Danas se osecam kao..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па стварно... Шта год, ко год да напише неко се може осетити прозвано, повређено, увређено...
Од кувања, преко моде и кућних љубимаца до коментарисања стања и појава у друштву.
Па нећемо одмах вадити очи једни другима јер различито посматрамо и доживљавамо свет.
Напише свако шта мисли и тера даље.
Друго су личне увреде и прозивке.
popucali su svi poprilicno, neko manje neko vise. aj dobro na kraju se svi smire, pa jovo nanovo. nema nekih opasnih fajtova

Pa ono... dobro! Baš dobro. Još sam ustao u 3 jutros i kiselina me ubi ali, na poslu već dugo laganica, kod kuće sve prilično u redu, ne osećam da mi je bilo šta teško... Briga i smaranja uvek ima ali se pliva. Sad, nisam nešto sujeveran ni neki urokljivi tip pa ću kao nešto da izbaksuziram, ako će nešto loše da se desi, desiće se svakako.

Е, свашта с тобом!
Као да би помогло да си и ти лоше.
Уживај када можеш :D

Овде се озбиљно нешто пореметило, све се погрешно тумачи, узима здраво за готово, извлачи и контекста, схвата буквално... Људи су преосетљиви и бране се нападом чак и када нису нападнути.

Trebalo bi da odeš na Pdf fudbal pa da vidiš šta su napadi, vređanje i napušavanje. Ja otud ovde pobegnem kao u sigurnu kuću :lol:

A jeste, stvarno. Mada je tako možda oduvek i bilo. Ovde, na Krstarici. A napolju, tu je baš puno negativne, zahladnelih odnosa, ljudi se preko onih maski gledaju kao da će svakog momenta da se iznabadaju... Ovi okrivljuju ove, oni one, prijavi komšiju koji slavi, prijavi rođaka koji je došao iz inostranstvu, prijavi mušteriju u prodavnici, samo prijavljuj, drukaj, mrzi i okrivljuj sve oko sebe. To nas uči naš sistem.

Pa ono... dobro! Baš dobro. Još sam ustao u 3 jutros i kiselina me ubi ali, na poslu već dugo laganica, kod kuće sve prilično u redu, ne osećam da mi je bilo šta teško... Briga i smaranja uvek ima ali se pliva. Sad, nisam nešto sujeveran ni neki urokljivi tip pa ću kao nešto da izbaksuziram, ako će nešto loše da se desi, desiće se svakako.
kiselinu mozes da kontroslis sem hranom, kad te bas przi uzmes cetvrtinu kasicice sode bikarbone, na nju iscedis cetvrtinu limuna, ostavis da odsusti i prelijes 1dl mlake vode..to popijes i za minut ti smiri zeludac
da li si proveravao helico baketriju?

Danas pa do proleća...

4c0ea0163a7bcdf118889bdf738c010d.gif

Jeste da sam sad kao neka strina abronoša ali... KAKO PROĐE SINOĆ? :mrgreen:

Evo me :uja:
Resila sam sve danas. :zaljubljena:
Ostao je jutros kuci do 10:30h i posto sam decu odvezla u skolu u 10h, vratila se u 10:10h imali smo i vise nego dovoljnih 20 min da kazem sve sto mi je na dusi, detaljno uz slobodu gestikulacije i dozu tradicionalnosti kroz lep govor srpskog jezika. :heart:
Ne znam ni sta je odgovorio. Ne zanima me. Ja sam svoje rekla. On cuo. Meni dovoljno.

Onda su mi dosli mama i tata. Stavim rucak da se kuva, rasirim ves, i moja mila majka me pita sta mi je u kesi u kuhinji? Kazem joj da je to za psa. I sad to nju bode jer ne vidi sta je jel... nadje ona nacin da mi “pomogne” i donese tanjir u sudoperu pa baci pogled na kesu i zacudjeno upita:”Sto ove pogacice sto sam ti juce poslala?” (Tihim glasom i vrati se u dnevnu)... ja joj kazem da su suve i vec dva dana stoje, nisam ih ni prekrila... na sta ona opet tihim glasom “Kako dva, juce sam ih pekla.” Nastavim ja “Pa juce ceo dan i danas stoje.” Naravno gospodja se nastavlja tiho kao uvek “Pa ja sam ih u 13h pekla.”
E kad sam digla glas! Ne podnosim pasivnu agresiju! Dreknem “Evo spakovacu ti ih! Nemoj mi vise nista ni slati!”
“Ne treba. Pa necu.”
“Pa nemoj molim te da mi saljes hranu sa uslovima!!!”
“Dobro.” i okrenusmo pricu...
Bas mi drago da sam joj rekla jer me jako nervira kad mi broji jesam li pojela i sto nisam i kako da cuvam itd... :roll:

