Da vam vidim kucnog ljubimca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je pas član porodice, zašto ga izlažete nepotrebnom riziku da pogine ukoliko se padobran ne otvori?
Ljudi vole neobične stvari, zbog čega su cirkuske predstave toliko posećene ali kod kuće ne hodaju po žici, ne?
To što je neko veterinar, kinolog ili sudija ne znači da voli životinje. Kao što ni svi lekari ne vole ljude, ne?

I još jedno pitanje za kraj: Zbog čega je tvoj prijatelj nagurao psa u ranac i skočio pred publikom ako ne zbog sopstvene afirmacije? Psu klicanje mase ne znači ništa. Samo čoveku.

- - - - - - - - - -

Da, na zemlji. Ne na nebu. Pas je mali i voli da se igra. Moj pas je kao štene trčao za otpalim lišćem ali ag nismo naučili ad se vere uz drvo. Misliš da je trebalo?

no coment

l408.jpg

Mi kuliramo:D

P.S. jedna forumašica mi je rekla da nisam mogla ružnijeg psa da pokupim sa ulice :heart:

Nije ružan. Naprotiv. I bilo bi lepo kada bi svaki pas sa ulice našao dom kod neke fine osobe koja bi ga volela i o njemu brinula.

Nego je l si ga upisala na časove baleta? Kakav je to pas ako nema neku neobičnu sklonost.

On je toliko dobar pas da ja reči nemam, kad pričam sa vlasnicima drugih pasa iz naselja samo se ponosim Žuletom koliko je vaspitan i poslušan, bolji je od svakog rasnog psa samo da se zna : ))))

Izvini Jano, ali volimo i mi naše rasne pse, da se zna samo. ;)

P. S. I stvarno mi nije jasno to potenciranje priče o rasnim psima i o mešancima. Pas je pas. Tačka.

A tu priču o Žućinoj navodnoj ružnoći samo ti potenciraš, mada mi nije mi baš jasno zašto. Meni je on mnogo sladak.

P. S. I stvarno mi nije jasno to potenciranje priče o rasnim psima i o mešancima. Pas je pas. Tačka.

A tu priču o Žućinoj navodnoj ružnoći samo ti potenciraš, mada mi nije mi baš jasno zašto. Meni je on mnogo sladak.

Aaaaa, ne! :lol: I ja sam tako mislila ali pazi ovo:
Imali smo dalmatinku i dva dzukca (Mo ih kaci, pa ako si videla cupavce - to je to :lol: ) i dobili labradora-bebu. Cim je beba usla u kucu bila je podela na rasne i nerasne. :lol:
Jedni na jedan, drugi na drugi kraj dvorista. Cim prodju jedni pored druge dizu noseve (repice) u vis! Kad se oni sami dele, sto da ih i mi ne delimo? :lol:
P.S. Ja bih i jedne i druge cuvala uvek i ne prave mi razliku. :D Ova prica je samo sala.
P.P.S. Videla sam video. Jezik mu lize ulicu. Uopste mu nije toplo, jadan. :(

Videla sam video. Jezik mu lize ulicu. Uopste mu nije toplo, jadan. :(

Ma, volimo mi tako da ga :navodnik: maltretiramo, šetamo ga kad se nama šeta :mrgreen: hranimo ga kad mi odredimo :mrgreen: vozimo ga u kolima kad god nam padne pa pamet :mrgreen:

ne damo mu masnu hranu, a on voli masno iako ima dijareju posle... :sad2:

Kupamo ga čak, a on to ne voli. :eek: A dobije i sredstvo protiv krpelja, a da njega pitaš on to nikad ne bi trošio :lol: I tako sve te "nenormane" stvari radimo. :lol:

Možda ćemo ga čak i na more voditi. Ne znam otkud nam ta ideja.
img.php

Msm svi znamo da more nije psima prirodno stanište, ali ipak mi to planiramo... Znam grozni smo. :mrgreen:

P. S. Jezik mu liže ulicu ne zbog vrućine (jer ga ne šetamo kad je toplo, pisah već da se godpodin klimatizuje... eto i ja se pravdam :lol: ) već zato što je minut pre toga obletao oko kuje, pa se dasa umorio...

P. P. S. Znam da ništa loše nisi mislila, ali ima i takvih, pa eto, njima posvećujem ovaj post. :lol:

Ma, volimo mi tako da ga :navodnik: maltretiramo, šetamo ga kad se nama šeta :mrgreen: hranimo ga kad mi odredimo :mrgreen: vozimo ga u kolima kad god nam padne pa pamet :mrgreen:

Kupamo ga čak, a on to ne voli. :eek: A dobije i sredstvo protiv krpelja, a da njega pitaš on to nikad ne bi trošio :lol: I tako sve te "nenormane" stvari radimo. :lol:

img.php

Msm svi znamo da more nije psima prirodno stanište, ali ipak mi to planiramo... Znam grozni smo. :mrgreen:

P. S. Jezik mu liže ulicu ne zbog vrućine (jer ga ne šetamo kad je toplo, pisah već da se godpodin klimatizuje... eto i ja se pravdam :lol: ) već zato što je minut pre toga obletao oko kuje, pa se dasa umorio...

