Dakle, antisrpske lazi treba demaskirati!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da su bile dve policije, smešno je negirati da su postojale. U SFRJ je postojao sistem TO koji je bio deo odbrane zamlje. On je bio vezan za lokalnu vlast i oblasti, pa se tako u većinskim Srpskim oblastima TO aktivirala u odbrani države. To je bilo Ustavno pravo i obaveza.
Zanimljiov je kako bi komentarisao političke događaje bez njihovih korena. Ja sam živeo u vreme maspoka i rado ću o tome d apišem, to je bila naša istina, prvi nalet zla koji nam se desio 20 godina kasnije.
Oružje je u Hrvatsku ubacivano ilegalno, iz Mađarske i ko zna kojih sve izvora. Sećaš li se zaustavljenog aviona koji je prevozio takvo naoružanje, ili ni tada nisi bio rođen pa te ne zanima taj deo istorije?
Milošević je postao predsednik SR Srbije nakon naoružavanja terorista u SR Hrvatskoj i plana da se ratom dobije etnički čista država.
Što se tiče vojnih akcija u mnekim gradovima SR Hrvatske, moram te još jednom ispraviti. To su akcije u kojima su oslobađanje kasarne JNA i ljudi u njima, vojnici i civili. Akcija u Zadru je pokazala kako se to uspešno radi. Milošević nije moga da naredi, kad se zna ko je komandovao jedinicima JNA u to vreme, koji je sastav bio.
Takođe me zanima kako je to Šibenik stradao? Ili ni tada nisi bio rođen pa ne znaš? Osim što su zauzeli topove od JNA?

kao prvo, moje postovanje, mislim da tvoje pisanje nije rezultat zle namere, kao kod ovog drugog gospodicica, da proturi neke lazne informacije i vidjenja svega, vec donekle neinformisanosti.
Kao prvo, TO nije mogla biti aktivirana od strane grupe gradjana, vec od nadleznih drzavnih institucija koje to nisu ucinile, tako da i dalje propada tvrdnje o legalnosti pobune srba u Hrvatskoj. Ne kazem da nije delimicno opravdana, ali sto se tice legalnosti tu nema price. Mislim da se tu slazemo. E sad, naoruzanje i oprem koje je stiglo iz Madjarske u Hrvatsku je vecinom proizvedeno u Srbiji, ili ima poreklo iz magacina u Srbiji, a krenulo je nekoliko dana pre pojavljivanja u Hrvatskoj vozom iz Srbije, a to znaju oni koji su bili u obezbedjenju utovara i pratnji te kompozicije koja je volsebno nestala iz drzave Srbije. Avion i oprema koja je zaplenjena iz tog aviona je imala dve funkcije: prvo kao vrhunska propaganda i dimna zavesa Milosevica, i kao pritisak na Tudjmana da bplje odabere snabdevace oruzjem...
Akcija u Zadru oslobadjanja kasarni je bila jako efikasna, mada diskutabilna, ali u ratno vreme kad neko napada na tebe donekle opravdana i moj prethodni komentar se nije konkretno odnosio na tu akciju, vec na naknadne napade na Zadar, a Sibenik je prvo stradao kad se nije dozvolilo koloni JNA koja je dolazila od strane Zadra da predje Sibenski most, kako bi posli put Knina i preko Bosne se izvukli ka Srbiji, vec su tu kolonu preusmerili da ne prodje kroz grad, vec da izadje na Skradin pa da nastavi svoje putesestvije dalje, jer je i to put kojim se moglo proci do Knina i bez ulaska u Sibenik, pri cemu je sam grad dobio nekoliko haubickih granata , nekoliko je palo blizu autobuske stanice, a nekoliko na oblau, blizu katedrale... Naknadna bombardovanja grada sa teritorije RSK nisu cak ni objasnjavana niti opravdavana, vec su se samo eto desavala. I tacno je da je jedan hrvatski oficir vec pri kraju rata narediuo da se ispale 2 minobacake granate na , tad vec napustenu, kasarnu kako bi, po njegovim recima povecao budnost gradjana... dovoljno?

A koji je to zakon protuustavno donela Srbija na Kosmetu 98. i 99. da bi ti povukao paralele sa zbivanjima u Hrvatskoj 90.te?

