Danas se osecam kao..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moj otac je bio racionalni skupljac
cuvao je samo ono sto je stvarno koristio
za razliku od majke sa kojom smo se svi borili, pa i on
pre par godina sam poludela od gomile koja u basti bila prvo mala, a onda pocela nekontrolisano da raste
vrhunac je kad sam ja imala majstore u kuci koji su pod u citavom stanu zastitili najlonom, nije im dala da ga bace nego je tu svoju gomilu prekrila i ususkala tako da mi se cini da nas nije nikad na takav nacin ususkala kao decu
a ispod, nema cega nema
nasao se parket koji je zamenjen u njenoj dnevnoj sobi jer je usao zizak
kad smo uzeli da raskrcimo taj deo baste i da pobacamo ono sto se ne koristi, plakala je kao malo dete
a ja sam verovatno uzasnuta tim njenim stavom u fazi da cu pre da bacim, makar mi nekad i zatreba, kupicu drugi, nego da cuvam i gomilam
gusim se kad ima puno stvari oko mene
prostor mora da bude pre praznjikav, nego pretrpan

ja volim da skupljam kojekakve gluposti, prazan prostor me asocira na prazninu u dusi. a kad ima stvari to mi je vise kao dom
Mene pretrpavanje stvarima "guši"!Osećam se kao da robujem stvarima.Volim prostor,čistinu,prirodu,zemlju...stvari su mrtve i ako mi ne služe, nepotrebne su mi! Retko šta i od uređaja popravljam. Čim se nešto pokvari, radije i kad god mogu kupujem novo.

Mene pretrpavanje stvarima "guši"!Osećam se kao da robujem stvarima.Volim prostor,čistinu,prirodu,zemlju...stvari su mrtve i ako mi ne služe, nepotrebne su mi! Retko šta i od uređaja popravljam. Čim se nešto pokvari, radije i kad god mogu kupujem novo.
Joj,ovo u poslednjoj recenici toliko nisam ja.uvek cu radije platiti za popravku nego kupiti novo.pricam o tehnici

ja volim da skupljam kojekakve gluposti, prazan prostor me asocira na prazninu u dusi. a kad ima stvari to mi je vise kao dom
То је сличан проблем као и са преједањем због усамљености. Нема то везе са љубављу.
Силни људи буду нађени, мртви и сами међу смећем и кесама.
Зато треба разграничити истинску испуњеност од потребе за истом и попуњавањем недостатака сулудим.

Zar to postoji, taj život bez stresa ?
Ne postoji ali postoje granice i prekid odnosa koji nam ne prijaju. Koji nas ugrozavaju.

Pa roditelji svoju bolesnu decu daju u ustanove ako procene da im je zivot ugrozen. Odreknu se dece narkomana, kriminalaca... a mi ovde pricamo o zivotu sa starom osobom i odnosu koji ti narusava kvalitet zivota. Zasto?

Postujem svakoga ko to zeli i moze i kome nije opterecenje. Kome jeste, odseli se i zivi u miru.

Zivot je jedan i kratak previse da bi trpeli i trpeli i trpeli.
Али коме треба лончина од 9 литара??? Сад сам је видела у Лидлу и оно је бре смешно.
Realno meni treba :uja:
Ja sam bistricak imala brdo metalca kad sam se udala nadobijala i te neke koje nisam koristila(bas te velicine) ja jednom pomenem prijateljicama kako imam a ne koristim, one kazu pokloni nama, i ja poklonim.
E sad kad kuvam za vise ljudi i vise kolicinski trebaju mi a nemam :lol: i nikako da dodje na red da kupim, pa npr. Za slavu sam sad kuvala u dva lonca.

Znaci ako treba, dajem adresu, saljite.

A vec sam sto puta pisala ali i sto prvi cu :malav: sto mi je tesko... :lol:
Kad sam bila devojka... davno davno, pre svega dva meseca :ogledalo: moja majka mi jednom rece:”Nikada neces ziveti u zajednici. Ako ne budete imali gde da zivite, lepo dodjete ovde a tata i ja idemo u podstanare.” :heart: I hvala joj na tome. Isto planiram svojoj deci preneti.