Drugi deo dana... 12h... dovozim decu kuci... ceka me masina broj dva i drugi deo rucka ali moje mladje dete me pita da li mogu da se igram danas sa njom... moze... ukljucujem masinu, igram se sa njom u sobici, pakujemo poklone za lutkice, kutijice male od kremica itd... sirim ves, pazim supu... idem da kuvam dalje, tu mi se ubacuje sin jer on obozava da kuva... ajde moze... kao hobotnica u kuhinji... inace dok sam se igrala sa njom on mi je stojao iznad glave i pitao svako malo da mu pomognem oko domaceg! Reka na L, pa na Lj. Pa planina...

Rucak gotov u 14:45h a u 15h krecem, vozim ih na eng. Ulecem u kupatilo i zakljucavam se ... jer i to moram na zurbu... i ona pocinje da kuca i lupa, pricaju smeju se ispred... njoj se bas sad kaki... imamo 3 kupatila!!! Nisam vikala ali sam bila tako ozbiljna! Dovela me do ivice. Objasnih im sustinu zivota.

Odvezemo nju, sa njim u knjizaru po kartu Srbije, dva komada! “Zalepis na zid i vise me ne pitas!”
Sednemo na kafu pola sata pa po malu a njega ostavim na eng. Onda sa njom po neki poklon. Pa kuci. Ona seda da radi domaci, sve me pita naravno... radi, ja opet sedam u kola po malog sa eng... pa nastavi domace, plus eng... onda ih poslah na kupanje, jedno po jedno... pa kosa, nokti sve redom... vecera izd... i legoh ih u 19h... nek citaju... do 21h su citali...

I onda mala poce da place... suza suzu stize... sta je duso... kaze “Ja ne bih da ti sutra ides za Ns vec da budes sa mnom.” I joda dete... :eek:
A 24/7 sam sa njima. Bukvalno. Ne znam da li me zaebava ili sta... udahnuh duboko... utesih je... treci nervni slom sam prezivela...

PS. Preskocila sam drugi :lol:
Prvi wc i njeno kucanje u tih 2 minuta i 34 sekunde koliko sam bila sama.
Drugi oko 17h kad sam pokusala da sednem, a ona me doziva iz wc da dodjem. Eto ti tate! Neeeee mama!!! Dolazim! Sta je bilo? Isflekala se pa da joj pomognem.

Danas mozak kasa :malav:
Lakse mi bilo dok su bili na sisi.

PS2. A izmedju se tuku i vriste. Zato sam ih kaznila u 19h u krevet.

to za kuvanje i uslovljavanje
potpuno ti razmumem majku
nije njoj sto dajes psu, pa hoces da podelis sa njim, nego sto mu dajes inace bi bacila
a ona je toliko vremena, truda i novca ulozila - i ti sad to bacas u kantu
pre nekoliko meseci procitam pismo zene koja je godina tvoje majke i koja je od svoje penzije odvajala i spremala zimnicu deci koja su imala svoje porodice, kuvala ajvare
i jedne godine ode do cerke negde u aprilu i vidi tegle pune ajvara, neotvorene kako cerka baca
pita je zasto baca, kad mogu da stoje, i dobije odgovor da im je puna ostava, a i ajvara im preko glave
kaze da se osetila kao da joj je neko zaboo noz u srce
samo se osmehnula i rekla - deco vi znate najbolje
i obecala sebi da nikad vise nista nece da im napravi
dosao je kraj leta, cerka je pozvala i usput rekla da kad bude spremala ajvar za nju racuna desetak tegli, a ona je rekla da se ne oseca dobro i da od te godine zimnicu kupuju u proadvnici
i nikad vise nista nije napravila