Nije donela Srbija zakon na Kosmetu, vec je Kosmet doneo zakon koji srpska vlada nije priznala, isto kao sto je hrvatska donela zakon koji SFRJ nije priznala, u tome je paralela, gospodo

Zaista si smjesan, sto narod kaze, uplices se ko pile u kucine!!
Ponovicu ti!
Ne znam sta pokusavas, ali meni si u svom neznanju smjesan!!!
Da znas bar upola koliko ne znas, bilo bi ti jasno:
da je Vrhovni sud SFRJ suspendovao sve zakonske odluke hrvatskog sabora koje nisu bile u skladu sa postojecim Ustavom,
ali oni koji su bili ustavni garant prava svakog naroda i narodnosti, svojim mehanizmima nisu obezbjedili provodjenje odluka Vrhovnog suda,
te su tako pocinili ustavnu veleizdaju, zbog koje su Krajisnici pred najezdom hrvatskih nacista sami morali stititi svoja stecena ustavna prava!
Toliko o legalitetu, na koji se ti onako adolescentski pozivas!!
A za ostale skaradne nebuloze, zaista nemam komentar!!

E sad odgovor na tvoj glupi post:
Vrhovni sud SFRJ, niti bilo koje druge drzave, nije suspendovao ni jedan zakon donesen u Skupstini Srbije u vezi sa Kosovom!
Je si li se ono na legalitet pozivao???

Ipak se ti idi malo odmori, ne moze se u ovu materijusa takvom pameti!!!:D:D

Opet, slepi kod ociju, ako je paralela onda SFRJ/Hrvatska = Srbija/Kosovo i Metohija To je paralela, neznallice

Po tvojoj logici gradjanski rat u bivsoj SFRJ je bio svetski.

Sta cemo sa dobrovoljcima iz Irana, Alzira, Saudijske Arabije, Turske, Libije, Egipta, Danske, Nemacke, Francuske, Rumunije, Svajcarske? Iz svih tih zemalja su dobrovoljci ucestvovali u ratu u bivsoj SFRJ - bas kao sta su ucestvovali i dobrovoljci iz Srbije. Neke zemlje - Saudijska Arabija - su finansijski mozda vise pomagale sukob nego sto je to Srbija!

Ako ti kazes da su u septembru 1990. godine krenuli dobrovoljci iz Srbije (mozda ti zato znas ja ne znam, ali eto za ovaj primer neka bude tako) - Sta cemo onda sa LEGALNIM ORGANIMA BAVARSKE POLICIJE - koji su dopremali oruzje, vrsili obuku, treninge i instrukcije - za tada samo clanove jedne partije HDZa, a pre septembra 1990. godine?

A sta cemo sa dobrovoljcima iz Rusije, Ukrajine i oruzjem koje su oni ilegalno dopremali? Sta cemo sa ruskim instruktorima koji su u Srbiju dopremali oruzje, vrsiliobuku, treninge i instrukcije? Ono sto ti treba da shvatis je da si previse mali....

kao prvo, moje postovanje, mislim da tvoje pisanje nije rezultat zle namere, kao kod ovog drugog gospodicica, da proturi neke lazne informacije i vidjenja svega, vec donekle neinformisanosti.
Kao prvo, TO nije mogla biti aktivirana od strane grupe gradjana, vec od nadleznih drzavnih institucija koje to nisu ucinile, tako da i dalje propada tvrdnje o legalnosti pobune srba u Hrvatskoj. Ne kazem da nije delimicno opravdana, ali sto se tice legalnosti tu nema price. Mislim da se tu slazemo. E sad, naoruzanje i oprem koje je stiglo iz Madjarske u Hrvatsku je vecinom proizvedeno u Srbiji, ili ima poreklo iz magacina u Srbiji, a krenulo je nekoliko dana pre pojavljivanja u Hrvatskoj vozom iz Srbije, a to znaju oni koji su bili u obezbedjenju utovara i pratnji te kompozicije koja je volsebno nestala iz drzave Srbije. Avion i oprema koja je zaplenjena iz tog aviona je imala dve funkcije: prvo kao vrhunska propaganda i dimna zavesa Milosevica, i kao pritisak na Tudjmana da bplje odabere snabdevace oruzjem...
Akcija u Zadru oslobadjanja kasarni je bila jako efikasna, mada diskutabilna, ali u ratno vreme kad neko napada na tebe donekle opravdana i moj prethodni komentar se nije konkretno odnosio na tu akciju, vec na naknadne napade na Zadar, a Sibenik je prvo stradao kad se nije dozvolilo koloni JNA koja je dolazila od strane Zadra da predje Sibenski most, kako bi posli put Knina i preko Bosne se izvukli ka Srbiji, vec su tu kolonu preusmerili da ne prodje kroz grad, vec da izadje na Skradin pa da nastavi svoje putesestvije dalje, jer je i to put kojim se moglo proci do Knina i bez ulaska u Sibenik, pri cemu je sam grad dobio nekoliko haubickih granata , nekoliko je palo blizu autobuske stanice, a nekoliko na oblau, blizu katedrale... Naknadna bombardovanja grada sa teritorije RSK nisu cak ni objasnjavana niti opravdavana, vec su se samo eto desavala. I tacno je da je jedan hrvatski oficir vec pri kraju rata narediuo da se ispale 2 minobacake granate na , tad vec napustenu, kasarnu kako bi, po njegovim recima povecao budnost gradjana... dovoljno?

