Deca 1-3 godine (toddlers)

Ne znam, phe, cinjenica je da cim odes u DZ daju antibiotike i kad treba i kad ne treba!
Kazem da mi zvuci kao alergija jer je samo ujutru zapusen.
Operi mu jastuk u masini, menjaj peglanu jastucnicu svako vece, istresi dusek.
Imam u kuci jednog alergicnog na kucnu prasinu.

U novembru, one na ruci sto se na obe podlaktice koza bocne pa stavi po malo tih alergena koji su koliko kapiram decenijama unazad standardni set alergena na koje se testira.

da li si probala da promjenis prasak za ves da nije alergican na neki sastojak pa ga u toku noci iritira, a mozda je i vazduh u stanu suv pa je to odgovor organizma neznam samo mi ovo pada na pamet

Ufff, i kucna prasina je bila medju tim na koje je testiran...:roll:. Nije to sve terapija iz dz. Nesto je davao pulmolog. Ne znam vise sta cu s njim, rekli su nam na institutu za laboratoriju koja privatno radi testove na alergiju iz krvi, ali mora da se vadi krv iz vene a zao mi da ga mucim i bodem kad su ga vec ovi u belom svog namaltertirali.

..phe, shta kaze ORL, treci krajnik ok..?
Da, oni su se najvise izglupirali, btw.
Ima uvecane krajnike ali nista strasno i posto njemu hvala bogu to ne ide na usi, kazu da nije za operaciju. Inace uvek su mu brisevi iz grla bili sterilni, u nosu se povremeno pojavljivala ``vrticka`` bakterija moraxela catharalis pa je prema tome i dobijao npr. antibiotske kapi za nos. Ali problem je sto se te sline, od ove zime, spustaju na pluca i krene t. Zato je dobio neki lek za astmu da uzima kao profilaksu da se stite pluca. Inace ne zna sto je sad tako, njemu su 4 godine, do sad je 100x imao kijavicu i nista, sline ko sline budu i prodju, al ovo ...:roll:.

...draga moja Phe...mi smo imali isti problem kao i ti...znaci, deca zdrava prava...ali cim se razboli odmah se spusta na pluca...i cini mi se da sam vec pisala dr nam je propisala Galitifen da pijemo, kako bi pluca bila zasticena...pili smo ga punih sedam meseci...i pre mesec dana prestali...odavno nismo (kucam u drvo) pili antibiotike...ali nos...stalno slinav i to sline nekad providne nekad zelene...jednom pozitivan bris na streptokok a jednom na morakselu...zaleceno antibiotskim kapima...sad sam vise zaista prestala da se uzrujavam...kad pozelene sline, ja uzmem deksametazon neomicin kapi i kapam navece pre spavanja dve do tri kapi, tri-cetiri veceri...i onda se "poboljsa"...pa onda opet...ne znam sta je to sa sigurnoscu...ali mislim da je jednostavno vrticka neka boljka koja se tako manifestuje kod njega...i to je to...

Hvala Nerviram se :cmok2::zag:, mi smo na kraju dobili singular, to treba da deluje kao i galitifen.
Pije ga treci mesec. Ja ga u vrtic ne vodim, jednostavno ja ne mogu. A i pored toga vidis kako nam je ove zime bilo katastrofa. Nama su uvek sline bistre, a te antibiotkske kapi za nos nam nikad nisu odradile posao.

...znam da se sekiras...mene je znao uhvatiti panicni napad...znas ono roditeljsko: pa sto ga vodim, j.bem ti vrtic kad je nonstop bolestan, pa sta ako je nesto ozbiljnije...a opet, s druge strane, krenuce u skolu, opet ce biti u grupi i opet iznova...pa nekako mislim da je bolje da ide sad, pa kad je bolestan da ne ide, nego da ne ide u skolu... :mrgreen: mislim, koliko je to bolje, sad je diskutabilno...ali, on obozava da ide u vrtic i to je presudilo...kad ga vidim kako se dosadjuje kad je kuci...sve mu brzo dosadi, sestra ga maltretira...i tako...
Zelim da ti kazem da se mi sekiramo, a to ce nam biti smesno za par godina...imacemo vecih problema...:mrgreen:

...znam da se sekiras...mene je znao uhvatiti panicni napad...znas ono roditeljsko: pa sto ga vodim, j.bem ti vrtic kad je nonstop bolestan, pa sta ako je nesto ozbiljnije...a opet, s druge strane, krenuce u skolu, opet ce biti u grupi i opet iznova...pa nekako mislim da je bolje da ide sad, pa kad je bolestan da ne ide, nego da ne ide u skolu... :mrgreen: mislim, koliko je to bolje, sad je diskutabilno...ali, on obozava da ide u vrtic i to je presudilo...kad ga vidim kako se dosadjuje kad je kuci...sve mu brzo dosadi, sestra ga maltretira...i tako...
Zelim da ti kazem da se mi sekiramo, a to ce nam biti smesno za par godina...imacemo vecih problema...:mrgreen:

mi smo celu zimu bili na antibioticima ( upale grla, sinusa usiju ma svega moguceg) isto idemo u obdaniste ali evo zadnjih tri mjeseca hvala Bogu se je stanje stabilizovalo i to bas onda kad sam digla ruke od doktora i mjenjanja antibiotika, samo je prestao smrcati i kijati, nije nam nesto pretjerano pomogao ni boravak na planini, mada mi je zao sto ga ove godine necemo moci voditi na more mozda bi mu to malo ojacalo imunitet jer se iskreno plasim opet zime i da se nece ponoviti.

