DA SE DOBRO SVRSI!!!!!!(stranka koja raste)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ti jedan veeeeeeliiiikiiiiii
39.gif

Daklem vako o turanju (slike) u profil i van njega...

Sliku možeš da obradiš i u okviru windowsove aplikacije - paint.

Učitaj sliku u isti i onda pogledaj - image/atributes, fotka na profilu Krstarice treba da je 400x600. Može da ti se desiti da je fotka manja od navedenog formata, ali je predugačka, tj dužina fajla je preko 49Kb. Tad probaj da je snimiš u JPEG formatu! Ako ne uspeš sa paintom, probaj da je zapakuješ sa ACDSee-om... Takođe možeš stavljati i animirane gifove poštujući navedeno!

Ako je format slike veći, recimo 800x600 ili više, onda radiš sledeće:
Image- strech/skew- i tu lepo u PRVA DVA POLJA odredjuješ procentualno smanjivanje aktuelne fotke.
Recimo ako napišeš 80 u oba polja to znači da je slika smanjena za 20% po X i Y osi... Onda proveriš da li se uklapaju dimenzije i dužina.
Druga dva polja su za izometrijsku rotaciju, ko ima potrebe za tim...

Sliku takođe možeš postaviti u post BEZ OBZIRA NA DUŽINU i FORMAT ako je "pozivaš" sa uvek uključenog servera tj neke prezentacije. Tako su meni napravili zvrčku svojevremeno... Vodi računa da PREDUGAČKE slike strašno iritiraju jer moraju da se učitaju, a veze su nam očajne... Zato ih uklanjaju, razumljivo...
Kako se to konkretno radi, možeš videti i na temi "Druže Tito - pesma nas je održala"...

E sad me ljubi do mile volje... :oops: :D :D

Dlakava_Strvina:
makimaki:
ACDSee nemam, u paint-u nece. Imam Acrobat reader 5.0. Je l moze nesto tu?

KAKO BRE NEĆE? Koja je ekstenzija slike?
Acrobat Reader je za čitanje PDF dokumenata... Čak da kupiš i original ukloni ključ AcroIEhelper iz registarske baze, jer je špijun!
:? Pricaj srpski, nemoj da me psujes! Slika je u jpg formatu, i slike su od 500-800 kb.
Postoji samo AcroHLS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back