Da, to je ljubav

Poruka
16.002
Odavno nisam isla kod moje drugarice Bojane. Od kada sam u vezi sa ovim deckom, potpuno sam mu se posvetila i uglavnom provodim svaki trenutak sa njim. Osecam da je on onaj pravi. Ipak, ona mi je prava prijateljica i, bez obzira na daljinu, nas dve uvek mozemo da razgovaramo o svemu i svacemu. Te pauze ne uticu na nase odnose i mi nastavljamo gde smo stale. Iako povremeno razmenimo poruke, radujem se svaki put kada cu se videti sa njom. Tako sam i ovog puta zurila da stignem sto pre kod nje. Nisam se najvaila, jer sam osecala da ce ove kisne veceri biti kod kuce, a onda cemo uz kaficu procaskati o svemu i svacemu. Ubrzo sam stigla. Videla sam da je na njenom prozoru upaljeno svetlo i bila sam presrecna zbog toga. Brzo sam ustrcala uz stepenice do drugog sprata i pozvonila. Posle malo cekanja, vrata su se otvorila. Videla sam da je to njen brat. Pustio me je u kucu uz reci da je Bojana izasla. Htela sam da se vratim, ali sam videla da je nesto tuzan, pa sam pomislila da mu mozda treba drustvo. Pozvao me je da sednem u dnevnu sobu. Usla sam u dobroznanu prostoriju, koja je slusala mnoge moje price i ljubavne jade.
- Pa, Milose, kako si ti? - pokusala sam da probijem led.
- Dobro sam, Pevacice. Malo sam tuzan zbog svoje devojke, ali dobro je. - odgovorio je.
- Sta je bilo sa Ljubicom? - znala sam da je godinama u vezi sa jednom malom, koja je bila jako zaljubljena u njega.
- Raskinuli smo, ali sam sada sa Milicom.
- Milicom?! Pa, zar vas dvoje niste bili najbolji drugovi. Odrasli ste zajedno. Obdaniste, osnovna skola, srednja skola, fakultet. Sto bi Desanka Maksimovic rekla: "od istih bolesti pelcovani,...".
- Da sada smo zajedno, ali mi je malo krivo zbog Ljubice, posto sam ispao jako neposten prema njoj.
Videla sam da ne mogu da ga zaustavim, jer je, izgleda, dugo trazio postenog i iskusnog slusaoca, kakav samo ja mogu da budem.
- Znas da sam sa Milicom bio u vezi preko pet godina i da su nasi roditelji, vec potajno mislili da je gotova stvar. Zaista mi je bilo lepo sa njom. Izlazili smo. Jako dobro smo se kapirali. Cak smo se odlicno i nadopunjavali. U seksu smo odlicno funkcionisali, ali videces tek sta to znaci. Stvarno sam video u njoj pravu osobu za mene, sto se ono kaze. Uvek me je podrzavala i ja sam nju. Secam se kako sam je na Adi ucio da pliva. Ona je znala, ali je bila tako nesigurna. Rekla mi je da je to prvi put da se opustila u necijim rukama, posebno, posto se plasila vode. I kada smo bili na moru zajedno u Tunisu, kada je ujela skorpija. Sav sam se preplasio da joj se nesto strasno ne desi, srecom, dobila je protivotrov pa je sve proslo u najboljem redu. Pravio sam joj i police i kutije, posto znas da ja volim da pravim stvari od drveta. U njoj sam video pravog prijatelja, bili smo potpuno otvoreni jedno prema drugom. Eto, da kazem, ako ti nije neprijatno...

- Ne, ne.

- ... u seksu smo se slagali u potpunosti. Nije bila kao one devojke, sto si sa njima dva - tri meseca i ne zele da imaju odnos, a ovamo te vuku za nos. Molim te, Pevacice, nemoj to licno da shvatis, posto znam, koliko ti polazes na cestitost i postenje pre braka, kao i na poboznost. Nisam morao da je ucim kako da me oralno zadovolji, nije se femkala da proba neku pozu. Vrlo brzo sam shvatio sta joj prija. Nije insistirala na koriscenju kondoma, bila je tiha, ali je znala i sta da mi sapne na uvo da bih dobio jos snage. Otvoreno smo pricali o nedostacima, manama, kvalitetima. U njoj sam zaista nasao bolju polovinu, koja je sa mnom cinila savrsenu celinu. Medjutim, ja nisam bas bio u stanj da cujem sta mi Ljubica govori, a to je bila jedna rec Milica.

