BigZexy2000
Ističe se
- Poruka
- 2.411
Naravno da su bile dve policije, smešno je negirati da su postojale. U SFRJ je postojao sistem TO koji je bio deo odbrane zamlje. On je bio vezan za lokalnu vlast i oblasti, pa se tako u većinskim Srpskim oblastima TO aktivirala u odbrani države. To je bilo Ustavno pravo i obaveza.
Zanimljiov je kako bi komentarisao političke događaje bez njihovih korena. Ja sam živeo u vreme maspoka i rado ću o tome d apišem, to je bila naša istina, prvi nalet zla koji nam se desio 20 godina kasnije.
Oružje je u Hrvatsku ubacivano ilegalno, iz Mađarske i ko zna kojih sve izvora. Sećaš li se zaustavljenog aviona koji je prevozio takvo naoružanje, ili ni tada nisi bio rođen pa te ne zanima taj deo istorije?
Milošević je postao predsednik SR Srbije nakon naoružavanja terorista u SR Hrvatskoj i plana da se ratom dobije etnički čista država.
Što se tiče vojnih akcija u mnekim gradovima SR Hrvatske, moram te još jednom ispraviti. To su akcije u kojima su oslobađanje kasarne JNA i ljudi u njima, vojnici i civili. Akcija u Zadru je pokazala kako se to uspešno radi. Milošević nije moga da naredi, kad se zna ko je komandovao jedinicima JNA u to vreme, koji je sastav bio.
Takođe me zanima kako je to Šibenik stradao? Ili ni tada nisi bio rođen pa ne znaš? Osim što su zauzeli topove od JNA?
kao prvo, moje postovanje, mislim da tvoje pisanje nije rezultat zle namere, kao kod ovog drugog gospodicica, da proturi neke lazne informacije i vidjenja svega, vec donekle neinformisanosti.
Kao prvo, TO nije mogla biti aktivirana od strane grupe gradjana, vec od nadleznih drzavnih institucija koje to nisu ucinile, tako da i dalje propada tvrdnje o legalnosti pobune srba u Hrvatskoj. Ne kazem da nije delimicno opravdana, ali sto se tice legalnosti tu nema price. Mislim da se tu slazemo. E sad, naoruzanje i oprem koje je stiglo iz Madjarske u Hrvatsku je vecinom proizvedeno u Srbiji, ili ima poreklo iz magacina u Srbiji, a krenulo je nekoliko dana pre pojavljivanja u Hrvatskoj vozom iz Srbije, a to znaju oni koji su bili u obezbedjenju utovara i pratnji te kompozicije koja je volsebno nestala iz drzave Srbije. Avion i oprema koja je zaplenjena iz tog aviona je imala dve funkcije: prvo kao vrhunska propaganda i dimna zavesa Milosevica, i kao pritisak na Tudjmana da bplje odabere snabdevace oruzjem...
Akcija u Zadru oslobadjanja kasarni je bila jako efikasna, mada diskutabilna, ali u ratno vreme kad neko napada na tebe donekle opravdana i moj prethodni komentar se nije konkretno odnosio na tu akciju, vec na naknadne napade na Zadar, a Sibenik je prvo stradao kad se nije dozvolilo koloni JNA koja je dolazila od strane Zadra da predje Sibenski most, kako bi posli put Knina i preko Bosne se izvukli ka Srbiji, vec su tu kolonu preusmerili da ne prodje kroz grad, vec da izadje na Skradin pa da nastavi svoje putesestvije dalje, jer je i to put kojim se moglo proci do Knina i bez ulaska u Sibenik, pri cemu je sam grad dobio nekoliko haubickih granata , nekoliko je palo blizu autobuske stanice, a nekoliko na oblau, blizu katedrale... Naknadna bombardovanja grada sa teritorije RSK nisu cak ni objasnjavana niti opravdavana, vec su se samo eto desavala. I tacno je da je jedan hrvatski oficir vec pri kraju rata narediuo da se ispale 2 minobacake granate na , tad vec napustenu, kasarnu kako bi, po njegovim recima povecao budnost gradjana... dovoljno?