Danilova prorocanstva

Otpala crkva koja vlada ljudima.

Off 17:1 I dodje jedan od sedam andjela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud ***** velike, koja sedi na vodama mnogima.
Off 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Off 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Off 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Off 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Off 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Off 17:7 I reče mi andjeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Off 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Off 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.

Off 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi *****, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.

Pusti istoriju - ovo su Bozija Prorocanstva :)

Lepo pise da ce Bog cetvrto carstvo unistiti licno i umesto njega odmah zavladati Carstvo Bozije

Ako bi bilo Rimsko Cetvrto ( a no je proslo ) - sada bi ziveli u Carstvu Bozijem :lol:

27 A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svijem nebom daće se narodu svetaca Višnjega; njegovo će carstvo biti vječno carstvo, i sve će vlasti njemu služiti i slušati ga.
Psal. 146:10, Luka 1:33, Otkr. 11:15

Ovde jasno pise da ce sesti sud ( Sud Boziji ) u Armgedonu i uzece Bog vlast tog Carstva i zatim ga istrebiti ( to se dogadja u Armagedonu )

I to carstvo dace se onima koji su odabrani od Boga i prezive Armagedon i oni ce ziveti u njemu :)

:hvala:

E Lover-e, sada mi je sinulo nesto: Pa Amerika i ne moze da bude okarakterisana kao ''Carstvo''..... Carstvo mora da vlada celim svetom-barem do tada poznatim !

A Amerika je najveca sila trenutno,ali nije vladar celog sveta, da bi mogla da se nazove carstvom ! TAA- DAAAAAA!!!

Barem dok je nas i onih arapa na Bliskom Istoku ;) :super: :hvala: :gace:

Aaaaaleluja !!!!

Oni dolaze i sa time pokazuju koju moc i uticaj ima paPstvo.

Ali ono ce tek imati moc i uticaj.

Sve ide u tom pravcu.

Covek koji im treba u njihovom novom svetksom poretku je vec pripremljen.

GDE JE TU AMERIKA???

A EVO GDE JE:

http://forum.krstarica.com/showthre...OTRKIVENJA-JOVANOVOG-13-glava-VISE-NIJE-TAJNA

- - - - - - - - - -

Amerika se ne naziva carstvo vec zver, druga zver...

Carstvo moze da bude i jedna mala drzava...

Jer amerika je vise od jedne obicne drzave...

Jos nije nastala Velika Nevolja opisana u Otkrivenju

Tada ce progoniti one koji veruju u pravog Boga ( to Cetvrto Carstvo ) i narediti svakome da e pokloni Zveri i njenoj ikoni - i tu ce stradati vernici i bice progonjeni

Zatim ce Bog da nastupi i unisti to cetvrto carstvo i zver - u Armagedonu :aha:

Sve je povezano u Bibliji jedno sa drugim - treba sklopiti kockice i dobijas jasnu sliku :lol:

Ali to mogu oni kojima Bog zeli da otkrije - meni jeste i ja vam javljam

ko zelite verujte ako ne nista :hvala:

Poslednja izmena:
Pa, normalno da nije mogao reći "nacisti i fašisti" kada taj termin nije tada ni postojao. :roll:
Zato se pravi paralela (ili metafora, svejedno) sa carem Navuhodonosorom jer je on imao misao da zauzme ceo svet, a tako nešto su imali i nacisti i fašisti u zadnjim vremenima.
Recimo, za Antihrista se koristi termin "utvara" pa ako bi to bukvalno shvatili - onda gde bi tom ludilu bio kraj...:lol:

Veoma je opasno što tumačiš selektivno (i bez poštovanja autoriteta Svetih Otaca) ova proročanstva koja očito govore o sadašnjim vremenima (od pre 80-tak godina pa u narednih 40-tak).
Da si samo u toj istoj drugoj glavi knjige proroka Danila pročitala stih (2, 44): "A u vrijeme tih careva Bog će nebeski podignuti carstvo koje se doveka neće rasuti..." itd.- shvatila bi da se radi o ovom vremenu.
Sva ta četiri carstva su pred sam kraj sveta, pred Drugi dolazak Hristov. A to sigurno nije vreme cara Navuhodonosora.

