(de)mistifikacije

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.566
Mnogo toga obavija veo misterije

(Želeo sam da upotrebim neku drugu frazu, jer mi je ova sa velom baš baš izlizana, ali šta je tu je..ni moje cipele nisu bolje)

Ne mislim sada na misterije tipa N.L.O. ili majanske piramide ili na krugove po žitnim poljima Engleske ili na ljude koji iz čista mira, dok čitaju novine, planu u buktinju i za minut sagore u šaku pepela.

Mislim na to da, paradoksalno, neke stvari postoje i po više desetina hiljada godina, reklo bi se da smo ih savladali.. ali ljudi kanda o njima nikako da saznaju "pravu istinu"

jedna drugarica kupila knjugu "Kako da budete savršena ljubavnica"
Mislim se..ljudi se iebu 20.000 godina i još uvek misle da tu ima nešto novo da se otkrije?

Mistifikuje se svašta..sreća (šta li je to.?), ljubav (prava?), umetnost (..?) , seks (orgazam, jedan drugi, treći, sa vodoskocima i bez, analni i ušni, ge tačke, kineski, trostruki..) pisci (mora li da budu depresivni i ozbiljni ko Ivo, ili kako?), vlada ( naravno iz senke), čehinje, mađarice, makedonke, škorpije..Droga ova droga ona..na kraju krajeva - život sam. A i smrt.

Ljudi koji pišu knjige o tome, zrađuju na našoj potrebi da stvarnost ne prihvatimo.

S druge strane, vascela nauka se trudi da otkriva jednu po jednu stvarnost, da demistifikuje i zaviri u nepoznato i obavesti nas šta ima tamo, šta su otkrili a šta nisu isl.

S treće strane, ljudi se tome opiru.

Vole optičke varke, vole zamotano, vole polu-tačno..

Da li je istina previše teška za nas?

Da! Čovek ne može da podnese toliku istinu, informisanost, sreću itd,itd
istina je bila veća pre cca 45,000g. kada je čovek bio daleko konkretnija prirodna mašina.

Imao je jasnija čula, veći mozak za 2%, čak je osećao i neka polja za razliku od današnje tuposti i zaglupljenosti od prevelikih blještavila tehnološke civilizacije...

Gotovo je...čovek ide u istoriju, kao i konj,... održavaće nas u malom broju mašine, kao mi konje

:roll:

sve stepe ovog sveta će se pretvoriti u GMO uljanu repicu za biodizel

Poslednja izmena:
neznanje ostavlja nadu. ne znas, plasis se, ali se nadas. al' ako znas nesto svaka nada ode u q, da s epristojno izrazim. znanje ti ostvalja vecu mogucnost kontrole, al' sve mislim da je to smao privid, jer jednog dana cemo dopyzdeti i strpljivoj majci prirodi sa nasim dzidza bidzama sa kojiam se igramo. mozda to i nije lose. ko prezivi pricace i ici ce ispocetka.

kontam da masim temu, al' nema veze.

Da! Čovek ne može da podnese toliku istinu, informisanost, sreću itd,itd
istina je bila veća pre cca 45,000g. kada je čovek bio daleko konkretnija prirodna mašina.

Imao je jasnija čula, veći mozak za 2%, čak je osećao i neka polja za razliku od današnje tuposti i zaglupljenosti od prevelikih blještavila tehnološke civilizacije...

Gotovo je...čovek ide u istoriju, kao i konj,... održavaće nas u malom broju mašine, kao mi konje

:roll:

sve stepe ovog sveta će se pretvoriti u GMO uljanu repicu za biodizel
A moji čivuti će od Saudi Arabije da naprave parking...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

neznanje ostavlja nadu. ne znas, plasis se, ali se nadas. al' ako znas nesto svaka nada ode u q, da s epristojno izrazim. znanje ti ostvalja vecu mogucnost kontrole, al' sve mislim da je to smao privid, jer jednog dana cemo dopyzdeti i strpljivoj majci prirodi sa nasim dzidza bidzama sa kojiam se igramo. mozda to i nije lose. ko prezivi pricace i ici ce ispocetka.

kontam da masim temu, al' nema veze.
To da ide sve u q nije tačno-nešto ide i u pm...:(

Ne mašiš. Na pravom si putu.

Zaboravi znanje da bi ispustio koncept. Ispusti koncept da bi stvorio nov. Nov koncept, nova znanja i drugi akcenat zbog novih znanja.

Zaboravljati, znači vratiti se pređašnjim psihofizičkim super performansama.

:confused:

Yaboraviti, znači ostaviti prostor drugoj koncepciji i drugom korpusu znanja i saznanja

(Želeo sam da upotrebim neku drugu frazu, jer mi je ova sa velom baš baš izlizana, ali šta je tu je..ni moje cipele nisu bolje)

Ne mislim sada na misterije tipa N.L.O. ili majanske piramide ili na krugove po žitnim poljima Engleske ili na ljude koji iz čista mira, dok čitaju novine, planu u buktinju i za minut sagore u šaku pepela.

