Da su sutra izbori...

Da se sutra održavaju vanredni parlamentarni izbori u Srbiji glasali bi za

• Lista široke koalicija vlasti, novi Pokret, SNS, SPS, SRS, Vulin, JS

glasova: 5 12,5%
  • Studentska lista

glasova: 28 70,0%
  • Šarovićeva lista

glasova: 1 2,5%
  • Opoziciona lista koja nije uz studente, npr DSS

glasova: 0 0,0%
  • Prorežimska lista koja je navodno opoziciona, npr Mi

glasova: 1 2,5%
  • Manjinska lista

glasova: 0 0,0%
  • Neću izaći na izbore

glasova: 5 12,5%

• Ukupno glasova
    40
Gubljenje vremena. Vučić svakako neće poboljšati izborne uslove na osnovu toga, morao bi da bude ozbiljan pritisak ulice da bi se to desilo, a toga sada nema.

;)
Ovo znaci da se jos uvek prihvata bas sve sto Vucic i u medjuvremenu bude doneo kao odluku...sto uopste nije dobro ,sve njegove odluke se moraju ili ponistiti ili revidirati , zato novi izbori nisu brz put u tako nesto ....najbrzi put je obaranje vlade na osnovu raznih poteza izdaje....jok optuzba za izdaju ne moze da prodje, moze itekako ..jos ako se nadju svedoci da je poturao poplave, kao sto ima velike sanse da jeste radio, ili da je saucestvovao u izboru i radu ovo sto je u termoelektranama sagorevao vodu...., pa ima milion mesta gde nije postovao ustav...nema suda gde ja ne bih mogao da ga dovedem do odluke suda da je izdajnik....samo se to sudskim zargonom kaze nije postovao ustav Srbije...ili prekoracio je svoja ovlascenja ili trgovao interesima...

E sad , ja mozda sanjam da imam sve te informacije, mozda sam sanjao da je sve to pocinio , jer ocigledno narod i ja ne vidimo isto..

Ovo se podrazumeva, opozicija će uvek da ima različite strategije. Glupo bi bilo da se dogovore oko jedne kad mogu da pomognu Vučiću tako što će imati deset ;)

Da li misliš da je bolje ići u jednoj koloni i imati samo 2 predstavnika u RIK-u ili je bolje da opozicija ima više članova RIK-a?

Ako se ide u jednoj koloni, član i zamenik člana proširenog sastava moraju savršeno dobro da poznaju sve izborne zakone, sve načine na koje vlast može da namesti izbore, itd..

Pišem ovo jer ne mogu da zaboravim prvu izjavu Zorana Alimpića ( DS ) kada je bio član GIK-a.

Nadam se da znaš o čemu pišem.

Ti članovi OIK-a, GIK-a, RIK-a su najvažniji.

Mora ozbiljnije da se nastupa, pa pored milion falsifikovanih diploma, srbi jos uvek traze ne znanje nego diplomu kad hoce nekog na funkciju....sto je nebuloza..

Iskreno nisam siguran da je to bas i po zakonu , iako nije zvanican zahtev, to je ipak nezakonito nipodastavanje kandidata ako nema falsifikovanu ili bilo kakvu diplomu , to je slicno kao ono , pusti je zena , a hoce za direktora ili za poslanika...to je isto to...
Omalovazavanje na osnovu obrazovanja ili pola ili posedovanja vozacke dozvole, , to nije u redu..
Način na koji mi vrednujemo ljude i zauzimamo odgovornost u ovoj zemlji je poguban po nas same. Takođe jezik nam je nažalost jako siromašan, mnogi koncepti (evo samo reč "concept") su nam nepoznati jer ne postoje u našem jeziku, a izgovarati kako jesu baš i ne pomaže u razumevanju istih. To što gomila Srba koristi latinske i germanske reči u svakodnevnom životu, politici, nauci itd ne znači da ih i razumeju. Mi smo jeftine lenštine i prosjaci, čekamo da Evropa i Rusija prdnu i onda pravimo korak. Možeš držati milijardu izbora, ništa se neće promeniti, dok se ne počne koristiti mozak i jezik da se razvija. U Srbiji se više priča engleski nego srpski realno, samo što nismo anglo-saksonska kolonija lol.

Da li misliš da je bolje ići u jednoj koloni i imati samo 2 predstavnika u RIK-u ili je bolje da opozicija ima više članova RIK-a?

Jedna kolona naravno. To pravi sinergijski efekat i motiviše ljude da glasaju. Iskustva kod nas a i u svetu potvrđuju da samo ujedinjena opozicija može da pobedi u autoritarnim režimima.

Ne, nisu. To je sve sporedna stvar. Koliko kod da ih ima, biće preglasani. Institucije u autokratskim državama su samo fasada i preko njih ne može ništa korisno da se uradi.

Ako se ide u jednoj koloni, član i zamenik člana proširenog sastava moraju savršeno dobro da poznaju sve izborne zakone, sve načine na koje vlast može da namesti izbore, itd..

Pišem ovo jer ne mogu da zaboravim prvu izjavu Zorana Alimpića ( DS ) kada je bio član GIK-a.

Nadam se da znaš o čemu pišem.

Teorijski može da se ide sa više lista samo zbog bolje zastupljenosti u biračkim odborima ali da se te liste ne promovišu i da se ne odvlače glasovi.

Štitiš studentsku listu, kao što ih sada štite bajkeri i veterani. Prijaviš listu "Bajkeri i veterani za studente", imaš dodatne posmatrače i članove biračkih odbora a svi znaju za koga glasaju

Jedna kolona naravno. To pravi sinergijski efekat i motiviše ljude da glasaju. Iskustva kod nas a i u svetu potvrđuju da samo ujedinjena opozicija može da pobedi u autoritarnim režimima.