Moje pisanje ja rezultat iskustva.
Što se TO tiče:
"Ради организовања, припремања, руковођења и командовања ТО у миру и рату, свака друштвено-политичка заједница имала је свој штаб - републички, покрајински, регионални (у заједници општина, области, зони), градски (у градској заједници општина) и општински, а и неке веће мјесне заједнице имају штабове територијалне одбране. Било је предвиђено да штабови ТО у миру буду дјелимично развијени, а у случају непосредне ратне опасности и рата, као и за вријеме извођења вјежби у миру, да се потпуно активирају. У штабовима су биле заступљене све основне функције неопходне за руковођење и командовање јединицама и установама ТО (оперативна, организацијско-мобилизацијска, позадинска, политичка, безбједносна и др.), а постоје и приштапске јединице и установе."
Obaveza TO je bila da se aktivira i stupi u odbranu teritorije.
Oružje iz afere "Špegelj" je iz mađaraski magacina kod Budimpešte.
Zanimljivo je tvoje opravdanje aviona sa oružjem, ispade da je i to organizovao Milošević.
Naknadnih napada na zadar nije bilo. JNA je dobila naređenje da se povuče nakon oslobađanja ljudi iz Zadra, a bez JNA krajišnici nisu imali snage da napadnu. Što se tiče Šibenika, on nije stradao. Zanimljivo je da na liniji fronta između Benkovca i Šibenika nije bilo gotovo nikakvih dejstava, pa su tu dovedene snage iz Hercegovine da malo donesu "svežine". Od tada je krenulo učestalije bombardovanje samog grada Benkovca. Prebacivan je front i gađan grad.

Dokle ono stigosmo, dakle rat je zapoceo u SR. Hrvatskoj 17. 08. 90., i rekoh niko iz Srbije blage veze sa tim nema,
suprotno lazima o ratu koji je Slobo zapoceo, sto je ujedno i antisrpska laz br. 1

Antisrpska laz br. 2
Hrvati su se borili za samostalnu Hrvatsku drzavu!
Fakti govore sasvim suprotno, jer se za drzavu nisu trebali boriti, imali su je ustavom 74.!
Istina jeste da su se borili, ali za etnicki cistu drzavu!!!

Апсолутно си у праву за све.... али не вреди овде у Србији говорити, западна пропагандна машинерија одрадила посао.... Наташа Кандић и остали лешинари ископаће ти очи ако негираш "геноцид у Сребреници" или превише србујеш, Теофил Панчић ће идркхавати у својој колумни о српским убицама Зилотима и слична схрања.... Данас просечан Србин гласч ДС је убеђен да је Слоба започео рат,а при том не зна за аферу Шпегељ и афере пре тога у којима су усташки терористи насрнули на уставни поредак СФРЈ и на српско становништво у тадашњој социјалистичкој републици Хрватској........... Почели су оружијем да нападју ЈНА и српске цивиле дакле Хрвати су изазвали рат ту спора нема ! Увек онај ко тражи одцепљење започиње рат нападом на државне институције и становништво које их подржава.... Такозвани "домовински рат" је класичан тероризам са елементима фашизма.... Тоне доказа о томе постоје ,сам Туђман је рекао : "Срба у хрватској не сме бити ни 3%!"......

