Deca 1-3 godine (toddlers)

ni nama ništa ne vredi Brufen..posle operacije smo trebali da imamo kod sebe Brufen sirup za T i protiv bolova,ja odmah pitala da li ja ipak mogu umesto Brufena da dajem Efferalgan...kažu nemojte,bolje Brufen...okej,doneli nam za svaki slučaj od kuće i Brufen i Efferalgan...naravno Brufen ništa nije pomogao,zapomagao je samo tako,i onda sam mu bez pitanja dala Efferalgan,zaspao mi je za 15 minuta...e toliko je razlika kod nas u koriščenju ta dva sirupa..
Сто доктора сто правила. Наш педијатар каже може некад коктел Бруфен и Ефералган, у приликама кад не помаже нити један нити други, јер сваки од њих не делује на исте центре. А опет вамо у Тиршовој др мр..су рекли немојте коктелисати Бруфен и Ефералган. Чак више, више су нам препоручили Ефералган.

Што се тиче млека, све је то коцка. Ми купујемо домаће у селу комшиница има краву. Увек свеже, квалитетно. А пошто тај Афатоксин се добија преко кукуруза, свеједно је купио директ свеже или у продавници. Сви смо ми на истој позицији. Читам данас Бебац портал. Хумана АД млеко ок, само још Нестле није предао анализе. Ко зна шта јел ваља НАН млеко.

Armin ce 28mog februara da napuni 17 meseci ... (feb.nema 30ti, pa tako ja rachunam :D)

drzh se ija, bice njima bolje, bar josh jednom da se malci vide :zag: :rida::cvet:

Moracemo nesto izorganizovati. Upravo sam se dopisivala sa Micimacko na FB o tome :)

Vidim pricate o tezini dece: Junior je rodjen sa 3.93kg sa godinu dana je imao oko 9.5-10kg sada, sa 16 meseci ima 10.3-10.7. Nekada mi bude zao sto nema bar malo rezerve, ali se onda pogledam u ogledalo i kazem, ma nema veze, bolje ovako :rumenka:

..a shto ti nije jasno..?
..shto vishe druge hrane, manje mleka..
..manje mleka - manje kalorija..
..manje kalorija, manje kilograma..

..pishemo o tome od uvodjenja drugog obroka..

..btw, mislim da ti dete ima super tezinu za uzrast, apetit, pochetnu tezinu i broj obroka..
..ali ok..

Andrej je brljavio hranu (vise nego obicno) od onog virusa do juce.
Pune dve nedelje, osusio se.
Rebarca mu se vide. :sad2:

..joj, srecica.. :)
..moja seka ima zvrka koji ne staje, a jede po direktivi iskljuchivo, plus josh malo na prevaru, u trku.. :roll:
..mislim da za dan pojede koliko moji za obrok.. :confused:
..dojen je 6 nedelja, navukao dzonjanjem i cuckanjem mastitis mami, koji ni podoji na bilo koju varijantu (na zahtev ili na 3-4h) nisu mogli da izvuku.. :(
..batalila posle dve nedelje temperature, bolova, obloga i danonocnog drndanja naizmenichno sa njim i pumpom.. :neutral:
..onda dzonjao i cuckao na flashici..pljuckao i vse drugo radio osim jeo uz kashiku.. :roll:
..zivce je pogubila oko njegovog jela, dok nije digla ruke..
..visok kao jaksha, a tezak kao aleksej, sa tri i po godine..i zdrav kao dren, i brz kao metak.. :lol:

..joj, srecica.. :)
..moja seka ima zvrka koji ne staje, a jede po direktivi iskljuchivo, plus josh malo na prevaru, u trku.. :roll:
..mislim da za dan pojede koliko moji za obrok.. :confused:
..dojen je 6 nedelja, navukao dzonjanjem i cuckanjem mastitis mami, koji ni podoji na bilo koju varijantu (na zahtev ili na 3-4h) nisu mogli da izvuku.. :(
..batalila posle dve nedelje temperature, bolova, obloga i danonocnog drndanja naizmenichno sa njim i pumpom.. :neutral:
..onda dzonjao i cuckao na flashici..pljuckao i vse drugo radio osim jeo uz kashiku.. :roll:
..zivce je pogubila oko njegovog jela, dok nije digla ruke..
..visok kao jaksha, a tezak kao aleksej, sa tri i po godine..i zdrav kao dren, i brz kao metak.. :lol:

Saosecam.
Vise je mojih nerava pojeo nego bilo koje hrane. :roll:
Osim sise, nju je obozavao. :lol:

Dobro, ove dve nedelje ni ja nemam strpljenja ni za sta.
Obicno mu uguram nekako na prevaru cak i kad je u fazi totalnog nejedenja.
Sad sam i ja u qurcu zbog mame, pa sam ga pustila-5 obroka-koliko pojede, pojeo je, bez dodatnog kljukanja zalogaja nafilovanih zivcima.

Vidim, pričate o hrani i dobijenim kg-ima. Moj Stefke će 25. napuniti 13 meseci. Preključe u dz izmerismo 12,5kg, a rodjen je sa 3 i 250. On nije utrostručio, on je skoro učetvorostručio porodjajnu težinu. :lol:
Edit: u stvari, izmerili smo 12,9kg, ali smo odbili na odeću. :)

..shta je s mamom, kis..? :(

BI RADS 4b na mamografiji, nepalpabilan, slaboehogen, 8 mm, na redovnom UZ dojke u septembru ga uopste nisu ni videli.
Cak i sa snimkom mamografa gde se lepo vidi gde je su ga UZ-om jedva nasli.
Cekamo operaciju da vidimo sta ce biopsija extempore da kaze.
U prosli cetvrtak prosla konzilijum, od tad rifresujem listu zakazivanja na sajtu Institua za onkologiju kao sumanuta, cekam da objave kad je datum prijema i cekamo telegram kojim ce je pozvati i tako...cekamo...

Back