bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Mala spontano ostavila tablet i preuzela ulogu majke, oribala kupatilo i usisala kucu.
Gledam svoja posla a dete radi sve samo
Gledam svoja posla a dete radi sve samo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dobija ona sta hoce bez obzira, ne kaznjavam niti nagradjujem. Recimo dete nece skupe stvari odbija ajfon i ne pati od marki.Похвали је и награди је за добро урађен посао.
svaka joj castMala spontano ostavila tablet i preuzela ulogu majke, oribala kupatilo i usisala kucu.
Gledam svoja posla a dete radi sve samo![]()
Kako nije? 10 godina a sredila kuću. To je veliko.O Bože! Pa nije osvojila medalju na Olimpijadi!![]()
bravo..znaci da si je dobro vaspitao i nastavi u tom pravcu..nauci je da ceni prave stvari ..ajfon je prolazna šminkadobija ona sta hoce bez obzira, ne kaznjavam niti nagradjujem. Recimo dete nece skupe stvari odbija ajfon i ne pati od marki.
Naravno, da misli svojom glavom, rasudjuje i prepozna prave vrednosti.bravo..znaci da si je dobro vaspitao i nastavi u tom pravcu..nauci je da ceni prave stvari ..ajfon je prolazna šminka
Ne bih se bas slozio,mora danas nonstop da se odvaja zito od kukolja,juce sam na selu bio i 5oro dece je tu razlicito,a zamisli u gradu,ne mozes dete onda usput kao e sa ovim mozes da se igras a ono tamo je agresivno s njim ne,nema tu proverenog sablona ko ce biti socijalizovan i kasnije zbog toga lakse ici kroz zivot i biti bolji covek,naprotiv,ajde da se saberemo za pocetak da vremena nisu kao pre normalna,da nista nije normalno i dobro,pa onda nemojmo gurati decu u tu nenormalnost posto potoLose je sto se malom detetu prepusta uloga majke.Dete treba u skladu sa svojim godinama da se druzi sa svojom generacijom i tako da odraste..A ostalo sve dodje sa vrenenom, sve u svoje vreme.A vremena se menjaju za nesto sto je danas dobro za nekih 10 godina moze da bude sasvim drugacije.
Sve je to tacno,slazem se ja sa tim.Ali to nije tema.Ne bih se bas slozio,mora danas nonstop da se odvaja zito od kukolja,juce sam na selu bio i 5oro dece je tu razlicito,a zamisli u gradu,ne mozes dete onda usput kao e sa ovim mozes da se igras a ono tamo je agresivno s njim ne,nema tu proverenog sablona ko ce biti socijalizovan i kasnije zbog toga lakse ici kroz zivot i biti bolji covek,naprotiv,ajde da se saberemo za pocetak da vremena nisu kao pre normalna,da nista nije normalno i dobro,pa onda nemojmo gurati decu u tu nenormalnost posto poto
Djeca od 10 godina mogu i trebaju da rade sitne kućne poslove. Ne znam zašto misliš da je to problem?Sve je to tacno,slazem se ja sa tim.Ali to nije tema.
Da me ne shvatite pogresno,da navedem jedan los primer.
Kuci na selu jedan moj komsija daje svom detetu auto da vozi, a dete ima nepunih 15 godina.Dete vozi auto na glavni put gde je prometan saobracaj.Ja nisam hteo nista da mu kazem da se tu mesam ali komsija je ponosan kako mu je dete sposobno i ne moze da doceka da napuni 18 godina pa da regularno polaze vozacki ispit.
Pre neki dan cujem kako je dete imalo udes i slupalo i svoj auto i onaj drugi .Komsija je odmah preuzeo krivicu na sebe i odmah pristao da plati popravku tog drugog auta i sve sta treba samo da ne zovu policiju.Predpostavljam da ce svom detetu da kupi drugi auto i opet da mu daje da vozi jer to je za njega ponos.
Mislim da ne treba preterivati i forsirati decu previse sa nekim stvarima jer posledice mogu biti katastrofalne.Moja deca i kada su napunila 18 godina nisu imala zelju da idu u auto-skolu i polazu.Razocarali su me,ali rekli su mi da njih to za sada ne interesuje i da im je fakultet veci prioritet.Tek posle godinu dana sin mi sam rekao kako hoce da ide u auto-skolu da polaze i upisao se sam ,ja sam mu samo rekao "Dobro,kako ti zelis" Tako isto i cerka sama je odlucila kada je napunila 19 godina i samo rekla jednog dana idem sutra da se upisem u auto skolu,isto sam rekao samo "Dobro,zelim ti puno uspeha".To za njih nista nije bilo tesko kada vec idu na strani fakultet i daju ispite na strani jezik.
Hteo sam da kazem da roditelji nekad iz najbolje namere prema svom detetu prave neke greske nesvesno zbog kojih dete moze kasnije da ispasta kroz svoj zivot.
Ne mislim da je to problem.Dete treba da se navikava jos kao malo na neke radne navike koje ce mu kasnije koristiti kroz zivot.Naprimer da bude uredno da ima urednu skolsku svesku,da samo spakuje svoj ranac za skolu,ako se bavi sportom da samo spakuje drugi ranac sa sportskom opremom.Kada mu dodje drustvo u goste dete treba samo da izadje na kapiju ili vrata od stana i doceka svoje drugare a ne roditelji,zatim samo treba svom drustvu da sipa sok i neke kolace da ih posluzi,jer to je njihovo drustvo.To su po meni neke normalne stvari.Djeca od 10 godina mogu i trebaju da rade sitne kućne poslove. Ne znam zašto misliš da je to problem?
Pogriješio si. Ne mora odmah da se uda ali da jede mora. To kad si profesor ne moraš da čistiš i jedeš? Odnosi se i na mušku i žensku djecu. Svako treba biti spreman da sam o sebi vodi računa, a to ne može preko noći da se nauči.Ne mislim da je to problem.Dete treba da se navikava jos kao malo na neke radne navike koje ce mu kasnije koristiti kroz zivot.Naprimer da bude uredno da ima urednu skolsku svesku,da samo spakuje svoj ranac za skolu,ako se bavi sportom da samo spakuje drugi ranac sa sportskom opremom.Kada mu dodje drustvo u goste dete treba samo da izadje na kapiju ili vrata od stana i doceka svoje drugare a ne roditelji,zatim samo treba svom drustvu da sipa sok i neke kolace da ih posluzi,jer to je njihovo drustvo.To su po meni neke normalne stvari.
Meni se nije svidelo i to nisam ni dopustio kada je moja cerka jos dok je bila mala jednom rekla da bi mogla da pokusa da spremi sama neki rucak.E tada sam reagovao i rekao: "To ne dolazi u obzir,jel hoces jos kao mala da se navikavas da budes necija "Sluskinja" pa kada odrastes i udas se samo to da radis,ne to ne moze,tvoje je da ucis skolu i zavrsis neki fakultet a za spremanja rucka nikada nije kasno da naucis i kada odrastes"
Neznam, mozda sam i ja tada pogresio,svi kao roditelji ponekad pogresimo sa decom,ali i sada isto mislim sto sam tako postupio.Bolje je da zavrsi njen fakultet koji joj dosta dobro ide pa da bude Profesor stranih jezika Engleskog i Francuskog koji studira i zatim radi u nekoj skoli kao Profesor nego da se odmah uda i da samo radja decu,sprema kucu,stan,ruckove i na kraju opet niko to ne ceni i ne postuje.To je moje misljenje,sta znam,svako ima svoje misljenje.