Deca 1-3 godine (toddlers)

Jesi li nabavila ono stakleno zvono sto si htela? :)
E, ja ti savetujem da izolujes i muza, kad god mi je dete bilo slinavo, fasovalo je od oca! :roll:

Salu na stranu, drzim palceve, ebote, meni frka i uhvatila me trema kad sam procitala, mogu misiti kako je tebi! :sad2: :cmok2:

ne pitaj me nista!
:sad2:
sve mi trema
ne znam jel to normalno tako il sam ja panicar
a tek kad budemo tamo, tu noc pred operaciju necu oka sklopiti
moracu neke tabletice da progutam :lol:
lepo meni rece nasa dr,. za mamu 3x dnevno bromazepam :lol:
salu na stranu, stvarno sam u prpi
sto od toga da se ne razboli, sto od samog vadjenja
a muzu sam rekla, nema ljubakanja, nema pipkanja svega po kuci pre pranja ruku kad dodje spolja
iz spavace sobe cu ga isterati u dnevnu
uni pranje sapa kad udje spolja,nema gostiju,nema prodavnice,buseva, nicega
napolje cu je voditi malo svaki dan sa cuclom u ustima i salom preko usta i nosa...zabundanu ko medveda....
komsinicu izbegavamo maksimalno
i tako...znaci naredne dve nedelje ludilo al samo nek prodje sve ovo i onda mozemo da se opustimo

P.S. ako neko zna de da kupimo to zvono nek mi kaze :lol:

sad na plucnom tamo kaslju a ja posedela od muke...sve je odvlacim od dece svi me gledaju ko kretena...al sta me briga necu da mi kaslju u nju

a valjda nece da pokupi nesto jbg
pije imuno sirup i ispiram joj nos svako jutro i vece...
i teram je da jede voce i povrce koliko god mogu
jedino jos na trepavicama da dubim

ne pitaj me nista!
:sad2:
sve mi trema
ne znam jel to normalno tako il sam ja panicar
a tek kad budemo tamo, tu noc pred operaciju necu oka sklopiti
moracu neke tabletice da progutam :lol:
lepo meni rece nasa dr,. za mamu 3x dnevno bromazepam :lol:
salu na stranu, stvarno sam u prpi
sto od toga da se ne razboli, sto od samog vadjenja
a muzu sam rekla, nema ljubakanja, nema pipkanja svega po kuci pre pranja ruku kad dodje spolja
iz spavace sobe cu ga isterati u dnevnu
uni pranje sapa kad udje spolja,nema gostiju,nema prodavnice,buseva, nicega
napolje cu je voditi malo svaki dan sa cuclom u ustima i salom preko usta i nosa...zabundanu ko medveda....
komsinicu izbegavamo maksimalno
i tako...znaci naredne dve nedelje ludilo al samo nek prodje sve ovo i onda mozemo da se opustimo

P.S. ako neko zna de da kupimo to zvono nek mi kaze :lol:

sad na plucnom tamo kaslju a ja posedela od muke...sve je odvlacim od dece svi me gledaju ko kretena...al sta me briga necu da mi kaslju u nju

a valjda nece da pokupi nesto jbg
pije imuno sirup i ispiram joj nos svako jutro i vece...
i teram je da jede voce i povrce koliko god mogu
jedino jos na trepavicama da dubim
Imam ja ovo sredstvo kojim ribaju ruke tamo ovi koji sisaju krv ljudima, sve zivo ubija, nema virusa ni bakterije koja moze da ga prezivi, mislim ako hoces da potapas muza! :lol:

Pa, nece valjda nista, sta su dve nedelje, brzo ce to! :cmok2:

Afro, drzimo palceve :D

Nama je zakazan prijem 20og a vadjenje krajnika 21og
sad nam je zadatak da bezimo od svih i svega naredne dve nedelje
trenutno je ok, kaslje al kaze dr ne cuje se nista tako da nije bronhitis...tu mi je bas laknulo

dali su nam upute za sve analize i to cemo sledece nedelje obaviti
i tako

drzite nam palceve da se ne razboli

....jel vi to vadite treci krajnik?
....to se nekad radilo ambulantno, tako su bar mojoj deci vadili u Institu majka i dete...
....starija je imala 3 godine, a mladaj samo 18 meseci i to na moje insistiranje, dugo
posle operacije starija cerka je disala na usta i govorila kroz nos, mladja nije jos bila
u toj fazi kad sam trazila da joj vade to cudo dok ne predje u hronicno kao kod starije....

....bice to sve ok ne sikiraj se, znam da nije prijatno, ali ce sigurno biti zdravija i jaca
kad se resi tog "stvaraca" uzasnih kolicina sekreta:heart:

.....hvala Tsu, nadam se i ja da cu uspeti da nadjem neku razumnu porodicu:)

Imam ja ovo sredstvo kojim ribaju ruke tamo ovi koji sisaju krv ljudima, sve zivo ubija, nema virusa ni bakterije koja moze da ga prezivi, mislim ako hoces da potapas muza! :lol:

Pa, nece valjda nista, sta su dve nedelje, brzo ce to! :cmok2:
muz cim udje u kucu, isprskacu ga asepsolom :plez:
odeca se skida odmah i pali se :lol:

pa valjda nece :)
....jel vi to vadite treci krajnik?
....to se nekad radilo ambulantno, tako su bar mojoj deci vadili u Institu majka i dete...
....starija je imala 3 godine, a mladaj samo 18 meseci i to na moje insistiranje, dugo
posle operacije starija cerka je disala na usta i govorila kroz nos, mladja nije jos bila
u toj fazi kad sam trazila da joj vade to cudo dok ne predje u hronicno kao kod starije....

