da se sutra razvedete...

Prilikom razvoda

• odmah bi vratila devojacko prezime

• nosila bi i dalje njegovo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
da
i sve sto radis radis zbog sebe, i radis sebi, i generalno me strasno nerviraju postavke tipa to radim zbog nekog drugog

o cemu ti pricas leba ti?:)
ja imam dva sina, i oba su zivela sa mnom. i bilo mi je glupo da na vratima pise jedno prezime, a oni imaju drugo.
nisu oni trazili nista, ja sam to uradila zbog sebe, jer se oni prezivaju tako.
hahhaha..ne mogu da verujem sta objasnjavam:lol:
al dobro, mi bosanke smo patrijarhalne, pridajemo veliki znacaj braku, ozbiljno shvatamo svoju decu..totalno smo zaostale, takoreci.:)

ja imam dva sina, i oba su zivela sa mnom. i bilo mi je glupo da na vratima pise jedno prezime, a oni imaju drugo.
al dobro, mi bosanke smo patrijarhalne, pridajemo veliki znacaj braku, ozbiljno shvatamo svoju decu..totalno smo zaostale, takoreci.:)

Sta se bre ti guzis da odgovoris, kad nisi ti taj mentalni sklop o kome sam pricala:rtfm: sve i da si bosanka:lol:

e ja imam pitanje za ove sto ostavljaju prezime zbog dece
sta bi bilo da imate dvoje dece sa dva muskarca

Verovatno bih tad razmisljala drugacije. Sad sam u braku koji traje dugo, u kojem imam troje malo pa odrasle dece i zato razmisljam kako razmisljam.
Zivotni uslovi grade nase misljenje, stvaraju planove i traze resenja. Moj zivot je sad takav kakav je i zato razmisljam tako kako razmisljam.

I ja zadrzala njegovo, prvenstveno zbog cerke i zbog prakticnih razloga.
I rekla njemu, moraces da me tuzis ako hoces da me nateras da uzmem devojacko (nije se setio da trazi tokom razvoda braka).

Posto on nece da se bakce sa sudom, a ja necu sa papirima...mirna Backa. Mozda promenim ako se cera uda i uzme muzevljevo prezime

I kakva mucenica bre? :lol:

da
i sve sto radis radis zbog sebe, i radis sebi, i generalno me strasno nerviraju postavke tipa to radim zbog nekog drugog

Postoje ljudi koji cineci nesto za drugog pogotovo ako je taj drugi njegovo dete bivaju srecni isto toliko pa i vise kao da rade sve to iskljucivo za sebe i pri tome se ne smatraju mucenicima vec jednostavno roditeljima.

И ми Сосе такође....:(

Није ми падало на памет да врћем своје девојачко презиме, иако га волим и лепо ми стоји (презиме, мислим ;)).
Моја деца и ја смо једна породица, једна кућа... Нисам се ''жртвовала'' због деце, нисам мученица....једноставно - лепо ми је да се презивам исто као моја деца.
Чак и сад, 10 година после развода, кад су деца већ поодрасла а ја почела да размишљам о промени презимена (не о враћању девојачког ;)), још увек ми тешко пада помисао да се презивам другачије од деце....:confused:

Sta se bre ti guzis da odgovoris, kad nisi ti taj mentalni sklop o kome sam pricala:rtfm: sve i da si bosanka:lol:

:super:
mislim da bi za bosance trebala da se uvede posebna oznaka na forumu, da bi se njihovi postovi mogli pravilnije sagledati :malav:

@ tema, zadrzala bih prezime do sledeceg :andjeo:, kao i moja seka .... koja je takodje veoma konzervativna :)
iz prostog razloga komplikovanosti papirologije ...

Back