Најдисциплинованија јединица, паравојна, у том рату сигурно су биле Драганове Книнџе. То сам из више извора чуо, ево имаш овде и на форуму Личког гусара, који је био учесник рата, питај га шта каже за капетана Драгана. То су биле јединице увежбаване по његовим методама које је научио у војним и полицијским круговима Аустралије.
Друго, Драганова војска се понашала витешки према свима, за то постоје исто сведочанства. Хвале га скоро сви наши из Крајине које сам чуо да о томе говоре.
Што се тиче аркановаца- види, иако им не спорим личну храброст, опет не идеализујем, јер је било много храбријих и, што је важније, било је правих са витешким држањем. Извини, али ако неко у рату тражи паре за своје дело, то за мене није то. Не говорим то сад као неки ,,моралиста", већ као српски националиста- кад ратује мој народ, најмање што желим је да се од тога окористим или зарадим паре. При томе, што су постојали случајеви да су аркановци пљачкали не само Хрвате, него и Србе.
По мом мишљењу, то није нешто за хвалу.
Али, рекох, личну храброст и заслуге у борбама им не негирам. То стоји. Као ни личну храброст и војничку способност самог Аракана. Да није био храбар, не би ни фошао ту где је дошао. Али, ја не ценим само храброст ради храбрости ја ценим кад је та храброст прожеета неким идеалима (религиозним, националним ,итд). И гледам да ли је окренута та храброст на добро или зло. И бомбаш самоубица је храбар и он поседује храброст (морамо се сложити да неће свако да се опаше бомбом и разнесе се), али мени то не значи много, јер је та храброст окренута према злу.
Тако ја то гледам.