„Ne mogu biti siguran zašto sam počeo da slikam, pre mnogo godina, međutim to bi moglo imati veze sa mojim pokušajem da rešim pitanja vezana za moju prošlost. Kada sam bio mlađi fascinirao sam se svojim omiljenim umetnicima i njihovom estetikom, i počeo sam da se bavim istorijom umetnosti i književnošću sa znatiželjom entuzijastičnog deteta koje traži inspiraciju.
Nakon nekog vremena, vođen željom da krenem duhovnim putem i zaintrigiran mehanizmom ljudskog uma i ponašanja, počeo sam posvećivati većinu svog vremena crtanju, slikanju i pokušavanju da smislim način da uhvatim i vizualizujem svoje percepcije -
sve dok jednog dana nisam shvatio da su se moji snovi, osećanja i estetski doživljaji pretvorili u neku vrstu katarzičnog eksperimenta: osećao se kao olakšanje, osećao se kao terapija, kao udaranje nečega i smanjivanje na komade, iako umesto da uništi predmet svojih opsesija, tada sam se odlučio za „alhemijsku“ manipulaciju izvorima iz kojih sam crpio za stvaranje svojih nadrealističkih slika.
Želim da podelim određene ideje sa svojom publikom.To je jedan od glavnih razloga zašto sam odlučio da slikam, iako sam takođe koristio svoju umetnost kao sredstvo samorefleksije, samoistraživanja i samoizražavanja za analizu i obradu svojih ličnih peripetija. Sada je moj rad manje pozorišan i više je fokusiran na ljudski um i stanje. "
David Stoupakis