De administrando imperio

Meni ne treba nista da odgovara, ali je jedan Srbin to tvrdio o diftongizaciji jata, a ne ustase. Ne moze biti ustaska teza, kakve ustase vidis u Srpskoj kraljevskoj akademiji 1896. godine? Ti ponavljaj do zore da je ta teza ustaska, ali to nije tacno.

Napravio si veliku brljotinu, a ja nisam ni primetio, kad si Stojanovićevu hipotezu ad hoc proglasio tezom. Da se radi o hipotezi potvrđuje i Erdeljanović. Međutim, Beč i frankovci to tvrde.

Izrodi jedni, ovdje dolaze i kurchite se da ste neki Srbi (idi na hrvatski forum, pa pokazi znanje, faco), upirete prstom ko je Srbin, a ko ne. Vas dvojica ste kurchina. od ovce, najgora stoka sto postoji. Ni S od Srba.

Тундури шалу на страну. Желим твоје стручно мишљење, пошто се у мом крају каже бјело а не бијело и мљеко а не млијеко итд. јесам ли ја влашког или неког другог порекла???

Bolje da se kurči da je Srbin, nego posrbljeni Roman kao što se kurčiš ti.

Iditte na hrvatski forum pa se tamo kurchite, sta cete ovdje? Dosadilo ste vise s tim kurchenjem.

- - - - - - - - - -

Тундури шалу на страну. Желим твоје стручно мишљење, пошто се у мом крају каже бјело а не бијело и мљеко а не млијеко итд. јесам ли ја влашког или неког другог порекла???

Idi na hrvatski forum i ti, pa tamo pokazi znanje kad si faca.

Dobro, znaci ipak je Stojanoviceva teza. Normalno da se radi o tezi, odnosno hipotezi. Nije teorija u pitanju.

Čoveče, hipoteza stoji napisana u radu koji je potpisao. Možda jeste lično njemu pala na um, ali verovatno nije - kako bilo, to je bečko-frankovska teza, dakle ustaška teza kojom se potkrepljuje romansko poreklo Srba čime im se ruši srpski identitet u pripremi za kroatizaciju.

Iditte na hrvatski forum pa se tamo kurchite, sta cete ovdje? Dosadilo ste vise s tim kurchenjem.
Sve za šta se zalažem, a to su mir i ljubav među narodima, bolje će napredovati ako takvi kao ti ne idu tamo. Upravo zato ne idem na hrvatske forume, jer hoću da im dozvolim da ojačaju sopstvenu savest, da se formira autohtoni otpor bezumlju. Ma, kome ja pričam...

Čoveče, hipoteza stoji napisana u radu koji je potpisao. Možda jeste lično njemu pala na um, ali verovatno nije - kako bilo, to je bečko-frankovska teza, dakle ustaška teza kojom se potkrepljuje romansko poreklo Srba čime im se ruši srpski identitet u pripremi za kroatizaciju.

Nema to veze s ustaskim tezama i kroatizacijom, takvo nesto se ne moze prilijepiti Stojanovicu niti on spominje nesto tako. Opet lupas i trolas.

Тандори озбиљно те питам, видим да си стручњак за препознавање Влаха на основу једног слова, шта кажеш онда за мене??

Sta ima da me pitas, idi pricaj s Wikicehom. On ti je nivo.

Тандори озбиљно те питам, видим да си стручњак за препознавање Влаха на основу једног слова, шта кажеш онда за мене??

Evo ti reputacija.

- - - - - - - - - -

Nema to veze s ustaskim tezama i kroatizacijom, takvo nesto se ne moze prilijepiti Stojanovicu niti on spominje nesto tako. Opet lupas i trolas.

I ti si do danas mislio da nemaš, ali, kako smo videli, ne samo da imaš, nego si agresivni propagator ustaških teza o romanskom poreklu srpskog naroda, a sa ciljem rušenja srpskog identiteta radi lakšeg pohrvaćenja.

Sve za šta se zalažem, a to su mir i ljubav među narodima, bolje će napredovati ako takvi kao ti ne idu tamo. Upravo zato ne idem na hrvatske forume, jer hoću da im dozvolim da ojačaju sopstvenu savest, da se formira autohtoni otpor bezumlju. Ma, kome ja pričam...

Ne zalazes se ti za ljubav i mir nego si propagandista, falsifikator, politikant, trol sada, opterecen dnevnom politikom, teritorijama, granicama, krvlju, medjama, mapama, totalno iskompleksiran, a tako malo znanja imas.

Sta ima da me pitas, idi pricaj s Wikicehom. On ti je nivo.
Wikiceha свуда види Хрвате, тешко ми је да му кажем да су и Срби и Хрвати влашког порекла јер би му то сигурно сломило срце. Ти ниси заслепљен национализмом као он, а још си и пуно стручнији за влашка питања, па зато питам тебе.