Uzeo je veliki gutljaj kafe, koju je pripremio sebi, a meni je doneo cokoladno mleko, posto ne pijem kafu i upalio je cigaru. Povukao velik dim i izduvao.

- Izvini, znam da si ti pobornica zdravog zivota, ali sada moram da zapalim. Tesko mi je. - rekao je, kao sto samo on zna da me postuje, jerje jako pazljiv. - Sta je u stvari bilo?! - nastavio je, a ja sam podigla noge na trosed i naslonila se na moje omiljeno belo jastuce. - Ljubica je bila tako pazljiva, da mi nikada nije prebacila moje druzenje sa Milicom. Kad bi Milici bila potrebna pmoc, ja bih ostavio sve i otisao. To je isto radila i Milica za mene. Prosle nedelje smo Ljubica i ja za vikend otisli na planinu. Tri dana sami. U petak uvece, uzeo sam Bojanina kola i odvezli smo se. Stigli smo posle tri sata voznje.

- Izvini, toliko dugo?
- Da, pogresili smo put, jer je neko skinuo znak na raskrsnici tri puta. Zamisli, kad smo otputovali u Loznicu, posle smo se jedva snasli da odemo do Valjeva, ali stigli smo. Vec je uveliko pao mrak. Usli smo u kucu. Upalio sam vatru, znas da uvek ostavim drva da imam za sledeci put i kako se ljutim, ako neko potrosi, a ne donese. - nasmesio mi se.

- Znam, znam. - rekla sam uz smesak, posto sam i ja bila par puta sa Bojanom, pa je njen decko potrosio drva, a mrzelo ga je da donese.

Brzo se zagrejalo, ipak, je to sve drvo okolo. I posle vecere smo malo legli da pricamo kod peci. Polako smo poceli da se ljubimo i da se skidamo. Video sam da ima i nov grudnjak. Crni, bez cipke, bas sto sam rekao da mi se svidja. Zazvonio mi je mobilni. Nisam hteo da se javim, ali mi je Ljubica rekla da se javim. Bila je to Milica. Zvala me je hitno da dodjem, jer je decko raskinuo sa njom. Hoce da se ubije. Izvinio sam se Ljubici i rekao da moram nazad kuci. Obukli smo se, a Ljubica je bez reci, pocela da pakuje stvari. Ja sam posuo caj u pec, da ugasim vatru, cak nisam ni stigao da donesem drva. Jurio sam nemogucom brzinom. Za sat i po smo stigli kod Milice. Da znas samo sta mi sve nije proslo kroz glavu. Ljubica je htela da ostane u kolima, jer nije htela da se mesa. Uleteo sam u stan i video sam Milicu crvenih ociju, kako jos uvek place. Zagrlio sam je. Poceo da je tesim. U tom trenutku sam shvatio da je ona jedina osoba na ovom svetu, za koju bih bilo sta ucionio u svakom trenutku. Poljubio sam je i ona je poljubila mene. Osetio sam je kako drhti. Nista nismo govorili. Gledali smo se u oci. Sve mi je bilo jasno. Ubrzo je dosla i Ljubica. Videla je da je drzim zagrljenu. Osetio sam se glupo. Mislio sam da je shvatila sta je bilo. Samo je rekla: "Ja znam da ste vas dvoje jedno za drugo." Okrenula se i otisla. Nisam ni pokusao da je pozovem. Sutradan me je pozvala i rekla da se ne ljuti i da u meni vidi dobrog prijatelja. Ja sam presrecan sa Milico, ali mi je jako tesko zbog Ljubice.

- Pa, eto, vidis da je Ljubica sasvim dostojanstveno to podnela. Nema potrebe da ti bude krivo. - rekla sam.
Znam, sve to stoji, ali ipak, osecam se da sam je prevario za sve ove godine. Ja samo mislio da je to sto mi imamo nesto nase, a u stvari, ja sam imao i Milicu. Da, to je ljubav.

Back