Danil Medvedev

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
65.745

Данил Медведев​

Данил Сергејевич Медведев (рус. Даниил Сергеевич Медведев; 11. фебруар 1996. године у Москви, Русија) руски је тенисер. Најбољи пласман на АТП листи у синглу му је друго место од 15. марта 2021. Освојио је десет АТП турнира у појединачној конкуренцији.

Најбољи резултат на гренд слемовима остварио je на Отвореном првенству САД 2019. где је поражен у финалу од Рафаела Надала у пет сетова.[1] Исти резултат је поновио на Аустралијан опену 2021, када је поражен у финалу од Новака Ђоковића из Србије.[2]

Медведев је освојио Завршни турнир 2020. године, победивши у финалу Доминика Тима резултатом 2:1.[3]

Screenshot_2021-04-07 Данил Медведев — Википедија, слободна енциклопедија.png

Screenshot_2021-04-07 Данил Медведев — Википедија, слободна енциклопедија(1).png

Screenshot_2021-04-07 Данил Медведев — Википедија, слободна енциклопедија(2).png


Vikipedija
 
Danil Medvedev je od 15.03.2021. na drugom mjestu ATP liste. Poslije dugo vremena mjesto broj dva je neko ko se ne preziva Đoković, Nadal ili Federer. Pažnju na sebe skrenuo je prošle godine, nakon što je osvojio 4 ATP turnira zaredom i u petom igrao finale. Iz svega navedenog jasno je da zaslužuje da ima svoju temu na forumu.
 

Danil Medvedev pozitivan na koronu, propušta Monte Karlo​

21090182836407-750x500.jpg


Nakon što je 12. aprila dobio pozitivan test na koronavirus, svetski broj 2, Rus Danil Medvedev moraće da propusti Masters u Monte Karlu.

Ovo su saopštili ATP i organizatori Roleks Monte Karlo Mastersa, uz izjavu ruskog asa:

Razočaran sam što neću igrati u Monte Karlu. Moj fokus je sada na oporavku i želim da se što pre oporavim i vratim u Tur.”, rekao je Medvedev.

Rus je prebačen u izolaciju i biće pod tretmanom medicinskog tima turnira i ATP-a.

Njegovo mesto u singlu zauzeće jedan od „laki-luzera”, dok će u dublu biti eliminisan.

Po objavljivanju ove vesti na društvenim mrežama razvila se polemika oko zdravlja Rafaela Nadala, s obzirom na to da su samo dan ranije Španac i Medvedev zajedno trenirali.

Sport Klub
 

Medvedev: Podloga je brža, osećam se prijatnije u Madridu​

Danil-Medvedev-750x500.jpg


Ruski teniser Danil Medvedev kaže da mu podloga u Madridu veoma odgovara i da za cilj ima osvajanje turnira.

Trenutno treći reket sveta startuje Masters u glavnom gradu Španije od drugog kola u kojem će se sastati sa boljim iz duela Pjer-Ig Erber – Alehandro Davidovič-Fokina.

Mislim da mi nadmorska visina može pomoći. Tereni u Madridu su jako slični onima na tvrdoj podlozi, jer je šljaka ovde brza, samim tim i servisi. Dakle, ovo je jedan od faktora zbog kojih se osećam prijatnije ovde. Moraću da vidim kako ću da se osećam u prvom meču, taj duel će biti veoma važan za moje samopouzdanje„, rekao je Medvedev.

Ambicije su visoke, ali 25-godišnji Rus ide korak po korak.

Kad dođem na turnir, cilj mi je da ga osvojim, međutim, moram ići polako. Važno je da se prilagodim terenima i da pokažem dobar tenis„, istakao je Medvedev.

Turnir u Madridu dobiće novog šampiona, pošto je Novak Đoković, poslednji osvajač, otkazao učešće.

Sve mečeve pratite uz kanale Sport Kluba.
 

Medvedev izgubio od autsajdera u trećem kolu!​

Veliko iznenađenje na madridskoj šljaci.
Screenshot_4_1000x0.png

Čileanski teniser Kristijan Garin napravio je veliko iznenađenje u trećem kolu Mastersa u Madridu gde je pobedio trenutno trećeg igrača na svetu Danila Medvedeva posle dva sata i 20 minuta igre sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:1).

Prvo je pao Fernando Verdasko, onda i Dominik Koefer, a sada i sjajni Rus. Čileanac je pokazao da je spreman za ulazak među TOP 15 na ATP listi. Uspevao je da kontroliše meč protiv velikog favorita. Toliko je iznervirao Medvedeva da je Rus u više navrata ulazio u raspravku sa publikom pa je zaradio i opomenu.

