Deca 1-3 godine (toddlers)

Hahaha, hej rezervisi ti njega na vreme, kad odemo na pijacu samo pljuste ponude za neke sremice :-D

Naravno ima I moje cEdoviste razne dane, evo npr sinoc me je samleo bez pardona, zivelo nicanje trojki I cetvorki :-S
Ja sam jedan dan ovde kod mene blizu videla biricinog klinju :-) meden je... Al me bio blam da zaskacem babu I dete....
Sent from my C1505 using Forum mobile app

Hahaha, hej rezervisi ti njega na vreme, kad odemo na pijacu samo pljuste ponude za neke sremice :-D

Naravno ima I moje cEdoviste razne dane, evo npr sinoc me je samleo bez pardona, zivelo nicanje trojki I cetvorki :-S
Ja sam jedan dan ovde kod mene blizu videla biricinog klinju :-) meden je... Al me bio blam da zaskacem babu I dete....

Jaoooo, pa mora da je tad josh ishao u vrtic, baka ishla po njega ... ehhh lepi dani :sad2::dash: ... kad prezdravi sve , mora da se vidimo, da onog tvog nauchi na vreme nekim trikovima ... ahhhhaaahaaahhhaaa :zcepanje:

da vas pitam za nosu, ima li svrhe kupovati muzicke ili jok?
mi smo dobili neku spejs nosu,muzicka, sa poklopcem, delom za toalet papir, ima tockice kao auot je, moze da bude i adapter ali toliko neudobna da je to strasno, plus ima nekorisne dodatke, em je u obliku auta, treba valjda da ukapria da je nosa- noasa a ne brm brm

hocu da mu kupim obicnu nosu, samo se dvoumim muzicku ili ne?

Tara mi imamo tu nosu, igrao se medo jedno vreme pa smo je sklonili.
Ja kupila najobicniju chicco, ni nju jos nismo koristili.
A dovukao je neku kao konjic od svekrve, nju djiha djiha.

Ali sam ja kupila adapter, sto bi preporucila svakome, prakticnije je i cistije.
Dobar adapter i mirna si

Imam pitanje za mame dvoje dece sa malom razlikom:

Kako ste organizovale vecernje rituale?
Kupanje? Kako? Ko koga kupa? Ko se prvi kupa?
Ko koga uspavljuje?
prvo okupas mladje i dok stavis u krevetac i podojis, taman je vreme da se starije okupa...pa to obavis/.....i kad zavrsis i sa starijim,onesvestis se na trosedu pokusavajuci da pogledas zadnjih 10 minuta neke serije...

tebi ako je mm tu nema sta da brines,on moze Pedju da sredjuje u pocetku...posle kako beba raste polako ih ubacujete zajedno :lol:

ja cu biti sama sa decom 4 veceri nedeljno al racunam da cemo se snaci...tj bicu sama od kraja marta,do ytada ce mama biti tu...i tako
ma videcemo :)
mislim da je to sve lakse nego sto nam deluje sad...mada je meni Irina starija nego Pedja ...a vec je par puta rekla da "JA NEECU da kupam bebu!!!" :rtfm:

..bokice, dobrodoshla nazad.. :)
..u poslednjih desetak dana, krsta se zainatila i pojela mi bar tri puta poruku koju sam iskuckala.. :) ..neki znak, rekla bih, da ne zatrajem ovde nego da uchim.. :lol:
..pozdrav svima, chituckam vas skoro pa redovno, samo nemam mnogo shta da kazem.. :)
..pravili medenjake za prvi sneg, pravili sneshka, skupljamo papire za josh jedan zahtev za vrtic, od posle zimskog raspusta, i to je to..
..oshishala sam misheve konachno sinoc, opet su dechaci a ne dva divljaka iz prashume.. :lol:

Ja ne planiram da kupam bebu svako vece.
To sam radila sa medom, ali mislim da nema potrebe, jer svakako guzu perem pod cesmom posle kake.
Pogotovo zimi, a termin mi je 15.februar.
A ni Pedju. Svaki drugi dan.

Vec cemo nesto smisliti, samo mi sad bude tesko. Jer uvece ja uspavljujem medu.
Vec mesecima. On to obozava. Sredimo ga, pidzamica, legnem ja, pa on kod mene u zagrljaj,
tata donese mleko, i onda on pije, ja pevam, kad popije mleko jako se zagrlimo, mazimo i tako zaspe.

Sad se mislim ako beba bude bas tad trazila da sisa, moracu joj dati.
A on ce biti ljubomoran i patice. :(

Nama je kupanje deo ritala pred spavanje, sredim ga, mazim, procitam pricu za laku noc, dobije da siki I u krevetac, tako svake noci... To je deo rituala, naravno da nije uvek prljav, na stranu sto ga topla voda dodatno ukomira, tj posle kupanja otpadne sav

Ja ne planiram da kupam bebu svako vece.
To sam radila sa medom, ali mislim da nema potrebe, jer svakako guzu perem pod cesmom posle kake.
Pogotovo zimi, a termin mi je 15.februar.
A ni Pedju. Svaki drugi dan.