Što se TO tiče:
"Ради организовања, припремања, руковођења и командовања ТО у миру и рату, свака друштвено-политичка заједница имала је свој штаб - републички, покрајински, регионални (у заједници општина, области, зони), градски (у градској заједници општина) и општински, а и неке веће мјесне заједнице имају штабове територијалне одбране. Било је предвиђено да штабови ТО у миру буду дјелимично развијени, а у случају непосредне ратне опасности и рата, као и за вријеме извођења вјежби у миру, да се потпуно активирају. У штабовима су биле заступљене све основне функције неопходне за руковођење и командовање јединицама и установама ТО (оперативна, организацијско-мобилизацијска, позадинска, политичка, безбједносна и др.), а постоје и приштапске јединице и установе."
Oružje iz afere "Špegelj" je iz mađaraski magacina kod Budimpešte.
Zanimljivo je tvoje opravdanje aviona sa oružjem, ispade da je i to organizovao Milošević.
Naknadnih napada na zadar nije bilo. JNA je dobila naređenje da se povuče nakon oslobađanja ljudi iz Zadra, a bez JNA krajišnici nisu imali snage da napadnu. Što se tiče Šibenika, on nije stradao. Zanimljivo je da na liniji fronta između Benkovca i Šibenika nije bilo gotovo nikakvih dejstava, pa su tu dovedene snage iz Hercegovine da malo donesu "svežine". Od tada je krenulo učestalije bombardovanje samog grada Benkovca. Prebacivan je front i gađan grad.

Kako ste onda uspjeli granatirati katedralu u Šibeniku, ako nije stradao?

Što se TO tiče:

Problem je sto ovde nije aktivirana TO uopste, drugo, sama MZ ne moze aktivirati vec su se odluke o tome donosile na visem nivou, tako da i dalje to ne pije vodu

Oružje iz afere "Špegelj" je iz mađaraski magacina kod Budimpešte
.

Tacno, oruzje iz afere Spegelj jeste doslo iz madjarskih magacina, ali to je samo deo kontigenta oruzja koji je usao u Hrvatsku iz Madjarske...

Ne, pogresno tumacenje. Hvatanje bas tog kontigenta je naredjenje Milosevica, zasto nisu i ostali zaplenjeni, a nase obavestajne sluzbe su znale sve o svakom dolasku naoruzanja i vojne opreme u Hrvatsku

Ovde vec imas manjak informacija. Zadar bas i nije mnogo stradao, to je tacno, samo u par navrata je palo po par granata, ali je zato Sibenik dobio malo vise, ja sam opisao samo prvi napad na grad, a bilo je sporadicnih granatiranja s vremena na vreme, o kojima naravno nasi mediji nisu izvestavali, a odatle se vidi i izvor tvojih informacija o temi...
Benkovac je druga prica...
Ali Sibenik sam uzeo samo kao jedan primer u svemu tome, bilo je tu napada na Novu gradisku, mada je ona jako blizu linije fronta bila, koji nisu bas imali opravdanja, sela u okolini, pa zatim na Slavonski Brod, i na ifrastrukturu, saobracajnu telekomunikacionu i civilne strukture
Nazalost, nasi mediji o tome nisu izvestavali, pa ni podatak da je JNA izbacila vise desetina kasetnih bombi iz svojih aviona nad Hrvatskom nije poznat ljudima. Ono sto mi nije bilo jasno jeste zasto je hrvatska strana krila te podatke, a onda mi se sve objasnilo kad je srpska strana pocela prikrivati informacije u sukobu sa NATO... sve je stvar trgovine...

Кажи ти мени шта је било у тој катедрали... да није било снајперско гнездо,а доле складиште оружја.......то је био легитиман циљ....

Naravno da nije.

Te vaše gluposti po kojima je u svakoj bolnici, dječjem vrtiću i crkvi bilo snajpersko gnijezdo i skladište oružja pričaj svojem Radikaljugendu.

Oni bi ti mogli i povjerovati. :lol:

I kakva je tu šteta bila? Stradao grad Šibenik?

Steta je nastala na krovu i zidovima katedrale, kao i na zgradi skupstine opstine koji su Istorijski i kulturni spomenici, nastradao je trg izmedju njih, ali najvecu stetu su pretrpele autobuska stanica i civilne zgrade oko autobuske stanice, kao i zgrada lucke kapetanije

Кажи ти мени шта је било у тој катедрали... да није било снајперско гнездо,а доле складиште оружја.......то је био легитиман циљ....

U katedrali nije bilo nista, ali je bila zasticena skelama i platnima, bas da bi se izbeglo ostecivanje projektilima, ali nekima je to bilo dovoljno...