....bice to sve ok ne sikiraj se, znam da nije prijatno, ali ce sigurno biti zdravija i jaca
kad se resi tog "stvaraca" uzasnih kolicina sekreta:heart:

.....hvala Tsu, nadam se i ja da cu uspeti da nadjem neku razumnu porodicu:)

da afro samo treci vadimo

javljam i ja afro ako cujem da nekome treba

...:heart:

....pa vidi posle te operacije koja je trajala bukvalno manje od 5minuta, i to bez anestezije,
ja sam svoje starije dete dovela kuci, dobila je neki antibiotik ne secam se vise koji, ipak
je davno bilo.....tog dana je jela malo drugaciju hranu, sutra dan noramalno sve...brzo se
oporavila....a svi smo zivnuli kad su prestale silne upale uha, koje su trajale od 8 meseca
do 3 godine smakih mesec ipo dana po jedna...naprimala se inekcija za celi zivot:(

...videces i sama, koliko se deca brzo oporave posle toga:zag:

...nemoj toliko da se plasis, i nemoj da ona primeti ili bolje receno oseti da se plasis,
onda ce se i ona uplasiti, dusa mala:(

eto juche bili kod dr :sad2:... pluca chista, ali ima u nosu 2 tone slinaca ... dobili Defrinol sirup da pije 3 dana 2ml 3 puta na dan ... jedva mi prodali u apoteci, kazhe ova apotekarka, to je za decu od 6 godina .:think:.. e sad, nemam pojma josh mu nisam dala , ali to je veoma mala doza koju je prepisala ... inache danas bash zhut sekret iz nosa, ispirali, izvlachili :roll:... malo sam ga ostavila sa tatom, odnela sam mu urin ujutru u lab ... srecom urin sasvim ok, nema bakterija, hvala Bogu ... ako i dalje ima preko vikenda malu T, onda u ponedeljak vadjenje krvi ...

inache on je veseo, malo manje jede nego obichno ( ovo se ne odnosi na kobasice :lol:) , trchi okolo i igra se lepo ... sutra je mm rodjendan ( mislim danas je, al sutra na dolazi drushtvo) , dal' biste vi otkazali ... od 4 popodne do nekih 8 sati ... mislim nishta narochito, njih 4-5 :confused:

kumina mala od 2 godine je pila sad zbog onog nagomilanog sekreta u usima zbog kog nije cula nista
nikakvih problema nije imala i uspeli su da razbiju sekret
cak je i meni dr rekla za irinu da joj dajem, samo ja nisam jer je sutradan doslo do promene stanja pa je dobila AB
komsinicina mala je pila defrinol
nisam znala da ne sme

i za berodual pise isto da je od 6 pa daju maloj deci :think:
valjda nisu toliko blesavi
valjda gledaju dal je veca korist od mogucih rizika...il sta ti ja znam

nama su davali za nos antibiotske kapi kad je takvo stanje...i naravno agresivno ispiranje fizioloskim rastvorom
niko osim te jedne dr nije pominjao taj defrinol

sad smo te smorile phenom. i ja ...

...mi kad god odemo kod ORL na kontrolu, a desi se da je sva zacepljena i slinava...dobijemo defrinol...i pedijatar nam napise recept...samo NAdji ne pomaze defrinol bas..a meni odlican..sad sam prehladjena i krknem po supenu kasiku ujutro i navece i ko nova... :mrgreen:

kumina mala od 2 godine je pila sad zbog onog nagomilanog sekreta u usima zbog kog nije cula nista
nikakvih problema nije imala i uspeli su da razbiju sekret
cak je i meni dr rekla za irinu da joj dajem, samo ja nisam jer je sutradan doslo do promene stanja pa je dobila AB
komsinicina mala je pila defrinol
nisam znala da ne sme

i za berodual pise isto da je od 6 pa daju maloj deci :think:
valjda nisu toliko blesavi
valjda gledaju dal je veca korist od mogucih rizika...il sta ti ja znam

nama su davali za nos antibiotske kapi kad je takvo stanje...i naravno agresivno ispiranje fizioloskim rastvorom
niko osim te jedne dr nije pominjao taj defrinol

sad smo te smorile phenom. i ja ...

Odma` da ti kazem ni nama nasa pedijatar nije htela da da defrinol. Vratila sam se kod nje sa nalazom pulmologa sa dedinja koja je prepisala defrinol pa da mi ispise recepte, na sta je pedijatar rekla ja ovo ne dam, to nije za dete da pije. I nije ga pio.

ma niste me smorile :zag: ... eto, neko ne daje ni berodual, a on je inhalirao njime i sa 5 meseci starosti i sve je bilo ok ... valjda zna dr shta radi ... dacu mu kad se probudi, sad spava, jutros ga (ne)majka budila da pishki u chashicu :zcepanje: ... pa nismo uspeli , pa je tako trchkarao okolo gologuzat, ostavih chashicu kod mm , ja otishla da pristavim kafu, a mali se pokakio na tepih ahhhaaaahhahaaa ... odmah sam se setila ate :rotf: ... samo moj se nije uvaljao samo ugazio i bezhao pred muzhem ... jaooo slika za poneverovati ... :zcepanje::rotf:

Decije pozoriste, predstava u 11h, on euforican, ja izbezumljena, ni kafu nisam stigla da popijem. :lol:

20121208_105059.jpg

20121208_105105.jpg

Back