DEBELA?

• Začetnik teme Začetnik teme Ana_BG1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hanibal77:
natasa molim te :roll: ,ti i ne znas gustinu njenih kostiju,kakve je gradje,da li nema sise ili ima petice,kako mozes da kazes koliko ona treba da ima kg???po nekom bapskom receptu?visina u cm minus 110 za zene?oh mon dieu

Najbolji je BMI po njemu ova djevojka ima BMI 20,5 i na donjoj je granici normalne težine, doduše treba uzeti u obzir i konstituciju osobe.

hanibal77:
natasa molim te :roll: ,ti i ne znas gustinu njenih kostiju,kakve je gradje,da li nema sise ili ima petice,kako mozes da kazes koliko ona treba da ima kg???po nekom bapskom receptu?visina u cm minus 110 za zene?oh mon dieu

To nije hanibalko babski recept .... već preporuka svih lekara (opšte prihvaćen u medicini).

Ja mislim da devojka ima problem u glavi što uopšte na tu težinu i tu visinu pita da li je debela ..... a to je veći problem, nego da zaista jeste debela.

NatasaNatasa:
To nije hanibalko babski recept .... već preporuka svih lekara (opšte prihvaćen u medicini).

Ja mislim da devojka ima problem u glavi što uopšte na tu težinu i tu visinu pita da li je debela ..... a to je veći problem, nego da zaista jeste debela.
aha jos mi reci da je naucno dokazano8-)
ajde nadji mi jdnog lekara koji ce potvrditi ovo a ja cu da ti dovedem 2 (sa zdravlja) koji ce opovrgnuti

Pazi ja najmanje robujem tim proporcijama .... tako da nemoj misliti da se ja držim toga, ali ako je devojka već napisala koje su joj mere, onda sam ja kroz mere i odgovorila. Naravno da mogu da ti nadjem lekare koji će potvrditi ovu moju teoriju, naročito ako su nutricionisti ....ali ne vidim svrhu opovrgavanja toga.

Mislim da čovek treba da bude svestan sebe i da sebe ume da nosi, kakav god da je ..... a kilogrami gore ili dole su tako nebitni u odnosu na život i ono što kroz njega proživljavamo.

Ines1864:
beyonce.jpg

Sexy mama! :razz:

NatasaNatasa:
Pazi ja najmanje robujem tim proporcijama .... tako da nemoj misliti da se ja držim toga, ali ako je devojka već napisala koje su joj mere, onda sam ja kroz mere i odgovorila. Naravno da mogu da ti nadjem lekare koji će potvrditi ovu moju teoriju, naročito ako su nutricionisti ....ali ne vidim svrhu opovrgavanja toga.

Mislim da čovek treba da bude svestan sebe i da sebe ume da nosi, kakav god da je ..... a kilogrami gore ili dole su tako nebitni u odnosu na život i ono što kroz njega proživljavamo.
sad uopste nije stvar u tome ko je koliko opterecen nego sto siris dezinformacije
ne mozes porediti devojku od 20 godina sa zenom od 50,niti razlicite telesne konstitucije
ne mozes svesti pod tu prostu jednacinu
u danasnje vreme se meri koeficijent telesne tezine,mada po novijim istrazivanjima ni to nije dovoljno adekvatno da bi se odredilo sta je normalno a sta ne
zeno pa moj muz je bivsi bilder(kojem je ostalo dosta misicne mase)po toj tvojoj racunici verovatno spada u gojazne:?

Ama Hanibalko .... kakve dezinformacije. Pa kad odeš kod prvog nutricioniste, on će ti reći šta je idealna težina u odnosu na tvoju visinu i kako se ona izračunava. Ako ništa drugo, bar si u osnovnoj školi sa tim se prvi put suočila na sistematskim pregledima.

Za mene je čak osoba sa oblinama, lepša nego osoba bez oblina ... znači ni tvog muža ne bih optužila da je debeo .... ne brini :lol: .... ali vidiš da devojka ima problem u glavi. Ima visinu, ima normalnu težinu, a postavlja pitanje koje i nije baš čisto. Možda ima jače kukove ili grudi ..... ali u svakom slučaju na toj težini i toj visini nikako ne može da izgleda debela, o tome se radi.

jbt ja u klin ti u plocu!je l kapiras da ta formula ne moze da se primeni?ja o ovoj devojci ni u jednom momentu nisam pricala.zasto ti je tesko to da shvatis?
trenutno se koristi sledeca formula tezina/visina(u metrima) na kvadrat
normalni indikator je izmedju 18 i 25-26 ne secam se gornje granice
ali rekoh da je to postalo prevazidjeno,a tek ta tvoja nema veze sa zivotom
:roll: smorila sam se do yaya

hanibal77:
jbt ja u klin ti u plocu!je l kapiras da ta formula ne moze da se primeni?ja o ovoj devojci ni u jednom momentu nisam pricala.zasto ti je tesko to da shvatis?
trenutno se koristi sledeca formula tezina/visina(u metrima) na kvadrat
normalni indikator je izmedju 18 i 25-26 ne secam se gornje granice
ali rekoh da je to postalo prevazidjeno,a tek ta tvoja nema veze sa zivotom
:roll: smorila sam se do yaya

To što je Nataša napisala je uprošćena i starija varijanta BMI, 65/1,75x1,75=21.

Hanibalko, ja nisam glupa ... i kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš .... nemoraš da se smaraš ..... Uostalom, rasprava je potpuno glupa. Vidim ja da si ti raspoložena za fajt, ali ja nisam ... idem bre sutra na odmor :mrgreen:

NatasaNatasa:
Ma vidi uzjaši svakog ko ima drugačije mišljenje od tvog, zato što si postala moderator. Muka mi je od toga.
Bolje zaključaj temu.
:lol::lol: ovo donosi nov preokret.kakve veze ima da li sam moderator s tim sto ti iznosis netacne informacije?nisi imala sta drugo da kazes?ne moras ni da priznajes vidi se
sto se tice zakljucavanja teme svakako necu da slusam tebe sta treba da radim

Informacije nisu netačne, to je problem.... i da jesu, ne možeš mi reći da slabije kapiram, jer mislim da ni ti nisi merodavna za te iste informacije.

A rekoh ti da zaključaš temu, pošto se tema svela na naše ''četovanje'' a vi ste moderatori vrlo alergični na to ... sem kad i sami to ne radite.

No, dobro .... mene ova tema više ne zanima .... a ti vidi pa se zakači za nekog drugog.

Meni stvarno nije jasno oko cega se raspravljate.Cifre su jedno a realan izgled je nesto sasvim drugo, pored visine i tezine u proceni da li je neko debeo ili mrsav koriste se i drugi parametri, tipa debljine koznog nabora.

Back