapu :dash:

Birice: Kako Armin?

November: Mozes li mi molim te napisati reakcije na MMR. Znam da ima nesto 7. dan, pa 14. dan itd, ali sam vec zaboravila na kojoj temi si ti to pisala :cmok:

Poslednja izmena:
Jeste, da.
Super je sto je tanko, a toplo.
Ne treba sal kad to imas, meni je uvek problem sal ispod skafandera/jakne, a preko kad stavim mislim da mu je hladno.
Dete zimogrozljive majke-duple termo carape, dugacke gace, trenerka, bodi dug rukav, duks, skafander, podkapa, kapa, kapuljaca... :lol:

Carape, dokolenice, podkosulja, bodi dugih rukava, pantalone, ski pantalone i ski jakna, kapa, cizme, sal i kapuljaca-Junior
Carape, podkosulja (i gace), majica dugih rukava, pantalone, jakna, duboke cipele i kapuljaca-ja

Carape, dokolenice, podkosulja, bodi dugih rukava, pantalone, ski pantalone i ski jakna, kapa, cizme, sal i kapuljaca-Junior
Carape, podkosulja (i gace), majica dugih rukava, pantalone, jakna, duboke cipele i kapuljaca-ja

:zcepanje:

potkoshulja(kao bodi), bodi dugih rukava, dbele charape (hulahopke, kako vec se to zove) trenerka gornji i donji deo, kapa shal skafander ... e sad ima josh samo jesenje cipelice, pa samo malo prosheta po dvorishtu i malo ga je vukao tata na sankama gore-dole ispred kuce jedno 5 minuta ... ali planiram da pogledam u Deichmannu i Tempu chizme za njega ...

Bolje mu je, nema T, josh mu malo curka nos, ali samo proziran ili malo belichast sekret ... vecheras je pocheo malo da kashlje, izgleda da se malo ipak spustilo, mada ja ceo dan kao pokvarena plocha : ispiranje-aspiracija, ispiranje-aspiracija :rtfm:... a sveki i muzh : jaoooo, jadno dete, jaooo jadno dete :roll::sad2:... smorih se i zvanichno :dash:... zato sam ja kao poluoprana charapa na vetru ... sinusi me ubishe u pojam, jedva dishem ... kazhe mm : jao, loshe mi da te slusham kako dishesh ... reko': da prestanem? :zper:

:zcepanje:

potkoshulja(kao bodi), bodi dugih rukava, dbele charape (hulahopke, kako vec se to zove) trenerka gornji i donji deo, kapa shal skafander ... e sad ima josh samo jesenje cipelice, pa samo malo prosheta po dvorishtu i malo ga je vukao tata na sankama gore-dole ispred kuce jedno 5 minuta ... ali planiram da pogledam u Deichmannu i Tempu chizme za njega ...

Bolje mu je, nema T, josh mu malo curka nos, ali samo proziran ili malo belichast sekret ... vecheras je pocheo malo da kashlje, izgleda da se malo ipak spustilo, mada ja ceo dan kao pokvarena plocha : ispiranje-aspiracija, ispiranje-aspiracija :rtfm:... a sveki i muzh : jaoooo, jadno dete, jaooo jadno dete :roll::sad2:... smorih se i zvanichno :dash:... zato sam ja kao poluoprana charapa na vetru ... sinusi me ubishe u pojam, jedva dishem ... kazhe mm : jao, loshe mi da te slusham kako dishesh ... reko': da prestanem? :zper:

Da li si probala inhalaciju? Mislim, ti da inhaliras, kada vec imate inhalator? Sad se nesto kao pravim pametna :rumenka:

Ja ne izvlacim Junioru 'lince. Stavim mu fizioloski iz Marisol bocice i inhaliram ga 2-3 puta dnevno isto fizioloskim. Nije bolestan samo mu slinci cure, ali sada vise ni to ne previse. Ko me shvatio svaka mu cast.

Meni je najveca frka oko grla i ladnog vazduha.
Ja sam pre neko vece izasla samo do susedne ulice... Nisam otvarala usta ... I kasljala sam celo vece! Tako oduvek

njemu nislim da stavim sal preko usta, al hoce li hteti? I ima li to efekta?
Razmisljam sta ako on to disanjem nakvasi... onda jos gore?
Kako vi radite?

