Deca 1-3 godine (toddlers)

..sin mog devera i zaove (koji sad ima 25 i po godina, btw :) ) je imao gips na ruci sa 10 meseci.. :eek:
..on je prohodao sa devet, sa deset izlazio iz kreveca sam
(isti krevetac u kom su porasla moja deca, jaksha moze da udje u njega sam od skoro, ali ne moze da izadje josh uvek, sa skoro tri godine :eek:)
sa devet i po meseci je prevrnuo kolica sa sobom (vezanim po propisu) u njima :eek: tako shto se uhvatio za nogu od stola i vukao dok se nije preturio :eek:
a sa tih deset, kad se skrckao, igrao se se sa tatom na krevetu, bolje reci dusheku, visine 20-25cm i u prevrtanju spao s nejga i dochekao se na opruzenu ruku.. :eek:

..kaze zaova, ziv je blam pojeo nedeljama posle, gura dete u kolicima a ono u gipsu i svi je gledaju sablaznjeno misleci se "shta li mu radite, neljudi? :sad2:"

..sin mog devera i zaove (koji sad ima 25 i po godina, btw :) ) je imao gips na ruci sa 10 meseci.. :eek:
..on je prohodao sa devet, sa deset izlazio iz kreveca sam
(isti krevetac u kom su porasla moja deca, jaksha moze da udje u njega sam od skoro, ali ne moze da izadje josh uvek, sa skoro tri godine :eek:)
sa devet i po meseci je prevrnuo kolica sa sobom (vezanim po propisu) u njima :eek: tako shto se uhvatio za nogu od stola i vukao dok se nije preturio :eek:
a sa tih deset, kad se skrckao, igrao se se sa tatom na krevetu, bolje reci dusheku, visine 20-25cm i u prevrtanju spao s nejga i dochekao se na opruzenu ruku.. :eek:

..kaze zaova, ziv je blam pojeo nedeljama posle, gura dete u kolicima a ono u gipsu i svi je gledaju sablaznjeno misleci se "shta li mu radite, neljudi? :sad2:"

Junior ume da izadje iz kreveca kada je jako ljut pa dobije nadljudsku snagu :sad2: Mislim da je prvi put uspeo sa nekih 10-11 meseci. Sve mu branimo, ali nikada ne mogu biti 100% sigurna da nece ponovo probati. Imamo rezervni dusek pored kreveca u slucaju da krene tokom noci u istrazivanje. Sve u svemu, poznavajuci mog sina bolje da procitam neka iskustva/savete u vezi dece u gipsu.

Sutra ustajem u pola pet, pa na posao. Moji ce cuvati Juniora (po prvi put). Mogu misliti kako ce mi casovi izgledati :roll:

Mici mali :heart:

Kako je cudno videti tako malo dete sa nogom u gipsu. Mislim da sam prvi put to videla. :cmok: za dLugara.

@Birica: Kako je Armin? Jel zaspao?

bez komentara, ubice me zsuki, Kvinsi, chichak i ostale :zkez: ... bolje mu je malo ... samo da ne krene nocas kashalj, sutra ceo dan sam na poslu, nema ko da me menja, jer JA menjam koleginicu, ne mogu da otkazhem, a sveki ce biti sa njim ... valjda ce skapirati kad mu krece T, ja odmah osetim, i vidim mu po ochima, a ona je i sa njegovih 38.8 tvrdila da nije vruc, dok joj nisam pokazala toplomer ... onda se oduzela :dash: ....

'oce li vishe normalano vreme, ili da nas spichi nekih minus 10, da pobije ovu gamad u vazduhu ... kanda je mali sad navukao virus od tate ... onaj drugi je od mene ... :dash:

Ja ne mogu više, zombi sam najzombastiji ikada :(
Od petka nam se tempertura uselila u kuću i od onda ne možemo da je izbacimo. Prvo je samo M. imala, ali i do 40,6! :( Pa u nedelju dobije i S. ali njemu nije prešla 39,8, srećom. Evo, traje to sve i dalje i ne znam kada će kraj.
Bili kod dr na dežurstvu još za vikend, rekla da je virus i sve što znamo oko skidanja temp, nege nosića i svega ostalog. Pa bili juče, kod njihove doktorke... e to je šou... mada više tragičan...