to za kuvanje i uslovljavanje
potpuno ti razmumem majku
nije njoj sto dajes psu, pa hoces da podelis sa njim, nego sto mu dajes inace bi bacila
a ona je toliko vremena, truda i novca ulozila - i ti sad to bacas u kantu
pre nekoliko meseci procitam pismo zene koja je godina tvoje majke i koja je od svoje penzije odvajala i spremala zimnicu deci koja su imala svoje porodice, kuvala ajvare
i jedne godine ode do cerke negde u aprilu i vidi tegle pune ajvara, neotvorene kako cerka baca
pita je zasto baca, kad mogu da stoje, i dobije odgovor da im je puna ostava, a i ajvara im preko glave
kaze da se osetila kao da joj je neko zaboo noz u srce
samo se osmehnula i rekla - deco vi znate najbolje
i obecala sebi da nikad vise nista nece da im napravi
dosao je kraj leta, cerka je pozvala i usput rekla da kad bude spremala ajvar za nju racuna desetak tegli, a ona je rekla da se ne oseca dobro i da od te godine zimnicu kupuju u proadvnici
i nikad vise nista nije napravila
Ne. Ne razumem.
Spremim i ja i odnesem njoj ili svekrvi, kumi, drugarici. I apsolutno me ne zanima sta se sa tim radi. Kad dam, to vise nije moja briga.
Ako ti posaljem nesto, pa necu da te silujem da moras to da pojedes, ili kontrolisem sta si uradila sa tim i jos nabijam osecaj krivice.
To je pasivna agresija.

A to kod mene vise ne prolazi. ;)

Ne. Ne razumem.
Spremim i ja i odnesem njoj ili svekrvi, kumi, drugarici. I apsolutno me ne zanima sta se sa tim radi. Kad dam, to vise nije moja briga.
Ako ti posaljem nesto, pa necu da te silujem da moras to da pojedes, ili kontrolisem sta si uradila sa tim i jos nabijam osecaj krivice.
To je pasivna agresija.

A to kod mene vise ne prolazi. ;)
nije to pasivna agresija
to je cile kurcobolja

Груба си према мајци.
Nisam.
Nije joj to prvi put, vec 101.
Granice moramo postaviti ako necemo da se jedemo i unistimo stitnu.
Meni je to baš ružno. Nema veze, ako niste pojeli, skloniš, kad već znaš da će da dođe. Jer ona je uložila trud i namirnice i vreme, pa ne mora da zna da ćeš baciti. Treba ceniti pažnju drugih ljudi.
Ma bas cu da sklanjam, ko da je inspekcija jbt :lol:
To mi je mama.
I nije ulozila nista, tata kupi smrznute i on ih ispece.

Zaboravih njega pomenuti, on sedi i koluta ocima svo vreme :lol: jer mama ne odustaje.
nije to pasivna agresija
to je cile kurcobolja
Jeste dive.
To je upravo pasivna agresija.
I koliko pustis i dozvolis ljudima toliko te pritiskaju.
Mogu biti najvoljeniji sto puta.

Ja se ne vidim sa njima jednom mesecno nego skoro svaki dan. I volimo se mi i sve ali bas da me jase sa patetikom i agresijom ne moze.

Pa nisam napisala da sam joj na kraju spakovala pogacice i vratila. :lol:

I cupavce isto... :lol:
Prvi komentar je bio “Jao dete pa vi niste pojeli ove kolace!?” (Stoje u dnevnoj na tanjiru) kazem joj “Nismo mama, evo jos ih i u kutiji imam, znas da sam pravila snenokle i to duplu meru.”
“Pa znam ali opet.” (Snebivanje)

I tu joj ja lepo kazem, da ne mozemo, jos imam i snenokli, posluzim i njoj i tati. I ona kaze “Pa ako necete vrati slobodno.” I ja kazem super, hocu, i odmah spakujem.

I onda krece saga o pogacicama... :malav:

Tako sam ja pitala sina i snajku kad su putovali za novu godinu u poljsku,u hotelu imali samo dorucak,nisu ni imali para tri dana da jedu po restoranima svaki obrok,jel hoce da im ispohujem belo meso,pa u taperver,bice super da imaju nesto da prezalogaje.hoce
Na kraju mi kazu da ne samo da nisu ni otvorili,nego mi ni posudu nisu vratili

Back