Dali znate ko smo mi

Citam ponekad Bibliju. Idem ponekad u crkvu. Ponekad dugo razgledam ikone, dugo - po pola minuta svaku dok tiho izgovaram molitve. Naucila sam dve osnovne molitve, od po 10 reci, to uopste nije tesko da se zapamti. Uzivam u tome. Zapalim svece, pored crkve u kapelici. Isto postoje kratke molitve od po 10 reci kad se pale svece za zive i za mrtve, to su u stvari iste molitve samo malo promenjene.

@topmodelsica sta da kazem?Ako je sve to istina ti si olicenje svega pravednoga!Jer vjerovati je po Nosterdamusu da uskoro dolazi TAJ DAN kad ce citiram"dva krsta da postanu jedan a granice hriscanstva ce da se vrate na svoje staro mjesto".

A sta mi upravo radimo??? Sigurno ne raspravljmo!!!:D

Sustina hriscanstva je: " Pokori se nama i icices u raj,ali i ako se ne pokoris bog ce ti oprostiti,ali to nije razlog da te mi ne mrzimo!":D

A sustina same vere...........pa rekao sam to vec negde:" Za ljude koji nemaju veru u sebe pa je polazu u visu silu.........,,,,bla,bla......bla,bla,bla"

Oprosti, ako je to tebi sustina Hriscanstva.... zao mi te.

@topmodelsica sta da kazem?Ako je sve to istina ti si olicenje svega pravednoga!Jer vjerovati je po Nosterdamusu da uskoro dolazi TAJ DAN kad ce citiram"dva krsta da postanu jedan a granice hriscanstva ce da se vrate na svoje staro mjesto".

"Jedan umre za sve, kako svi ne bi umrli za jednoga: jedan nevin iskupi sve grešnike! Umro je mlad, izdan i vrijeđan od onih koje je volio. A ipak usamljen, među njima, više nego u pustinji. Savremenik svih vremena, topao kao ljubav, tih kao nada. To je borba jednoga koji je duhovno bogat i mnoštva, koje je duhovno siromašno. Mnoštvo upućuje na količinu, jedan na kakvoću. Za njega, vjera nije zanat i struka, nego božji poziv i dar: ta, on ne prodaje svoga boga".

A kako većina vjernika tumači Njegovo učenje, nijesam siguran da i danas ne bi prošao isto: izdan, vrijeđan, mučen...

Back