Deca 1-3 godine (toddlers)

pitala sam kome mogu da se zalim i oni kao vlasniku koji ce biti tu od ponedeljka
poslala sam kilometraski mail i isla bih u ponedeljak samo da su mi blize malo, ili ako mm ima slobodan koji sat da pricuva jakova icicu, stvarno, ne pamtim da sam ovako popizdela i lepo ga pitam i kazem on me oduvao bez da je trepnuo

danas bili kod druge dr, promenila nam terapiju, zena detaljna bas , pregledala ga, detaljno mi sve ali sve objasnila,na svako pitanje odgovara i na ona sto sam imala samo u glavi, rekla da su operacije i ugradnja cevcica krajnja mera ali da i o njima treba razmisljati ako se nastavi i sledece sezone ovo sa usima i da promena klime more/planina moze dosta da doprinese tako da se uzdam makar malo u onaj javor sto smo uplatili pa posle more, i dalje ne znam vise ni sama

Koji bezobrazluk.

Zamisli kako je prosecnom graddjaninu mog grada, kome je plata 30.000 din i upute ga u NS ili BG... :(
I sto kazes, da se bar posveti za te pare, nego te jos otrese kao slinu... :roll: da poludis...
a sve jer znaju da zdravlje nema cenu pa nas bas onako jasu kako hoce

Armin je ponovo imao epizodu bronhoopstrukcije ... :dash:... malo proslinio dan dva ranije, neshto iz vrtica , pao imunitet i eto :evil:... crveno mu i grlo, dobio i Ospamox i 4x na dan Berodual ... ali neshto ne pomazhe ... pochne da se gushi chim mrdne .... a ne mo'sh ga vezati, taj bi i g*vnjiv konopac pregrizao samo da trchka okolo ... :dash::dash::dash: ... u ponedeljak ide baka sa njim kod nashe dr, nije radila u petak , neka druga nam prepisala ovo ... a ja necu biti tu, putujemo poslom :sad2::dash: .....

a sad idem da se samoubijem :dash:

cicak, desava se da posle nekoliko dana visoke temp i eferalgana dosta padne temp, ja bih mu izmerila, pusti mu crtani ili nadji neki nacin i izmeri mu temp
ako je pala trebalo bi samo da ga utoplis, msm sve zavisi da li je i koliko je pala,ovo pisem ako nije bas nesto drasticno

Može da bude problem ako mu je izuzetno niska telesna temperatura, niža od 34C. A ne verujem da je tako niska.

Ne znam. Ne dozvoljava mi da mu izmerim. Trci jurca nema sanse da sedne. A tako je hladan.
Nista ne razumem.
Znam da mi je prijateljica pricala da je njena mala imala tako nesto.

Evo sad smo usli unutra pa mu je celo kao malo toplije. Mislim redovno.
cudno...

cicak, desava se da posle nekoliko dana visoke temp i eferalgana dosta padne temp, ja bih mu izmerila, pusti mu crtani ili nadji neki nacin i izmeri mu temp
ako je pala trebalo bi samo da ga utoplis, msm sve zavisi da li je i koliko je pala,ovo pisem ako nije bas nesto drasticno

Mene iznenadilo jer dolazim a on napolju u trenerci i majici dugih rukava. Doduse duva vetar
Zagroim ga a usi i ruke hladne. Celo hladnije nego inace.
Sad se malo raspalio pa je trcao. Usli smo unutra. Celo kao da je malo manje hladno. Ruke i usi onako.
Ne mogu mu izmeriti nema sanse. Ali privolecu ga ... samo da se izdjipa.
I ja sam prvo pomislila da je zbog eferalgana. Popio je celu bocicu za 3 dana. Kontam da se sad sistem vraca u normalu. A kako mi je drugarica nedavno pricala da je njenoj maloj temp.bila niska ... oko 25... ja odmah pomislih na to. Doduse nisam ni skontala kakav je to problem ali skontah da nije normalno...

Inace jako slabo jede od kako je prehladjen. I ima redju stolicu. Prva dva dana cak i proliv. Danas je ok.
A kenjkav je bio :roll: ne odvaja se od mene sekunde... i poceo da kmezi za sve sto hoce... uh... samo da ozdravi

- - - - - - - - - -

35... naopako da je 25

Cicak moj je uvek bio tako hladnjikav kao sto ti pjses za Medu posle bolesti i skidanja visoke T. I ja ro spomenem doktorki. I ona mi rece to je nas subjektivni osecaj da je dete hladno nakon sto je imalo danima visoku T. Mislim da nemas razlog za brigu zato sto je bio na Eferalganu,ali svakako prati dete. Imala sam isto iskustvo godinama sa mojim

Pedja mi od juce nema temp.
Ali mi je danas hladan! Zvuci cudno ali stvarno. Hladno celo i ruke i usi a ne da mi da mu izmerim temp.
Normalno se ponasa.

Jel se ja tripujem? Jel to problem?

