Dan antifašističke borbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta vas cudi, u obe zemlje su 90-tih pobedili nacionalisti, ali posto je u svetu od zavrsetka WW2 antifasisticki trend i jedni i drugi nastoje sebe da prikazu kao takve, da bi eto i oni ispali kao i sav normalan svet, a u stvari su vecina i jednih i drugih otisli u rikverc.

Svima su puna usta antifasizma a nema ni "a" od toga. Na Balkanu su davno prosla vremena antifasizma, jos pocetkom 80-tih.

Videcemo oce li se stanje popraviti, trenutno je bolje nego 90-tih, ali dokle god fasisti imaju svoje predstavnike u parlamentima u obe zemlje jasno je da i jedan deo naroda tako razmislja.

Sta ga imam pominjati, ko da se ne zna da je Vuk Draskovic cetnik.

Uostalom, on to bas i nije mogao sam progurati, koliko se sjecam.

Није он четник,....он је она права комуњара, некадашњи секретар
Мике Шпиљка (овај је чини ми се *рват)

Али је зато уценио подршку влади тим законом;)

.

Није он четник,....он је она права комуњара, некадашњи секретар
Мике Шпиљка (овај је чини ми се *рват)

Али је зато уценио подршку влади тим законом;)

.

Puno ********* su bivsi cetnici pa su se samo vratili na "pravi" put.

I ne pusim tu pricu o jadnoj vladi koja je bila ucijenjena pa je morala tako.

Sta vas cudi, u obe zemlje su 90-tih pobedili nacionalisti, ali posto je u svetu od zavrsetka WW2 antifasisticki trend i jedni i drugi nastoje sebe da prikazu kao takve, da bi eto i oni ispali kao i sav normalan svet, a u stvari su vecina i jednih i drugih otisli u rikverc.

Svima su puna usta antifasizma a nema ni "a" od toga. Na Balkanu su davno prosla vremena antifasizma, jos pocetkom 80-tih.

Videcemo oce li se stanje popraviti, trenutno je bolje nego 90-tih, ali dokle god fasisti imaju svoje predstavnike u parlamentima u obe zemlje jasno je da i jedan deo naroda tako razmislja.

Vidis, da ja ovo napisem napali bi me ovdje. ;)

Ali slazem se, na ex-yu prostorima nacionalizam nazalost granici sa fasizmom.

Pravih antifasista na ovim prostorima vise gotovo da i nema. Nije vise cool biti partizan.

Vidis, da ja ovo napisem napali bi me ovdje. ;)

Ali slazem se, na ex-yu prostorima nacionalizam nazalost granici sa fasizmom.

Pravih antifasista na ovim prostorima vise gotovo da i nema. Nije vise cool biti partizan.

Ne verujem da bi te napali da si to napisao, to je istina, pogresno je ono "mi u pravu a vi niste", svejedno s koje strane dolazi, mogu se svi pozivati na antifasizam, ali dokle god isti ti pljuju po drugoj naciji ili veri, odnosno dokle god generalizuju i tvrde da su oni drugi ovakvi ili onakvi (misli se naravno u negativnom kontekstu) onda su potpuna suprotnost od antifasista, koliko god oni sebe pokusavali ubediti da nisu. I to vredi za sve.

Nevolja je sto danas vecina misli da je dovoljno osudjivati Nemce u WW2 pa da su automatski antifasisti, a "zaboravljaju" da su se Nemci prvi zgrozavali nad zlocinima koje smo jedni drugima radili.

Па зар ОПЕТ !?:eek::think:
И заболе ме цветко за све друге земље, државе и народе, али ми објасни који су то представници фашиста у Српском парламенту !?:think::think:

А пропо, твојег и Дачазаровог целовечерњег млаћења празне сламе о партизанима и четницима, и ваших тврдокорних ставова и о једнима и о другима. да ли сте икада помислили и размишљали-
Какву бисмо "историју" учили и "истине" сазнавали да Краљ Петар, његова Влада и ЈВуО, крајем рата, а договором и одлуком светских моћника, нису "пуштени низ воду" !?:think::think::think:

Auuu bre. Odavno se nisam nasmejao kao šta sam na ovoj temi.
Gorljivi Hrvati antifašisti započeli temu o hrvatskom antifašizmu i svi popušili banove. A srpska moderatorica im dokazuje da je Tito na Neretevi bio nemački saradnik.
Ha, ha, ha, ha, .... (ne rade mi smajlići pa moram ovako pisati)

Gorljivi Hrvati antifašisti započeli temu o hrvatskom antifašizmu i svi popušili banove. A srpska moderatorica im dokazuje da je Tito na Neretevi bio nemački saradnik.

