Danas se osecam kao..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osećam se krivom, ali priča ide par godina unazad...
Kad smo počeli da živimo sa svekrvom, pre pet-šest godina pod istim krovom, ali na različitim etažama, ona je mesecima ulazila u kredite kako bi kupila skroz nov nameštaj i belu tehniku za svoj deo, dok se "starog" od par godina upotrebe rešavala u bescenje. Od njene male penzije otplaćivala je sve to, a mi smo dotirali kada joj je bilo potrebno, jer u njenom delu živi i sestra mm (sa posebnim potrebama) i smatramo da je to normalno.
Sad više nema šta da kupi pa je krenula sa kupovinom posuđa, uglavnom delimano i bergen. Kupila je otprilike dva puta više svega nego što joj treba, i to sve neke lonce od 5,6,7 litara, neke pekače, sve megalomanski.
E onda je polako počela prošli mesec meni da kupuje (pod izgovorom da je to poklon za Slavu), prvo ogroman tiganj i šerpu od 8 l pa onda i neku tepsiju. Ajd, prihvatim, zahvalim se, mada ja ne volim da kuvam za dva dana, to neće niko da jede i uglavnom koristim šerpe od 3 l za nas četvoro i tiganj od 24 cm.
Danas me gnjavi da odem do Lidla da joj kupim lonac od 9,5 l, neki metalni, tipa cepter. Odem, kupim joj, donesem račun, ona plati i kaže "e, ovo je za tebe"
Nemam pojma kako sam uspela da odbijem, stvarno mi to ne treba, lončina od inoxa na kojoj se vidi svaki otisak a velika i teška sa staklenim poklopcem. Ostao je gorak ukus u ustima...
Zamolila sam je da mi više ne kupuje posuđe. Imam komplet cepter, imam par kaserola od litre i par dobrih tiganja. Stvarno mi ne treba više ništa. Ako sad bude duvala danima zbog toga , stvarno ću se osećati još lošije jer znam da je namera bila dobra. A da sam prihvatila, ko zna šta bi mi još nakupovala.
Мојој мами је тај проблем решио психијатар. Неки лекови за контролу расположења. Више није тако еуфорична и иначе јој је понашање као некада :)
А до тада.. како добије паре, као батерију у дупе да јој је неко гурнуо. И не смири се док не потроши него и дугује за рачуне па онда ка морам да је чупам. Ужас.
Пробајте код др. Али то син нека предложи. Мани се ти, желиш добро а испашћеш грбава.

Zasto zene sebi dozvole da zive u zajednici?
Nikada mi nece biti jasno.

Ima ona pesma od Đanija?:“ Nikada mi nece biti jasno zasto smo se rastali nas dvoje i kako je moglo posle svega da zavoli deugog srce tvoje... “ :lol:
Svi bi mi voleli da smo ceo život u snazi i pameti i da umremo brzo, bezbolno i dostojanstveno...ali to ne ide tako.
Šta ćeš raditi kada tvoji roditelji onemoćaju u bilo kom smislu ? Kada, ne daj Bože, budeš imala invalida...reći ćeš, "ne hvala, ja ne želim da živim u zajednici ne želim tu obavezu"

Ништа ти није јасно, као и увек.
Nije.
Jedino je smrt sigurna.
Sve ostalo su nasi izbori.
Tacka.
Kad porasteš, kašće ti se samo.
To navedeno ne peva Đani.
Ne daj Boze. :lol:
Svi bi mi voleli da smo ceo život u snazi i pameti i da umremo brzo, bezbolno i dostojanstveno...ali to ne ide tako.
Šta ćeš raditi kada tvoji roditelji onemoćaju u bilo kom smislu ? Kada, ne daj Bože, budeš imala invalida...reći ćeš, "ne hvala, ja ne želim da živim u zajednici ne želim tu obavezu"
Da.
Mozemo ziveti blizu i brinuti o njima ali zajedno ne.

Ево размишљам шта је у твојој глави.
I to je tvoj izbor.
Da se bavis mojom glavom umesto svojom.

Tvoji izbori su tvoj zivot:
- birala si fax
-birala si muza
-birala si da imas decu
-birala si posao/da radis/ne radis
-birala si sve manje vise...
-birala si da zivis/ne zivis u zajednici...
-birala si da zivis u srbiji, u bg...

Sve su to nasi izbori...

I to je tvoj izbor.
Da se bavis mojom glavom umesto svojom.

Tvoji izbori su tvoj zivot:
- birala si fax
-birala si muza
-birala si da imas decu
-birala si posao/da radis/ne radis
-birala si sve manje vise...
-birala si da zivis/ne zivis u zajednici...
-birala si da zivis u srbiji, u bg...

Sve su to nasi izbori...

Неке ствари нису ствар избора него резултат објективних околности и финансијске моћи.

Ако породицу погоди болест, то није избор. А како ће ко поступити зависи од више фактора. Неко нема присност али има новац и то реши тако што њиме опере савест. Неко има новац али има и савест па се да у сваком смислу. Неко нема ни новац ни савест и живи тако као пао с Марса. Неко нема новац али осећа присност и потребу да помогне па се довија како зна и уме да све покрије, на уштрб себе углавном, али ко о томе онда још да мисли.

Back