Ne, nisu. To je sve sporedna stvar. Koliko kod da ih ima, biće preglasani. Institucije u autokratskim državama su samo fasada i preko njih ne može ništa korisno da se uradi.

U jednom trenutku sam pomislila da si aktivista neke opozicione stranke. Da jesi, znao bi šta znače kvalitetni, tačnije odlični advokati, pravnici u RIK-u.

I šta i koliko znače članovi biračkih odbora koji nisu prvi put u biračkom odboru.

U jednom trenutku sam pomislila da si aktivista neke opozicione stranke. Da jesi, znao bi šta znače kvalitetni, tačnije odlični advokati, pravnici u RIK-u.

I šta i koliko znače članovi biračkih odbora koji nisu prvi put u biračkom odboru.

Sve to znači u normalnim uređenim državama. U Srbiji ne znači ništa. Ovde ne postoji ni jedna funkcionalna institucija.

Čisto sumnjam da će Vučić ovoga puta forsirati svoje levate, sada mu treba zbijenost redova. To je taj pokret i ovaj put mislim da neće ići na rasplinjavanje nekih idiota tipa ruska stranka i sl.
Pitanje je hoće li SPS napokon leći na rudu ili izaći sam što bi im moglo biti fatalno ovaj put kako god da izaberu.

E sada veliko je pitanje šta će studenti i profesori na kraju smisliti i kako će ujediniti heterogene ideologije u svojim redovima i na sve to ubediti istu takvu parlamentarnu opziciju da se skloni, odrekne primanja iz budžeta i moguće uticaja na jedan rok, prodati to svojim odbornicima i pri tome svu svoju logistiku staviti na raspolaganje studentskoj listi.
U tom delu sam pesimista. Mislim i realno nemaju izbora jer se može desiti da ko krene van te priče olupa se kao SPO 2000-te , ali bojim se da će sujete i jajarenje odigrati tu svoje i da će biti mučno gledati kada dođe do toga.

Svakako u ovom trenutku studenti imaju prednost kao najjače oružje protiv režima i verovatno sem ako nastupe u nekom baš hard-core izdanju ću podržati njihovu listu.

Sta vredi , ovim si samo rekla da su ostali clanovi izborne komisije, i birackog odbora totalno nepismeni....i jesu...
Ali i ovi iskusni su trube, bas su trube...
Cak i kad nisu totalno pokvareni...

Uzas je sta se sve desava na izborima, ali bas neverovatno...
Ja sam bio bas puno puta, nekad samo na jednim izbornim mestom, nekad na vise, ali ogadilo mi se i stvarno nema nijednog izbornog mesta gde ne treba ponistiti izbore...
Svako izborno mesto..
Desilo mi se cak i na mestu gde su se trudili ali opuste se , lokalna MZ a mali gradic, eto tu je bilo najblize da ne bude propusta i nije moglo ni tamo , primili su nekog tipa agresivnog na glasanje a bio mu oznacen prst sprejom...

A po selima, to je tek zanimljivo ...mislim dodjes i ovi sto su glasali , navikli da ostanu , a ne da odu u obliznju kafanu , i umesto da ih posalju u kafanu , oni se malo tu muvaju ...i sto je najgore, pricaju upravo o glasanju...

Vlast će sigurno ići u širokoj listi, nije vreme za raspianje glasova

Tzv. studentska lista je sigurna

Šarović će izaći i napraviti listu

Neko iz opozicije će izdati studente i gurati solo

Neko će glumeti opoziciju i nadati se cenzusu da podrži režim

Da vidimo kakvi su trenutni procenti
A gde je opcija:
- lažna opozicija (Djilas, Marinka, Savo, Miloš), koja radi za iste zapadne gazde za koje i Vučić?

Ja bih nešto ovu studentsku.

Doduše ja nisam odavle.
Nzm, kao da će nečiji favorit biti nosilac:
C9707243-2423-4A01-8F82-5CB0112A9211.jpeg

Sta vredi , ovim si samo rekla da su ostali clanovi izborne komisije, i birackog odbora totalno nepismeni....i jesu...
Ali i ovi iskusni su trube, bas su trube...
Cak i kad nisu totalno pokvareni...

Uzas je sta se sve desava na izborima, ali bas neverovatno...
Ja sam bio bas puno puta, nekad samo na jednim izbornim mestom, nekad na vise, ali ogadilo mi se i stvarno nema nijednog izbornog mesta gde ne treba ponistiti izbore...
Svako izborno mesto..
Desilo mi se cak i na mestu gde su se trudili ali opuste se , lokalna MZ a mali gradic, eto tu je bilo najblize da ne bude propusta i nije moglo ni tamo , primili su nekog tipa agresivnog na glasanje a bio mu oznacen prst sprejom...

A po selima, to je tek zanimljivo ...mislim dodjes i ovi sto su glasali , navikli da ostanu , a ne da odu u obliznju kafanu , i umesto da ih posalju u kafanu , oni se malo tu muvaju ...i sto je najgore, pricaju upravo o glasanju...

Da li si ti bio na biračkom mestu na kome je mogao da glasa neko ko je već glasao? Da li si tražio da tvoja primedba uđe u Zapisnik?

Da li si napisao tu primedbu na još jednom papiru, koji mora da ide uz Zapisnik?

Ne, u tom slucaju sam bio obican glasac , ali svejedno sam mogao da trazim i za primedbu i za zapisnik, ali rekoh mali gradic, svi su ako komsije , u sta ja ne verujem, jer ih znam kakvi su pokvareni , ali oni izmedju sebe veruju...

I naravno da se okome do krvi na onog ko im kvari tu iluziju..

Back