Ove teorije smo vec prevazisli.... "U vreme tih careva" se kaze na kraju cetvrte zveri... procitaj nase postove- prosvetli se..pa nastavi da diskutujes sa nama.

16 Pristupih k jednom od onih koji stajahu onde, i zamolih ga za istinu od svega toga. I progovori mi i kaza mi šta to znači:

17 Ove četiri velike zveri jesu četiri cara, koji će nastati na zemlji.

To je Danilo 7,16.17

Dakle , jasno se prica o istoriji i carstvima kroz istoriju- od Vavilona(Navuhodonosora) do danasnjih dana...

E Lover-e, sada mi je sinulo nesto: Pa Amerika i ne moze da bude okarakterisana kao ''Carstvo''..... Carstvo mora da vlada celim svetom-barem do tada poznatim !

A Amerika je najveca sila trenutno,ali nije vladar celog sveta, da bi mogla da se nazove carstvom ! TAA- DAAAAAA!!!

Barem dok je nas i onih arapa na Bliskom Istoku ;) :super: :hvala: :gace:

Aaaaaleluja !!!!

Pa Amerika i vlada :lol: Politicki skoro cela planeta je slusa i oni su najmocniji na svetu, bilo sta da se desi Ameriku pitaju ..etc.

Amerika Caruje - ne mora da osvoji citav svet i teritorije - ona vlada putem Moci i uticaja i Bogatstva

:gace: :lol:

Off 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.

OMG!!!! OMG!!!! OMG!!!!! OMG!!!!!

Da li je ovo moguce??!!!!! Ja NIKAD nisam nasla ovaj stih u Bibliji!

Pa ovo je Rim!

WTH???!!

Kako je moguce da se tako otvoreno kaze.......da je u pitanju Rim/tj.Vatikan????

Ko jos sumnja???? Kakva jos pitanja postoje????

O moj Boze...Glasnice, ko je jos vernik katolicke crkve,kada postoji ovaj stih u Bibliji??

Ja osecam takvo olaksanje.... Hvala ti do Neba!!!! :heart: :zag:

sada su mi mnoge stvari jasne!

Pa ovo je Rim!

WTH???!!

Kako je moguce da se tako otvoreno kaze.......da je u pitanju Rim/tj.Vatikan????

Jo mnogo trebas da ucis iz Biblije da bi mogla da resavas ovako teska prorocanstva :lol:

Zato ti nije jasno :p

A Glasnice, sta ti znas o uticaju koji katolicka crkva ima u pozadini??
Tipa, Masoni i neke druge organizacije koje imaju veliki uticaj na razvoj situacije... a tajno dolaze od ljudi blizu papi,ili samog pape??

Pitam tebe,jer vidim da znas sustinu... (a nisam bas zainteresovana za ove popularne bestselere o tajnim organizacijama...ko zna sta ljudi pisu- i iz kakvih pobuda...mozda samo da prodaju knjigu....)

Ova zena iz Otkrivenja 17,1-9 je mnoooogo gadno opisana!!!!!

Jo mnogo trebas da ucis iz Biblije da bi mogla da resavas ovako teska prorocanstva :lol:

Zato ti nije jasno :p

Jel si ti znao za ove stihove??? Ja nisam.... Tj.cula sam od ljudi da je kao Papa Antihrist, ali nisam procitala u Bibliji .... (do sad)

A ne zelim nikoga da "ponizavam" i "gledam kao na djavole" ..... Sad se pitam da li ti rimokatolicki vernici znaju sta je zapisano u Bibliji za njihovog poglavara??

Jel si ti znao za ove stihove??? Ja nisam.... Tj.cula sam od ljudi da je kao Papa Antihrist, ali nisam procitala u Bibliji .... (do sad)

A ne zelim nikoga da "ponizavam" i "gledam kao na djavole" ..... Sad se pitam da li ti rimokatolicki vernici znaju sta je zapisano u Bibliji za njihovog poglavara??