Jer sto vise decu ucimo kompromisima i toj zrtvi, vise se oni sutra u zivotu mogu patiti. Jer deca nas gledaju i kopiraju i usvajaju nase obrazce ponasanja.
Pa ne treba da se cudimo posle kad prave nase greske.

A poznato je da ja i kad gresim gresim bez greske :malav:

Ja sam mjesavina "sakupljaca" i "cistaca".🙂
Ima stvari koje skupljam i to ne bacam nikad.
Mada,malo je toga.
Ali uglavnom rasciscavam sve,od odjece,pokvarene tehnike,namjestaja,raznog krsa u supama i garazama,sve to u jednom zaletu pobacam.🙂
Ako nikad nije trebalo nikom do sada,ne treba ni od sada.Godisnje imam par tih "cistki".Ne volim visak nicega i nesto da smeta bezveze.A nekako se uvijek nakupi svega i fali prostora.
I ne volim npr.gomilu sampona,kupki i slicno.Ne mogu odjednom koristiti sto proizvoda.
P.s.Čičak,jesi li imala izbora da se rodiš? 😀
Nije sve stvar izbora.Da jeste,znao bi svako sebi ugoditi,ne brini.
Evo,kad si pricala o brizi o babi ili djedu...primjer moje bake.
Ona je zivjela s nama kad vise nije mogla biti sama.
Znaci,moja mama,njena kcerka je brinula o njoj u svakom smislu,i finansijskom i emotivnom.
Moja tetka,njena druga kcerka,je za to vrijeme brinula samo o sebi.🙂
Sta bi bilo s njom da je i moja majka isto tako izabrala? A tada nije bilo domova za stare,a i da jeste,baba nikad ne bi htjela ici tamo.
Zato nikad ne znas kakav ces izbor jedino moci naciniti.
Uh,sad mi pade na um onaj grozni film "Sofijin izbor".

Poslednja izmena:
Ja sam mjesavina "sakupljaca" i "cistaca".🙂
Ima stvari koje skupljam i to ne bacam nikad.
Mada,malo je toga.
Ali uglavnom rasciscavam sve,od odjece,pokvarene tehnike,namjestaja,raznog krsa u supama i garazama,sve to u jednom zaletu pobacam.🙂
Ako nikad nije trebalo nikom do sada,ne treba ni od sada.Godisnje imam par tih "cistki".Ne volim visak nicega i nesto da smeta bezveze.A nekako se uvijek nakupi svega i fali prostora.
I ne volim npr.gomilu sampona,kupki i slicno.Ne mogu odjednom koristiti sto proizvoda.
P.s.Čičak,jesi li imala izbora da se rodiš? 😀
Nije sve stvar izbora.Da jeste,znao bi svako sebi ugoditi,ne brini.
Evo,kad si pricala o brizi o babi ili djedu...primjer moje bake.
Ona je zivjela s nama kad vise nije mogla biti sama.
Znaci,moja mama,njena kcerka je brinula o njoj u svakom smislu,i finansijskom i emotivnom.
Moja tetka,njena druga kcerka,je za to vrijeme brinula samo o sebi.🙂
Sta bi bilo s njom da je i moja majka isto tako izabrala? A tada nije bilo domova za stare,a i da jeste,baba nikad ne bi htjela ici tamo.
Zato nikad ne znas kakav ces izbor jedino moci naciniti.
Uh,sad mi pade na um onaj grozni film "Sofijin izbor".
To je bio tatin izbor. :malav: I mamin. :lol:

A i izbor tvoje bake da ima dve cerke.
Sta bi bilo da je imala jednu? Ili nijednu? :lol:

Ali nije tvoj. :)
Imala je i sina.Ali je poginuo.To sigurno nije bio njen izbor.
Tako da...nije sve stvar izbora.A nesto je i stvar izbora da li biti covjek ili ne.
Uglavnom,mnogo kompleksnije nego sto ti mislis.
Imao je i moj tata rodjenu sestru koja je poginula ispred njega.
Kao sto sam rekla “U zivotu je samo smrt sigurna, sve ostalo su nasi izbori.”