..ja alekseju shal stavim oko vrata odnapred :lol: ne pokrivam usta, prekrstim na ledjima i zakopcham jaknu dokle je udobno..
..vecim decAma, kad je i shal duzi, obmotam jedan krug i to je to..
..shal preko usta je uzas, mokar od disanja je odvratan, na stranu shto su im onda i usta i brada i nos mokri i ledeni..

Da li si probala inhalaciju? Mislim, ti da inhaliras, kada vec imate inhalator? Sad se nesto kao pravim pametna :rumenka:

Ja ne izvlacim Junioru 'lince. Stavim mu fizioloski iz Marisol bocice i inhaliram ga 2-3 puta dnevno isto fizioloskim. Nije bolestan samo mu slinci cure, ali sada vise ni to ne previse. Ko me shvatio svaka mu cast.

:zag:.. ja sam shvatila ... meni super to ispiranje, mnogo mu bolje posle, samo se dere kao da mu kozhu gulim tupom kashiko, 'ebote :roll: ... a i za aspiarciju je ista reakcija, mada znam da shvata shta mu radimo, danas kad je mm duvao nos, mali 'ladno uzeo aspirato, odneo kod tate i pokazivao mu .. chak je znao i da stavi onaj kraj koji treba u usta ... doope malo :heart: ... od sutra se inhaliram, ne smem da se za'beavam, ovako sam jednom uspela da se unakazim toliko, da sam navukla upalu pluca :roll::sad2:

birice, ispiraj i sebi sinuse fizioloskim
mene to spasilo
ne smem da kazem sta je sve izletelo :sad2:

pa probacu i ovo :eek: ... bar cu da ispunim zhelju mm , kad je danas rekao: probaj sebi da isperesh, mozhda ga boli ! ... kad ga nisam talandarom :besna: ... nikako da shvati da ce da ode na ushi ili pluca ako sad ne zapnemo :dash:

hvala na savetima :zag:

ne boli :)
obavezno ugrej fizioloski kad to radis
jer kad je hladan nije ni malo prijatno, cak i zaboli ako energicno sipas(sto u principu moras jer jedino tako mozes lepo da isperes)

al ne boli...mene bar ne boli
osetila sam ogromno olaksanje i prodisala sam...nisam mogla da verujem :lol:

posle mi mama rece da ona to sebi radi godinama(mora jer ima upalu sinusa svake godine)

..ja alekseju shal stavim oko vrata odnapred :lol: ne pokrivam usta, prekrstim na ledjima i zakopcham jaknu dokle je udobno..
..vecim decAma, kad je i shal duzi, obmotam jedan krug i to je to..
..shal preko usta je uzas, mokar od disanja je odvratan, na stranu shto su im onda i usta i brada i nos mokri i ledeni..

jeste i ja mrzim sal preko usta
mrzi i irina
al ove godine mora :(
samo sto je kratko napolju pa se i ne nakvasi

E sutra sebi ispiram, pa shta bude ... sachekacu da neko bude josh kuci, da ne ostavim samo dete, ako uspem samu sebe da ugushim :zcepanje:

:lol:
bolje to uradi sto pre, nije ti taj chep za zezanje
veruj mi shvatices kad vidis kako izgleda :lol:

kazes imala si problem sa plucima
a kad lezis, tj. spavas sliva ti se iz sinusa
misim kako hoces...al ja bih to uradila odmah
zines(da moze lepo da prodje svuda) i opustis se
i sunes 10 ml u jednu pa u drugu
iznad kade mozes
i duvas njonju
i tako vise puta dok ne ocistis lepo sve

ko o cemu, mi ovde o slincima...nasim, decijim...ko zna sta je sledece

iznad kade mozes
i duvas njonju

..na maloj temi o govancima, a ovde o slincima.. :rotf:

..evo dva govanceta u mecavi u nedelju..

IMG_6461a.jpg

..posle smo se grejali uz rernu, obratiti paznju na rumene obraze.. :P

IMG_1173a.jpg

IMG_1180a.jpg

iznad kade mozes
i duvas njonju

:rotf: ... pa takvo vreme, tak'a tura :zcepanje: ... hvala , odo' da se udavim nad kadom ... :ok::lol:

kad smo kod govanca, ja detetu dajem cveklu da jede pa se posle vatam za glavu dok se ne setim da je jela cveklu :lol:
isto i kad piski

juce jela cveklu i kazem muzu kako cemo se prepasti...to sam kao podsetila i sebe i njega
i par sati kasnije ona kaki i ono sve crveno
i nas dvoje samo sto se nismo onesvestili

Back