..kad su ruke i noge ledene do lakat i do kolena, ne moras ni da meris, to je temperatura 40...tek da znas...inace moras da nadjes nacin
da mu izmeris temperaturu..ne razumem nece, kako moze da nece, pa i neka nece ti moras da je izmeris...ako detetu nije dobro, kako god...

Kako celu bocicu za tri dana, Cicak?

Htedoh da vam kazem, oko oblika glave i spavanja - moji su svi spavali isto, na stomaku tek kad su se sami okretali tako u toku noci, prvih meseci jedan podoj jedna strana, drugi podoj druga strana, a opet imaju parni moju glavu, izduzenu i sa izrazenim potiljkom, a neparni tatinu, okruglastu i sa pljosnatim potiljkom..

Htedoh da vam kazem, oko oblika glave i spavanja - moji su svi spavali isto, na stomaku tek kad su se sami okretali tako u toku noci, prvih meseci jedan podoj jedna strana, drugi podoj druga strana, a opet imaju parni moju glavu, izduzenu i sa izrazenim potiljkom, a neparni tatinu, okruglastu i sa pljosnatim potiljkom..

Pa skoro celu. 90 ml. 3-4 dana je pio. Ustvari sigurno celu :aha:

- - - - - - - - - -

Ide 8 ml na njegovih 16 kg.
Na 6 sati je pio otprilike

Oblik glave zavisi od genetike. Moj sin ima istu glavu kao ja. Pri tom moju generaciju su stavljali na stomak a mi njega na bok.

U pocetku glavica je jako meka i ako dete spava na jednoj strani da malo ce se 'ulubiti'.
Endiju je tokom rodjenja napukla kljucnjaca i preporuka je bila da prvih nedelju dana lezi na desnoj strani. Jeste malko asimetricno izgledalo ali se
izjednacilo kad je poceo naizmenicno da spava na jednoj pa drugoj strani.

Pocela i E.da kaslje i nos joj curi :aha: a i mene grlo grebe :roll:
Medi uopste nije curio nos... ne znam sta je ovo njeno
Moze da ti dete bude hladno posle bolesti. Treba ga utopljavati, davati tople napitke, davati da jede, da se krece, ali bi bilo pozeljno da izmeris koliko je hladan pa ako se bas previse oladio da reagujes.
Verovatno je do sada vec sve ok :)?

- - - - - - - - - -

pitala sam kome mogu da se zalim i oni kao vlasniku koji ce biti tu od ponedeljka
poslala sam kilometraski mail i isla bih u ponedeljak samo da su mi blize malo, ili ako mm ima slobodan koji sat da pricuva jakova icicu, stvarno, ne pamtim da sam ovako popizdela i lepo ga pitam i kazem on me oduvao bez da je trepnuo

danas bili kod druge dr, promenila nam terapiju, zena detaljna bas , pregledala ga, detaljno mi sve ali sve objasnila,na svako pitanje odgovara i na ona sto sam imala samo u glavi, rekla da su operacije i ugradnja cevcica krajnja mera ali da i o njima treba razmisljati ako se nastavi i sledece sezone ovo sa usima i da promena klime more/planina moze dosta da doprinese tako da se uzdam makar malo u onaj javor sto smo uplatili pa posle more, i dalje ne znam vise ni sama
Ja kod njih vise ne idem. Bili smo kod pulmologa I prepisala mu je sve moguce lekove, sprejeve, kapi, antibiotic, inhalacije, ma ama sve moguce sto postoji kao da je najbolesniji na svetu. Nake bivsa nacelnica sa Dedinja sad radi kod njih. Ja gledam moje dete nije delovalo toliko tragicno bolesno, pa sam se yapitala sta bi bilo da ima dalekobilo upalu pluca, cime bi ga lecila. Naravno da sam otisla kod drugog dr I skoro nista od tog njenog nismo primenjivali I od onda me Zutici vise nisu ni videli.
Mislila sam da im je orl sluzba dobra, bar su na takvom glasu.
A njihove pulmologe- ne preporucujem.

- - - - - - - - - -

Armin je ponovo imao epizodu bronhoopstrukcije ... :dash:... malo proslinio dan dva ranije, neshto iz vrtica , pao imunitet i eto :evil:... crveno mu i grlo, dobio i Ospamox i 4x na dan Berodual ... ali neshto ne pomazhe ... pochne da se gushi chim mrdne .... a ne mo'sh ga vezati, taj bi i g*vnjiv konopac pregrizao samo da trchka okolo ... :dash::dash::dash: ... u ponedeljak ide baka sa njim kod nashe dr, nije radila u petak , neka druga nam prepisala ovo ... a ja necu biti tu, putujemo poslom :sad2::dash: .....

a sad idem da se samoubijem :dash:
Jel uzima singular I dalje?

:think: moj ima glavu na oca, krupnu i okruglu ali za razliku od oca pravilno formiranu, ni malo nije spljostena...mm je selu na odrastao i bio uvezivan do 6 meseci i spavao na ledjima stalno, ocajna glava, isto su mu uradili i sa sestrom....bila sam ubedjena da to samo sa tim ima veze

Back