- Poruka
- 17.686
ne druze to je saveznicka istorija.......interes posle ww2 nije im bio da to obelodane jer se zna kako su karte podeljene
ali......postoje knjige istorijske koje pisu o tome.....izdate u Americi.zabranjene da se objavljuju na tlu bivse Srbije.....jednu od njih sam imala kod sebe za vreme studija...zbog takve knjige je nekoliko porfesora na fakultetu u Novom Sadu bilo zigosano od strane komunista....
jedna od njih je Cetnicki pokret nekog americkog istoricara bliskog Trumanu......
no PDF istorija..pa tamo suceljavanje o ovom pitanju...pri tom odkud tebi da su bradati luzeri bili najslabija karika...na osnovu cega si to zakljucio...sa stanovista jer si Hrvat ili sa objektivnog stanovista jer si znalac istorije i desavanja
Nemoj molim te.
Pa ako je ista na zapadu (a pogotovo u Americi) bilo proganjano, to je bio upravo komunizam. Sjetimo se samo visedecenijskih Hooverovih hajki na komuniste u USA poslije 2. s. rata. Tako gledano, trebalo bi da su partizani i Tito popljuvani do srzi a ne da mu americki predsjednik dolazi na sahranu.Ne da mi se ici na PDF istorija, ako pogledas forum primijetices da sam iskljucivo na politici.
Odakle mi to za bradate luzere? Pa bili su jedna od najjadnijih vojnih formacija na ex-yu prostoru za vrijeme tog rata. Partizani su gledali da se od Nijemaca sklanjaju gdje god mogu, sa ustasama su se ganjali po potrebi a cetnike i (cesto) Italijane su derali kako su htjeli osim u situacijama kad su ovi drugi bili apsolutno brojcano nadmocniji.
Ili su Ruje tad bili antikomunisti?