Deca 1-3 godine (toddlers)

..alekseju se juche vrnuli slinci, zuti pa zeleni.. :(
..pa nocas slabo spavao, jutros pojeo tri zalogaja za doruchak, posle popodnevnog spavanja ustao sa 38,5C.. :(
..popio dve chashe jogurta i pojeo 4 rezanca za ruchak,
vadio krv i dobio panklav.. :(
..puni mu krajnici tufnica.. :(

..jaksha je ok, nigde nicheg..

..alekseju se juche vrnuli slinci, zuti pa zeleni.. :(
..pa nocas slabo spavao, jutros pojeo tri zalogaja za doruchak, posle popodnevnog spavanja ustao sa 38,5C.. :(
..popio dve chashe jogurta i pojeo 4 rezanca za ruchak,
vadio krv i dobio panklav.. :(
..puni mu krajnici tufnica.. :(

..jaksha je ok, nigde nicheg..

On je jos i dobar mukica. Samo puno tecnosti i neka jede koliko moze. Cajevi su najbolji, ali prirodni, ne iz kesice. Hibiskus je odlican sa medom.

On je jos i dobar mukica. Samo puno tecnosti i neka jede koliko moze. Cajevi su najbolji, ali prirodni, ne iz kesice. Hibiskus je odlican sa medom.

..imala sam nekoliko vezanih gnojnih angina kad su mi starija deca bila u vrticu..
..oni donose pelcer, a ja inkubiram i razmnozavam.. :roll:
..znam koliko ga boli grlo, stvarno je i dobar mukica.. :(
..nemam pojma odakle nam streptokok sada, odavno su matori suvishe veliki za to..
..ali ajde..
..od necheg mora da se krene.. :) ..prvi AB u zivotu, ne smem da mu dam vecheras, morace da se pati 12h duze.. :(

..imala sam nekoliko vezanih gnojnih angina kad su mi starija deca bila u vrticu..
..oni donose pelcer, a ja inkubiram i razmnozavam.. :roll:
..znam koliko ga boli grlo, stvarno je i dobar mukica.. :(
..nemam pojma odakle nam streptokok sada, odavno su matori suvishe veliki za to..
..ali ajde..
..od necheg mora da se krene.. :) ..prvi AB u zivotu, ne smem da mu dam vecheras, morace da se pati 12h duze.. :(

Pretpostavio sam i zato sam rekao hibiskus. Moze malo da ga iritira da kaslje, ali zbog velike kolicine vitamina C brzo oporavlja organizam. I to mu daj u velikim kolicinama. Streptokoka ima svuda, gde god se okrenes. Moji kada se razbole uopste ne mogu da jedu. Mali mi je bio do skora stalno bolestan, ali sam mu uveo kombinaciju cajeva i meda i sada je odlican.

ja se puvala kako Irina nije pila ab nikad u zivotu, pa je od 8og oktobra do prvog novembra popila bocu sinacilina i bocu cefaleksina
:(
dr me danas oladila, u fazonu kao, vidimo se uskoro opet...kao, kad je gurate u vrtic, vidimo se...kaze sklona je bronhitisu i kao blabla..

njoj se to oba puta spustilo iz nosa...krene prvo zuto u nosu i preko noci se spusti, mada mislim da prvi put nije bilo lepo izleceno, al dr odbacuje to, iako sam joj rekla da nisam bas preterano energicno cistila detetu nos, racunajuci da nikad nije imala problema sa tim svim
ovaj put sam mu dushu isprala fizioloskim, plus smo stavljali ab kapi neke

da pitam ja sad vas iskusne, jer nasa dr ne veruje u nikakve "imunitete u bochici" jel ima vajde od tih silnih preparata za jacanje imuniteta deteta?
uzela bih nesto, da probamo malo da je ojacamo

pitala me i jesmo li bese dali Irini vakcinu protiv streptokoke....ja reko protiv cega vakcina???
i tako...nisam znala da to postoji

..pa nikad nije pio nishta, neshto mi zent da mu dam u ponoc i da legnem opushteno da spavam..
..a ja kad spavam -spavam.. :sad2:

...ako imas meda i domace rakije, natopi deo neke krpe, maramice rakijom to sto bi doslo na grlo, pa namazi meda tanko...previj mu
to oko vrata, ako hoce da trpi, mada nije gadno...ujutro nece biti nigde meda...koza povuce, za dva do tri dana se smiri upala grla,
mene je to spaslo i antibiotika i teskog gutanja i kaslja kad su cure bile tako male....
...prost narodni lek ali bas efikasan...moze i danju da se ponovi...
...i jedan cmok od baka Affro da brzo ozdravi:heart:

Ja pustila ove nove dve pesme Riblje corbe da preslusam, kaze Andrej:"To je cika Bola". :eek:
'Ladno ih je prepoznao, a pesme nikad ranije nije cuo.
Prepoznaje i Van Gogh i druge, ali to je sve slusao po sto puta.

To se zove prepoznavanje glazbe pasivnim slusanjem. :D
Kada dite pasivno slusa neku glazbu (znaci ne aktivno da se usmjeri ka njoj) vec uz neku igru, voznja u automobilu itd.. ono ce u jednom trenutku poceti prepoznavati.

Tako i u vrticima pustaju klasiku. :)

To se zove prepoznavanje glazbe pasivnim slusanjem. :D
Kada dite pasivno slusa neku glazbu (znaci ne aktivno da se usmjeri ka njoj) vec uz neku igru, voznja u automobilu itd.. ono ce u jednom trenutku poceti prepoznavati.

Tako i u vrticima pustaju klasiku. :)

I Riblja corba je klasika nama koji smo odrasli na tome. :)
I Mejdeni i Metalika i Queen i Stevie Ray Vaughan...
Malo rokacine, malo bluza, nece nista da mu fali! :)

Sta cekas? :)
Ovo za imunitet?
Nemam pojma, mislim da nema potrebe jer ona tebi lepo jedi sve.
Videla sam da ima nekih sirupa multivitaminskih, jbt 1000 din bocica, mislim da je to otimanje para od naroda, kao nista ti nije skupo za dete.
U principu i nije, ali nema tog sirupa koji ce ih zastititi od bolesti.
Nece da skodi, uzmi nesto ako mislis da treba.

Jesam ja jedina mama ovdI koja detetu dupe vadi iz smeca, jer pretura da nadje neshto za 'ranu ( jednom je video da sam bacila korice hleba ) i otima mu iz ruku ( i zamalo iz usta) Friskies brikete za mace ? :dash: Misssim chitam, sve neki necejedi, a ovaj moj, chim chuje da lupam u kuhinji, dojuri da proveri stanje ... mene vec sramota majke mi, ispada da ga ne hranim ... hau jes no .... sad mi drago da mi frizhider stoji na radnoj povrshini , shta bi bilo da je nameshten redovno ? Ne zhalim se ali .... :sad2:

Back