Da su sutra izbori...

Da se sutra održavaju vanredni parlamentarni izbori u Srbiji glasali bi za

• Lista široke koalicija vlasti, novi Pokret, SNS, SPS, SRS, Vulin, JS

glasova: 5 12,5%
  • Studentska lista

glasova: 28 70,0%
  • Šarovićeva lista

glasova: 1 2,5%
  • Opoziciona lista koja nije uz studente, npr DSS

glasova: 0 0,0%
  • Prorežimska lista koja je navodno opoziciona, npr Mi

glasova: 1 2,5%
  • Manjinska lista

glasova: 0 0,0%
  • Neću izaći na izbore

glasova: 5 12,5%

• Ukupno glasova
    40

ssmpmd

Elita
Poruka
20.039
Vlast će sigurno ići u širokoj listi, nije vreme za raspianje glasova

Tzv. studentska lista je sigurna

Šarović će izaći i napraviti listu

Neko iz opozicije će izdati studente i gurati solo

Neko će glumeti opoziciju i nadati se cenzusu da podrži režim

Da vidimo kakvi su trenutni procenti

Ja definitivno za Vucica.....
Nema vlasti dok se ne osvoji......sve ostalo je sviranje djokici...

Znamo svi Srbe kakvi su , kad dodju na vlast bice, ajd da ne diramo ovo , da ne diramo ono , tako je bilo 30 godina, tako su radili roditelji ovih , pa ce ovi kao drugacije, sipak...

Glasao bih sa privremenu vladu , ali posto nijedna nema taj pristup, onda Vucic dok ne pocnu da se ljudi razlikuju od smradova....smradova je vise...tako da tu prebrojavanje ne pomaze...ili mozda gresim?

Pogledajte samo forum, 99% su i ovo i ono , ali za promenu nisu.....a mogu da se zovu i studenti i opozicija i Vucic i kako god hocete, to samo svoje dupe centriralo i vrlo prljave poteze koriste kad god je to moguce da prodje...

Ja sam sve svoje krvavo platio , ili hrabroscu koja je bila na granici protiv svih....tako da nema dzabe da mi poturate ovo , ako ste mislili ono..
To vazi i za studente, ako su mislili da vode glavnu rec, molim, kazite vodiicemo glavnu rec, izabracemo ljude koji znaju , ovo je model ovo su uslovi konkursa i znaju oni vec kako se to radi...

Taj deo znaju da rade..

Ako nece, nego hocemo da budemo predstavnici vlasti , i onda se desava poteze povlaci neko iz pozadine, a oni kao stoje na vetru i trpe udarce ako su greske..a to nece kod mene da prodje...

Mislim da je još rano za ankete.

Ne znamo da li će se studenti ipak dogovoriti sa nekim opozicionim strankama. Ne znamo ni da li će i koliko biti opozicionih lista.

Besmisleno je izlaziti na izbore pod ovakvim izbornim uslovima.

U toku je "javna" rasprava o izmenama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.
Stavila sam znake navoda jer se ne zna da li je neka od parlamentarnih stranaka učestvovala u radu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i u radu Radne grupe formirane kada je ODIR dao predlog za izborne uslove.
Znam da DS nije učestvovala u pripremi tih izmena Zakona, za ostale ne znam.

Trenutno, bar na mreži X o izbornim uslovima pišu i izdaju saopštenja samo dve opozicione političke stranke, DS i NS.
Ostali predstavnici opozicionih stranaka još uvek misle i žele prelaznu Vladu.

Vlast će sigurno ići u širokoj listi, nije vreme za raspianje glasova

Tzv. studentska lista je sigurna

Šarović će izaći i napraviti listu

Neko iz opozicije će izdati studente i gurati solo

Neko će glumeti opoziciju i nadati se cenzusu da podrži režim

Da vidimo kakvi su trenutni procenti
Pitanje je kome će liste koje nisu Avova i studentska otkinuti glasova. Šarovićeva sigurno otkida avove. Manjinska studentima, ali će sigurno koalirati sa studentima.
Ostali su prkno doratovo, teško da prelaze celzijus.

Mislim da je još rano za ankete.

Ne znamo da li će se studenti ipak dogovoriti sa nekim opozicionim strankama. Ne znamo ni da li će i koliko biti opozicionih lista.

Stavila sam znake navoda jer se ne zna da li je neka od parlamentarnih stranaka učestvovala u radu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i u radu Radne grupe formirane kada je ODIR dao predlog za izborne uslove.
Znam da DS nije učestvovala u pripremi tih izmena Zakona, za ostale ne znam.

Trenutno, bar na mreži X o izbornim uslovima pišu i izdaju saopštenja samo dve opozicione političke stranke, DS i NS.

