Da se ne bi dvaput selio...

WEI§HAUPT

Ističe se
Banovan
Poruka
2.269
Jedan moj poznanik sa Kosova nedavno prodao stan u Peći nekom Albancu i on mu rekao: "Komšo, nemoj se ljutiš, alji bolje kupi stan u Novi Sad nego u Beograd, da se ne bi dvaput seljio." I on poslušao poštenog Albanca i doselio se u Novi Sad umesto u Beograd.

Da nije vic bilo bi žalosno. Ali je gola istina to da su se Srbi i Crnogorci sa Kosova mnogo više selili zbog novca (jer su iznad cene prodavali svoju imovinu Albancima), a mnogo manje pod prisilom. I da bi se ponovo selili zbog novca. Priča se da su mnogi Albanci sa Kosova već bacili oko na kuće i zemljišta u okolini Prokuplja i Kuršumlije i da im je to sledeća tačka za naseljavanje u pohodu prema severu. Šta vi mislite?

Jedan moj poznanik sa Kosova nedavno prodao stan u Peći nekom Albancu i on mu rekao: "Komšo, nemoj se ljutiš, alji bolje kupi stan u Novi Sad nego u Beograd, da se ne bi dvaput seljio." I on poslušao poštenog Albanca i doselio se u Novi Sad umesto u Beograd.

Da nije vic bilo bi žalosno. Ali je gola istina to da su se Srbi i Crnogorci sa Kosova mnogo više selili zbog novca (jer su iznad cene prodavali svoju imovinu Albancima), a mnogo manje pod prisilom. I da bi se ponovo selili zbog novca. Priča se da su mnogi Albanci sa Kosova već bacili oko na kuće i zemljišta u okolini Prokuplja i Kuršumlije i da im je to sledeća tačka za naseljavanje u pohodu prema severu. Šta vi mislite?

Мислим да си сероња.
МОДЕРАТОРИ ОВАЈ СМРАД ОВДЕ ЈЕ ЗАСЛУЖИО БАН ЗА ПРОВОЦИРАЊЕ И ПОТУРАЊЕ ДА СРБИ НИСУ ПРОТЕРИВАНИ СА КОСОВА

Daj argument za tu tvrdnju.

Jedna od mojih loših osobina je što vrlo lako mogu prepoznati nedobronamernog i zlog čoveka.

To mi otežava da lojalno obavljam svoju hrišćansku dužnost i negujem vrlinu. Ali, opraštam ja takvima, posipam ih prahom i blagosiljam ih kao nevaljalu decu.

Uočavam ja njihove žaoke, mašu njima kao mačevima, ali kako tek oni beže od mog plamenog pogleda i mojih plamenih reči.

O, Muhamede, priđi bregu i pokloni se.

Jedna od mojih loših osobina je što vrlo lako mogu prepoznati nedobronamernog i zlog čoveka.

To mi otežava da lojalno obavljam svoju hrišćansku dužnost i negujem vrlinu. Ali, opraštam ja takvima, posipam ih prahom i blagosiljam ih kao nevaljalu decu.

Uočavam ja njihove žaoke, mašu njima kao mačevima, ali kako tek oni beže od mog plamenog pogleda i mojih plamenih reči.

O, Muhamede, priđi bregu i pokloni se.

Selam alejkum turchine.

Bićete vi ljudi i dalje tvrdoglavi, nesalomivi u svom stavu da je požuda zver sa kojom ste se orodili.

Bićete srećni u svom nevaljalstvu, i osvrnućete se poput Lotove žene, i bićete stub tvrdoglave i plamteće soli.

Bićete nesrećni sa svojim nakotom, i u nekom bledom sećanju, vi ćete se prisećati zatrovanog mleka, i onih grudi koje ste sisali.

The Lord is my shepherd, I shall not want. He makes me lie down in green pastures; He leads me beside quiet waters. He restores my soul; He guides me in the paths of righteousness For His name's sake. Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me. You prepare a table before me in the presence of my enemies; You have anointed my head with oil; My cup overflows. Surely goodness and loving kindness will follow me all the days of my life, And I will dwell in the house of the Lord forever.

Juče je mene Ptolomeja neka viša sila stavila na optuženičku klupu

Rekla je:

Kriv si jer voliš jer si drugačiji jer u tvojoj krvi postoje vekovi i tuga

Kriv si zbog tvoga stava da je uzaludnost isto toliko potrebna kao i korisnost

Kriv si zbog svog potrošenog mraka na kome si svetlucavim mastilom ispisivao neke patetične reči

Kriv si kriv si i kriv si i zbog toga je tvoja kazna da te pretvorim u najobičnije krvoločno i drsko birokratsko piskaralo

Не студент није запалио жито
а ватру није украо Прометеј
Ватру дарова онај ко је роди
не желевши да постане газдом
него милошћу твораца да помилује род
по лику својим а вољу слободе
дарова нама свет и сунце
а свако ко лучоношу следи
и даље је само обичан роб

Back