Wikiceha свуда види Хрвате, тешко ми је да му кажем да су и Срби и Хрвати влашког порекла јер би му то сигурно сломило срце. Ти ниси заслепљен национализмом као а још си и пуно стручнији за влашка питања, па зато питам тебе.

Wikiceha je samo Stojan ali s hrvatske strane, sto ti ne shvacas. Vas treba poslati na pusto ostrvo, kao Marvina i Mifune-a, tamo je najbolje.

Zašto si se zalepio za Ljubu Stojanovića kao taksena marka pa nećeš da sjašeš? Zato što te on štiti od bolnog razgolićenja suštine tvog agresivnog diskursa romanofonih srpskih predaka, a kada tvoj diskurs razgolitimo jasno vidimo - ili si ustaša ili si glup. Biraj. Treće, da je "Stojanović ustaša", nema.

- - - - - - - - - -

Ne zalazes se ti za ljubav i mir nego si propagandista, falsifikator, politikant, trol sada, opterecen dnevnom politikom, teritorijama, granicama, krvlju, medjama, mapama, totalno iskompleksiran, a tako malo znanja imas.

Tačno bi bilo samo to da imam manje informacija od tebe, ali znanja imam mnogo više.

Wikiceha je samo Stojan ali s hrvatske strane, sto ti ne shvacas. Vas treba poslati na pusto ostrvo, kao Marvina i Mifune-a, tamo je najbolje.

Ти си као непристрасан а негираш постојање Срба. Једина разлика између тебе и Wikicehe је то што он мисли да су Срби углавном Хрвати и мало Бугари и Албанци, а ти мислиш да су Срби Власи. Имате ли кога на вашем форуму који тврди да су Срби заправо Турци?

Ево ја то не тврдим за Србе, само за тебе. Види ти се по носу.

Слика говори више од 1000 речи

- - - - - - - - - -

Smrtno sam ozbiljan. Ovdje se kurchite i urlate na ustase i njihovu ideologiju, uskracujete ucesnicima etnicki identitet, a tamo krvarite i ginete kao pichkice.

Ма какви бре, ко ми шта може на вашем форуму, не буди смешан!

Dragi IgarJe, savremno jezikovlje je u pogledu četvoroakcenatskog naglasnog sistema i diftongizacije jatovog refleksa moj đak, i to jako loš. Loš, zato što u njih nema odgovora otkud dužine i dvosložan izgovor jatovog ijekavskog refleksa.
Јашта. Гадно се трипујеш, гариша.
Ima dokaza o slovenskom prisustvu na ovim prostorima pre njihovog neposvedočenog doseljavanja - po slovenskim toponimima (Drava, Sava, Dunav, Tisa, Drina, Vrbas, Neretva, Trsatika, Nišava i sl.) Kakve dokaze očekuješ od nepismenog naroda?
Нема словенских топонима на Балкану пре посведоченога досељавања Словена.

Poslednja izmena:

Gledaj, "derane", "gariša", "knjigoklastu", zašto je potrebno da koristiš i glavu, a ne samo knjigu.

Prvo, ti ne vodiš dijalog, s tobom se ne uspostavlja kontakt. Pišeš u teškom grču, ujedajući "žrtvu" i prosipajući ozlojeđenost. Nalickavaš post satima nakon što je na njega odgovoreno, dakle nakon što ga je onaj kome si ga uputio pročitao. To ti sve zajedno nije dobro, onako, kažem ti od srca.

Drugo, a kao potvrda prvog, nisi mi, po stoti put, odgovorio na pitanje. Ovaj put je to bilo pitanje: Kakve dokaze očekuješ od nepismenog naroda?

Treće, treba da sopstvenom glavicom dođeš do potrebe da se sam zapitaš, "pa dobro, ako južno od Save i Dunava nema zasvedočenih slovenskih imena i toponima u antičko doba, da vidimo koja su slovenska imena i toponimi posvedočeni severno od Save i Dunava u starom veku". Baška što sam ja to pitanje postavio svima pre koju godinu, ali nigde odgovora. Ko je pojeo dokaze o svim tim ljudima? :think:

A pogledaj tebe, kao da robot monotonim glasom izgovara sadržaj bamperstikera: "Нема словенских топонима на Балкану пре посведоченога досељавања Словена." Šta ti se desilo dr Fauste? Gde je ona duša nestala?

Sava definitivno otpada, bog rijecni je Savus, musko, postoje spomenici i natpisi. Pogledaj onaj Kekavmenov sken sto sam postavio na temi o Dakiji, "Sava se u nase vrijeme tako pocela zvati". Dunav je naziv za gornji tok rijeke koji su Rimljani gore preuzeli i prenijeli ga dolje, otklonivsi Ister odn. Istros (ranije naziv je Matoas, nidje veze), ali Mrkalj je nevjerovatno tupav, pa to nikada nece shvatiti.

Back