limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 39.107
i em ako mislis da mojaporodica nije cekalada se udam da bi me skinula s grbe varas se
i ako mislis da sam brzopleti izbor zbog tog osecaja nepozeljnosti nacinila svojevoljno varas se
ali bas zato sto kao neko ko je prosao sve otezavajuce okolnosti, pogresio u izboru, i trazio novu sansu od zivota mogu da pisem o izborima
Koliko god da je tako tvoja porodica mislila,ne bi te ostavila na ulici.A vjerovatno su te i obrazovali i vaspitali da mozes sama da se snadjes.
Moja baba je,ajd jos samo ovo da kazem o njoj,vec sam dosadna...rano izgubila majku,otac alkoholicar,braca isla u skolu,ona nije mrdnula dalje od dvorista,drugi svjetski rat u toku,kaze da je tad bio i manjak muskaraca za zenidbu,ona imala dvadesetak godina i bila vec prestara za udaju po ondasnjim mjerilima.
Sta je mogla objektivno? Gdje da ode,kome? Rob je bila i kod svoje kuce.Tad se znalo samo za rad na njivi i u stali,nije bilo drugih poslova.A niko nije bio toliko imucan da bi placao radnike.
U tom momentu je to bio jedini izbor.Posle su se ona i djed odvojili i osamostalili,ali to je bio i proces u drustvu,posle drugog svjetskog rata.Nije samo sto su oni bili pametni pa vidjeli da je tako bolje.Inace,djed je bio za to doba "napredan",pismen,volio da cita...cak i da putuje.

Ali zivjeli su zaista tesko.Meni je neshvatljivo,a pricala je baba,da neki ljudi u selu nisu imali ni komad proje da pojedu,a akamoli nesto vise.
Ja pitam kako,pa zar niste radili zemlju,drzali stoku,moglo se bar imati za jelo.Kaze,nije svako imao ni zemlju,onda bili losi prinosi,drzavi moras platiti porez,ne pita te niko,djece mnogo itd.
I sad ih kao treba osudjivati sto nisu bili pametniji,a crncili i posteno radili citav zivot.
,kad govorimo o izborima.
cerki dolaze drugarice, ide napolje, pa dolaze kuci... pa im guli voce, trce svuda... ja i dalje usisavam... iz 4-5 puta sam usisavala... onda sin Mama hoces da se igras monopola? A kad ces? A hoces ovo? Pa izadju napolje i svakih pet min na vratima Mama treba mi Mama daj mi...