Danas se osecam kao..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako sam ja pitala sina i snajku kad su putovali za novu godinu u poljsku,u hotelu imali samo dorucak,nisu ni imali para tri dana da jedu po restoranima svaki obrok,jel hoce da im ispohujem belo meso,pa u taperver,bice super da imaju nesto da prezalogaje.hoce
Na kraju mi kazu da ne samo da nisu ni otvorili,nego mi ni posudu nisu vratili
Pa sto se mesas?
Nisu mutavi da ne znaju da traze ako im treba. :lol:

Posle kukate. Kad trcite pred rudu

to za kuvanje i uslovljavanje
potpuno ti razmumem majku
nije njoj sto dajes psu, pa hoces da podelis sa njim, nego sto mu dajes inace bi bacila
a ona je toliko vremena, truda i novca ulozila - i ti sad to bacas u kantu
pre nekoliko meseci procitam pismo zene koja je godina tvoje majke i koja je od svoje penzije odvajala i spremala zimnicu deci koja su imala svoje porodice, kuvala ajvare
i jedne godine ode do cerke negde u aprilu i vidi tegle pune ajvara, neotvorene kako cerka baca
pita je zasto baca, kad mogu da stoje, i dobije odgovor da im je puna ostava, a i ajvara im preko glave
kaze da se osetila kao da joj je neko zaboo noz u srce
samo se osmehnula i rekla - deco vi znate najbolje
i obecala sebi da nikad vise nista nece da im napravi
dosao je kraj leta, cerka je pozvala i usput rekla da kad bude spremala ajvar za nju racuna desetak tegli, a ona je rekla da se ne oseca dobro i da od te godine zimnicu kupuju u proadvnici
i nikad vise nista nije napravila
I ja bih postupio kao ta zena, ma da su rod najrodjeniji ne bih vise zrtvovao to sto ti spomenu - vreme, trud i sredstva zbog njih, treba ceniti i sebe, a ne samo drugima pruzati, narocito ne ako ne zele pruzeno. A opet sretao sam toliko slicno sazdanih kao njena cerka da sam naucio da ljudi na razlicite nacine vrednuju i materijalno i nematerijalno i da dosta njih uopste ne ceni tudje vreme, trud i novac, itd., i da u transferima tog materijalnog i nematerijalnog treba biti obazriv i uzdrzan bez obzira o kakvim se odnosima radi. Bio sam vise puta svedok necijeg lisavanja i zlopacenja da bi se drugima nesto obezbedilo i dalo, a rezultat svega je bio porazavajuci i neprijatan, mucan, jer oni kojima je to upuceno nisu umeli ili nisu zeleli da to prihvate. Zato mislim da su distance neophodne cak i prema najblizima, mada je u prvom redu roditeljima tesko da takve distance sprovedu u praksi.

I ja bih postupio kao ta zena, ma da su rod najrodjeniji ne bih vise zrtvovao to sto ti spomenu - vreme, trud i sredstva zbog njih, treba ceniti i sebe, a ne samo drugima pruzati, narocito ne ako ne zele pruzeno. A opet sretao sam toliko slicno sazdanih kao njena cerka da sam naucio da ljudi na razlicite nacine vrednuju i materijalno i nematerijalno i da dosta njih uopste ne ceni tudje vreme, trud i novac, itd., i da u transferima tog materijalnog i nematerijalnog treba biti obazriv i uzdrzan bez obzira o kakvim se odnosima radi. Bio sam vise puta svedok necijeg lisavanja i zlopacenja da bi se drugima nesto obezbedilo i dalo, a rezultat svega je bio porazavajuci i neprijatan, mucan, jer oni kojima je to upuceno nisu umeli ili nisu zeleli da to prihvate. Zato mislim da su distance neophodne cak i prema najblizima, mada je u prvom redu roditeljima tesko da takve distance sprovedu u praksi.