Kada sam ih povela od kuće, ni jedno nije imalo temp, tamo Stefku izmerim 38,7, tražim sestri nešto da mu spustim t, kaže - nemamo :eek: E, bem ti dispanzer, jel možemo preko reda, da mu ne skače džabe kad nemam šta mu dam, kaže - ne, svi čekaju, čekajte i vi. :eek: Ispred nas jedno 20-tak dece, iako smo došli čitav sat pre početka druge smene. U medjuvremenu stigao i mm, izašao ranije sa posla. Poludeo kada je video Stefana i čuo da moramo da čekamo dok mu temp raste nekontrolisano. Tražio opet toplomer od sestre i izmerio 39,2, posle 10 minuta od kad sam ja merila, znači baš je krenula da raste naglo. Joj, kad je počeo da sikće na onu sestru ispod glasa - slušaj, ili daj detetu nešto za spuštanje temp, ili nosi karton odmah kod dr, inače ću da okrenem i čekaonicu i tu vašu kartoteku naopako! I novine i tv ću da zovem, ma pakao ću da vam priredim... I odnese sestra knjižice, onako nadurena, uvredjena.
Mi ušli kod dr, ona isto digla nos, što mi pravimo problem, u čemu je zapravo problem... Kaže mm, ali onako narogušen, besan, a sve tiho priča- pipnite dete. Ona pipne čelo, teme, stomačić, ledja - pa on je vreo, ima preko 39 sigurno, pa što vi niste ušli preko reda... I tu je mm pukao, kao zvečka, što kažu :( Mislim da se njegovo vikanje čulo čak na kapiji... Pa kakav ste vi načelnik vajni, ne znate šta vam se ovde dogadja, sestre komanduju dok se vi smeškate, sestre vam vode dispanzer, nemate lekova ovde... i slično. Poludeo načisto

Ništa, pregledala decu, kaže - virus, ali da vadimo krvnu sliku, odavno nismo.... pa u lab, pa čekaj red, svi iz dispanzera se preselili u lab, sve šalju da vade krv. Pa posle kući, a mm otišao po rezultate i da joj nosi. Pa se opet kačio sa sestrom, ona kaže da čeka red, on kaže da mu je dr rekla da udje sa rezultatima čim stigne, pa onda ona viče da to tako ne može... i na kraju je, kaže, uleteo u ordinaciju i opet šou napravio, napušio doktorku da je **** ( s'oproštenjem ), a ne načelnik... i na kraju ona kaže da su bakterije i prepisala Amoksicilin oboma.
Samo mi nije jasno kako su bakterije kada su leukociti povišeni, granulociti, monociti i šta beše treće u lf su baš visoki. Da mu ebem cigansko prase, do sad su takve rezultate svrstavali pod virus :think: Ali grlo im je upaljeno i jednom i drugom, pa ću da im dam i taj AB, kad su već rastvorili u apoteci.

I tako... od subote ne spavam, odspavam po sat i po noću, jer spuštam temp jednom , pa drugom, pa nosaj, pa smiruj, pa pevaj... mm jedno, ja drugo... pa ga oteram da legne, ipak on radi, treba da zaebe nešto na poslu, a velika je odgovornost na njemu... i tako... lelujam. Jutros mi se oboje probudili sa 39 sa kusur, pa koga ću pre... S ispljunuo paracetamol, M. se ispovrćala, vreli oboje, plaču, ne mogu na noge, ne mogu da jedu... :dash: I takav mi je svaki dan i noć od subote :dash: Nikog nigde, još me zezaju - pa kako, snajka, ne možeš, pa mlada si :evil: MM i ja zajedno, pa na smenu, pa od ponedeljka više ja, i danju i noću...
Sad im pale temperature, eno ih u sobi igraju se - ne maltretiraj me, ne čupaj me, maaamaaaaaaaa! Pa on vrišti jer mu ona otima njene sudove, pa ga lupi, pa on nju počupa, pa vrište oboje... pa se po 7-8 minuta ne čuju, zaigraju se...
... do sledećeg skoka temperture... ili dok se ja ne onesvestim.... :(

Jao, Ata, pa ne znam shta da ti kazhem ... izdrzhi :zag: ... i nemoj da ti je zhao shto ti se m drao na one sestre i dr debilnu ... ponekad je tako i bolje ... ja chekam da i meni jednom pukne film, samo shto onda mene niko nece razumeti, jer tad vrishtim visokim C .... bice im bolje, Armin je isto imao prvo onaj virus 2 dana T i povracanje pa 3-4 dana proliv, a sad je izgleda pokupio drugi virus - kashalj, visoka T, curi nos ... ovaj virus mm lomi vec skoro nedelju dana ... nadam se da ce mali brzhe da pregrmi ... ljubi malishane, i ne haj za one koji te zavitlavaju, bolece i njih neshto, pa cesh da im vratish ( ja to iz mog iskustva- pamtim kao slon )

Ata povecani leukociti i granulociti u leukocitarnoj formuli i jesu znak za bakteriju. Tako da je dobro da su dobili ab, greota da nisu cacnuli za bris pre nego sto su poceli da piju, al sa tom t su svakako morali da pocnu sa terapijom. Sad ce da krene na bolje!!!

