Да сам ја неко...

Слажем се.
С тим што просветни радници не могу на два месеца, али би морали бити под контролом. Не у оваквом смислу, да ,,папир трпи све'', а нико не зна шта трпе ђаци.
И обрнуто, у школи би морао да постоји ред.
И морало би да се зна шта у школи сме да се једе! Забранила бих чипс и смоки за ужину, пицу за доручак..

Ali prvo da se klasifikuju roditelji i deca.

Читам једну другу тему, отишла у причу ,,Ја бих забранио /ла...'' ,,Ја да сам неко ко .. ја бих то овако..'' и слично.
Помислих, није лоше да имамо тему на којој бисмо као НЕКО нешто забрањивали, дозвољавали, одузимали, давали...
Може да буде у виду кукњаве, могу бити конструктивни предлози...од воље вам!

... nisam baš dobro ukapirao temu... pa valjda su svi "NEKO"...?... mada znam jednog glumca koji je NIKO 1,2,3,4 (ali on to nas samo zavarava, on je faca i šmeker) :)
...aj bolje da se ufatim za ove konstruktivne predloge... imam neki konkretno bezvezan... kako da se svi osećaju kao NEKO...

...za početak bih se ograničio samo na forum, kao neku experimentalnu mikro sredinu... ako se pokaže kao dobro rešenje patentiraćemo i pustiti u svet... mada naš narod je oduvek znao za to,
provlači se kroz istoriju, narodne umotvorine i poslovice...

...elem ovako,
udje se u lični nalog, pa u opcije... mada neko više voli da mu tu stoji TOOL, bolje razume... e onda se tu štiklira alatka u našem narodu poznata kao "motka"...
dalje, u padajućoj listi iliti meniju odabrati gde želite da umočite motku... ako nemate baš željenu opciju trebalo bi da bude polje gde možete ukucati sami...
da baš ne nabrajam, svašta mi pada na pamet... ali evo za početak neka budu dve osnovne opcije... septička jama i nutela... sasvim je dovoljno...
za naprednije korisnike trebalo bi omogućiti da pritiskom na Ctrl izaberu obe ili više opcija tj. umakanja... npr.
i onda vitlajući pravac na omiljeni pdf...

Svi bi bili NEKO,

neko manje umazan,
neko više umazan,
nekoga bi lizali,
od nekoga bežali...

Мињон, управо сам зато рекла неко ко би био у позицији да промени ..то и то. Свако је неко, али је ретко ко у позицији да мења нешто око себе.
У себи - то је друга прича... :)

Мињон, управо сам зато рекла неко ко би био у позицији да промени ..то и то. Свако је неко, али је ретко ко у позицији да мења нешто око себе.
У себи - то је друга прича... :)

...baš mrzim da kopiram... ali upravo čitam nešto što može zvučati kao odgovor...

"Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas.Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo nadanašnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni."
Meša je u svakom slučaju zaslužio da se kopira bezbroj puta...

Da sam ja neko, prosvetni radnici bi radili 12 sati dnevno i imali bi godišnji odmor najduže dve nedelje, i to samo kad je prestupna godina. Naravno, morali bi da uvedemo još 8 izbornih predmeta, tako da bi deca imala 13 časova dnevno.
Molite boga što sam ja niko i ništa.

Očekujem zasluženu reputaciju od svih nenastavnika i neroditelja.

donela zakon o zaštiti privatne svojine kao u Americi, a ne kao ovde recimo prijatelj zatekao tipa u plasteniku kako mu krade povrće i to je jedno sedmi put kako ga zatilče u krađ.i zapretio mu da će sledeči put da ga prebije ako ga zatekne, ovaj lopov uhvati i tuži ga za nanetu duševnu bol izazvanu pretnjom tako da se naš prijatelj mlatio po suđenjima kad je trebao da radi....
hoču da sam sigurna u svojoj kući

uvela smrtnu kaznu

uvela obavezan društveno koristan rad za sve prekršaje

uvela obavezno sortiranje odpada i preradu istog

ma prosto 80 posto švajcarskog zakona prepisala
:klap::super::klap:

...baš mrzim da kopiram... ali upravo čitam nešto što može zvučati kao odgovor...

"Sve čemer, sirotinja, glad, nesreće... A zašto je tako? Ne znam. Možda zato što smo po prirodi zli, što nas je bog obilježio. Ili što nas nesreće neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da ćemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas.Zar je onda čuda što se uvijamo, krijemo, lažemo, mislimo samo nadanašnji dan i samo na sebe, svoju sreću vidimo u tuđoj nesreći. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni."
Meša je u svakom slučaju zaslužio da se kopira bezbroj puta...

off topic, ali moram....
Mešine knjige je jako teško ubaciti na temu lepi odlomci iz knjiga
jednostavno tamo nema lepih odlomaka za citiranje
one su jednostavno cele takve
prosto je greh bilo šta citirati jer ostalo ne manje lepo ostane nepomenuto

sorry, ali morala sam ...ponelo me

Da sam ja neko, prosvetni radnici bi radili 12 sati dnevno i imali bi godišnji odmor najduže dve nedelje, i to samo kad je prestupna godina. Naravno, morali bi da uvedemo još 8 izbornih predmeta, tako da bi deca imala 13 časova dnevno.
Molite boga što sam ja niko i ništa.

Očekujem zasluženu reputaciju od svih nenastavnika i neroditelja.

malo je to
jedan kratak lanac za zavezivanje za radijator za vreme odmora je neophodan da ne bi pili kafu u zbornici:mrgreen:

svako ko ima terasu ne bi smeo da je koristi ko skladište no bi cveća trebalo da bude u svim žardinjerama
Aha, na terasu ću da stavim cvijeće koje me ič ne zanima, a sve šta moram privremeno odložiti ću da stavim u podrum koji nemam,odnosno ostavu u stanu koju takođe nemam.
Tako je i komunalna policija prijetila da će kažnjavti sušenje veša na terasi... za to imate mašine za sušenje. Imamo:lol:

Školstvo me muči ovih dana, tako da... Još bolje osposobljavanje kadra za rad sa djecom ometenom u razvoju, nikako uklapanje u zajednička odjeljenja sa zdravom djecom... uvođenje uniformi u škole... odrati profesore koji od studenata zahtijevaju kupovinu njihovih knjiga, bez kojih ne mogu izaći na ispit, a koje su pri tome prilagođene starom a ne novom bolonjskom sistemu... povećanje broja budžetskih studentskih mjesta a ne ukidanje čime se onemogućava školovanje siromašne omladine... ne ubijati državno školstvo

Aha, na terasu ću da stavim cvijeće koje me ič ne zanima, a sve šta moram privremeno odložiti ću da stavim u podrum koji nemam,odnosno ostavu u stanu koju takođe nemam.
Tako je i komunalna policija prijetila da će kažnjavti sušenje veša na terasi... za to imate mašine za sušenje. Imamo:lol:

Da sam ja neko, ne bi se ni prao veš. Prodavao bi se sterilan i bio bi za jednokratnu upotrebu.:)

na temu
ja bih uvela neku vrstu funkcionalnog opismenjavanja i tako... škole za lepo ponašanje
znam ja da sve to polazi iz porodice al mora i porodicu neko da nauči

@parka
A šta misliš, kada bi pozorište bilo za dž (pozorišni radnici dobro plaćeni iz budžeta, nekog mog), i bioskop za džabe, i muzeji za džabe, i koncerti - da li bi na duže staze došlo do neke promene?

Poslednja izmena:

Back