Najvazniju stvar koji ljudi ne shvataju, to je da im se sa tom hranom poklanja ljubav
Ja sam ove godine naspremala svacega..moje dete ima drugarice I drugare koje mnogo volim, bas su dobra deca I svakome je odnela deo toga na poklon..oni su poklon prihvatili, pojeli I pitali da spremam ubuduce uz nadoknadu..kratko sam razmisljala i odbila..spremacu im I dalje ovako, kao za moje dete, ne mogu ljubav da prodam..nisu mi oni neko koga ne poznajem..
Koliko sam ja tokom spremanha ljubavi spakovala u svaku teglicu, toliko su mi oni ljubavi vratili sa svakom pojedenom I pohvaljenom..
Mojoj majci sam za ovogodisnju slavu napravila poklon korpu u koju sam sem vina I kafe stavila I po teglicu svega sto sam napravila - ajvar, somborke u medu, belilucane pasterizovane, dzem od kajsija, jagida, sljive, visnje, borovnice, maline, kompot od sljive, breskve, kruske, slatko od dunja sa orasima..I sve lepo upakovala I odnela..njena reakcija je bila - sto si mi donela tegle, dovoljni su samo kafa I vino
Samo sam rekla - nisu to majko tegle, to je ljubav, poklanjam ti ljubav..ako neces, slobodno vrati, ima ko ce da im se obraduje.
Nije vratila, milim da je cak izgovorila I nesto kao - znam sto si ih donela
Majka.
Zena koja me rodila.
U njenoj materici sam bila 9 meseci.
I mislim da sam I tada osecala da tu ne zeli da budem, to je jace od nje jer se nije izborila sa onim sto je kao dete dozivela od svoje majke.
I ona je imala brigu majke, kao sto je imam I ja.
A za ljubav je stalo trcala I uvek joj je bila uskracena.
Ja sam ovde stavila tacku. Sa 56godina.
Neka je ziva I zdrava, sledece godine ce da dobije samo kafu I vino. A mozda sledece godine tog dana citav dan budem kod svoje cerke u njenom stanu.

Sta?
Nametanje pa kukanje kad nije po vasem?
Kako ljudi da se osamostale ako im se roditelji namecu?
Jedno je biti podrska i cuvati ledja, ako se zapne da ih docekamo.
Drugo je titrati im.
Nisam za drugu opciju.
Nameću se jer imaju previše upliva u vaš život, ako su ti dobri da ti čuvaju decu kad god zatreba, ako su tu kad vas dvoje želite da odete negde sami da se odmorite, ako ti tata skokne na svaki mig i uradi sve što poželiš onda bi trebalo da imaš malo više strpljenja za njih. Nisi ni svesna kako je kad nemaš nikoga na koga možeš da se osloniš. Stalno kukaš i misliš da je tebi najteže. Razmažena si.

Ja sam od onih koji vole da nahrane, zbrinu, olakšaju im život...:rumenko:
Волим и ја, али не на силу...први пут одбијеш или ми даш до знања да не желиш, следећи пут ће бити ако могу и имам времена, чак и кад ме замолиш.

Ne znam, meni je ishrana jako bitna, i kada vidim da se ne hrane kako je zdravo osećam potrebu da pomognem.
Ем, левики људи, шта си урадила, урадила си, не можеш више да бдиш...још кад дођу снајке и зетови, то је то, повлачење.

to za kuvanje i uslovljavanje
potpuno ti razmumem majku
nije njoj sto dajes psu, pa hoces da podelis sa njim, nego sto mu dajes inace bi bacila
a ona je toliko vremena, truda i novca ulozila - i ti sad to bacas u kantu
pre nekoliko meseci procitam pismo zene koja je godina tvoje majke i koja je od svoje penzije odvajala i spremala zimnicu deci koja su imala svoje porodice, kuvala ajvare
i jedne godine ode do cerke negde u aprilu i vidi tegle pune ajvara, neotvorene kako cerka baca
pita je zasto baca, kad mogu da stoje, i dobije odgovor da im je puna ostava, a i ajvara im preko glave
kaze da se osetila kao da joj je neko zaboo noz u srce
samo se osmehnula i rekla - deco vi znate najbolje
i obecala sebi da nikad vise nista nece da im napravi
dosao je kraj leta, cerka je pozvala i usput rekla da kad bude spremala ajvar za nju racuna desetak tegli, a ona je rekla da se ne oseca dobro i da od te godine zimnicu kupuju u proadvnici
i nikad vise nista nije napravila
Добро је урадила.
Ствар је и у баленој храни са једне стране и гладним устима са друге. Али и у времену и труду оних који то направе. Не умеш да цениш? Прави сам па ћеш ценити. Или немој правити па буди жељан или купи ни приближно исти квалитет, небитно.
Нисам ни за наметање и гурање. То се лепо диговори. Ако постоји комуникација. Ако не постоји ти односи нешто не штимају.

Postoje bele lazi koje se koriste iz pristojnosti,ljubavi...
Постоје, и користе се да не повредиш особу до које ти је стало.
Нема потребе каменом у главу, сурово, јер то, бар код мене, изазива ефекат закопчавања...тешко ме после раскопчати и одледити.

Добро је урадила.
Ствар је и у баленој храни са једне стране и гладним устима са друге. Али и у времену и труду оних који то направе. Не умеш да цениш? Прави сам па ћеш ценити. Или немој правити па буди жељан или купи ни приближно исти квалитет, небитно.
Нисам ни за наметање и гурање. То се лепо диговори. Ако постоји комуникација. Ако не постоји ти односи нешто не штимају.
Stvar je prevashodno, kao sto Divka rece, u emocijama koje su bile utkane u tu pripremu i darivanje hrane. Znaci i u nematerijalnom pored materijalnog.

Back