Deca 1-3 godine (toddlers)

otkako se to nama desilo, nudi on i dalje, ali kad se rukica priblizi mojim ustima, on vrati i strpa sebi u usta:zcepanje:

:zcepanje:

Show sa njima. I Junior je naucio u skolici da pruzi nesto (papir, loptu itd) pa kada krenes da uzmes da ti ne da vec izmakne ruku i smeska se. Tacno zna da je to neki fazon :per:

Bili kod dr. Kaze da je jos super prosao kako neka deca prolaze u jaslicama :sad2: I dalje mu curi nos i kaslje, ali je taj kasalj i dalje od slinaca. Treba da mu kapamo u nos i izvlacimo slince. Cime ih vi izvlacite? Ja imam onaj obican chicco koji radi na vakum, pa mi komsinica rekla da to nista ne valja, nego da kupim onaj sto se stavlja na usisivac. Meni se taj bas i ne svidja, ali ajde da vas pitam kako vi resavate ovaj problem.

Show sa njima. I Junior je naucio u skolici da pruzi nesto (papir, loptu itd) pa kada krenes da uzmes da ti ne da vec izmakne ruku i smeska se. Tacno zna da je to neki fazon :per:

Bili kod dr. Kaze da je jos super prosao kako neka deca prolaze u jaslicama :sad2: I dalje mu curi nos i kaslje, ali je taj kasalj i dalje od slinaca. Treba da mu kapamo u nos i izvlacimo slince. Cime ih vi izvlacite? Ja imam onaj obican chicco koji radi na vakum, pa mi komsinica rekla da to nista ne valja, nego da kupim onaj sto se stavlja na usisivac. Meni se taj bas i ne svidja, ali ajde da vas pitam kako vi resavate ovaj problem.

..ja vec pisala..nishta pumpica, samo shrpic i fizioloshki..kad nauche da duvaju nos je malo lakshe,
ali i dalje je za one slince koji se slivaju niz zadnji zid zdrela fizioloshki jedino reshenje..

..ja vec pisala..nishta pumpica, samo shrpic i fizioloshki..kad nauche da duvaju nos je malo lakshe,
ali i dalje je za one slince koji se slivaju niz zadnji zid zdrela fizioloshki jedino reshenje..

:cmok:

I ja sam koristila samo fizioloski i Operil (po preporuci dr), ali sada je napisao na izvestaju da izvlacim te slince. Pojma nemam sta da radim. I ja sam citala da se u stvari tim pumpicama samo jos vise nabijaju slinci :think: Ima logike.

Kada si vec tu, da te pitam. Cime ste ukrasavali one bozicne kolacice? Prelepi su pa sam mislila da se spremim na vreme, pa da i mi napravimo nesto slicno, samo ne znam cime smem da ih ukrsavam a da i Junior sme jesti?

..fondan masa, home-made, icing royal masa za sharanje i crtanje i lepljenje kucice, chokoladne mrvice i sharene kupovne mrvice,
lepo izgleda ali su medenjaci najlepshi kad se napola prohlade, bez icheg.. :)

..ostavish desetak da se igrate, ostalo njam-njam.. :)

..ima linkova za sve ove mase malo nize od posta za koji sam ostavila link u onom postu, sa slikama..
..mozda 5-10 postova ispod, ista strana.. :)

..fondan masa, home-made, icing royal masa za sharanje i crtanje i lepljenje kucice, chokoladne mrvice i sharene kupovne mrvice,
lepo izgleda ali su medenjaci najlepshi kad se napola prohlade, bez icheg.. :)

..ostavish desetak da se igrate, ostalo njam-njam.. :)

..ima linkova za sve ove mase malo nize od posta za koji sam ostavila link u onom postu, sa slikama..
..mozda 5-10 postova ispod, ista strana.. :)

:cmok:

Odoh da sve iscitam. Bas sam nestrpljiva i cekam praznike :zaljubljena:

Ja imam onu sa cevcicom koja se stavlja u usta, pa usisavas...znam, znam, bljak, puj, fuj...ne mozes da progutas, nema sanse! :)
Jednom smo koristili, nije nesto bio slinav, ni bolestan, pu, pu, pu!

samo sljunes 10 ml fizioloskog u svaku nozdrvu, dok ne prestanu da ispadaju slinci
nema te pumpice koja moze tako da izvuce
a meni to sto ide na usisivac deluje malo prejako za njihove sinuse...mozda gresim

Mi koristimo taj sto ima cevcicu da ti povuces, i onda ja to vucem uglavnom
i sipam mu ceo spric u nos, a sveki...jao to mu mnogo...gde bre mnogo, treba jos jednom toliko (da bude 10ml)
neki put ispadnu sami kad ga kupam, a nekad moram da vucem-mis'im slinci
uglavnom
on kaslje, ujutru najcesce i najvise, i slini, ne strasno, ali slini
sve sam proverila i sve ok, T nema
rece mi apotekarka da hoce to ako mi je pretoplo u sobi i ako je suv vazduh, pa mu smeta
tako da sprovodim sl.terapiju
fizioloski, fitobalm, bosiljak u serpicu, mokar peskir na radijator i neposletku odskrinut prozor
pa videcemo
inace smo spojili skoro dva meseca jaslica, uz par dana pauze zbog prolazne T...

al smo se izmvrcvarile danas u DM opet :roll:

isle na kontrolu i po rezultat brisa
nasli joj moraxellu catarrhalis u nosu...u velikom broju
to se videlo i u krvi

a danas su joj vadili krv opet i nema nista, samo neki viruscic...verovatno ova moja kijavica :roll:

elem, otisle smo u 12 i 20 i cekale do 1 i 20 i dr kao nece da nas primi,jer je zavrsio smenu a sestra nas nije lepo upisala i nije video da ima i nas
pa cekale drugu dr pa dok je dosla , 20 do 2
pa vadile krv, pa umesto da ubaci odmah u masinu,ona ostavila to na stolu i otisla pa posle nekih pola sata i vise, ubacila,pa cekaj rezultat... :roll:
sve zato sto nasa je nasa dr nije bila tu

nastavljamo sa inhalacijama jos 3 dana,ona kaslje jos uvek
cekamo utorak za proveru sluha...i tako..

u vrtic je necu voditi dok se ne resi ovo sa ovim krajnikom, da vidi dr sta i kako

kumina mala bila juce na proveri sluha i ladno otkriju da dete ne cuje jbte
usi joj pune sekreta od ko zna kad a niko se nije setio da proveri,iako je kuma jos pre godinu dana mislila da nesto nije ok a dr je naduvala u fazonu pustite dete na miru i nadjite neku drugu zanimaciju :roll:

znam, sve znam al mi frka zbog te anestezije
sve cutim kao,necu da svi misle da sam debil(odnosno necu da primete da sam debil) al mi frka bas
znam kako se radi i sve znam, nista strasno al eto,frka mi je
za nju mi je frka...za drugu decu,nista strasno
to je valjda i normalno

Back