Па било би лепо да то ради нека хрватска модераторка, али пошто сте познати као "објективни,истино и правдољубиви, морамо ми !!!
И ако ти већ сметају српски модератори - шта онда тражиш овде!? :think::dontunderstand:

И не ради теби пуно тога , не само смајлићи !!!
a122.gif
a122.gif
a122.gif

Poslednja izmena:
Па било би лепо да то ради нека хрватска модераторка, али пошто сте познати као "објективни,истино и правдољубиви, морамо ми !!!
И ако ти већ сметају српски модератори - шта онда тражиш овде!? :think::dontunderstand:

jel ti to pretendiras na mesto mooda:hahaha::hahaha::hahaha1::hahaha1::rotf::rotf:

И не ради теби пуно тога , не само смајлићи !!!
a122.gif
a122.gif
a122.gif
Ovo "ne razumem" je jedino šta sam ja razumeo u tvom postu. Jedino ne znam je li misliš na sebe samoga ili na reč "moderatorica" umesto "moderatorka".

pa sused...da si se malo bavio obrazovanjem i citanjem istorije a ne povijesti....ne bi se tako smejao...mada te razumem i ja kad citam vasu povijest ..se smejem
to sto vama nude povijest koja je iskrivljena i posmatrana sa vaseg stanovista..to ne znaci da je i istinita
a da je tITO SARADJIVAO SA nEMCIMA..JESTE
DA POSTOJE PISANA DOKUMENTA OKO TOGA POSTOJE
Ako nisi znao obruc na Neretvi je probijen na msetu gde su bili locirani cetnici...dogovor sa Nemcima je bio takav da se tu porbije a da Nemci nece uskociti da pomognu jer je bilo neophodno unistiti cetnicki pokret zbog veze sa saveznicima
malo citaj..pa onda doji na forum da se smejes..samo sto onda sumnjam da ces se smejati....malo sam vise stvari porcitala o tome nego sto mozes i da pretpostavis..tako da mozes i slobodno da smejes svojoj neinformisanosti...za pocetak

pa sused...da si se malo bavio obrazovanjem i citanjem istorije a ne povijesti....ne bi se tako smejao...mada te razumem i ja kad citam vasu povijest ..se smejem
to sto vama nude povijest koja je iskrivljena i posmatrana sa vaseg stanovista..to ne znaci da je i istinita
Ako nisi znao obruc na Neretvi je probijen na msetu gde su bili locirani cetnici...dogovor sa Nemcima je bio takav da se tu porbije a da Nemci nece uskociti da pomognu jer je bilo neophodno unistiti cetnicki pokret zbog veze sa saveznicima
malo citaj..pa onda doji na forum da se smejes..samo sto onda sumnjam da ces se smejati....malo sam vise stvari porcitala o tome nego sto mozes i da pretpostavis..tako da mozes i slobodno da smejes svojoj neinformisanosti...za pocetak
Ti uopšte nisi razumela čemu se ja smejem.
Smejem se našim banovanim hrvatskim antifašistima.
A ta tvoja priča o Titu i Nemcima me uopšte ne interesuje več mi je samo poslužila da još više istaknem njihovu naivnost.

Ovo je zanimljivo..

Plan ofanzive na Neretvi je uništiti partizane.Skoro je to i uspjelo.Partizani su skoro skroz razbucani. Pazi sad ovo,Švabe se dogovore da sa partizanima da srede četnike zbog veza sa saveznicima.

Upotrebi logiku i zdravi razum....ništa više..

Postoje dokumenti?? Uputi nas gdje to postoje??

Ako ti je izvor stanoviti M.Samardžić svaka čast..

Dosadan si bre.
Oću da se na ovu temu javljaju hrvatski antifašisti i brane hrvatski antifašizam a da srpski moderatori budu objektivni kao i do sada.

Antifašistička borba u Hrvatskoj

22. svibnja 1941., na dan napada Njemačke na komunistički Sovjetski savez, u okolici Siska organiziraju prvi oružani odred. U početku komunističke grupe u sukobima s okupatorskim snagama, ustašama i četnicima doživljavaju teške gubitke. Glavni oslonac komunističkim skupinama postalo je srpsko stanovništvo koje je bilo izvrgnuto ustaškim progonima. Tako prve partizanske jedinice obilježava činjenica da su bile sastavljene pretežno od Srba kojima su zapovijedali Hrvati – komunisti. Te prve jedinice u srpskim područjima obilježavala je izrazita nestabilnost. Lako su nastajale i lako nestajale. Posebno su u pojedinim krajevima bili česti prelazi partizana Srba na stranu četnika (južna Lika, sjeverna Dalmacija). Partizanski pokret se u početku sporije širi u krajevima pretežno naseljenim hrvatskim stanovništvom. Dio Hrvata i Muslimana (Bošnjaka) je prihvatio ustaški režim kao svoj, ali je najveći dio ostao pod utjecajem HSS, koji, premda je antifašistički usmjeren, bio protiv oružanog otpora okupatorima.

http://www.crohis.com/hrvatska20st/antiborba.htm

I 1990. izbacise Srbe iz ustava, a Srbi i sami Hrvati potvrdjuju su nosioci antifasisticke borbe i tvorci SR Hrvatske.

Pa sam vidis da su gro antifasisticke borbe izneli Srbi .

Ovo je zanimljivo..

Plan ofanzive na Neretvi je uništiti partizane.Skoro je to i uspjelo.Partizani su skoro skroz razbucani. Pazi sad ovo,Švabe se dogovore da sa partizanima da srede četnike zbog veza sa saveznicima.

Upotrebi logiku i zdravi razum....ništa više..

Postoje dokumenti?? Uputi nas gdje to postoje??

Ako ti je izvor stanoviti M.Samardžić svaka čast..

ne mozda bi ti trebalo malo da upotrebis logiku..ali previse postova je posveceno nekim drugim stvarima...a tema je hrvatski antifasizam...dakle cekam da citam
zanimljivo:D

malo samo jedno pitanjce.....ici cemo na istoriju i otvoriti temu tito i nemci..pa cemo lepo cakulati sa linkovima
http://www.mangup.net/slike/tito-je-ustasa-bio.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back