mi promenili doktorku danas

nasa je jos u nedelju videla na krajniku neki kao chep
i nista
u ponedeljak ja kazem pogorsalo se.,..kaze nije...uzeli bris i kao nista....kazem ja zelene sline,kaze ona virus :roll:
ok
danas odem ja namerno u drugu smenu i uzmem rezultat brisa...pneumokok u nosu...u grlu kao nema...al ona se otimala i nije joj ni zagrebala lepo,al ajde nema veze
nocas dete kaslje ko ludo,krklja i na kraju se probudi i place,zali se da je boli i pokazuje na vrat i grudi i kuka
T svaki dan preko 37
odem ja danas i trazim kod ove sto je super a mene sestra nagovori da odem kod neke druge,sto je dosla tu pre 3 nedelje...ajde reko ok
ona kao pregleda,kazem ja sve,ona mi da marocen kapi za nos
ja ponovim sve sto sam rekla a ona kao neka neka marocen..pregledala je i kao sve je ok
odemo u apoteku,ne daju na recept,nije dobra sifra
nista,odem ja opet u dz al ovog puta kod one kod koje sam htela prvo
pregleda je ona, kao sve ok, kad pogleda grlo, na krajniku chepova koliko oces...pokazala i meni,pun joj krajnik sivih cepova
pogleda usi,usi upaljene isto
bronhije sreca nista,pu,pu
umesto inekcija dala joj AB sirup i to ce piti 10 dana
eto
da je ona prva odmah lepo dala,vec bi joj bilo bolje...kakva crna virusna infekcija?
jos me salje u lab na brdu a imamo u zarkovu laboratoriju
tacno me zajebava jer je nisam poslusala za treci krajnik(i sreca pa nisam)
tako da smo presli kod ove
jeste da je guzva uvek i svi su kod nje al bar znam da ce lepo da mi leci dete
bas sam se razocarala u onu nasu

ajoj žene šta je ovo? ja malo svratim da vidim šta ima kod vas, neke lepe vesti...kad ono...
gips, temperature, boleštine, virusi, koke...

nadam se da ne većoj temi nije uvek ovako :)

ljubim vas sve, izdržite, i ljub za decu. za muževe me baš briga ahahhahahahaha
samo se prenemažu :)

Dajem otkaz ... ne mogu ovako .... nocas oko 12 ga pipnem, vruc, sirup pije tek u jedan ... ajde kupanje ... jadnik nije znao shta ga je snashlo, zapomagao je bukvalno: jajjajjaj jujjujjujjj ... pre nego ga izvadih iz vode, reko' da mu izmerim onako ovlash ispodm mishke T ... 39,5 :eek: ... pa sa koliko sam ga stavila u vodu ????!!!!! ... sirup popio u 12,45, pipkala sam ga do 02.15 ... jedva mu je spala ... jer i neko drugi ima iskustvo da Brufen jako teshko krene da deluje ? Paracetamol-u treba oko 20 minuta , Brufen zaebava i do sat .... :rtfm:

idem da napravim dar-mar na poslu, nemam pojma gde udaram :dash:

Dajem otkaz ... ne mogu ovako .... nocas oko 12 ga pipnem, vruc, sirup pije tek u jedan ... ajde kupanje ... jadnik nije znao shta ga je snashlo, zapomagao je bukvalno: jajjajjaj jujjujjujjj ... pre nego ga izvadih iz vode, reko' da mu izmerim onako ovlash ispodm mishke T ... 39,5 :eek: ... pa sa koliko sam ga stavila u vodu ????!!!!! ... sirup popio u 12,45, pipkala sam ga do 02.15 ... jedva mu je spala ... jer i neko drugi ima iskustvo da Brufen jako teshko krene da deluje ? Paracetamol-u treba oko 20 minuta , Brufen zaebava i do sat .... :rtfm:

Koliko brzo ce da pada t zavisi od uzrocnika bolesti.
Zavisi kako je i koliko dete bolesno.
Mi smo imali pre tri nedelje anginu sa t preko 40, i brufen i eferalgan snize posle sat dva na 39,5 i onda pocne opet da raste. Imam utisak kad popije sirup da samo zaustavi dalji rast t i tek kasnije sporo, tesko i malo padne. Ako je frka mozes da dajes brufen i eferalgan naizmenicno na 4 h. I proveri da li dajes dobru dozu, to bude cesta greska sa brufenom, ne dozira se kako treba pa onda ispada da ne deluje a u principu deluje agresivnije od eferalgana. Ono sto pise u uputstvu u kutiji je totalno neprimenljivo, date su doze po uzrastu a treba ti po kilazi.
Pogledaj na ovom linku super je objasnjeno i prema kilazi i prema visini t.
http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=2156

ni nama ništa ne vredi Brufen..posle operacije smo trebali da imamo kod sebe Brufen sirup za T i protiv bolova,ja odmah pitala da li ja ipak mogu umesto Brufena da dajem Efferalgan...kažu nemojte,bolje Brufen...okej,doneli nam za svaki slučaj od kuće i Brufen i Efferalgan...naravno Brufen ništa nije pomogao,zapomagao je samo tako,i onda sam mu bez pitanja dala Efferalgan,zaspao mi je za 15 minuta...e toliko je razlika kod nas u koriščenju ta dva sirupa...a kao što ti Kradljivica pisala,ako se ovako nastavi,najbolje da staviš Voltaren čepić,znam da imaš iskustva,i da teško možeš da mu staviš jer se otima,ali ebi ga,ovo je već ja mislim vanredno stanje kod vas...a pošto imate uput,preporučila bih i pregled u bolnici...predugo traje,a jadničak je skroz izmoren...trebalo bi i krvnu sliku da mu pogledaju,bićete pametniji,a i urin bi mogla da odneseš u lab za svaki slučaj....a što se otkaza tiče...oćemo zajedno??????????????:manikir:

Back