Дали је битна величина

Jedan od najpoznatijih Americkih slikara,dobio je nalog,da napravi novu sliku Mona LIze.Ta slika,formata 6o cm sa 3o cm. trebalo bi da stoji,u svecanoj sali
Americkog Kongresa.Slikar dobija honorar,1oo.ooo dolara.Uslov je,da model za novu Mona Lizu,bude Americka filmska zvezda,i najlepsa zena,danas na svetu,
Andzelina Zoli.U umetnickim krugovima u svetu,vlada ogromno interesovanje,za buducu sliku.Veruje se,da ce ona,za veoma kratko vreme,postici,da njena cena
(cena slike),dostigne milionsku vrednost! Mislim da je ovim,Zolijeva zaista usla u red besmrtnih zena,sto do danas jos nije vidjeno.

Pa Dali i nije bas dobar primer, s obzirom da je u Gali video svoju kevu, koja je uzgred imala ljubavnike pored njega. Tako da takvu vrstu konekcije definitivno ne bih zeleo da uzmem u obzir ma koliko se voleli.

- - - - - - - - - -

nadam se da je onaj decak koga je Dali spopao i unistio mu violinu uzvratio istom merom i izlomio mu nosic....ps:ne vezano za temu...

"Ja sam genije."

daligalajh5.jpg

Салвадор Дали је битна величина модерног сликарства. Своју чувену и фаталну везу са Галом започео је док је она још била у браку са француским песником Полом Елијаром. Колико је вама битно ако је особа која вам се допада у озбиљној вези или у браку? Да ли је то нешто што одбија или нешто на шта се ни не обазирете?

ako je u vezi ne cackam nista.

Back