Шта би се догодило да Aмери скуће бескућнике?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нико никог није дужан да запосли. Сви треба да буду сами своје газде. Пошто већина не може да преживи од тога када су сами своје газде јер су потребне паре које се добијају само у интеракцији са другима, сиромашни људи су сиромашни јер се нису поклопили са другима. Ако је држава забранила препродају на улици као лаку могућност да се буде сам свој газда, онда је сиротињи дужна да да неку надокнаду. Нико није дужан да се прилагођава другим физичким лицима само да би преживео. Капиталисти су обични дискриминатори који само траже изговоре за своје понашање.
Ko ti brani da prodajes na pijaci i buvljaku?

Nalupao si se žestoko. Moji poslovi nisu hobi i ne određujes ti ili sistem da je hobi.
Која је разлика између посла и хобија, можеш ли рећи?

Ja svoj rad naplaćujem i radim i imam i zabole me djoka za nesposobne.
Ти си способан само јер су те други прихватили.

Najveći protivnici poštenog plaćanja ste vi socijalisti i zato vam je svaka država propala i narod otišao na zli zapad.
Битно је да из данашње капиталистичке Србије људи не беже на запад, у друге земље са већом социјалном правдом. Битно је и да у Карађорђевићевој капиталистичкој Србији војници који су ратовали су чистили ципеле богатим дезертерима да би преживели, све док нису дошли зли комунисти који су им увели војне пензије.

Какво поштено плаћање, још у капитализму нисам видео систем плаћања где је радник плаћен на основу тога колико је допринео фирми, радник добије фиксну плату а могао је да допринесе и трипут више.

Ko ti brani da prodajes na pijaci i buvljaku?
Држава, ако немам да платим закуп. Можда ми пазар буде мањи од закупа. Немам ни начин да радим легално и да плаћам порез. Данас, овог момента, немам права да изађем на улицу да продам нешто јер ћу за то бити кажњен.

Друго, одакле многима то да баш сви бескућници не раде неке тако сличне послове? Код нас има пуно спаљивача гума и бавитеља секундарним сировинама, послова уз које се не може живети и уз које се није могуће скућити, па их сви називају ненормалним нерадницима.

FB_IMG_1748438738943.jpg

Na koji način misliš da krupni kapital može da generiše beskućnike?
Ако ти за то треба објашњење- сумњам у твоју способност познавања елементарних економских резона.
Кад неко има превише- да ли то узрокује да неко има премало?
Јел' сад јасније? :lol:

Ако ти за то треба објашњење- сумњам у твоју способност познавања елементарних економских резона.
Кад неко има превише- да ли то узрокује да неко има премало?
Јел' сад јасније? :lol:
Pa jel to slučaj i u Kini, da imaju beskućnike jer je država postala stecište krupnog kapitala. Švajcarci isto.

Naravno da nije, kao što i sam znaš.

Prvo mi odgovori na pitanje.

Na pitanje odgovaras pitanjem.

Je li to fer?
Ма, ко си, бре, ти, да ја теби одговарам на питања? :lol:
Ти себи дајеш за право да провераваш моја знања?
А питање- у чијем је власништву крупни капитал?:eek:

:pop::pop2::pop3:

Ма, ко си, бре, ти, да ја теби одговарам на питања? :lol:
Ти себи дајеш за право да провераваш моја знања?
А питање- у чијем је власништву крупни капитал?:eek:

:pop::pop2::pop3:

Hej, a ko si ti da dajes sebi za pravo da se nekome tako da omalovazavanjem obracas? :lol:

Ovo ti je poslednji put da sebi dajes za pravo tako sta.

Ucestvuj u fer diskusiji ili se povuci.

Hej, a ko si ti da dajes sebi za pravo
Ја сам онај који јесам, за тебе.
Ти си се наврзла на мене, и досадна си к'о тесне гаће.
Иди и смарај са својим бесмислицама неког ко се прима на твоје будалаштине. :kpozdrav:

Bon Džovi na meti kritika zbog humanitarne inicijative u rodnom gradu​

jon-bon-jovi-4-620x350.jpg

Foto: Tanjug/AP/Drew Gurian/Invision

Rok pevač Džon Bon Džovi našao se na meti kritika zbog humanitarne inicijative u svom rodnom gradu Toms Riveru, u Nju Džersiju, nakon što je njegova humanitarna kuhinja izazvala spor sa gradonačelnikom.

Gradonačelnik Toms Rivera, Danijel Rodrik, optužio je Bon Džovija za to da njegova humanitarna kuhinja, koja nudi obroke sa sistemom "plati unapred", privlači beskućnike iz cele države, što navodno pogoršava problem beskućništva u tom gradu, piše "Dejli mejl".
Bon Džovi je pokrenuo kuhinju putem svoje fondacije, a restoran je otvoren u februaru u gradskoj biblioteci.

Rodrik je u intervjuu za Foks njuz rekao da kuhinja stvara "deponiju" beskućnika, jer, kako tvrdi, beskućnici iz drugih delova države dolaze u grad, čime se pogoršava i bezbednosna situacija u tom delu grada.

"Mi ne želimo da budemo epicentar beskućnika. Ne želimo da budemo odlagalište za beskućnike iz celog Nju Džersija", rekao je Rodrik, naglašavajući da je potrebno da država preuzme odgovornost za rešavanje tog problema.

Kuhinju, koja je pokrenuta sa ciljem da se pomogne ljudima u nevolji, gradonačelnik kritikuje zbog povećanog broja beskućnika na ulicama, ali je priznao da se nije direktno obratio Bon Džoviju ili njegovoj fondaciji kako bi izneo svoja saznanja.

Humanitarna kuhinja omogućava korisnicima da obrok plate sa preporučenih 12 dolara, ili da volontiraju u zamenu za obrok.

Ја сам онај који јесам, за тебе.
Ти си се наврзла на мене, и досадна си к'о тесне гаће.
Иди и смарај са својим бесмислицама неког ко се прима на твоје будалаштине. :kpozdrav:

Potrudi se da me izbegavas u sirem luku.
Hajde.

Da nisi neka zasticena vrsta ovde?
Odgovori mi na pitanje. Prvo, a I ovo.

Да, то је америчка верзија термина; Французи и Канађани имају своје термине, Финци своје, Норвежани...
Kao pilot program:
“Sjedinjene Američke Države:
Koncept UBI-ja raspravljao se u SAD-u, a neki gradovi i države istražuju pilot programe.”

Back