A Krsta je ozbiljna agencija za procenu pa da ne preuranimo :hahaha:

ne zahebavaj, ubijamo vreme a izbori neće još najmanje 5 meseci

Sigurno je da će veći deo opozicije sa studentima ali je takođe sigurno da će neko izdati i da će ići samostalno (DSS je tu najizvesniji)

Takođe je sigurno da se režim neće zezati sa satelitskim listama za rasipanje glasova već će pokušati da sve saberu na jedno mesto

Ne verujem da će biti bitnijih promena izbornih uslova, režim nije ni lud, ni samoubica da seku granu na kojoj sede

AAAaaaaa, opozicija hoce prelaznu vladu??????
Opozicija sama nije mogla nista da uradi , dobro jesu neregularni uslovi bili za opoziciju , to jeste tacno , ali oni bi sad prelaznu vladu da oni tu nesto vode....
Pa to nece da bude.......Mislim jesu Srbi glupi ko tocilo , to je tacno , i uvek ih vuce da glasaju za neke prosle...da se uglave u toplu balegicu...ali nece da moze..

Opozicija nema toliko snage da cak ni generalni strajk ne moze da izvede....
Ne mogu ni studenti , ali studenti nisu mnogo ni pucali na tu stranu, ali ne mogu ni oni...
Studenti su bar pokusavali da od dupeta naprave narod....eto jedne plemenite mesarske operacije...
umesto kilo buta pola kila mozga....

A novinari...sine koja je to pogan, ama na bas svim medijima..neverovatno , bas na svim...
A dobro mozda je to mentalitet naroda...ali ako jeste, ja bih molio neku spec oblast, koja god , gde nece da vaze zakoni rep srbije nego neki izmenjeni zakoni...jer ovi stvorise tako pogane ljude...

A Krsta je ozbiljna agencija za procenu pa da ne preuranimo :hahaha:

ne zahebavaj, ubijamo vreme a izbori neće još najmanje 5 meseci

Sigurno je da će veći deo opozicije sa studentima ali je takođe sigurno da će neko izdati i da će ići samostalno (DSS je tu najizvesniji)

Takođe je sigurno da se režim neće zezati sa satelitskim listama za rasipanje glasova već će pokušati da sve saberu na jedno mesto

Ne verujem da će biti bitnijih promena izbornih uslova, režim nije ni lud, ni samoubica da seku granu na kojoj sede

OK, ja sam ozbiljna, vidim i da je tvoj odgovor ozbiljan.

Bold: Slažem se, ali ne znamo da li će biti promena još nekih izbornih zakona. I koliko te izmene utiču na izborne uslove.

Usput, ne znam zašto je izdaja ako postoji još jedna opoziciona kolona?

I u Crnoj Gori je postojalo nekoliko kolona kada je smenjen Milo Đukanović.

OK, ja sam ozbiljna, vidim i da je tvoj odgovor ozbiljan.

Bold: Slažem se, ali ne znamo da li će biti promena još nekih izbornih zakona. I koliko te izmene utiču na izborne uslove.

Usput, ne znam zašto je izdaja ako postoji još jedna opoziciona kolona?

I u Crnoj Gori je postojalo nekoliko kolona kada je smenjen Milo Đukanović.

Nemam ja problem s tim, Šarović svakako otkida Vučićev deo a opozicija koja pokuša da ide solo će sanjati "uspeh" Jeremića i Narodne stranke od 0,8% tako da ni to nije loše, naprotiv.

Naredni izbori će biti referendumski, tek izbori posle njih teorijski mogu predstavljati prave izbore sa sukobom stranaka, programa i vizija.

Nije besmisleno jer drugih izbornih uslova nema.

Gubljenje vremena. Vučić svakako neće poboljšati izborne uslove na osnovu toga, morao bi da bude ozbiljan pritisak ulice da bi se to desilo, a toga sada nema.

Ovo se podrazumeva, opozicija će uvek da ima različite strategije. Glupo bi bilo da se dogovore oko jedne kad mogu da pomognu Vučiću tako što će imati deset ;)

Mora ozbiljnije da se nastupa, pa pored milion falsifikovanih diploma, srbi jos uvek traze ne znanje nego diplomu kad hoce nekog na funkciju....sto je nebuloza..

Iskreno nisam siguran da je to bas i po zakonu , iako nije zvanican zahtev, to je ipak nezakonito nipodastavanje kandidata ako nema falsifikovanu ili bilo kakvu diplomu , to je slicno kao ono , pusti je zena , a hoce za direktora ili za poslanika...to je isto to...
Omalovazavanje na osnovu obrazovanja ili pola ili posedovanja vozacke dozvole, , to nije u redu..

Back