Jedan brejk u prvom setu bio je dovoljan za vođstvo, da bi se Medvedev vratio u igru posle iscrpljujućeg drugog seta i taj-brejka. Garin je zadao konačan udarac i lakše nego očekivano osvojio treći set, dozvolivši samo jedan gem Danilu. Garin će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz duela Matea Beretinija i Federika Delbonisa.

Poraz Medvedeva je dobra vest i za Novaka Đokovića jer je Rus na ovaj način umanjio sebi šanse da se domogne prvog mesta na ATP listi pre Rolan Garosa. Sada će Medvedev, ako želi tron morati da osvoji Masters u Rimu.

Alo
 

Medvedev: Nikada na šljaci neću biti kao neki Španci​

1620672356-Danil-Medvedev-750x445.jpg


Ruski teniser Danil Medvedev uspeo je da se popne do drugog mesta ATP liste uprkos činjenici da nikada nije dobio meč u glavnom žrebu Rolan Garosa, a tokom godina nije krio da nije preterani ljubitelj šljake. Pred nastup na Masters turniru u Rimu Medvedev je otkrio da radi na tome da unapredi svoje igre na ovoj podlozi.

Moskovljanin je na turniru u Madridu učešće završio u trećem kolu kada je od nejga bio bolji Čileanac Kristijan Garin.

Nikada na šljaci neću igrati kao neki španski teniseri – oni od malena vežbaju svoj stil. Forhend, veliki spin, visoko preko mreže i lopta blizu linije. Moji udarci funkcionišu bolje na tvrdim podlogama, ali moram da ih prilagodim šljaci. Fizički moram da se poboljšam, a mečevi će mi pomoći“, izjavio je Danil Medvedev.

Što se tiče mog nastupa u Madridu, nisam zadovoljan rezultatom, ali moram da uzmem u obzir činjenicu da sam igrao protiv dvojice odličnih igrača na šljaci – Alehandra Davidovića Fokine i Kristijana Garina. Davidović je pobedio Beretinija u Monte Karlu, a on je bio u finalu Madrida. Igrao sam dobro u nekim trenucima tih mečeva, to mi daje neko samopouzdanje“, rekao je ruski teniser.

Mečeve iz Rima moći ćete da pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.
 
Poslednja izmena:

Ponovo senzacija: Karacev izbacio Medvedeva​

Aslan-Karacev-scaled-e1619121115976-750x441.jpg


Ruski teniser Aslan Karacev nastavlja sa sjajnim partijama ove godine. On je na Mastersu u Rimu eliminisao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva u dva seta 6:2, 6:4 i plasirao se u osminu finala.

Karacev je ruski derbi u Večnom gradu završio posle 78 minuta igre.

Aslan je napravio dva brejka u prvom setu, dozvolio rivalu samo dva gema i mirno stigao do vođstva.

U drugom delu igre mu je jedan brejk bio sasvim dovoljan da završi meč u svoju korist.

Dvadesetsedmogodišnji Rus je privukao pažnju na ovogodišnjem Australijan openu. On je kao kvalifikant stigao do polufinala i to je bio njegov debitantski nastup na Gren slem turnirima. U borbi za finale pobedio ga je Novak Đoković.

Naredni rival Karacevu u Rimu biće Opelka, koji je izbacio Musetija u dva seta.

Mečeve iz Rima pratite na Sport klubu.
 

Veliki Đokovićev rival NAPRAVIO SKANDAL, pa IZBAČEN iz Rima!​


Ruski teniser Danil Medvedev je u drugom kolu Mastersa u Rimu poražen od sunarodnika Aslana Karaceva, 6:2, 6:4, a tokom meča je napravio skandal koji mu nije nimalo svojstven!

- Ovo je najgora podloga na svetu za mene. Ali ako želite da se valjate po prašini kao pas, ne bih da sudim o tome- besneo je Medvedev.

To nije bilo sve. Okrenuo se ka supervizoru meča i rekao mu:

- Ne želim da budem ovde. Gari, molim te, kazni me, bilo bi boije za sve. Dajem sve od sebe, ali šta da radim? Bolje da sačekam Hale, to je mnogo bolji turnir.

Karacev mu je ispunio želju i rutinski ga izbacio sa Mastersa u Rimu i tako učinio veliku uslugu Novaku Djokoviću koji će još neko vreme biti siguran na prvom mestu ATP liste.