Vec cemo nesto smisliti, samo mi sad bude tesko. Jer uvece ja uspavljujem medu.
Vec mesecima. On to obozava. Sredimo ga, pidzamica, legnem ja, pa on kod mene u zagrljaj,
tata donese mleko, i onda on pije, ja pevam, kad popije mleko jako se zagrlimo, mazimo i tako zaspe.

Sad se mislim ako beba bude bas tad trazila da sisa, moracu joj dati.
A on ce biti ljubomoran i patice. :(

Sto se tice kupanja ja sam svoje kupala svako vece cisto da malo osvjezim guzu a i u stanu mi je toplo pa nisam prekidala ni zimi, procedura uspavljivanja je kao sto je gore vec objasnjeno prvo se kupa mladje djete jer ono najcesce ide pre na spavanje, kada se ono okupa i uspava, kupa se starije pa i ono na spavanje onda jedno pala sata odmora za mamu, u to se opet budi mladje da jede i tako ukrug.
Bude tesko prvih mjeseci posle se uhoda ali kada odrastu onda je milina, gledam komsinicu kod nje je razlika malo vise od godinu dana sada djeca imaju po 5-6 godina ma ne osjeti ih, do faxa je mirna :)

i nama je kupanje pred spavanje ritual, nekako i on zna da posle toga sledi spavanje, tako je od mesec dana i to ne nameravam da menjam
samo sto nema sanse taj da lezi i da mu citam pricu, iako pada u komu on mora da stoji u krevetcu, da se javi svim drugarima, svakog da uzme, da mahne, da se pomazi sa svakim, da mi pokaze svakog i onda se srusi od umora i zaspi : ))

- - - - - - - - - -

i samo da dodam da vam se divim, ja sada sebe ne mogu da zamislim sa jos jednom bebom, tacno bih flipnula, za dve - tri godine da, ali sada jok : )

I ja bih kupala svako vece da smo u stanu, kao kod mojih npr.toplo svugde, i to bas toplo, i jednaka temperatura.
Mi smo u kuci, i temp.u sobi nam je 20-21 step.
Meni je to hladno za kupanje, pa onda dogrevam uvece kad ga kupamo radijatorom spavacu.
A ogromno nam je kupatilo, pa moram i njega, malom grejalicom.
I uvek je razlika velika izmedju temperatura, i nekako mi uvek hladno(za dete).
Imamo jedno manje kupatilo, njega zagreje grejalica za minut, ali moram medu da nosim kroz citav hodnik do spavace posle.
A tu je opet velika razlika u temperaturi(ne ogromna ali se oseti).
Zato je stan zakon zimi

i u nasem stanu je zimi jako hladno, valjda losa izolacija, oko 21 stepen najvise ali ja dogrevam svako vece i sobu i kupatilo, samo sto nam kupatilo nije veliko, pa se ugreje za 3 min a i hodnik nam je citav jedan metar dugacak : ))

Ispitujem sve zive, pa racunam ako svi daju, dacu i ja.
Nema sta da razmisljam, Cicak, mogu samo da poludim od razmisljanja, necu doci do tacnog resenja. Nemam nikakav garant da su sve one price po netu neistinite, a sa druge strane - od citave panike, ponovo nam se vracaju iskorenjene bolesti - upravo zato sto dosta roditelja odbija vakcinisanje, vise veruju onom sto procitaju na netu nego doktorima i slicno..
Dakle tako je kako je, ja sad moram da prelomim sta cu. Racio mi kaze da dam vakcinu, a sa druge strane ne bih da rizikujem ni 0.01 posto kad se radi o mom detetu, jel. Pa zato i dalje tapkam u mestu sa odlukom.

Vladeta je dobio mmr, posle nedelju dana od rodjusa imali smo sistematski i dobio je vakcinu, reakcija kao posle dve, tri nedelje, ali mi nismo imali nikakve reakcije na nju....
vise mi je nerava pojela ova upala grla koju je pokupio od drugara, ali i to je iza nas, kad malo razmislim nije nio bilo strasno, par dana kasljuckanja i slajma, ali prva upala za sve nas, pa mi je strasno bilo sa te strane :)
sad kad smo to prosli, znmacemo za sledeci put (to se ja tesim)

sto se citanja price tice nekako smo se nasli oboje :)
ja volim knjige i da citam, a vidim da i on uziva....
posle spremanja i oblacenja pidzame ubacim ga u jedan dzak bez rukavam, stavim na moj jastuk, dam mu u ruke zeku i onda nas troje citamo pricu (on, zeka i ja :mrgreen: , znam znam, odlepila sam , ali on stvarno drzi tog zeku mirno i prati pricu)
dok je bio bebac, to je bila ona obiocna bebin dodir , laku noc bebo, izasla mi je nos jedna te ista svku noc :D al sta da se radi, posle rodjusa sam poxcela sa laku noc mama, knjigom, divna je, prelepo ilustrovana, ima cetiri price i svaku noc mu procitam jednu iz knjige, ponekad dve ako vidim da je zainteresovan...
imam jos i one price za laku noc za decu od 1. godine, ali je drzim po strani dok nam ova ne dosadi....

Back