I kakva je tu šteta bila? Stradao grad Šibenik?

Neznatna.

Što predstavlja jedna katedrala iz 16. vijeka kao i ostalih 1450 crkava koje ste ili srušili ili teško oštetili. :roll:

300px-Sibenik_katedrala.jpg

Nije donela Srbija zakon na Kosmetu, vec je Kosmet doneo zakon koji srpska vlada nije priznala, isto kao sto je hrvatska donela zakon koji SFRJ nije priznala, u tome je paralela, gospodo

Opet, slepi kod ociju, ako je paralela onda SFRJ/Hrvatska = Srbija/Kosovo i Metohija To je paralela, neznallice

....

Nije mi jasno gde ti vidis paralelu. Ustav je definisao Kosmet kao sastavni deo Srbije.

Hrvatska je bila drzava Hrvata i Srba.

Ovde je tema kao sto vidim - upravo ono sto i jest sustina. Sukob na liniji Hrvatska - Jugoslavija, ali ne Hrvatska definisana vazecim zakonima, kao drzava Hrvata i Srba, vec neka nova drzava Hrvata.

Sukob hrvatske sa SFRJ uopste nije sporan. Sporan je sukob Hrvatske samo kao drzave Hrvata sa SFRJ.

Sada nikako ne mogu da razumem tvoju paralelu jedne definsane nacionalne manjine (narodnosti - kako su to komunisti smislili), i njene pobune u odnosu sa maticnom drzavom - gde su jasno definisani nosioci suverenosti - NAROD - a ne nacionalna manjina. U Hrvatskoj je upravo obrnuto - dva definisana naroda se ne slazu od kojih jedan menja zakone samovoljno.

Licis mi na provokatora - tim vise sta navodis prvu zrtvu sukoba na Plitvicama netacno - tako nesto moze izjaviti neko ko zeli sakriti cinjenice - ili neko ko o tome pojma nema.

A sta cemo sa dobrovoljcima iz Rusije, Ukrajine i oruzjem koje su oni ilegalno dopremali? Sta cemo sa ruskim instruktorima koji su u Srbiju dopremali oruzje, vrsiliobuku, treninge i instrukcije? Ono sto ti treba da shvatis je da si previse mali....

Pa ista stvar i sa doborovoljcima iz Rusije - i sta znam odakle jos - dobrovoljci, isto kao i oni iz Srbije. Znaci li to da je i Rusija bila u ratu?

Nego nisi mi odgovorio - postoji nesto znacajnije od dobrovoljaca - Instruktori iz Bavarske u to vreme u medjunarodno priznatoj zemlji vrse oruzanu obuku i dotur oruzja - daleko pre dobrovoljaca koje si ti navodno pomenuo.

Nesto mnogo brkas hronologiju dogadjaja i ucesnike.

I da zaboravio sam da ti odgovorim na pitanje odakle poginuli u Srbiji. - Iz sukoba Hrvatska SFRJ. Nije ih samo bilo iz Srbije u toj JNA. Prvi je bio Makedonac - ne onaj poluzadavljeni sa tenka nego onaj ubijeni iz doma JNA.

Naravno da nije.

Te vaše gluposti po kojima je u svakoj bolnici, dječjem vrtiću i crkvi bilo snajpersko gnijezdo i skladište oružja pričaj svojem Radikaljugendu.

Oni bi ti mogli i povjerovati. :lol:

Нису то глупости неке смо ваше и ухватили живе .... односно Арканови тигрови... и снимили их камерама..... сами сте своје минирали да нас оптужите!
Причао ми је буразер да су у једној кући у Славонији нашли бебу у креветцу која је била привезана за експлозив односно минирана...... беба је наравно била српске националности.... мајка је лежала мртва у ходнику убијена са два метка у потиљак ..... старац је лежао мртав у дворишту.......
Ето за шта су ваши били способни.......

Нису то глупости неке смо ваше и ухватили живе .... односно Арканови тигрови... и снимили их камерама..... сами сте своје минирали да нас оптужите!
Причао ми је буразер да су у једној кући у Славонији нашли бебу у креветцу која је била привезана за експлозив односно минирана...... беба је наравно била српске националности.... мајка је лежала мртва у ходнику убијена са два метка у потиљак ..... старац је лежао мртав у дворишту.......
Ето за шта су ваши били способни.......