REpublika

Pa nemoj da pišeš te senzacionalističke tekstove koji mogu da dovedu u zabludu.
Medvedev NIJE NAPRAVIO SKANDAL I NIJE IZBAČEN, on je izgubio meč, napisala sam gore da je bilo čak i simpatično to
njegovo gunđanje tokom meča.

Uostalom čemu 2 teksta o istom događaju.
 

Možda ipak zavoli šljaku: Medvedev za 100 minuta do pobede​

1622822186-Danil-Medvedev-750x507.jpg


Drugi nosilac Danil Medvedev plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Rejlija Opelku sa 6:4, 6:2, 6:4 za 100 minuta igre.

Medvedev, koji do ove sezone nije imao nijednu pobedu u Parizu, savladao je Bublika, Pola i sada Opelku, uz samo jedan izgubljeni set.

U duelu sa 211 cm visokim Amerikancem, Medvedev je samo u prvom setu bio pod pritiskom, kada je Opelka poveo sa 3:1. Međutim, Rus uzvraća sa dva brejka, a do kraja meča Opelka nije bio ni blizu brejk lopti.

Medvedeva sada čeka bolji iz duela Garin – Giron.

Lako, u tri seta, prošao je dalje i Pablo Karenjo Busta, pobedom nad Stivom Džonsonom 6:4, 6:4, 6:2. Španac će se u osmini finala sastati sa boljim iz duela Stefanosa Cicipasa i Džona Iznera.

Sport Klub
 

Medvedev: Potpisao bih ovakav epilog pre turnira​

1622822186-Danil-Medvedev-750x507.jpg


Drugi reket sveta Danil Medvedev završio je takmičenje na Rolan Garosu u četvrtfinalu porazom od Stefanosa Cicipasa u tri seta, ali Rus nije pokazao ni najmanji znak razočarenja.

Obično kada ne osvojim turnir kod mene se pojavi razočarenje. Ali da mi je neko pre početka Rolan Garosa ponudio ovakav epilog, da izgubim od Cicipasa u četvrtfinalu u dobrom meču, odmah bih potpisao. Ne lažem, posebno posle četiri godine uzastopnih eliminacija u prvom kolu. Tako da je ovo za mene sjajan turnir, velika borba je bila do poslednjeg poena – rekao je Medvedev.

Ovaj meč, kao i poslednji poen u kojem je Medvedev servirao ispod ramena, još više bi mogli da začine već dovoljno začinjeno rivalstvo dva momka, od kojih se očekuje da budu u vrhu narednih nekoliko godina.

Pa, moglo bi da bude. Ali i dalje se sport smatra super konzervativnim i tako će da bude, bar dok je „trojka“ u igri. Tako da mi mlađi moramo da pratimo tu priču jer će nas u suprotnom uništiti mediji. U drugim sportovima gledamo kako se podgrevaju neka rivalstva iako objektivno nema mržnje među takmacima. Ali tenis nije takav, ali bi mogao u budućnosti da bude zabavniji.

Ovo je već drugi put ove godine da se njih dvojica nalaze u samim završnicama gren slemova. U Australiji je bilo 3:0 za Rusa, a sada 3:0 za Grka. U čemu je razlika?

Da budem iskren, isključivo u podlozi. Ali ne u onom stilu „Jao, ja ne mogu da igram na šljaci.“ Jednostavno, ima bolje udarce na šljaci, dosta spina i udara blizu linija. Na tvrdim podlogama mogao bih da pariram tim loptama, ovde još ne mogu.

Sport Klub
 

Kraj za prvog nosioca: Štruf eliminisao Medvedeva​

1623759762-RTXD2XS3-750x570.jpg


Ruski teniser Danil Medvdev poražen je u prvom kolu turnira u Haleu. Bolji od prvog nosioca bio je Nemac Jan-Lenard Štruf, koji je slavio 7:6 (6), 6:3.

Štruf je zabeležio drugu pobedu u međusobnim duelima sa ruskim teniserom, prvu posle 2016. godine.

Nemac je do drugog kola došao posle sat i 34 minuta igre.

Imao je Medvedev svoje šanse, vodio je 5:2 u prvom setu, ali je dozvolio brejk u momentu kad je servirao za set. Potom je u 12. gemu imao i set loptu na servis rivala.

Ipak, 45. teniser sveta se izborio za tajbrejk, gde je odigrao bolje u ključnim momentima, te je realizovao treću set loptu.

