електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
Старији људи се теже одвајају од ствари.
Мој отац је бацач. Увек је то био и такав је и дан данас. Бацио је и неке ствари због којих сам бесна на њега.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Старији људи се теже одвајају од ствари.
Mene pretrpavanje stvarima "guši"!Osećam se kao da robujem stvarima.Volim prostor,čistinu,prirodu,zemlju...stvari su mrtve i ako mi ne služe, nepotrebne su mi! Retko šta i od uređaja popravljam. Čim se nešto pokvari, radije i kad god mogu kupujem novo.ja volim da skupljam kojekakve gluposti, prazan prostor me asocira na prazninu u dusi. a kad ima stvari to mi je vise kao dom
Joj,ovo u poslednjoj recenici toliko nisam ja.uvek cu radije platiti za popravku nego kupiti novo.pricam o tehniciMene pretrpavanje stvarima "guši"!Osećam se kao da robujem stvarima.Volim prostor,čistinu,prirodu,zemlju...stvari su mrtve i ako mi ne služe, nepotrebne su mi! Retko šta i od uređaja popravljam. Čim se nešto pokvari, radije i kad god mogu kupujem novo.
То је сличан проблем као и са преједањем због усамљености. Нема то везе са љубављу.ja volim da skupljam kojekakve gluposti, prazan prostor me asocira na prazninu u dusi. a kad ima stvari to mi je vise kao dom
Tako sam i ja ranije!Sad više nemam živaca dogovarati sa majstorima.Radije ostavim tako pokvareno, šta može "na stand by"... pa kad budem pri parama kupim novo, na rate...kako kad!Joj,ovo u poslednjoj recenici toliko nisam ja.uvek cu radije platiti za popravku nego kupiti novo.pricam o tehnici
Ne postoji ali postoje granice i prekid odnosa koji nam ne prijaju. Koji nas ugrozavaju.Zar to postoji, taj život bez stresa ?
Realno meni trebaАли коме треба лончина од 9 литара??? Сад сам је видела у Лидлу и оно је бре смешно.
i nikako da dodje na red da kupim, pa npr. Za slavu sam sad kuvala u dva lonca.
sto mi je tesko...
moja majka mi jednom rece:”Nikada neces ziveti u zajednici. Ako ne budete imali gde da zivite, lepo dodjete ovde a tata i ja idemo u podstanare.”
I hvala joj na tome. Isto planiram svojoj deci preneti.
To je bio tatin izbor.Ja sam mjesavina "sakupljaca" i "cistaca".
Ima stvari koje skupljam i to ne bacam nikad.
Mada,malo je toga.
Ali uglavnom rasciscavam sve,od odjece,pokvarene tehnike,namjestaja,raznog krsa u supama i garazama,sve to u jednom zaletu pobacam.
Ako nikad nije trebalo nikom do sada,ne treba ni od sada.Godisnje imam par tih "cistki".Ne volim visak nicega i nesto da smeta bezveze.A nekako se uvijek nakupi svega i fali prostora.
I ne volim npr.gomilu sampona,kupki i slicno.Ne mogu odjednom koristiti sto proizvoda.
P.s.Čičak,jesi li imala izbora da se rodiš?
Nije sve stvar izbora.Da jeste,znao bi svako sebi ugoditi,ne brini.
Evo,kad si pricala o brizi o babi ili djedu...primjer moje bake.
Ona je zivjela s nama kad vise nije mogla biti sama.
Znaci,moja mama,njena kcerka je brinula o njoj u svakom smislu,i finansijskom i emotivnom.
Moja tetka,njena druga kcerka,je za to vrijeme brinula samo o sebi.
Sta bi bilo s njom da je i moja majka isto tako izabrala? A tada nije bilo domova za stare,a i da jeste,baba nikad ne bi htjela ici tamo.
Zato nikad ne znas kakav ces izbor jedino moci naciniti.
Uh,sad mi pade na um onaj grozni film "Sofijin izbor".
I mamin.

To je bio tatin izbor.I mamin.
A i izbor tvoje bake da ima dve cerke.
Sta bi bilo da je imala jednu? Ili nijednu?![]()

Imao je i moj tata rodjenu sestru koja je poginula ispred njega.Ali nije tvoj.
Imala je i sina.Ali je poginuo.To sigurno nije bio njen izbor.
Tako da...nije sve stvar izbora.A nesto je i stvar izbora da li biti covjek ili ne.
Uglavnom,mnogo kompleksnije nego sto ti mislis.

Ne slazem se s tobom.Ali ne mogu da te ubjedjujem.Imao je i moj tata rodjenu sestru koja je poginula ispred njega.
Kao sto sam rekla “U zivotu je samo smrt sigurna, sve ostalo su nasi izbori.”

)Jos malo pa ces se usavrsiti za visokogradnju.Marice, baš si inspirisana da tupiš tvrdoglavo, kako samo ti umeš.
Ja se osećam odlično. Onu tortu od juče sam presvukla za pet minuta, nigde se fondan nije istanjio, a ne pukao.
Zato sutra imam da presvlačim jednu, za cm višu od nje.![]()

Ako imas dve ruke i dve noge, zdravlje i prosecnu inteligenciju, sve su tvoji izbori.Ne slazem se s tobom.Ali ne mogu da te ubjedjujem.
Pola mog zivota,ako ne i vise, nije bio moj izbor.
Ja bih izabrala drugacije,da sam mogla.A nisam imala izbora.)
E,cicak i ti ga sad pretjera.Ako imas dve ruke i dve noge, zdravlje i prosecnu inteligenciju, sve su tvoji izbori.
Od detinjstva, sa kim se druzimo... kako ucimo, kakve ocene imamo... nas izbor
Preko faxa/skole koju upisujemo i zavrsavamo... nasi izbori
Prijatelji, nasi izbori
Partner, nasi izbori
Deca, nasi izbori
Porodicni odnosi, nasi izbori
Posao, nasi izbori
Ja sam dotleN stigla...
Mozemo mi kriviti i vucica i kurtu i murtu... ali to prebacivanje odgovornosti nikome nije donelo napredak...
Svako od nas bi voleo svasta drugacije i bolje... ali kad stanes sam sa sobom i pogledas, to su tvoji izbori, dobri ili losi nije bitno, tvoji su. Mislim da samo tako mozemo da nadjemo srecu u sebi, i zadovoljstvo.
Ja se uvijek upecam.Она то намерно ради, провоцира па ко се упеца.