P. P. S. Znam da ništa loše nisi mislila, ali ima i takvih, pa eto, njima posvećujem ovaj post. :lol:

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Nisam ja ni rekla da ne volite vaše pse, nego da je Žule bolji pas od svih rasnih u kraju, ili njihovi vlasnici izmišljaju ili njihovi psi nisu dobri kao Žuća :D
Sve ljude koje ja srećem kažu da nema boljeg psa za čuvanje od ovih sa ulice, da su zahvalniji za čuvanje...Ja nikada nisam čuvala drugog psa sem Žuće tako da to ne mogu ni da potvrdim nit da demantujem : ))
A za Žuću mi pre par dana rekla jedna forumašica da je ružan, ništa ne izmišljam:lol::lol::lol:

Nisam ja ni rekla da ne volite vaše pse, nego da je Žule bolji pas od svih rasnih u kraju, ili njihovi vlasnici izmišljaju ili njihovi psi nisu dobri kao Žuća :D
Sve ljude koje ja srećem kažu da nema boljeg psa za čuvanje od ovih sa ulice, da su zahvalniji za čuvanje...Ja nikada nisam čuvala drugog psa sem Žuće tako da to ne mogu ni da potvrdim nit da demantujem : ))
A za Žuću mi pre par dana rekla jedna forumašica da je ružan, ništa ne izmišljam:lol::lol::lol:

neam pojma koja ti je to rekla
al evo koristim priliku da joj porucim da je glupaca

nego, nije fora rasni ili mjesac...
Zule je stono bi se reklo streetwise
on je naucio da prezivi u puno tezim okolnostima
nego psi koji su odrasli u kucnom okruzenju ili boxu
prezivio i izborio se za sebe
pametan, kao i svaki ulicni pas, Zuca tvoju ljubav cijeni
i vraca cijelim svojim bicem...uradice sve sto jedan pas opce moze uraditi
i Zuca ce ti, dok je ziv, biti najbolji prijatelj
sto ne znaci da ostali psi manje vrijede
samo znaci da Zuci tvoja ljubav puno vise vrijedi
tako da - voli svog Zucu i nemoj ga nikad izdati
jer on tebe sigurno nece : )

Džukela je džukela i ko kaže drugačije izmišlja...
Imala sam i rasne i mešance i svi su odreda bili neodgojeni... jeste, ovi sa ulice budu fini prvih par meseci dok se u potpunosti ne adaptiraju. Samo kod mešanaca pokupljenih sa ulice, posebno ako su pre toga bili jako traumatizovani, a malo koji nije primećujem neki čudni strah od ponovnog ostavljanja. Tj. svaki pas ga ima u nekoj meri, ali kod njih se već graniči sa patologijom...
Imam jednog rasnog trenutno, mešanca koji je kod nas od šteneta ( bio ostavljen, ali smo ga mi drugi dan pokupili sa ulice tako da se i nije nešto isprepadao), vlasničkog psa koji je ostavljen posle tri godine života sa tim ljudima i mešanca koji je od šestog meseca na ulici... Prva tri su imala jako kratak period boravka na ulici.
Banalan primer je šetnja... ova tri odu dva km od mene i dok ih ne zovnem ne okreću se...
Ova mukica što je ceo život na ulici, oko joj isterali, tukli je, nisu joj davali da jede, prevrtala po kantama, pa je i zbog toga tukli se ne odmiče od mene... ode pet m pa se vrati... svaki trenutak pažnje krade bukvalno.

Poslednja izmena:

img.php

bravoooooooooooooo
imas pozdrav i od :

1000198_655415271136423_1644249228_n.jpg

.

neam pojma koja ti je to rekla
al evo koristim priliku da joj porucim da je glupaca

nego, nije fora rasni ili mjesac...
Zule je stono bi se reklo streetwise
on je naucio da prezivi u puno tezim okolnostima
nego psi koji su odrasli u kucnom okruzenju ili boxu
prezivio i izborio se za sebe
pametan, kao i svaki ulicni pas, Zuca tvoju ljubav cijeni
i vraca cijelim svojim bicem...uradice sve sto jedan pas opce moze uraditi
i Zuca ce ti, dok je ziv, biti najbolji prijatelj
sto ne znaci da ostali psi manje vrijede
samo znaci da Zuci tvoja ljubav puno vise vrijedi
tako da - voli svog Zucu i nemoj ga nikad izdati
jer on tebe sigurno nece : )

Džukela je džukela i ko kaže drugačije izmišlja...
Imala sam i rasne i mešance i svi su odreda bili neodgojeni... jeste, ovi sa ulice budu fini prvih par meseci dok se u potpunosti ne adaptiraju. Samo kod mešanaca pokupljenih sa ulice, posebno ako su pre toga bili jako traumatizovani, a malo koji nije primećujem neki čudni strah od ponovnog ostavljanja. Tj. svaki pas ga ima u nekoj meri, ali kod njih se već graniči sa patologijom...
Imam jednog rasnog trenutno, mešanca koji je kod nas od šteneta ( bio ostavljen, ali smo ga mi drugi dan pokupili sa ulice tako da se i nije nešto isprepadao), vlasničkog psa koji je ostavljen posle tri godine života sa tim ljudima i mešanca koji je od šestog meseca na ulici... Prva tri su imala jako kratak period boravka na ulici.
Banalan primer je šetnja... ova tri odu dva km od mene i dok ih ne zovnem ne okreću se...
Ova mukica što je ceo život na ulici, oko joj isterali, tukli je, nisu joj davali da jede, prevrtala po kantama, pa je i zbog toga tukli se ne odmiče od mene... ode pet m pa se vrati... svaki trenutak pažnje krade bukvalno.

Pozdravlja vas Žule, u oči me gleda dok kuckam ovaj post : ))))
Više sam mislila na njegovo vaspitanje dok je u kući, gde ga ostavimo, tu ga nađemo, ništa u kući nikada nije pregrizao, polomio, izgulio niti izvršio nuždu ne daj Bože :D
Laje samo kad hoće da priča sa nama, onda nam priđe i krene sa "pričom" :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back