Juce sam izbrojala, od oktobra na ovamo popio je 5 puta hemomicin, cefaleksin, palitreks, amoksicilin i longacef- to je bre 9 antibiotika.

Inace uvek su mu brisevi iz grla bili sterilni, u nosu se povremeno pojavljivala ``vrticka`` bakterija moraxela catharalis pa je prema tome i dobijao npr. antibiotske kapi za nos.

Nama su uvek sline bistre, a te antibiotkske kapi za nos nam nikad nisu odradile posao.

:dash:
da popyzdish..

A pri tom slinci bistri, mislim stvarno...da se zapitas da li da ih vodis uopste!

Ne razumem sta si mislila?
Samo hocu da napisem da znaju i druge mame da nisu nuzno zelene i zute sline od bakterija. Verovatno da od streptokoke jesu ali eto mi smo imali tu moraxelu i bistre sline. I ako smo radili bris iz nosa i dobijali antibiotske kapi za nos po antibiogramu to nikad, ali nikad nije resavalo sline. A sline su po pravilu za dva dana davale nalaz na plucim i hop- eto nama antibiotika. E kad popije antibiotik sve se za dva tri dana smiri i tako 3-4 nedelje bude zdrav i onda ijopet.

I kao sto rekoh za orl, posto je u prvom tom ciklusu krenuo sa slinjenjem koje je trajalo duze od mesec dana, oni su zakljucili da to moooora da je alergijski, i da nema sanse da normalna virusna kijavica traje toliko. Sto jeste bilo tacno ali je nepotrebno uzimao kortikosteroide i sirup protiv alergije jer kad je sve to popio i kad smo prekinuli terapiju bili smo u istom stanju kao i na pocetku- dok privatni dr nije dao antibiotik koji je kao sto vec rekoh resio stvar. A i aalergo probe su pokazale da nije ni na sta alergican. Ma....ja bih te dr po dupetu samo tako.

Moj muz je imao tu strasnu alergiju na kucnu prasinu.
Pogorsala se do skole.
Imao je i astmu do puberteta.
Ne mozes da zamislis sta su morali da rade da ne dobije gusenje.
Svaki dan kad dodje iz skole pranje svega ukljucujuci ranac i jaknu.
Pranje jastuka na dva dana.
Svaki dan istresanje i okretanje duseka.
Jastucnice i carsave isto svako vece menjali.
Hvala Bogu, proslo je, nadam se da necemo imati takvih problema sa Andrejem.

I ja sam u tripu od alergija, pisala sam gore na trudnicama jer je mm na svasta alergican- ali na hranu. E sad jos mi niko nije rekao kako se i da li to nasledjuje, u smislu dal se nasledjuje bukvalno alergija na isti alergen ili na istu vrstu tipa prehrambeni, inhalacioni itd...

Znam, mackice, ali se prvo valjda uradi bris i sve, a ne hop-antibiotik.
Obicno, ako su samo slinci, nisu bakterije, a u DZ daju antibiotik bezveze kao profilaksu.
Kazem i ja za drugu decu, kod vas ne znam sta je.

mi smoo radili bris mozda dva puta, a antibiotike su pili bukvalno 2 puta mesecno. i na kraju starije dete uradi bris a on rezistentan na 3 vrste antibiotika.

I ja sam u tripu od alergija, pisala sam gore na trudnicama jer je mm na svasta alergican- ali na hranu. E sad jos mi niko nije rekao kako se i da li to nasledjuje, u smislu dal se nasledjuje bukvalno alergija na isti alergen ili na istu vrstu tipa prehrambeni, inhalacioni itd...
moje dete je alergicno na polen trave. ja sm alergicna ne znam na sta jer se u to vremee alergotestovi nisu radili tako cesto. elem nasledjuje se sklonost ka alergiji ne i vrsta alergije. ako je roditelj alergican dete moze samo da nasledi takvu konstituciju.
evo kako je doslo prolece problemi - ekcemi, nosic, kijanje, gusenje. medjutim meni je to, da kazem, "normalno" jer za drugo ne znam. takoje od pocetka i takva je moja realnost, jednostavno tako je. nadamo se da ce proci u pubertetu. koristimo pumpicu, i singular smo koristili. a alergo test je pokazao cak i reakciju na jaje i brasno :eek: na nekim granicama medjutim kada smo uradili ponovo test bio je negativan.

Back