da ti ispricam nesto

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Ona je rodjena 1985 godine a kako stvari stoje nece ziveti dugo! Moja rodica je kroz njene godine prezivljavala svakakvih sokova i danas mogu reci da vuce traume iz djetinstva! Bila je prelijepa patrijahalno vaspitano zivela kod roditelja na selu sa 15 godina se odseli u kucu strica u grad, tako je islo receno je da dete ne putuje ranom zorom i kasno uvece 40 km. Imala je super ocjene i kad je rekla da ide u frizersku zgranula sam se -------> nemoj molim te upisi faks kakva crna frizerska skola!?

ne i ne ona hoce to i gotovo! kako je uselila u kucu bila je sama jest da je komsinica koja je takodje imala djecu u njenom uzrastu, brinula i vodila racuna al kad u kucu uidje ona je bila sama, sa svim svojim bolom i svim tishtanjem!

Bila je bucmasta nije bila debela daleko od toga al je bila lepo popunjena, cim je dosla u grad pronasla je neke dijete brze i efikasne, tako je govorila, pocela je sa trbusnjacima u tom vremenu sam opozoravala ----> nemoj mala brzo i efikasno to su vecinom nezdrave dijete! Tako je pocelo sad je ta devojka dosla pred raku, jasni znakovi anoreksije, ljeti zimi u jesen i proljece ona je non stop utopljena, u medjuvremenu jede kashasto ili ti pasiranu hranu! ona je kostur koji dise!

pricali smo svi opozoravali devojku nemoj to da radis dosta je vise, cak se pruzala financijska pomos uz uslov da krene na lecenje, islo se molilo se --->ajde dijete drago!

zatim se obratili njezinim roditeljima rekli smo bez finih reci ---> spasavajte ona je bolesna cak smo rekli ako tako nastavi njoj zivota nema!

roditelji se naljutili na nas kazu "takva je sorta" nije ona bolesna ona je samo mrsava, naljutili se na to sto je receno da ce da umre ako se nista ne preduzme! kao kako mi sa zapada mozemo tako da pametujemo i sta mi znamo! ne mogu oni ostaviti selo i vodati nju ako hoce neka jede ako nece oni tome nista nemogu:sad2:

pocela sam razmisljati roditelji su pismeni isli su u skolu imaju diplome ali ipak nisu pametni! gde je problem otici u knjizaru kupiti sebi samo jednu knjigu i procitati oni bi u toj knjizi nasli svoju cerku ponasanje te devojke, pronasli bi zasto se topli cak i ljeti shvatili bi da ljudski organizam ne moze da greje ako nema energije koja se unosi sa hranom, shvatili bi zasto jede kashasto shvatili bi kako takve duse na veoma prefrigan nacin svima laze a to sve sa namjerom da prikrije svoju bolest.

ima momka od 140 kila glup ko tocak koji takodje pametuje "ima sta jesti neka jede ako hoce"

opet ovamo punoljetna je jer smo razmisljaji da je utrpamo u auto i odvezemo na psihijatriju ali njoj su potrebni roditelji a od njih pomoci nema

sta predlazete!?

Kazem da jos uvek nisam video svojim ocima anoreksicnu osobu i ne verujem

a ako nisi video znači ne postoji...

nisam ni ja, osim u onim dramatičnim reportažama na TV

kolko znam anoreksija nema veze tolko sa kilazom kolko sa mozgom

nema druge nego od lekara do lekara
od veze do veze
od opšte prakse do psihologa i koga već
naravno ako iko u okolini ima volje za takvu robiju
i ljubavi prema toj nesrećnici
takvih uglavnom nema pa će morati život sam da je osvesti

pa cekaj, i ja sam mnogo mrsava, visoka sam 173 cm a imam 51 kg.
pa nisam anoreksicna.

ali dobro nije anoreksija samo mrsavost...

Anoreksija je pre stanje uma, nego broj na vagi. Neko prosto ima krupnu konstituciju, neko sitnu.