Ne slazem se s tobom.Ali ne mogu da te ubjedjujem.
Pola mog zivota,ako ne i vise, nije bio moj izbor. :)
Ja bih izabrala drugacije,da sam mogla.A nisam imala izbora. :))
Ako imas dve ruke i dve noge, zdravlje i prosecnu inteligenciju, sve su tvoji izbori.

Od detinjstva, sa kim se druzimo... kako ucimo, kakve ocene imamo... nas izbor
Preko faxa/skole koju upisujemo i zavrsavamo... nasi izbori
Prijatelji, nasi izbori
Partner, nasi izbori
Deca, nasi izbori
Porodicni odnosi, nasi izbori
Posao, nasi izbori

Ja sam dotleN stigla...

Mozemo mi kriviti i vucica i kurtu i murtu... ali to prebacivanje odgovornosti nikome nije donelo napredak...

Svako od nas bi voleo svasta drugacije i bolje... ali kad stanes sam sa sobom i pogledas, to su tvoji izbori, dobri ili losi nije bitno, tvoji su. Mislim da samo tako mozemo da nadjemo srecu u sebi, i zadovoljstvo.

Ako imas dve ruke i dve noge, zdravlje i prosecnu inteligenciju, sve su tvoji izbori.

Od detinjstva, sa kim se druzimo... kako ucimo, kakve ocene imamo... nas izbor
Preko faxa/skole koju upisujemo i zavrsavamo... nasi izbori
Prijatelji, nasi izbori
Partner, nasi izbori
Deca, nasi izbori
Porodicni odnosi, nasi izbori
Posao, nasi izbori

Ja sam dotleN stigla...

Mozemo mi kriviti i vucica i kurtu i murtu... ali to prebacivanje odgovornosti nikome nije donelo napredak...

Svako od nas bi voleo svasta drugacije i bolje... ali kad stanes sam sa sobom i pogledas, to su tvoji izbori, dobri ili losi nije bitno, tvoji su. Mislim da samo tako mozemo da nadjemo srecu u sebi, i zadovoljstvo.
E,cicak i ti ga sad pretjera.
Od djetinjstva moj izbor a kim cu se druziti.😀
Ja sam zeljela zarko da idem u vrtic,ali nisam isla.😀
Mozda sam trebala otici od kuce i naci novog mamu i tatu.😂
Zeljela sam upisati neki drugi faks od ovog koji jesam,ali dzaba,nije bilo izbora.Upisi taj koji ima i cuti.
Zeljela sam studirati u Novom Sadu...ali i to nisam mogla,jer je u to doba bilo skupo,a moji nisu nigdje radili i jos bio rat.
I nigdje ne kazem da trazim neciju krivicu ili nesto,samo nije bio moj izbor.I taj faks,kad ga vec pominjem,koji sam zavrsila nikad nisam voljela,ali sad mi se svidja i drago mi je sto nisam imala drugog izbora.😂
Isto tako posao nisam birala,takoreci mi pao s neba bez mog nekog truda,ali izbor je bio vise nego dobar.
Druge stvari su bile suprotni primjeri,htjedoh nesto da ispadne dobro i trudih se svim silama,a ono ispade lose...da sad ne nabrajam.
Mi mozemo teoretisati da je sve nas izbor.
Nesto jeste,a nesto vala i nije.
Na neke okolnosti ne mozes uticati.
A ti bukvalises tipa ono...izbor ti je hoces li ustati ujutro ili nastaviti spavati.
Takvih pitanja imamo milion dnevno.

Она то намерно ради, провоцира па ко се упеца.
Ja se uvijek upecam.😂
U stvari,primijetila sam da ovih dana nesto mnogo opsirno pricam i objasnjavam i kome treba,i kome ne treba.
A nekad sam bila bas cutljiv tip.🙂
A sad se nesto upinjem da objasnim,ispravljam krive drine...mora da je neki poremecaj.😀

Back