cecilija64
Iskusan
- Poruka
- 5.057
Ево, ја данас, са новим аватаром!
Хвала Куци (Нини) и Табу, без којег моја риба не може да мрда...![]()
Jeste da je riba, i jeste da ti sada mrda, al' to nije tvoja riba...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajd' prevedi mi to na naški
vidi kolcki je mojri strukić o.O
a baš elegantno za šetnju po šumi =))))
čičak, domaćinski
ska...muzika, stil, Prljavo kazalište, one step beyond, crno bijeli svijet....
crno bele kocke na motoru...takvu sam kravatu tražila ili takav materijal...
jel mogu da brisem predhodnu porukusad sam proguglala,ska je nastao na jamajci ,pedesetih godina
nisam znala da de prljavo kazaliste sviralo i skaska...muzika, stil, Prljavo kazalište, one step beyond, crno bijeli svijet....
crno bele kocke na motoru...takvu sam kravatu tražila ili takav materijal...
nisam znala da de prljavo kazaliste sviralo i skaja njih znam samo po nekolicini kuku-lele-buhuuhhu pesama
![]()
Ne moraš, i ja sam guglala, evo između ostalog i ovo:
Brža varijanta rege ritma i muzike, zvana ska, postala je mnogo popularnija na Zapadu. Potekao je kao i rege muzika sa Jamajke i obližnjih ostrva. Ska su počeli da sviraju engleski modovi, oduševljeni muzičkim nasleđem sa karipskih ostrva. Bila je to istovremeno i muzika nove energije i idealna plesna muzika. Ta nova energija nije bila agresivna i buntovna kao pank, već je imala u sebi neku blaziranu notu privlačnu mladim snobovima.
Najpoznatije ska grupe u Britaniji bile su „Madness“, „Specials“, „Bad Maners“ i drugi. Veliki hit grupe Madness „One Step Beyond“ širom je otvorio vrata ska ritmu i velikom broju bendova modovske provenijecije. Pomenuti hit bio je omiljena stvar među mladim posetiocima beogradske pomodne diskoteke FDU početkom osamdesetih. U spotu „Mednesa“ promoviše se i originalni ples koji su mladi Beograđani kopirali.
Ska se plesao tako što bi se igrači trudili da se maksimalno naginju unapred i unazad u veselom i brzom, seckanom ritmu. Kod nas je ska takođe bio prepoznat i prihvaćen u hitovima „Skakavac joj zaš’o u rukavac“ „Laboratorije zvuka“ iz Novog Sada, „Svi, marš na ples“ „Bijelog dugmeta“ i „Fa fa la si mi ti“ „Azre“. Najveći domaći novotalasni hit „Maljčiki“ „Idola“ je takođe u ska ritmu. Ska je bio uvod u ono što se i u svetu naziva novim talasom ili nju vejvom i vrlo brzo se utopio u novi trend.
Na još nekim mestima se pominju tri talasa ska, tj. ja sam znala za prvi, drugi je krajem 70-tih u Britaniji, a treći ranih 80-tih, što je ovo kod nas, utopljeno u novi talas.
Eo, svakog dana čovek nešto nauči. Nikad nisam povezala naš novi talas sa ska.
ispustila.ska je bio popularan osamdesetih
jel mogu da brisem predhodnu porukusad sam proguglala,ska je nastao na jamajci ,pedesetih godina