Ne znam sta bih spasonosno mogao da kazem. Roditelji te devojke mogu nesto da preduzmu - ako je uopste vidjaju. Ako oni nisu podlegli reklamama i mentalitetu 'silikonske doline' oni stvarno mogu nesto da ucine.
Ali, ako njih nije briga, ako nemaju sluha ili prosto ne razumeju... uh.

pa cekaj, i ja sam mnogo mrsava, visoka sam 173 cm a imam 51 kg.
pa nisam anoreksicna.

ali dobro nije anoreksija samo mrsavost...

Tako i ja nesto,mozda imam kilu-dve vise od tebe.

Naravno da mrsavost i anoreksia nervoza nisu isto. Osoba mora da ima minimum 15 posto manju telesnu masu nego sto je normalno za njenu visinu, da ima intenzivan strah od uzimanja hrane i poremecaj percepcije telesne seme,dakle ona sebe vidi kao debelu. Sto je veoma vazno, te devojke uglavnom nemaju uvid u sopstveno stanje.

Мислим да је на дуже стазе боље за њу да буде мршава, јер са гојазношћу иду поремећаји попут повишеног крвног притиска и шећерне болести. Мршави људи су виталнији и здравији. Е, сад, дај нам неку фотку да видимо колико је мршава, да ли је то у нормалним границама или претерано. Најважније је да уноси довољно воћа и поврћа и воде, ако се не бави неким тешким физичким активностима онда јој није неопходно пуно енергетски јаких намирница.

Zacudjujuce je to kako ljudi reaguju na neciji problem,koji se njih ne tice!Sedamdeset posto odgovora zvuci:A sta te briga!
Razumem Paranormalnu,sto je zabrinuta i zasto bi zelela pomoci oboleloj osobi iako je se licno ne dotice!Ljudski je pokusati pomoci,ako vidis da problem postoji,ali otezavajuca okolnost je ta sto je lako pruziti pomoc ako je trzena,ali kako pomoci nekom ko je ne zeli?
Anoreksija,alkoholizam,razne vrste ovisnosti,su veliki psiholoski problem,ali nase drustvo name sluha za resavanje takvih problema!Ne znam ni koliko bi i roditelji mogli uraditi,da"vide"problem!Jer takvo psihicko oboljenje zahteva dugogodisnju terapiju,ali prvo oboleli mora priznati da je oboleo i da prihvati lecenje!
Moj savet je da radis sa njom na tome!Kupi joj knjigu,u kojoj ceONA procitati o anoreksiji,jer bitno je da ona shvati da je bolesna!Bez njene saradnje od izlecenja nema nista!

Mene svacija muka nekako za srce grize, jednom sam rekla i da ponovim jako sam empaticna osoba tako da se ubacim u sve moguce situacije i tacno osetim bol, nemoc i tugu. Ja sam tuzna kad vidim da jedan zivot vene i odlazi i u toku dana jedan mali milion setim se devojke i uvijek se pitam pa boze moj gde li je pokleknula, zasto se niko ne brine zasto roditelj nece da vidi? opet trazim neko razumijevanje u reakciji roditelja znam da njihov zivot nije bio lak i da su vec jedno dete sahranili a drugo uz mnogo truda digli u zivot dok ovo trece posmatraju i nemaju snage ili sta li vec!?

kanarinka knjigu saljem roditeljima neka vide tacnije da ih suocim sa celom problematikom! Ovi sto ovde upadaju sa svojom kilazom i visinom-------> ima mrsavog sveta koji se zdravo hrani i takva je sorta, ova devojka je bila ljepotica grada a sad se svi okrecu jer jedva hoda!

Mislim da roditelji,iako mozda shvate problem svog deteta,ne mogu mnogo pomoci!Ovaj psihicki poremecaj se ne moze silom leciti,vec ONA mora da prizna sebi,da je bolesna!Ako to bude shvatila,pola bolesti je izleceno!Ali,pokusaj i tako,mozda upali!

A neretko roditelji ne vide problem svog deteta,jer to im je naka vrsta samoodbrane spustajuci glavu u pesak.

Back