Mislim na to da, paradoksalno, neke stvari postoje i po više desetina hiljada godina, reklo bi se da smo ih savladali.. ali ljudi kanda o njima nikako da saznaju "pravu istinu"

Mislim se..ljudi se iebu 20.000 godina i još uvek misle da tu ima nešto novo da se otkrije?

Mistifikuje se svašta..sreća (šta li je to.?), ljubav (prava?), umetnost (..?) , seks (orgazam, jedan drugi, treći, sa vodoskocima i bez, analni i ušni, ge tačke, kineski, trostruki..) pisci (mora li da budu depresivni i ozbiljni ko Ivo, ili kako?), vlada ( naravno iz senke), čehinje, mađarice, makedonke, škorpije..Droga ova droga ona..na kraju krajeva - život sam. A i smrt.

Ljudi koji pišu knjige o tome, zrađuju na našoj potrebi da stvarnost ne prihvatimo.

S druge strane, vascela nauka se trudi da otkriva jednu po jednu stvarnost, da demistifikuje i zaviri u nepoznato i obavesti nas šta ima tamo, šta su otkrili a šta nisu isl.

nije teska vec jednostavna i suvoparna sto se nekih stvari tice tipa ljubav, sex i medjuljudski odnosi pa je ljudima potrebna varijacija kako bi imali laznu percepciju da se bas njima dogadja nesto potpuno novo i senzacionalno i na tome industrija zaradjuje. Na ljudskom begu od prosecnosti jer je danas u kapitalistickom drustvu sve pojednostavljeno i definisano.
Sto se tice zivota i smrti tu vec ima dosta misticizma i to opravdanog jos odavnina narocito vezan za deo posle smrti. Ljudima je tesko prihvatiti da posle smrti nastaje nistavilo otuda i razne interpretacije smrti i dela posle.
Ljudska masta cini tu razliku izmedju coveka i zivotinje. Sto se tice nauke tu tek ima jos mnogo toga da se otkrije.

Ljudi ne uce 20 000 godina.
Ljudi uce 20, 30, 40 godina. Ono sto nauce ne ostavljaju potomcima, nego ovi ispocetka uce sabiranje i mnozenje, seks i bicikle, i poeziju i strah od smrti.
Ne postoji ucenje koje traje 20 000 godina.
Sve uvek mora ispocetka.
Zatim umres.

Ljudi ne uce 20 000 godina.
Ljudi uce 20, 30, 40 godina. Ono sto nauce ne ostavljaju potomcima, nego ovi ispocetka uce sabiranje i mnozenje, seks i bicikle, i poeziju i strah od smrti.
Ne postoji ucenje koje traje 20 000 godina.
Sve uvek mora ispocetka.
Zatim umres.

pa ne umire baš svako znanje sa generacijama
nešto se i prenese (stvari koje se od "vajkada" znaju)

reklo bi se da se prenose i mistifikacije..

"ljubav traje 7 godina"
"razbijeno ogledalo donosi nesreću"
"novac kvari ljude"
"jevreji su..(turci su..nemci su..****** su..seljaci su..bankari su..umetnici su..) uvek ovakvi i onakvi...

Ljudima je tesko prihvatiti da posle smrti nastaje nistavilo.

Када овако неко изнесе једну општу заблуду на начин аксиоматске истине која је ваљда јасна сама по себи а људи ето не желе да је прихвате. :roll:

То твоје "ништавило" јесте псеудопојам без значења како је у филозофији захваљујући Бергсону одавно доказано. Та реч "ништавило" означава само једну невероватну заблуду.
Овде сам покушао то да објасним:

Ништа
http://forum.krstarica.com/entry.php/4928-Ništa

Не знамо много тога о ономе шта нас чека после смрти (имамо неке интуиције). Али апсолутно знамо да је то нешто. Нешто трансцендентно, сазнању непојмљиво али нешто.

Субјекивна егзистенција нема супротност у непостојању, нема прекида. Свиђало се то неком или не.

О континуитету субјективне егзистенције
http://forum.krstarica.com/entry.php/20618-O-kontinuitetu-subjektivne-egzistencije

- - - - - - - - - -

А ти си као са твојим научним методом спознао истину, па је ето нудиш људима на прихватање уз речи "то је само" и онда покажеш прстом на нешто. Нема чуда. нема мистификације...ТО ЈЕ САМО...!

А када ти се објасни да тај твој банални научни поглед на свет јесте нешто што се бави појавом и нема никакве везе са суштином света и живота, која је ствар по себи. То наравно гледате као теле у шарена врата... поново рецитујући своју песмицу. "Да , да...... то је само!

Нека је теби "то је само" а за оне који умеју да мисле ...

"Više ima stvari između neba i zemlje. Nego što to čovek i sanjati može" (Šekspir)

није проблем бити јевреј, ози, и мојсије и јован и исус беху.
и драгољуб је, али он живи.
проблем ти је што те само облик занима.

није проблем бити јевреј, ози, и мојсије и јован и исус беху.
и драгољуб је, али он живи.
проблем ти је што те само облик занима.

pa eto i oko tih oblika ima mistifikacije

sama forma obačenja na primer, prilično je suluda..

čemu služe reveri na sakou?
kragne na košuljama?
čemu služi kravata..?

ali eto, ljudi to nose, jer veruju da tako treba..

Back