Znao sam pre 10 god i vise :lol:

Tacno nisi znala :rumenka: za tebe je sve ovo novo i ja te kapiram :)

Sto si se uhvatila za Papu toliko ? Nije on toliko bitan u Bibliji

- - - - - - - - - -

Ko je djavo biblija otkriva ja nikoga ne pravim takvim :lol:

Znao sam pre 10 god i vise :lol:

Tacno nisi znala :rumenka: za tebe je sve ovo novo i ja te kapiram :)

Sto si se uhvatila za Papu toliko ? Nije on toliko bitan u Bibliji

- - - - - - - - - -

Ko je djavo biblija otkriva ja nikoga ne pravim takvim :lol:

Pa kako nije bitan??? A vidi koliko ljudi katolika po Evropi,i Juznoj Americi...i misle da time slave Boga !

Odoh da pokusam da spavam.... Glasnik je malo utihnuo :confused:

Sutra cu daljedacitam...... qnoc, Ljubavnice! ;) hihi

Pa kako nije bitan??? A vidi koliko ljudi katolika po Evropi,i Juznoj Americi...i misle da time slave Boga !

Odoh da pokusam da spavam.... Glasnik je malo utihnuo :confused:

Sutra cu daljedacitam...... qnoc, Ljubavnice! ;) hihi

Ko misli on je u krivu i gresi - Papa nikoga ne tera da verujes u njega kao u Boga ;)

Ok Laku noc Pink Lady :heart: kissss on nose hihihi ;)

Nemoj da se opterecujes - nije lako ovo gradivo i moze da te umori psihicki :) Malo po malo :D

Tekst se može shvatiti multidimenzionalno no za pravo značenje teksta treba prvo znati i kontekst vremena i kome je namjenjen i tko ga je pisao a to nije utvrđeno.

Neki crkveni oci pominju Kerinta Židovska gnostika npr....

E vidi Glasnice, ako i poverujem u to (jer nemam izbora -Rim je ocigledno poslednji..i mali rog je Vatikan,koji je poubijao hiljade i hiljade hriscana u sr.veku), ja ne mogu da vidim Vatikan da igra bilo kakvu ulogu u politici danas.
Papa se pojavi na onoj terasi da im mahne na dan praznika... Obama ratuje zbog nafte i love na Istoku, Merkelova se bori za ljudska prava itd....
Za mene ovi ljudi dolaze kod Pape i smeskaju se iz kurtoazije itd...kao sto bi dosli kod engleske kraljice...haha , a ona bakica sluzi kao zabava za turiste...i nema nikakvu moc odlucivanja...

- - - - - - - - - -

I gde je tu Amerika??? Nema je nigde u prorocanstvu.a vidimo da je glavna od kraja 2. svetskog rata!!!

PA SVI TI VLADARI ZAJDNO ZA SJEDINJENIM DRZAVAMA CE U JEDNOM SKOROM BUDUCEM TRENUTKU ISTORIJE DADI SILU PAPSTVU.

TO JE OVDE LEPO OPISANO:

Off 17:7 I reče mi andjeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Off 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Off 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dodje za malo će ostati.
Off 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Off 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Off 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.

OVDE JE JOS OPSIRNIJE OPISANO.

http://forum.krstarica.com/showthre...NJA-JOVANOVOG-13-glava-VISE-NIJE-TAJNA/page27

Poslednja izmena:

Pa ovo je Rim!

WTH???!!

:lol:..Stvarno?..Tek si sada uočila da bludnica sedi na sedam gora?..Tek sada?..A imaš hrabrosti da olako procenjuješ nećije "manjkavosti"?..Vidiš, to samo govori koliko si nezrela za ovu temu, a i uopšte...

Elem, sedam gora ovde simbolizuju sedam velikih carstava gde će antihristovština carevati, a onih tri ostale glave (do onih 10) će biti pokorene u ratu. I zato se govori o 10 rogova a rogovi simbolizuju moć (silu, oružje, resursi i sl.).

Znacenje rogova nam je unapred objasnjeno.

Zato nije potrebno da izmisljamo.

Lepo kaze da su to carevi i carstva.

I to jasni cak pokazuje da je rec o 10 evropska naroda.

A pored svega imamo u istoriji do detalja ispunjeno kako Danilo kaze.

- - - - - - - - - -

Opet pitanje KADA ?

Sve je kod Vas vernika jednog dana.........

Asocijacije.

Imamo informacije koje ukazuju na skoro ali ne tacno kada.

Dakle ovo je zadnja generacija.

Back