U nastavku se vodila velika borba, a Štruf je posle tri izuzetno duga gema poveo 5:1. Imao je potom i meč loptu, na svoj servis, ali je Medvedev uspeo da vrati jedan brejk. Ipak, nije Nemac popustio pod pritiskom i u narednom servis gemu je došao do pobede.

Rival u drugom kolu biće mu Amerikanac Markos Giron, koji je u dva tajbrejka savladao Vašeka Pospišila 7:6 (4), 7:6 (6).

Sport Klub
 
Nije bilo dileme za Danila.

Ruski teniser Danil Medvedev povukao je potez koji niko nije očekivao. Uklonio je rusku zastavu iz opisa profila na Instagramu, ali otkriveno je i da je imao ultimatum. RIA prenosi da je to morao da uradi, inače bi mu bio zabranjen nastup na Turu.

medvedev.jpg

Medvedev je odlučio da sačuva u opisu sponzore sa kojima sarađuje, ali rusku zastavu je sklonio. Isto je utradio i njegov kolega Karen Hačanov koji je sklonio i čak i zastavu Jermenije, zemlje u kojoj je rođen njegov otac.

Danila trenutno prati skoro milion ljudi na Instagram i zato je ovo privuklo veliku pažnju, ali i osudu navijača iz Rusije. Naravno, sada ako se ispostavi da je tačno pod kakvim je pritiskom bio jasno je da je ovo morao to uradi.

Predsednik teniskog saveza objasnio njegov gest​

Tvrde da se ovim potezom odrekao otadžbine.
Danil Medvedev, najbolji teniser na svetu, navukao je žestok gnev ruskog naroda na sebe, pošto je uklonio zastavu Rusije sa svog profila na društvenim mrežama.

Mnogo negativnih komentara napisano je njegov profil, ali i vesti na kojima se pojavljuje njegovo ime. Tvrde da se ovim potezom odrekao otadžbine i da je time izdao svoju zemlju. Čak idu toliko daleko da tvrde da Medvedev jedino vredno iz Rusije ima pasoš, dok mu je sve ostalo iz inostranstva.

Predsednik Ruske teniske federacije (RTF) Šamil Tarpiščev smatra da je Danil Medvedev uradio jedino moguće što je mogao, jer ruski sportisti trpe do sada neviđeni pritisak iz sveta zbog specijalne intervencije njihove vojske u Ukrajini.


- Još nisam razgovarao sa Danilom. Ali sada MOK zabranjuje upotrebu naše ruske zastave. Čak i na društvenim mrežama. Ovo je bila neophodna mera - rekao je Tarpiščev za Sport-Ekspres.

SD/RIA
 

Ruski teniser Danil Medvedev možda neće moći da igra na Vimbldonu​

Američki mediji prenose da je učešće Danila Medvedeva na trećem gredn slemu pod znakom pitanja bog trenutne intervencije njegove zemlje u Ukrajini.

Novinar Kris Smit donosi informaciju da će Medvedev morati da priloži uverenje da ne podržava politiku predsednika Rusije Vladimira Putina, te da neće mahati ruskom zastavom.

Tamošnji ministar sporta Najdžel Hadlston rekao je da se trenutno razgovara sa "Ol Ingland Klubom" o uslovima pod kojim bi ruski teniseri mogli da igraju na grend slemu.
Medvedev je posle finala Australijan opena podbacio na turniru u Indijan Velsu pa je brzo ostao bez prve pozicije na tabeli. Novak Đoković će završetku takmičenja ponovo doći na vrh svetskog tenisa.

Rus zbog rata u Ukrajini nema problem u Americi, pa će bez problema moći da se takmiči i na mastersu u Majamiju. Nakon toga sledi sezona na šljaci, pa Rolan Garos, a videćemo da li će se situacija promeniti do početka Vimbldona.

prenosi Informer.rs
 
Neka stavi američku , ili švapsku kao Zverev , možda ga budu više voljeli. Shvatiće oni to kao i Solženjicin, ali možda bude kasno. Sjeća li se itko one skakačice u dalj ili one dopingovane trkačice , naravno da ne. Uzeli su škude , izdali otadžbinu i sad ih ponekad izvuku iz ormara kad im zatrebaju da ocrne Rusiju. To se radi drugačije ako imaš nešto protiv ovoga rata. Kažeš da si protiv , ali da si Rus i da je ruska zastava tvoja zastava. Neće te voljeti u Rusiji , ali će te poštovati. Ovako si p..da pa te neće ni voljeti niti poštovati ni u Rusiji ni u ostatku svijeta.
 

Back
Top