Da vas vidim danas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam medo :(
Jednostavno imam +0.75 na oba oka , ne sluze mi toliko za poboljsanje vida nego za opustanje misica i mnogo me nerviraju .

Jel imate vi taj trip da gledate kroz staklo non stop i da je bez njih bolje?
Manje sam muke imala sa naocarima za suncanje , nekako mi bilo lakse.
Ovo je pakao. :dash:

e mirka ja imam istu dioptriju, i nosim ih ućasno retko, tek kada počne da me boli glava ili da mi bude muka,od monitora ili čitanja
i rekli su mi da ih ne nosim stalno, nego samo kada čitam ili vozim (mada sam ja kreten pa ih ni tada ne nosim)

Nemam medo :(
Jednostavno imam +0.75 na oba oka , ne sluze mi toliko za poboljsanje vida nego za opustanje misica i mnogo me nerviraju .

Jel imate vi taj trip da gledate kroz staklo non stop i da je bez njih bolje?
Manje sam muke imala sa naocarima za suncanje , nekako mi bilo lakse.
Ovo je pakao. :dash:

E, pa ne znam, ja imam - i nikad nisam problem sa navikavanjem, čak i kad sam dobila cilindar...osim fizičkog navikavanja da mi je nešto na nosu, ali to je kratko trajalo. Sećam se da mi je bilo olakšanje za oči kad sam počela da ih nosim, u smislu umaranja oka.

Ja sam mislila da se + nosi samo kad čitaš, šta ti je doktor rekao?

moja drugarica je stalno gubila naocare
i kada ih je po ko zna koji put izgubila, nije kupila nove
posle 3 godine, nenosenja naocara, otisla na pregled i dioptrija joj se popravila, tako da sada i nema potrebe da ih nosi :D

p.s. ne kazem ja, da i vi tako... :mrgreen:

Moram stalno jer mi nije ok ocni misic, u spazmu je i da bi se on opustio moram da nosim naocare.
Kad ih skinem on je opet u spazmu .
Tako da ta dioptrija ne sluzi kod mene da bolje vidim , nego da opusti misic ...a onda cu losije da vidim pa ce mi trebati naocare ...missim jeste nekad cule tako nesto glupo ???

Ja nisam....das cvikere nekom ko dobro vidi , da ne bi vise video dobro , a onda mu taman te naocare sluze svrsi :lol:

Спамујемо тему диоптријом! :rtfm:
Али, кад сам већ ту, да допринесем спаму.
Почела сам од -1, па догурала до - 5, редовним ношењем.
Онда ми др Терешћенко у Калуги смањио на - 0, 75 и сад сам на 0. :)
Каже да испод -1 никако не треба носити цвике редовно, јер се око навикне и улењи, и тражи јачу диоптрију.

moja drugarica je stalno gubila naocare
i kada ih je po ko zna koji put izgubila, nije kupila nove
posle 3 godine, nenosenja naocara, otisla na pregled i dioptrija joj se popravila, tako da sada i nema potrebe da ih nosi :D

p.s. ne kazem ja, da i vi tako... :mrgreen:

To se dešava, školski minus teži da se koriguje, tj. sa godinama, da ne kažem starenjem, oči idu u plus. Ali nije pravilo, na žalost. Zavisi i kad je dobila minus i koliko se razvijao i kad je prestala da nosi naočare...Neko iz minusa zapuca u plus, neko ostane u minusu, neko dobije bifokalna.

Спамујемо тему диоптријом! :rtfm:
Али, кад сам већ ту, да допринесем спаму.
Почела сам од -1, па догурала до - 5, редовним ношењем.
Онда ми др Терешћенко у Калуги смањио на - 0, 75 и сад сам на 0. :)
Каже да испод -1 никако не треба носити цвике редовно, јер се око навикне и улењи, и тражи јачу диоптрију.

Kako?

uzas :lol:
a slogan "i corave koke ubodu neko zrno" :lol:

images

Па, нисам могла остарити од - 5 до нуле за пар дана.
Оперисао ме човек пре 20 година, а од - 0, 75 до нуле ми стигло за последњих неколико. Зато ми и оставио тај мали минус, кад ми крене старачка далековидост, да мало имам времена... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back