Ja ne mogu više, zombi sam najzombastiji ikada

Od petka nam se tempertura uselila u kuću i od onda ne možemo da je izbacimo. Prvo je samo M. imala, ali i do 40,6!

Pa u nedelju dobije i S. ali njemu nije prešla 39,8, srećom. Evo, traje to sve i dalje i ne znam kada će kraj.
Bili kod dr na dežurstvu još za vikend, rekla da je virus i sve što znamo oko skidanja temp, nege nosića i svega ostalog. Pa bili juče, kod njihove doktorke... e to je šou... mada više tragičan...
Kada sam ih povela od kuće, ni jedno nije imalo temp, tamo Stefku izmerim 38,7, tražim sestri nešto da mu spustim t, kaže - nemamo

E, bem ti dispanzer, jel možemo preko reda, da mu ne skače džabe kad nemam šta mu dam, kaže - ne, svi čekaju, čekajte i vi.

Ispred nas jedno 20-tak dece, iako smo došli čitav sat pre početka druge smene. U medjuvremenu stigao i mm, izašao ranije sa posla. Poludeo kada je video Stefana i čuo da moramo da čekamo dok mu temp raste nekontrolisano. Tražio opet toplomer od sestre i izmerio 39,2, posle 10 minuta od kad sam ja merila, znači baš je krenula da raste naglo. Joj, kad je počeo da sikće na onu sestru ispod glasa - slušaj, ili daj detetu nešto za spuštanje temp, ili nosi karton odmah kod dr, inače ću da okrenem i čekaonicu i tu vašu kartoteku naopako! I novine i tv ću da zovem, ma pakao ću da vam priredim... I odnese sestra knjižice, onako nadurena, uvredjena.
Mi ušli kod dr, ona isto digla nos, što mi pravimo problem, u čemu je zapravo problem... Kaže mm, ali onako narogušen, besan, a sve tiho priča- pipnite dete. Ona pipne čelo, teme, stomačić, ledja - pa on je vreo, ima preko 39 sigurno,
pa što vi niste ušli preko reda... I tu je mm pukao, kao zvečka, što kažu

Mislim da se njegovo vikanje čulo čak na kapiji... Pa kakav ste vi načelnik vajni, ne znate šta vam se ovde dogadja, sestre komanduju dok se vi smeškate, sestre vam vode dispanzer, nemate lekova ovde... i slično. Poludeo načisto
Ništa, pregledala decu, kaže - virus, ali da vadimo krvnu sliku, odavno nismo.... pa u lab, pa čekaj red, svi iz dispanzera se preselili u lab, sve šalju da vade krv. Pa posle kući, a mm otišao po rezultate i da joj nosi. Pa se opet kačio sa sestrom, ona kaže da čeka red, on kaže da mu je dr rekla da udje sa rezultatima čim stigne, pa onda ona viče da to tako ne može... i na kraju je, kaže, uleteo u ordinaciju i opet šou napravio, napušio doktorku da je **** ( s'oproštenjem ), a ne načelnik... i na kraju ona kaže da su bakterije i prepisala Amoksicilin oboma.
Samo mi nije jasno kako su bakterije kada su leukociti povišeni, granulociti, monociti i šta beše treće u lf su baš visoki. Da mu ebem cigansko prase, do sad su takve rezultate svrstavali pod virus

Ali grlo im je upaljeno i jednom i drugom, pa ću da im dam i taj AB, kad su već rastvorili u apoteci.
I tako... od subote ne spavam, odspavam po sat i po noću, jer spuštam temp jednom , pa drugom, pa nosaj, pa smiruj, pa pevaj... mm jedno, ja drugo... pa ga oteram da legne, ipak on radi, treba da zaebe nešto na poslu, a velika je odgovornost na njemu... i tako... lelujam. Jutros mi se oboje probudili sa 39 sa kusur, pa koga ću pre... S ispljunuo paracetamol, M. se ispovrćala, vreli oboje, plaču, ne mogu na noge, ne mogu da jedu...

I takav mi je svaki dan i noć od subote

Nikog nigde, još me zezaju - pa kako, snajka, ne možeš, pa mlada si

MM i ja zajedno, pa na smenu, pa od ponedeljka više ja, i danju i noću...
Sad im pale temperature, eno ih u sobi igraju se - ne maltretiraj me, ne čupaj me, maaamaaaaaaaa! Pa on vrišti jer mu ona otima njene sudove, pa ga lupi, pa on nju počupa, pa vrište oboje... pa se po 7-8 minuta ne čuju, zaigraju se...
... do sledećeg skoka temperture... ili dok se ja ne onesvestim....