Ajde ne bulazni. :lol:

Što se TO tiče:

Problem je sto ovde nije aktivirana TO uopste, drugo, sama MZ ne moze aktivirati vec su se odluke o tome donosile na visem nivou, tako da i dalje to ne pije vodu

.

Tacno, oruzje iz afere Spegelj jeste doslo iz madjarskih magacina, ali to je samo deo kontigenta oruzja koji je usao u Hrvatsku iz Madjarske...

Ne, pogresno tumacenje. Hvatanje bas tog kontigenta je naredjenje Milosevica, zasto nisu i ostali zaplenjeni, a nase obavestajne sluzbe su znale sve o svakom dolasku naoruzanja i vojne opreme u Hrvatsku

Ovde vec imas manjak informacija. Zadar bas i nije mnogo stradao, to je tacno, samo u par navrata je palo po par granata, ali je zato Sibenik dobio malo vise, ja sam opisao samo prvi napad na grad, a bilo je sporadicnih granatiranja s vremena na vreme, o kojima naravno nasi mediji nisu izvestavali, a odatle se vidi i izvor tvojih informacija o temi...
Benkovac je druga prica...
Ali Sibenik sam uzeo samo kao jedan primer u svemu tome, bilo je tu napada na Novu gradisku, mada je ona jako blizu linije fronta bila, koji nisu bas imali opravdanja, sela u okolini, pa zatim na Slavonski Brod, i na ifrastrukturu, saobracajnu telekomunikacionu i civilne strukture
Nazalost, nasi mediji o tome nisu izvestavali, pa ni podatak da je JNA izbacila vise desetina kasetnih bombi iz svojih aviona nad Hrvatskom nije poznat ljudima. Ono sto mi nije bilo jasno jeste zasto je hrvatska strana krila te podatke, a onda mi se sve objasnilo kad je srpska strana pocela prikrivati informacije u sukobu sa NATO... sve je stvar trgovine...

I još jedna greška, moje informacije nisu iz medija. benkovac uopšte nije "druga priča" jer je grad između Zadra i Šibenika. Najviše su borci iz Benkovca i Obrovca učestvovali u odbrani prvih linja fronta i bili na udaru. Šibenik nije gotovo uopšte stradao, više je granata palo na Benkovac sa druge strane. Kad spominješ granatiranje, ne treba zaboraviti granate koje su sa teritorije priznate Hrvatske pale na teritoriju tadašnje Jugoslavije, odnosno Srbije. Iz Srbije ni jedna granata nije došla na tlo Hrvatske. Tu ne računam sukobe JNA i terorista u okviru SFRJ.

Ви нисте имали никакву полицију, то је злочиначка банда и њен творац врховник Фрањо Туђман је ратни злочинац.

Zločinačka banda je bila Martićeva milicija i srpski teroristi u Hrvatskoj pod oružjem.

Franjo Tuđman može biti što bilo, ali je u svakoj kategorizaciji Slobodan Milošević 1000 x gori.

Ajde ne bulazni. :lol:

То што је за тебе булажњење то је за мене шок.... тако шта се не измишља ..... не бих то ни помињао да ме ниси повукао за језик......
Ваш "домовински рат" је пун нечовештва и прљавштине....... обичан тероризам са елементима грађанског и верског рата.....

Nisam ja ni mislio na tebe osobno.

Ovo je nedavna slika katedrale.

Obnovljena je i od 2000. je pod zaštitom UNESCO-a.

Imaš li fotografiju na kojoj se vide oštećenja? Recimo, kao ona koju sam ja svojevremeno postavio gde se vidi srušeni toranj crkve Sv. Petra i Pavla u Smiljanu?
Pored tog oštećenja, Šibenik zaista nije bio na udaru. Naročito nakon povlačenja JNA iz Hrvatske, kad se vojska Krajine bavila odbranom teritorije i stanovništva.

Zločinačka banda je bila Martićeva milicija i srpski teroristi u Hrvatskoj pod oružjem.

Franjo Tuđman može biti što bilo, ali je u svakoj kategorizaciji Slobodan Milošević 1000 x gori.

Разлика је што Милошевић није протеривао Хрвате из Србије, а хрватски врховник (вођа по угледу на Адаолфа Хитлера) Фрањо Туђман је протерао близу 500 000 Срба из Хрватске уз помоћ како ти називаш хрватске полиције.
Милошевић је 1995. године послао одреде српске полиције да чувају Хрвате, због етниче напетости после здруженог злочиначког подухвата назван операција Олуја.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back